![]() |
#51 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaKaaN Şuan
![]() Son Aktivite: 02.05.2015 01:29
Tecrübe Puanı: 741
![]() |
![]() cok aciz bir durumdasınız rabbim sizlere bol bol gözlük versin gözunuzden gözlügü eksik etmesin sayın yerliturkuaz siz oyle bir zihniyetsinizki nickin olarak sectigin turkuaz ismini bilie milli forma altinda kabullenemednizi ......
![]() |
#52 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
![]() Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
![]() Üyelik Tarihi: 05.09.2008
Tecrübe Puanı: 824
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Milli takım konusuna girmiyorum orası apayrı bir durum unutmayın sporun içine siyset girmemeli yeterince bu tür tartışmalar yapılıyor yok yapalım diyorsanız hay hay....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1300
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Arkadaşalr burada kişiliklerimizi değil,fikirlerimizi tartışıyoruz..Lütfen!
![]() |
#55 | |
Yiğido
![]() ![]() ![]() almina_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 12.12.2009 23:34
Tecrübe Puanı: 619
![]() |
![]() Alıntı:
Kardeş ben kimseye sahip olduğum ideolojiyi söylemem da açıklamam da. Zaten gerek de duymam.Benim ideolojim zaten yorumlarımda saklıdır.Bunu anlamak isteyen anlar.Ancak burası forum sitesi olduğu için ve herkes burada özgürce yorumlarını anlattığı için herkes kendi perspektifinden olaylara bakıyor ve tabiki yorumlar da siyasi oluyor bilimsel değil. Ben de naçizane bildiğim kavramlarla bazı arkadaşların siyasi yorumlarına dayanak oluşturacak sebepleri anlamaya çalışıyorum.Ben bu konuya biraz da bilimsel açıdan bakmak istiyorum ki doğru olan da budur bence.Çünkü biz bazı şeylerin anlamlarını bilmeden bazı konularda yorum yapıyoruz.Tabi bilmeyen insanları siyaseten kandırmak çok kolaydır. Arkadaş konunun başlığına "Satacak ne kaldı" demiş.Tabiki burada satmaktan kasıt özelleştirme yoluyla devlet mallarının özel bir şirkete verilmesi kaba bir tabirle böyledir.Ancak tabiki iş siyasete geliyor ya, adam satmayı toprak satmakla eş değer buluyor.Şimdi toprak satmak ile devletin malı bir özel şirkete devretmek arasındaki farkı bilmeyen birisi kesinlikle siyaset yapmış olur ki bunun da hiçbir bilimsel dayanağı olmaz.Özelleştirmenin de anlamı söylediğim gibi devlete ait mal veya hizmetlerin özel bir şirkete devredilmesi yoluyla yapılan bir idari düzenlemedir. Şimdi liberal ekonomiye geldiğimizde;Tabiki ben sizinle aynı düşünmüyorum.Evet devlet belli konularda ekonomiye yardımcı olacak.Ancak devletin ekonomiyi doğrudan yönlendirmesi bana göre yanlış.Çünkü devlet kendi kurumlarıyla örneğin Kitler yoluyla bazı satışlar yapması durumunda bu her zaman için devletin zararına olur.Çünkü devlet personeline aylığını aralıksız öder elektirik su ne bilim temel ihtiyaçlar devletin cebinden çıkar her türlü masrafı devlet öder fakat bu kadar gideri olduğu halde giderden daha az gelire sahip olur bu durum devletin bu kurumlarda zarar etmesine neden olur.Zaten Kitler in %90 ı böyledir.Çünkü adam ekmek elden su gölden devlet babasının arkasında olduğunu bilerek çalışır ancak işgücüne katılımı da rahatlıktan dolayı o derecede azalır.Dolayısıyla çözüm, bu kurumların kar elde edecek özel sektöre devredilmesidir.Çünkü bunlar devletin elinde bir hantallık oluşturmaktadır ve devletin zarar etmesine neden olmaktadır.Ayrıca insanlara tek başlarına ekonomik faaliyette bulunma hakkı verilmelidir ve bu konuda teşvikler oluşturulmalıdır ki insanlarımız kendilerini geliştirebilsin.Çünkü tembellik buradan gelir.Devlet baba herşeyi yapar demek bizim hiçbirşey yapmamamız demektir. Şimdi konuyu toparlayacak olursak bazı şirketlerin devletten alınıp özel sektöre devredilmesi son derece olumlu birşeydir.Devlet böylece asli görevlerini daha rahat yapmaktadır.Ayrıca toprak satmak ile bir mal ve hizmetin yabancı bir sektöre devredilmesi arasındaki farkı da sizlere bırakıyorum.Umarın bu farkı çözersiniz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() yigiter kardeş seni henuz çözmüş degilim kardeş hangi saftasın belli degil seni tanımak isterim ......
![]() |
#57 | |
Usta Yiğido
![]() Alıntı:
Beni bilen bilir körü körüne kimseyi savunmam ya da muhalefet etmem.Doğru bildiğim neyse derim medenice.. Bu forumda sürekli bir şeyleri tartışıyoruz ama kişileri tartışmıyoruz.. Seva,Arifcoşkun,Abircan,berat, demir,yerliturkuaz,Albina,Furk an,altuntaş58,Kıbrıslı... Hepimiz çoğu zaman tartışırız ama birbirimiz severiz sayarız..Bu kural bozulmasın yeter!!
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Usta Yiğido
![]() Alıntı:
Yok siyasi anlamda safsa.. Ak partiyi överim de,eleştiririm de..Ak partinin her işine alkış çalmadığım gibi her işini eleştirmem de..Tayyip başkanı dünkü hareketinden dolayı tebrik ettim,1 Mart tezkerisnde aynı şeyi yapmadığı için eleştirdim.. Chp yi överim de eleştirim de..Ankaradaki gaz sayacındaki haksız alımı ortaya çıkardığı için överim,türbanı iptal ettirdiği için sert eleştirdim.. Sami Aydını "kent meydanı,aksu" için överim,toplu taşımadaki düzensizlik ve çamurlaşma için eleştiririm.. Bunların hiçbiri safsızlık değildir.. Körü körüne kimseyi savunmuyor ya da eleştirmiyorum.. Safım bu..Yani bir safım var aslında.. ![]() Ha bir de benim safımda olmayanları da aşağılamıyor,onlara saygı duyuyorum.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() albina58 Şuan
![]() Son Aktivite: 14.08.2016 20:40
Tecrübe Puanı: 789
![]() |
![]() Alıntı:
Sen kendini ne sanıyorsun Burda yazan insanlar cahilmi? O ne biçim soru zeka özürlü, Satılık ne demek, Özelleştirme liberalizim, Bu soruları sormandaki amaç,kendin eşşek olman karşındaki yük yüklemendir. Bundan sonra adını sanını açıkla öyle tartışmaya katıl, Fikir beyan et. Ayrıca,bu nicle sadece belli saatlerde belli nicli üyeler mesaj yazınca girip ortamı germek istediğini çok iyi biliyorum. Benim için kim belediye başkanı olmuş, Kim başbakan olmuş hiçte umrumda değil. Her halk layıkı olduğu şekilde yönetilir,
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tarihi Köprü Sular Altında Kaldı | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 4 | 13.01.2009 09:34 |
10 saat su ortasında Kuratrılmayı Bekledi | Kaptan-58 | Haberler | 2 | 15.08.2008 13:32 |
bir tek mavi kaldı bende.. | gürün_güzeli | Arşiv | 4 | 28.06.2008 17:41 |
7 Yaşındaki Erkek Çocuğu Hamile Kaldı | RaZZcE | Arşiv | 5 | 06.04.2008 01:33 |
Otyakmaz köyünde mahsur kaldı | EyüphanAydın | SivasSpor | 1 | 01.02.2008 08:53 |