Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 30.01.2009, 22:42   #51
HaKaaN
Usta Yiğido

HaKaaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HaKaaN Şuan HaKaaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.05.2015 01:29

Tecrübe Puanı: 741 HaKaaN BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Cevap: Satacak ne kaldı?

cok aciz bir durumdasınız rabbim sizlere bol bol gözlük versin gözunuzden gözlügü eksik etmesin sayın yerliturkuaz siz oyle bir zihniyetsinizki nickin olarak sectigin turkuaz ismini bilie milli forma altinda kabullenemednizi ......

ÖLüMüDe ÖLDüReN RaBBe...SeCDeLeR OLSuN.....
HaKaaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 30.01.2009, 22:57   #52
yerliturkuaz
Usta Yiğido

yerliturkuaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yerliturkuaz Şuan yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
Yeti: Bloody Orca Slap Champion!
Tecrübe Puanı: 824 yerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblick

Alıntı:
HaKaaN Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
cok aciz bir durumdasınız rabbim sizlere bol bol gözlük versin gözunuzden gözlügü eksik etmesin sayın yerliturkuaz siz oyle bir zihniyetsinizki nickin olarak sectigin turkuaz ismini bilie milli forma altinda kabullenemednizi ......
Konuyu öyle yerlere geliyor ki anlayamadım rabbim umarım bize nasip ettiği gibi gözlükleri size de nasip eder ki sizde aydınlıkla bakarsınız önünüze....

Milli takım konusuna girmiyorum orası apayrı bir durum unutmayın sporun içine siyset girmemeli yeterince bu tür tartışmalar yapılıyor yok yapalım diyorsanız hay hay....

Sevmek yürek işidir yüreğin yoksa sen niye yaşıyorsun?
yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 30.01.2009, 23:01   #53
HaKaaN
Usta Yiğido

Alıntı:
yerliturkuaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Konuyu öyle yerlere geliyor ki anlayamadım rabbim umarım bize nasip ettiği gibi gözlükleri size de nasip eder ki sizde aydınlıkla bakarsınız önünüze....

Milli takım konusuna girmiyorum orası apayrı bir durum unutmayın sporun içine siyset girmemeli yeterince bu tür tartışmalar yapılıyor yok yapalım diyorsanız hay hay....
biz o gozlugu hiç çıkarmadık gozumuzden sen merak etme yaradn ne dediyse onu gormek için gozumuzu dort açtık gerekirse sekiz acarız kim ne derse desin yeterki yaradn bizden istesin biz onun emirlerini yasaklarını gormek için 1 degil 10 gözluk bile takmaya razıyız rabbim gormeyenlere de nasip etsin o gozlukleri

Alt 30.01.2009, 23:11   #54
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1300 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Arkadaşalr burada kişiliklerimizi değil,fikirlerimizi tartışıyoruz..Lütfen!
Alt 30.01.2009, 23:14   #55
almina_58
Yiğido
NO AVATAR

almina_58 Şuan almina_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.12.2009 23:34

Tecrübe Puanı: 619 almina_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Blinzeln Cevap: Satacak ne kaldı?

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Buyrun benimle tartışın...
Sormuşsunuz "Satmanın Türkçesi nedir?" diye Satma zaten Türkçedir... Sat-ma yani şu anki hükümetimizin yapmadığı iştir eğer -me,-ma eki olumsuzluk eki ise ör: sakın satma.... Ancak klavyedeki k harfinde bir sorun varsa Satmak yazmak isterken k harfinin basmaması sonucu Satma anlamında çıktıysa ve amaç satmak'ı sormaksa: Bir değer karşılığında bir malı alıcıya vermek anlamında söylüyor TDK sözlüğü. Aynı sözlükte Bir çıkar karşılığında bir şeyi gözden çıkarmak, feda etmek diye de bir anlam var ki sanırım buradaki kullanım amacı budur...

Özelleştirme de yine -me -ma eki olumsuzluk eki ise hükümetimizden istediğimiz ama yapmadığı eylemdir, sakın özelleştirme... Ancak burada kullanılan anlamı ile özelleştirme sanayi ya da ticari alanda devlet elindeki kuruluşların özel sektörlere satılması anlamındadır gibi geldi bana.

Liberal ekonomiye gelince, işte bu benim en karşı olduğum konudur. Liberal ekonomi emperyalist ülke politikalarının gelişiminden sonra ortaya çıkmış "bırakınız yapsınlar" anlamıdadır. Ama tıpkı sosyalizmde olduğu gibi insan kavramı unutulmuş ve insanın daha çok, çok daha çok hatta daha daha da çok isteme güdüsü gözönünde bulundurulmamış, zengin olmak için sömürme ve kan emme bu politikanın en önde gelen halidir. Serbest piyasa ekonomisi olarakta geçen bu kavram halkı özel sektörler karşısında babasız kalmasını sağlar... Devlet güdümünden çıkan özel sektör istediği gibi fiyat politikası geliştirir ve oynar. Çünkü daha çok kar elde etmek ister bu özel sektör, ister ve ister sonra ne olur ağaçlar kesilir, ozon delinir, Tuzla'daki gibi insanlar çalıştıkları tersanelerde hayatını kaybeder. Çünkü insanoğlu açgözlüdür. Ve dünyanın başına gelmiş en büyük felaket olduğunu da şu anda dünyada varolan ekonomik krizden de anlayabiliyoruz. 2009 idare eder geçecek 2010'da asıl kriz patlayacak diyen ekonomistlere dikkat ederim onlar 2003 yılında böyle giderse 2007-2008de kriz patlayacak dediler. Aynı kişiler altın alın dedi geçen yıl mart ayında Allah'tan dinlemişim
Özgürlük, Bırakınız yapsınlar anlayışı insanoğlu için uygun değildir. Belki ABD'ye, Almanya'ya uyar ama Türkiye'ye uymaz, halkın sosyal yapısı diğer ülkeler gibi değildir. O bakımdan her ülke kendisine has bir ekonomik, sosyal ve kültürel bir politika geliştirmelidir. Çünkü ülkelerin ekonomik, sosyal ve kültürel yapıları örf adetleri, yaşayış şekilleri, iklim şartları herşeyi birbirinden farklıdır. O bakımdan her ülke kendi ideolojisine sahip olmalıdır.

Şimdi, eğer benle tartışacaksanız buyurun tartışalım. Ancak kavram ve kişi tartışması yapmam. İdeoloji tartışacaksanız tartışalım, yoksa bana Baykal şunu yaptı bunu dedi derseniz olmaz. Öncelikli olarak siz ideolojinizin ne olduğunu söyleyin bana, kendi ideolojinizi anlatın, fikirlerinizi söyleyin bende karşı olduklarımı, neden karşı olduğumu, katıldıklarımı neden katıldığımı söyleyeyim, kendi fikrimi kendi ideolojimi anlatayım siz de karşı çıkın istediğiniz konulara. Ama dediğim gibi kişi ya da kavram tartışmam.

Saygılar...
Ben sondan başlayayım öncelikle;
Kardeş ben kimseye sahip olduğum ideolojiyi söylemem da açıklamam da. Zaten gerek de duymam.Benim ideolojim zaten yorumlarımda saklıdır.Bunu anlamak isteyen anlar.Ancak burası forum sitesi olduğu için ve herkes burada özgürce yorumlarını anlattığı için herkes kendi perspektifinden olaylara bakıyor ve tabiki yorumlar da siyasi oluyor bilimsel değil.
Ben de naçizane bildiğim kavramlarla bazı arkadaşların siyasi yorumlarına dayanak oluşturacak sebepleri anlamaya çalışıyorum.Ben bu konuya biraz da bilimsel açıdan bakmak istiyorum ki doğru olan da budur bence.Çünkü biz bazı şeylerin anlamlarını bilmeden bazı konularda yorum yapıyoruz.Tabi bilmeyen insanları siyaseten kandırmak çok kolaydır.
Arkadaş konunun başlığına "Satacak ne kaldı" demiş.Tabiki burada satmaktan kasıt özelleştirme yoluyla devlet mallarının özel bir şirkete verilmesi kaba bir tabirle böyledir.Ancak tabiki iş siyasete geliyor ya, adam satmayı toprak satmakla eş değer buluyor.Şimdi toprak satmak ile devletin malı bir özel şirkete devretmek arasındaki farkı bilmeyen birisi kesinlikle siyaset yapmış olur ki bunun da hiçbir bilimsel dayanağı olmaz.Özelleştirmenin de anlamı söylediğim gibi devlete ait mal veya hizmetlerin özel bir şirkete devredilmesi yoluyla yapılan bir idari düzenlemedir.
Şimdi liberal ekonomiye geldiğimizde;Tabiki ben sizinle aynı düşünmüyorum.Evet devlet belli konularda ekonomiye yardımcı olacak.Ancak devletin ekonomiyi doğrudan yönlendirmesi bana göre yanlış.Çünkü devlet kendi kurumlarıyla örneğin Kitler yoluyla bazı satışlar yapması durumunda bu her zaman için devletin zararına olur.Çünkü devlet personeline aylığını aralıksız öder elektirik su ne bilim temel ihtiyaçlar devletin cebinden çıkar her türlü masrafı devlet öder fakat bu kadar gideri olduğu halde giderden daha az gelire sahip olur bu durum devletin bu kurumlarda zarar etmesine neden olur.Zaten Kitler in %90 ı böyledir.Çünkü adam ekmek elden su gölden devlet babasının arkasında olduğunu bilerek çalışır ancak işgücüne katılımı da rahatlıktan dolayı o derecede azalır.Dolayısıyla çözüm, bu kurumların kar elde edecek özel sektöre devredilmesidir.Çünkü bunlar devletin elinde bir hantallık oluşturmaktadır ve devletin zarar etmesine neden olmaktadır.Ayrıca insanlara tek başlarına ekonomik faaliyette bulunma hakkı verilmelidir ve bu konuda teşvikler oluşturulmalıdır ki insanlarımız kendilerini geliştirebilsin.Çünkü tembellik buradan gelir.Devlet baba herşeyi yapar demek bizim hiçbirşey yapmamamız demektir.

Şimdi konuyu toparlayacak olursak bazı şirketlerin devletten alınıp özel sektöre devredilmesi son derece olumlu birşeydir.Devlet böylece asli görevlerini daha rahat yapmaktadır.Ayrıca toprak satmak ile bir mal ve hizmetin yabancı bir sektöre devredilmesi arasındaki farkı da sizlere bırakıyorum.Umarın bu farkı çözersiniz
almina_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 30.01.2009, 23:24   #56
HaKaaN
Usta Yiğido

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Arkadaşalr burada kişiliklerimizi değil,fikirlerimizi tartışıyoruz..Lütfen!
yigiter kardeş seni henuz çözmüş degilim kardeş hangi saftasın belli degil seni tanımak isterim ......

Alt 30.01.2009, 23:36   #57
LaEdri
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1300 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
yigiter kardeş seni henuz çözmüş degilim kardeş hangi saftasın belli degil seni tanımak isterim ......
Hayırdır 30 yıl öncesine geri mi dönüyoruz saflar falan,ya da forumda savaş mı var saf seçiyoruz..

Beni bilen bilir körü körüne kimseyi savunmam ya da muhalefet etmem.Doğru bildiğim neyse derim medenice..

Bu forumda sürekli bir şeyleri tartışıyoruz ama kişileri tartışmıyoruz..

Seva,Arifcoşkun,Abircan,berat, demir,yerliturkuaz,Albina,Furk an,altuntaş58,Kıbrıslı...
Hepimiz çoğu zaman tartışırız ama birbirimiz severiz sayarız..Bu kural bozulmasın yeter!!
Alt 30.01.2009, 23:42   #58
HaKaaN
Usta Yiğido

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Hayırdır 30 yıl öncesine geri mi dönüyoruz saflar falan,ya da forumda savaş mı var saf seçiyoruz..

Beni bilen bilir körü körüne kimseyi savunmam ya da muhalefet etmem.Doğru bildiğim neyse derim medenice..

Bu forumda sürekli bir şeyleri tartışıyoruz ama kişileri tartışmıyoruz..

Seva,Arifcoşkun,Abircan,berat, demir,yerliturkuaz,Albina,Furk an,altuntaş58,Kıbrıslı...
Hepimiz çoğu zaman tartışırız ama birbirimiz severiz sayarız..Bu kural bozulmasın yeter!!
kendine saf edinmemissen zaten yoldan çıkmışsındır demektir sözun ne ise ozunde o olmalı tek bir şeyi savunman lazım oyle sac katmeri gibi bir o taraf bir otaraf gidersen seni çabuk yerler kaybolursun farkında bile olmazssın kardeş........

Alt 30.01.2009, 23:49   #59
LaEdri
Usta Yiğido

Alıntı:
kendine saf edinmemissen zaten yoldan çıkmışsındır demektir sözun ne ise ozunde o olmalı tek bir şeyi savunman lazım oyle sac katmeri gibi bir o taraf bir otaraf gidersen seni çabuk yerler kaybolursun farkında bile olmazssın kardeş........
Saftan kastın İslamsa,o safımız belli Elhamdulillah..

Yok siyasi anlamda safsa..

Ak partiyi överim de,eleştiririm de..Ak partinin her işine alkış çalmadığım gibi her işini eleştirmem de..Tayyip başkanı dünkü hareketinden dolayı tebrik ettim,1 Mart tezkerisnde aynı şeyi yapmadığı için eleştirdim..

Chp yi överim de eleştirim de..Ankaradaki gaz sayacındaki haksız alımı ortaya çıkardığı için överim,türbanı iptal ettirdiği için sert eleştirdim..

Sami Aydını "kent meydanı,aksu" için överim,toplu taşımadaki düzensizlik ve çamurlaşma için eleştiririm..

Bunların hiçbiri safsızlık değildir..
Körü körüne kimseyi savunmuyor ya da eleştirmiyorum..
Safım bu..Yani bir safım var aslında..

Ha bir de benim safımda olmayanları da aşağılamıyor,onlara saygı duyuyorum..
Alt 31.01.2009, 00:21   #60
albina58
Usta Yiğido

albina58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

albina58 Şuan albina58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.08.2016 20:40

Tecrübe Puanı: 789 albina58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
almina_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Albina58 sen gerçekten kendini zeki mi sanıyorsunBirşey söyleyeyim mi öncelikle tartışma kültürünü bilmelisin bence.Karşı tarafın senden farklı fikirler sunacağı seni neden bu kadar korkutuyor.Ne güzel tartışacaktık.Hadi onu da bırakalım sen bu sitenin neyi oluyorsun da benim huzuru bozduğuma kara veriyorsun.

Daha kelimelerin anlamlarını bilmiyorsun gelmiş yorum yapıyorsun kafana göre.

Son olarak da şunu diyecem; profiline baktım da kimin huzuru bozduğunu ve ortamı sürekli gerdiğini gayet iyi anladım
Geri zekalı,
Sen kendini ne sanıyorsun
Burda yazan insanlar cahilmi?
O ne biçim soru zeka özürlü,
Satılık ne demek,
Özelleştirme liberalizim,
Bu soruları sormandaki amaç,kendin eşşek olman karşındaki yük yüklemendir.
Bundan sonra adını sanını açıkla öyle tartışmaya katıl,
Fikir beyan et.

Ayrıca,bu nicle sadece belli saatlerde belli nicli üyeler mesaj yazınca girip ortamı germek istediğini çok iyi biliyorum.

Benim için kim belediye başkanı olmuş,
Kim başbakan olmuş hiçte umrumda değil.
Her halk layıkı olduğu şekilde yönetilir,

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)