![]() |
#21 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yiğidoturan Şuan
![]() Son Aktivite: 28.07.2014 12:58
Tecrübe Puanı: 1077
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ANNE... (426 Hit)
yorgun musun anne yılgın mısın hayattan bıkkın mısın gözlerin ıslanmış yine dökülmüş incilerin ben mi üzdüm yoksa seni... bilirim ağırdır yükün bilirim hayat zor sana yüreğin mi yaralı kalbin mi ağrıyor uzat bana ellerini anne kapatma kapılarını bana yardım et anne kayboldum düşüncelerle allak bullak kafam bir ışık tut bu karmaşaya sende mi anne? sende mi çaresizsin deli kızım derdin ya anne sessiz artık bu kızın suskun... bu ev benden suskun anne gidişini durduramadım sanki hayaldi kimse engellemedi neden anne... bu hüzün çok ağır bu hüzün canımı acıtıyor belki gülüyorum ama yalancı o da sahte anne bütün yüzler gibi neden anne neden herkes yalancı bir o vardı dürüst bildiğim gidişini engelleyemediğim bilmezden geldiğin aslında seninde istemediğin dur diyemedin sen de anne ecel duymadı sesimi koparıp aldı güneşimi artık susma vakti susuyorum anne... SELİN ÖZ
![]() |
#22 |
Usta Yiğido
![]() ANNE NE YAPTIN? (82440 Hit)
Anne sana kim dedi yavrunu doğurmayı? Sanki karnında fazla yaramazlık mı ettim? Senden istemiyordum ne tacı ne sarayı Karnında yaşıyordum kafiydi saadetim. Bir kere doğurdunsa sonra niçin büyüttün? Kundakta beşikte de bir zahmetim mi vardı? Koynundan niçin attın yavrunu bütün bütün. Bilmiyor muydun ki o yalnızlıktan korkardı? Sütünden tatlı mıdır anne sanki bu hayat? Bana sorsana anne yaşamak bir hüner mi? El aç yalvar gündüze geceye boyun uzat Bu uğurda bir ömür çürütmeye değer mi? Karnında yaşıyordum kafiydi saadetim Anne istemiyordum ne tacı ne sarayı Anne karnında fazla yaramazlık mı ettim? Anne sana kim dedi yavrunu doğurmayı? CAHİT SITKI TARANCI
![]() |
#23 |
Usta Yiğido
![]() SAVAŞ, ÇOCUK VE ANNE (756 Hit)
SAKLAMBAÇ! Anne! Anne! Anneciğim neredesin? sana sesleniyor, seni arıyorum epeydir. Niye çıkmıyor sesin? Neredeysen ses versene!? İşin yoksa, birazcık yanıma gelsene.! Mâdem saklambaç oynamak niyetin, Ki durum onu gösteriyor. Peki o zaman, Saklandığım yeri bilsene Anne! SÖBE! Sen gelmeyince bak Ben geldim, buldum seni Aman Allah’ım! Bu hâlin de ne? Anne! Anne! Anne! Niçin, upuzun hareketsiz Yatıyorsun yerde öylece? Niçin öyle çakılmış gibi gözlerin Ve niçin öyle boş boş bakıyor bana bakar gibi yabana? Şimdi oyunun, şakanın sırası değil Tut elimden, haydi kalksana! ACI GERÇEK! Şu kapımızın önünde duran Tanklar de neyin nesi, anne?! Söylesene anne! Bu babamın bana Getirmeye söz verdiği Oyuncak tanklar mı? Tanklardaki askerler Oyuncak askerler mi yoksa? Anne! Anne! Ne olur söyle! Anne! Enkazlarda, çıldırmış deliler gibi Kötü kötü bakan adamlar da kim?! Hiç tanımadığım Sağı, solu tekmeleyerek Ve küfrederek kutsal değerlere Bir şeyler arayan bu adamlar, Tanıdım anne, tanıdım! Ülkemize ve üstümüze kâbus gibi çöken Bu bitmez ve anlamsız savaşı Başlatan o askerler bu askerler anne! Anne! Anneciğim! Babamı, ağabeylerimi Alıp alıp giden Ve geri getirmeyen askerler; Bunlarında kan bürümüş Kin çökmüş gözlerine.! ŞAŞKINLIK! Anne! Anne! Anne! Ben nerdeyim, sen nerdesin Gökyüzü nerde? Burası nere? Güneş, ay, yıldızlar Değil niye yerlerinde!? Hani, hatırlar mısın anne? Bize hikayeler anlatırdın; uyuturken dizlerinde Niniler söyleyerek En tatlı sesinle. Birden canım istedi Hadi yine söylesene! SON VE SONUÇ! Bu, senin bahsettiğin melekler mi? Gideceğimiz yerde Bütün şehitlerle berâber şehit babam, Ağabeylerim bizi beklerler mi? Kelebekler gibi uçan ben miyim? Yoksa, anne onlar senin söz ettiğin Cennetten gelen melekler mi? Oyunumuz yine yarım kaldı seninle Her zaman ki gibi, anne! Belki istemeden. Derdin; günü gelince ben de gidebilirim belki babanın peşinden. Demek ki o gün, bu gün Ama anne, ama!? Düğün günü gibi değil Mahşer günü gibi bir gün. Doyası koklayamadan Doyamadan daha sana Sevgiye, sevince; Beni boynu bükük, öyle Öksüz ve yetim bırakıp gitmek Haksızlık değil mi? Bitmeyen, şu ürkütücü sessizliğin içinde. Ben sensiz ne yapar ne ederim anne! Haksız mıyım söyle!? Doğru mu yaptığın sence? Bil ki; er ya da geç, Yine buluşacağız seninle Cennet dediğin o yerde; Babam, ağabeylerim Ve bütün şehitlerle. Ne olur kucağını aç bekle! Anne! Anne! Anne! Anne! KADİR KARAMAN
![]() |
#24 |
Usta Yiğido
![]() ANNECİĞİM (167190 Hit)
Ak saçlı başını alıp eline, Kara hülyalara dal anneciğim! O titrek kalbini bahtın yeline, Bir ince tüy gibi sal anneciğim! Sanma bir gün geçer bu karanlıklar, Gecenin ardında yine gece var; Çocuklar hıçkırır, anneler ağlar, Yaşlı gözlerinle kal anneciğim! Gözlerinde aksi bir derin hiçin, Kanadın yayılmış, çırpınmak için; Bu kış yolculuk var, diyorsa için, Beni de beraber al anneciğim!... NECİP FAZIL KISAKÜREK
![]() |
#25 |
Usta Yiğido
![]() ANNEME MEKTUP (121138 Hit)
Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece bir lâhza kaldığım zaman, Geceyi koynuma aldığım zaman, Gözlerim kapanıp daldığım zaman, Yeniden yollara düzülmekteyim. Son günüm yaklaştı görünesiye, Kalmadı bir adım yol ileriye; Yüzünü görmeden ölürsem diye, Üzülmekteyim ben, üzülmekteyim. NECİP FAZIL KISAKÜREK
![]() |
#26 |
Usta Yiğido
![]() ***** Anneler *****
Anne’nin evlada yanar yüreği, Anne’dir her zaman evin direği, Anne’ler evlada yapar böreği, ****Anne’ler Anneler canım anneler, ****Anne’ler kutsaldır hanım anneler. Anne’dir dünyada sevginin ağı, Anne’yle kurulur aile bağı, Anne evlat için deliyor dağı, ****Anne’ler Anneler canım anneler, ****Anne’ler kutsaldır hanım anneler. Anne gözü yaşlı kalbinde acı, Anne yavrulara her an duacı, Anne evlatların başının tacı, ****Anne’ler Anneler canım anneler, ****Anne’ler kutsaldır hanım anneler. Anne yavrusunu karnında taşır, Anne ninni söyler sırtını kaşır, Anne çocuğunun yerine üşür, ****Anne’ler Anneler canım anneler, ****Anne’ler kutsaldır hanım anneler. Anne’ler evlada sevgi dağıtır, Anne’ler evladı her dem eğitir, Anne’ler evlatla yürek soğutur, ****Anne’ler Anneler canım anneler, ****Anne’ler kutsaldır hanım anneler. 08.11.2006 Muzaffer Parlak
![]() |
#27 |
Usta Yiğido
![]() Annemiz Üstüne
Sözümüz anne bugün. Özümüz anne, Konumuz anne bugün. Bakışlarımız anne üstüne, Gülüşümüz anne üstüne, Düşlerimiz anne bugün. Küçük yüreklerinize, Dünyalara sığmayan Annelerinizi doldurun bugün. Anne sunun etrafınıza, Anne sunalım dost ve düşmana; Ayırmadan. Anne üleşin, üleştirelim annelerimizi Anne doldurun bardaklara. Sonra karıştırın tüm içtenliğinizle. Çorbanıza anne tuzu, Tatlınıza anne şekeri katın bugün. Hikâyeleriniz anne üstüne, Şiirlerde anne anlatın. Anneyi resim edin, Anne rengiyle boyayın. Anne oynayın Anne coşun Anne taşın bugün. Çiçekleri anne sularıyla büyütün. Anne yağmurlarında ıslanın birlikte. Denizler anne sevginizden küçük, Dağlar anne sevginizden alçak, Anne sevginiz evren kadar geniş olsun. Anneniz olsun, Anne olun, Kaleminiz anne yazarken, Kitabınız anne anlatırken, Çantanızda anne taşırken, Adınız anne Soyadınız anne olsun. Aşınız anne, İşiniz anne, Kokunuz anne bugün. Anne ruhunuz, Anne bağınız, Anne çağınız, Anne dağınız kaybolmasın yaşadıkça. Bugün; Anneler kadar sevin, Anneler kadar sevilin, Anne dünyanızda Anne yüreğiniz olsun. Annesiz kalmayın. Annenizle kalın. Firdevs Rahman
![]() |
#28 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabiha Serin Şuan
![]() Son Aktivite: 21.05.2014 18:16
Tecrübe Puanı: 849
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() KUR TAHTINI YIKILMASIN
Kime kalmış yalan dünya, incitme gül yürekleri İki günlük yaşamında esirgeme sevgileri Ömür geldi, bak gidiyor, unutulmaz hiç izleri Çiçek açıp gönüllerde kur tahtını yıkılmasın... Nedir paylaşamadığın, bunca kalpleri kırdığın Gülümseyerek ansınlar geride dost bıraktığın Sevgi ile yaklaşarak ellerini tutmadığın Bu güzelim yüreklerde kur tahtını yıkılmasın... Hayat kısa bilmez misin? Ama yazık unutursun Uymaz isen başkasına, başköşede oturursun Kazanırsan dostlukları, her ortamda bulunursun Seni seven yüreklerde kur tahtını yıkılmasın... Her insanda farklı maske, kapatırlar yüzlerini Kendisini aldatırlar, kimse tutmaz ellerini Aslında çok zavallıdır, siler durur gözlerini Bahar olup gönüllerde kur tahtını yıkılmasın... At huyunu denizlere, bırak kötü düşünmeyi Bak, o zaman göreceksin, öğrenirsin sen gülmeyi Sıkı sarıl dostlarına, yaşat saygı ve sevgiyi Aç onlara kollarını, kur tahtını yıkılmasın... Güzel düşün, güzel davran, örnek insan ol topluma Ülken için çalış durma, boş işlere kafa yorma Sarıl şanlı bayrağına, toprağından hiç ayrılma Sevgi saygı ilken olsun, kur tahtını yıkılmasın.. SABİHA SERİN. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() çılgın_türk Şuan
![]() Son Aktivite: 08.04.2012 18:32
Tecrübe Puanı: 689
![]() |
![]() ablacım yüreğine sağlık ..... çok güzel yazmışsın ........
![]() |
#30 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslıgenç Şuan
![]() Son Aktivite: 20.03.2016 23:42
Tecrübe Puanı: 914
![]() ![]() ![]() |
![]() Ablacıgım gerçekten çok güxel şiir.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bir Sen Yoksun Yanımda | ErdalGüler | Arşiv | 0 | 27.09.2007 11:00 |