![]() |
#11 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() besyo_cu Şuan
![]() Son Aktivite: 30.11.2015 23:13
Tecrübe Puanı: 1014
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Atanmayı Bekleyen Bir Öğretmen Adayı Olarak... Türm Ögretmenlerimzin Ögretmenler Günü Kutlu Olsun....
![]() |
#12 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1294
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() DÜNYANIN BÜTÜN ÇİÇEKLERİ
Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum. Bütün çiçekleri getirin buraya. Öğrencilerimi getirin buraya, getirin buraya, Kaya diplerinde açmış çiçeklere benzer Bütün köy çocuklarını getirin buraya. Son bir ders vereceğim onlara. Son şarkımı söyleyeceğim, Getirin, getirin... Ve sonra öleceğim. Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum, Kır ve dağ çiçeklerini istiyorum, Kaderleri bana benzeyen, Yalnızlıkta açarlar, kimse bilmez onları, Geniş ovalarda kaybolur kokuları... Yurdumun sevgili ve adsız çiçekleri, Hepinizi, hepinizi istiyorum, gelin, görün beni, Toprağı nasıl örterseniz öylece örtün beni. Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum, Afyon ovasında açan haşhaş çiçeklerini, Bacımın suladığı fesleğenleri, Köy çiçeklerinin hepsini, hepsini, Avluların pembe entarili hatmisini, Çoban yastığını, peygamber çiçeğini de unutmayın, Aman Isparta güllerini de unutmayın, Hepsini, hepsini bir anda koklamak istiyorum. Getirin, dünyanın bütün çiçeklerini istiyorum. Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum, Ben köy öğretmeniyim, bir bahçıvanım, Ben bir bahçe suluyorum gönlümde, Kimse bilmez, kimse anlamaz dilimden Ne güller fışkırır çilelerimden, Kandır, hayattır, emektir benim güllerim, Korkmadım, korkmuyorum ölümden, Siz çiçek getirin yalnız, çiçek getirin. Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum, Baharda Polatlı kırlarında açan, Güz geldi mi Kop dağına göçen, Yürükler yaylasında, Toroslarda eğleşen, Muş ovasından, ağrı eteğinden, Gücenmesin, bütün yurt bahçelerinden Çiçek getirin, örtün beni, Eğin türkülerinin içine gömün beni. Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum. En güzellerini saymadım çiçeklerin, Çocukları, öğrencilerimi istiyorum, Yalnız ve çileli hayatımın çiçeklerini, Köy okullarında açan gizli ve sessiz, O bakımsız ama kokusu eşşiz çiçek, Kimse bilmeyecek seni, seni kimse bilmeyecek Seni, beni yalnızlık örtecek, yalnızlık örtecek Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum. Ben mezarsız yaşamayı diliyorum, Ölmemek istiyorum, yaşamak istiyorum, Yetiştirdiğim bahçe yarıda kalmasın, Tarümar olmasın istiyorum, perişan olmasın, Beni bilse bilse çiçekler bilir dostlarım, Niçin yaşadığımı ben onlara söyledim, Çiçeklerde açar benim gizli arzularım. Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum. Okulun duvarı çöktü, altında kaldım, Ama ben dünya üstündeyim, toprakta, Yaz kış bir şey söyleyen sonsuz toprakta, LÇile çektim, yalnız kaldım, ama yaşadım, Bilir bunu bahçeler, kayalar, köyler bilir. Şimdi sustum, örtün beni, yatırın buraya. Dünyanın bütün çiçeklerini getirin buraya. Ceyhun Atıf KANSU
![]() |
#13 |
Yiğido
![]() ![]() Kadirhan Şuan
![]() Son Aktivite: 07.06.2010 14:40
Tecrübe Puanı: 716
![]() |
![]() öğretmenim canım benim canım benim....
özveri ile bütün öğrencilerle tek tek ilgilenen öğretmenlerimin Öğretmenler günü kutlu, mutlu hayırlı olsun...öğretmen olacak kardeşlerimide unutmayayım..sizlerinkide kutlu olsun...inşAllah hayırlısıyla bu peygamber meslegini elinize alıp Atatürkün izinde ...vatanına dinine milletine sadık bireyler yetiştirmeye muvakkaf olursunuz...tabi benim kide kutlu olsun (:
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() SONMEZ Şuan
![]() Son Aktivite: 26.05.2013 13:50
Tecrübe Puanı: 756
![]() ![]() |
![]() Bir dönem öğretmenlik yapmış birisi olarak,
tüm meslektaşlarımın öğretmenler gününü içtenlikle kutlar; çıkmış oldukları bu kutlu ve meşakkatli yolda başarılar diliyorum. ''Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum'' Hz. Ali (R.A)
![]() |
#15 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2185
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Öğretmenler Günü'nde elbette bütün öğretmenleri, öğretmenlerimizi, Anadolu'nun gülen yüzünü dünyaya tanıtan, yüz akımız, eğitime adanmış, fedakâr, cefakâr eğitim gönüllülerini hatırlamamız gerekir.
Onlar hayat cevherlerimizin ve saf güzelliğin temsilcisi masum evlatlarımızın ruh mimarları olan hârika sanatkârlardır. Onlar mermere sûret vermeye çalışan heykeltıraş veya altına, elmasa şekil vermeye gayret eden sanatkârlardan çok daha mühim ustalarımızdır. Prof. Dr. Hayrettin Karaman Hoca'mızın, Avustralya'da bulunduğu zaman orada karşılaştığı Türk okullarının öğretmenlerinin şahsında gurbetteki bütün öğretmenlerimiz için yazdığı şiiri, Öğretmenler Günü münasebetiyle takdim ediyorum. Gurbetteki Öğretmenler Öğretmen dervişler çağdaş dervişler Kılıçsız cihaddır yaptığı işler Melekler tebrike koşup gelmişler Allah yolu deyip koşan dervişler *** Allah'ın nurunu taşımak için Birer ampul gibi ışımak için Muhtacın başını kaşımak için Dumanlı dağları aşan dervişler *** Allah rızasını önceye alan Karaya, denize, havaya dalan Her gittiği yerde bir rehber olan Bir hizmet aşkıyla coşan dervişler *** Şehiddir ölenler, gazi yaşayan Yapıp ettikleri övgüye şayan Küçükleri seven büyüğü sayan Hak ediyor şeref ve şan dervişler *** Ne vatan hasreti ne evlat ne eş Bütün insanları bilmişler kardeş Aydınlık kaynağı bir cömert güneş İbadette daim, her an dervişler *** Allah'ın nurunu söner mi sandın Mümini yolundan döner mi sandın Bâtıl gelip hakkı yener mi sandın Allah'ın nuruyla bakan dervişler Avustralya, 24 Nisan 2002 Sadece Romanya'ya gidip de dönmeyen eğitim gönüllülerimizden pek çok ismi bir yazımızda saymıştık. Yine de biz hemen aklımıza gelen Yâsin Çalkım, Abdullah Güven (ki daha önceki bir yazımızda belirttiğimiz gibi bu Abdullah Yâsin'in kabrine gitmiş ve şehitlik mesajını almıştı. Onun için Yâsin'in mezarının yanına gömüldü), Adem Tatlı, Erkan Çağıl, Ali Aytekin, Mustafa Doğan, Bilal Kaya, Ramazan Güner, Hüseyin Demirtaş, Cengiz Taştan, Erdal Kirman, Ubeyde Türkyılmaz ve hatırlayamadığımız merhumlara, şehitlere Cenab-ı Erhamürrâhimin'den rahmetler diliyoruz. ABDULLAH AYMAZ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM...
![]() |
#16 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serd@r Şuan
![]() Son Aktivite: 08.03.2023 15:27
Tecrübe Puanı: 923
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Benim üzerimde eşşiz emekleri olan Sayın;Ayla Dönmez,Ayten Göçtü,Mahmut Sınırkavak,Yahya Saygılı,Sefa Camadan (Saygılı) ve şuan ismi aklıma gelmeyen değerli öğretmenlerimi minnetle yad ediyor ve tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerini kutluyorum.
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() SONMEZ Şuan
![]() Son Aktivite: 26.05.2013 13:50
Tecrübe Puanı: 756
![]() ![]() |
![]() Ben de bir ara öğretmenlik yapmıştım,
Kardeşim şu anda baba mesleğini devam ettiriyor, Kaynım da halen mesleğin içerisinde. Rahmetli Babam öğretmendi, Neredeyse her iki senede bir ayakkabı değiştiri gibi memleket değiştirirdik. Öğretmenlerimizin ne tür zorluklar yaşadıklarını, nelere göğüs gerdiklerini, neleri içlerine attıklarını, neleri dışlarına vuramadıklarını, boğazlarında nelerin düğümlendiğini... iyi bilirim...! Hele hele, tığ bir delikanlı onlara yaklaşırken ve eline hürmetle sarılırken : - Hocam beni tanıdınız mı ? Ben öğrenciniz Ahmet, Şu anda üniversitede okuyorum, - Hocam ben öğrenciniz Mehmet, sayenizde doktor oldum - Hocam ben Ayşe, hemşirelik yapıyorum - Ben Fatma mühendis oldum...vs...vs İşte o andaki gözlerinden saçılan mutluluk ışığını çok yaşadım... Allah Öğretmenlirimize; Ölenlerine rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ve hayırlı ömürler versin. ''Öğretmenlik, Peygamber mesleğidir...!''
![]() |
#18 |
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SivasLady Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() BÜTÜN ÖGRETMENLERIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan (bilim, kültür) ordusudur. (Atatürk) ![]()
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() gardasin.58 Şuan
![]() Son Aktivite: 08.11.2012 16:45
Tecrübe Puanı: 709
![]() |
![]() Gercekten ogretmenlik gorevini layikiyla yerine getirenbasimizin taci olan ogretmenlerimizin gunlerini cani gonulden kutlar nice gunlere huzurlu saglikli kavusmalarini dilerim.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() tatli-dilli Şuan
![]() Son Aktivite: 24.10.2009 00:37
Tecrübe Puanı: 877
![]() |
![]() canim ögretmenlerimizin ögretmenler günü kutlu olsun...
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
SİVASIMIZIN TARİHÇESİ | Sivaslilar.Net | Sivas Tarihi | 26 | 13.05.2016 18:51 |
Sabiha Serin Siir Kösesi | Sabiha Serin | Şiirler | 169 | 02.09.2010 11:50 |
burçlar ve bılınmeyen yönleri | yakamozz | Serbest Kürsü | 55 | 28.09.2008 17:09 |
CUMHURİYET TARİHİ EKONOMİ KRONOLOJİSİ | WåñTêd_øØ7 | Arşiv | 3 | 19.06.2008 20:54 |
GÜZEL SİVAS'IM | metay58 | Zara | 0 | 05.09.2007 08:49 |