|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1302
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bu özür dileyecekler arasında İhsan Dağı da var.
Ve bu adam o tarafsız olduğu,yalanları birbir ortaya çıkarmakla övülen Zaman gazetesinde yazı yazıyor.Bakalım Zaman ne yapacak?
![]() |
#2 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2192
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Şu melekette yeri geldiğinde bu meseleleri insan gibi oturup konuşabilmeliyiz. Bunu engellemeye çalışanlar farkında olarak veya olmayarak bu toprakların yüksek medeniyetine zarar vermiş olur. Konuyu ne kadar budaklaştırıp aslından uzaklaştırdığını farketmen için metni bir daha yazıyorum. Herkes cephe almadan önce önce özür dileyenlerin ne dediğine bir baksın:"1915'te Osmanlı Ermenileri'nin maruz kaldığı Büyük Felâket'e duyarsız kalınmasını, bunun inkâr edilmesini vicdanım kabul etmiyor. Bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum." Kimseden birşey istenmiyor burada. 1915 olaylarını böyle yorumlayıp, kendi paylarına özür dilediklerini belirten insanlar var. Buna kim ne diyebilir. Başka bir grup da çıkıp; bizde özür dilemiyorz desin, diyor ama kimseyi Ermenici, hain ilan etmeden!
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Usta Yiğido
![]() Alıntı:
İsteyen istedğini yapar. Ama atalarını yapmadığı işten dolayı dünyanın önünde suçlamak da Türk ruhuna yakışmaz. Ayrıca eğer bu adam hala Zaman'da yazacaksa kimse artık bana Zaman'ın haklılığını,devlet menfaatini savunduğunu söylemesin.
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Usta Yiğido
![]() Alıntı:
Ben bu grubu övmek istemiyorum, öyle bir düşüncem yok ama bu grupta çok tarihçi ve aralarında benim de beğendiğim yazarlar ve düşünce adamları var. Siz olan biteni olduğu gibi değil kendi görmek istediğiniz gibi görerseniz ben size daha ne diyebilim ki..
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Usta Yiğido
![]() Alıntı:
Avrupanın 50,Abd ve Japonya'nın yüzyıl gerisindeyiz. İspanya terör örgütü ETA'nın vekillerini köpek kovar gibi meclisten kovar.Bizse demokrasi der,saygı duyarız. ABD devletin bütünlüğü için kimseye acımaz idam eder.Biz de işkenceyi tartışırız,insan haklarına saygı deriz,kiş düşüncelerine saygı deriz. Yüzde bir milyon haklı olduğum konuda insanların beni suçlamasına saygı duymam,olduğu gibi kabul etmem.Yeri gelince en sert devlet olacak tavrını kesin belirleyeceksin. Türk aydını özür diledi.Bu ne manaya gelir.Türklerin atası Ermenlieri katleti manasına gelir.Türkler kim ?ben sen ve herkes.peki bana katleden yani katil diyen adamın düşüncesine nasıl saygı duyarım. Birisi bana küfür edecek,hakaret edecek,ben de onun kişisel görüşü deyip saygıı duyacağım öyle mi? Önce bu özür işinin özünde neler yatıyor,hangi manalara geliyor onu anlamaya çalışın.
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ermeni soykırımını tanımak, soykırımına uğrayanlara tazminat ödemek ve Berlin Antlaşması ile özel haklar tanıdığımız "vilayet-i site" de (ki bugünkü 17 doğu ilimiz) yaşayan Ermenilere izafeten toprak taleplerini kabul etmek, 21.Yüzyılın başında Türkiye'nin yeni küresel gündemi olacağa benzemektedir
AB, tarihte kalmış ve kapatılamamış hesapları tek tek önümüze koymaktadır. Lozan Barış Antlaşması imzalandıktan sonra, Lord Curzon'un İsmet Paşa'ya öfke ile söylediği "kabul etmediğiniz her meseleyi çöp sepetine atmıyorum, cebime koyuyorum. Zamanı geldiğinde tek tek önünüze çıkartacağım" mealindeki sözleri bu günlerdeki gelişmelerle örtüşmektedir; - Kıbrıs Adası üzerindeki Yunan megola ideası enosis gerçekleşmek üzere; Girit Adası bir Türk adası idi, bugün Girit Türklüğünü konuşan ve hatırlayan var mı? - Ege denizinin bir Yunan gölü haline getirilmesine karşı Türkiye'nin casus belli tavrının terk edilmesi teklifinin AKP'den gelmesine dikkatlerinizi çekiyorum! - Bizans'ın yeniden diriltilmesi hedefi kapsamında, Fener Rum Ortadoks Patriğine ekümenik kimlik verilmesi taleplerine AKP iktidarının sıcak bakmasına dikkatlerinizi çekiyorum! - Fırat ve Dicle nehirlerinin, barajların ve sulama kanallarının ve ileride yapılacak sulama planlarının ortak yönetilmesi teklifine, AKP Hükümeti bu güne kadar itiraz etmemektedir. - İstanbul ve Çanakkale Boğazları üzerindeki Türk Egemenliği sorgulanmakta ve Montrö Antlaşması üzerinde ortak yönetim talep edilmektedir. - Türkiye, ekonomik varlıkları ile teslim alınmaktadır; Uygulanan İMF programları,aşırı borçlanma, özelleştirme bahanesiyle sanayi kuruluşlarının satılması ve kapatılması ile kıskaç tamamlanmaktadır. -Yeni Türk Ceza Kanunu 76-77. Maddeleri ile soykırım suçu tanımlanmakta ve belirlenen cezası, zaman aşımı dışında tutulmaktadır. Böylece, ermeni soykırımı konusunda tanımak, tazminat ve toprak talebi hususlarında "iç hukuk zemini" hazırlanmış olmaktadır. AİHM üzerinden, ermeni istekleri doğrultusunda küresel kuşatma yakın zamanda başlayacaktır. AKP'nin hangi politikası böyle bir sonucu önleyecektir. Birleşmiş Milletler genel kurulunun 9 Mart 1948 tarihli ve 260A(III) Sayılı kararı ile imzaya açılan "Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi"ni Türkiye, 23.3.1950 tarih ve 5630 sayılı kanunla onaylamıştır. Birçok ülke Jenosit Sözleşmesini imzalamış olmasına rağmen henüz iç hukuklarında tanımlama gereğini duymamıştır. Fransa soykırım suçunu 1992 yılında kanunlaştırmıştır. AKP İktidarı, hangi sebeple ve neden bugün, "Soykırım" suçunu tanımlamış, kanunlaştırmış ve tüzel kişileri de kapsayacak şekilde cezasını zaman aşımı dışında tutmuştur. Türk Milletinin tarihte uyguladığı bir soykırım eylemi yoktur. Olmadığını iddia etmek; ispat mecburiyeti getirir. Halbuki, 1915-1916 yıllarında yaşanan olayların bir ermeni soykırımı olduğunu iddia edenler başkalarıdır; ispat etmek onların sorumluluğundadır. AKP'nin iç hukukta yaptığı bu düzenleme, bu yöndeki taleplere ve iddialara karşı AİHM'de açılacak davalarda Türkiye'yi savunma yapmak mecburiyetinde bırakacaktır. Yani soykırım yapmadığımızı ispat mecburiyeti, Türk Milleti için zillete dönüşecektir. Bugüne kadar ülkeyi yöneten siyasi iktidarlar, böyle bir yanlışlığı yapmamıştır. AKP İktidarı bilerek (veya bilmeyerek) Türkiye'yi devasa bir sorunla karşı karşıya bırakmaktadır. Sn.Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Yöneticilerine sormak gerekir; babalarınızın ve dedelerinizin eli kanlı katil olmadığını Avrupalı ve Amerikalı dostlarınıza nasıl anlatmayı düşünüyorsunuz?, yoksa bu suçlamayı kabul etmeyi mi düşünüyorsunuz?. Bir başka sorumuz; ermeni soykırımını tanımaya söz verdiniz mi? Kapalı kapılar arkasında kayıt altına alınmayan toplantılarda verdiğiniz sözlerden birisi de acaba ermeni soykırımını tanımak mı? 54 yıldan bu yana kanunlaştırmadığımız soykırım suçunu, TCK'ye hangi sebeple aldınız. 29.09.2004 tarihinde yani 06.10.2004 İlerleme Raporunun yayınlanmasından bir hafta önce TCK'yı kanunlaştırmanızın özel bir sebebi var mı? Son olarak, Sn.AKP İktidarı yöneticileri; Ermeniler tarafından katledilen binlerce Türk ; kadınlar, ak sakallı yaşlılar ve çocuklar, rüyalarınıza girmeye başladı mı?
![]() |
#7 | |
Usta Yiğido
![]() Alıntı:
Amaç belli huzur bozmak
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() Yahu kendin bir laf söylüyorsun,sonra kendi dediğin lafı kabul etmiyorsun.
hem amaçları belli huzur bozmak diyorsun,hem de saygı duymak lazım diyorsun.Bu nasıl iş anlamaıyorum ki? ![]()
![]() |
#9 | |
Yiğido
![]() ![]() TeqTaBaNCa Şuan
![]() Son Aktivite: 21.02.2010 17:47
Tecrübe Puanı: 620
![]() |
![]() Alıntı:
iKi taraftanda değiLim derken sanKi yabanCı oLduğun iki ayrı miLLetten bahseder gibisin...Sen MiLletini bir tarafa ermeniLeri bir tarafa koyyorsun benim tarafım - onLarın tarafı diyemiyorsun...SanKi başka miLLettensin ve türkLerLe ermeniLer araSında ki bu oLaya karışmıyorsun tarafsız kaLıyorsun bu çok saçma ...anLamıyorum Türküm diyen damarLarında türk kanı taŞıyan bi insan nasıL oLurda ermeniLer gibi bi miLLetten özür diLemeyi düşünebiLir...NasıL oLurDa ermeniLerLe türkLeri aynı kefeye koyup iki tarafada tarafsızLığını iLan eder.!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yiğido
![]() ![]() TeqTaBaNCa Şuan
![]() Son Aktivite: 21.02.2010 17:47
Tecrübe Puanı: 620
![]() |
![]() Irak 'ta amerikan askerLeri 15 Türkmen kadına tecavüz ediyor,bunLardan birisi gururuna yediremeyip intahar bombacısı oLuyor amerikan askerLerinin LeşLerini yere seriyor....Seva nicKLi Kişi;Sence Bir kaç aydın türkmenin çıkıp amerikan askerLerinden özür diLemesi normaLmidir?BöyLe bir özür oLayı oLduğunda özür diLeyen kesim bu benim görüşüm hiç bir Türkmeni iLgiLendirmez diyebiLir mi ?Turkmen oLduğu iÇin kimLiğine karŞı sorumLuLukLarı varDır...BöyLe bariz bi oLay karşısında amerikaLıLardan özür dilemesi kabuL ediLemez(Taşıdığı kimLikten doLayı...Bu KimLiğine ihanettir...)
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Özür dilerim -özürlüymüşüm. | seva | Hertelden | 4 | 05.04.2010 09:40 |
Kadir58'den alintilar | Kadir58 | Diğer Konular | 241 | 16.12.2008 10:51 |
Aptal başkan için etiketle özür | benign | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 4 | 24.10.2008 13:55 |
PKK utanmadan özür diledi!.. | arikarinkuchi | Arşiv | 6 | 09.01.2008 10:00 |
TÖVBE etmek ÖZÜR dilemektir... | FurkaN | Serbest Dini Konular | 2 | 25.12.2007 11:45 |