![]() |
#1051 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5481
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ben Aşktan Anlamam Sevgili !!..!!..
...aşk hep anında yaşanmayı bekler sevgili...// yarını yoktur hem acı hem de yavan bir ağrıdır yükü ağırdır hem dışındadır hayatın hem tam ortasında.. //...aşkta oyun olmaz sevgili...// şakası yoktur onunla kim oynarsa oynasın mağluptur istediği zaman gelir istediği zaman gider kaçamazsın.. yaşamak düşmüşse senin payına yaşayacaksın... //...aşka müebbet yakışır sevgili...// birden kanına karışır hiçbir kitapta yazılmayan sözler dökülür dilinden kimseye anlatamazsın sevgini o an seni senden iyi anlayan bilen olmaz... //...aşkta mecburiyet yoktur sevgili...// sen nekadar sebep arasanda bulamazsın geceyi hep gündüze karıştırırsın zaman olur elinde fırçayla geceyi maviye boyarsın üstüne de aşkını yazarsın... sırtın pencereye dönük başın öne düşmüş inanmış yorgun omuzlarında aşkı hissedersin zaman durur sanki hep aynı yerdesin aynı dönemeç aynı şiir bildik şeyler işte aşkın kendi gerçekleri şimdi yorma beni //...ben aşktan anlamam sevgili...// |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Navigator
![]() Fettan Guzel
Omur dedigimiz sey, sevdanin oyuncagi, Ben dag basi cocugu, sen isiyan sehirsin. Nerde bas yaslayacak sicacik yar kucagi, Kurak yuregimize akamayan nehirsin. * * * Sana erismez tadi, ne balin ne sekerin, Sana rakip bulunmaz, yoktur esin, benzerin, Burada cennettesin, orda cehennem yerin Kim bilir ote yani; burda yanmaz demirsin. * * * Akli basindan gitmis, canlar cevrende harman, Simdi nerede, nasil, hangi asigin kurban, Ezberlenip okunan yuz bin beyitlik destan Yillarca okunup da bikilmayan siirsin. * * * Bende vazgecmez gonul, sende kirilmaz inat, Bir guzelin pesinde geldi gecti bu hayat, Hem nazin, hem niyazin basimiza musallat Yazilmis kaderimsin, hukmedilmis emirsin. * * * Kollar sana uzanir, bakislar sana varir, Gunahsiz sevdalilar umitsizce yakarir, Iki sozun adami dogru yoldan cikarir, Aklimi bastan alan, en seytani fikirsin. * * * Sana dustum duseli, belalari buldukca, Gece dusumde, gunduz hayalimde kaldikca, Bu guzellik, bu isve, sende de var oldukca, Adami dinden eden oylesine kafirsin. Naim Ozdamar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Navigator
![]() Seni Tuz Kadar Seviyorum
Bana soruyorsun sevgilim, ' Beni ne kadar seviyorsun? ' diye, Bende sana, ' Seni TUZ kadar seviyorum ' diyorum, O zaman bana surat asıyorsun, ' Hiç insan Tuz kadar sevilirmi? ' ' Keşke daha çok, sevsen ' diyorsun, ' Dünya kadar sevsen keşke ' diyorsun, Sana neden tuz kadar sevdiğimi anlatayım, Dinle bir tanem; Seni neden dünya kadar sevmiyorum, Neden sadece TUZ kadar seviyorum, Bunları iyice yerleştir kalbine, Mümkünse eğer sende beni, Tuz kadar sev daha sonra, Bu dünya üzerinde neler var bir düşün, Savaşlar, hastalıklar, Açlıktan ölen bebekler var, Ozon tabakasın da delik, Kutuplarda ısınma, Dengesi tamamen bozulmak üzere, Yaşadığımız bu evrenin, Üzerinde Nükleer denemeler, Masum insanları katletmeler, Her türlü rezalet diz boyu, Kültürünü unutmuş gençler, Dejenere olmuş toplumlar, Bu dünyanın nesini seveyim? Oysa tuz öylemi? Tuzsuz yemek neye benzer, Ekmeğin tuzu yoksa, yüzün buruşmaz mı? Deniz tuzsuz deniz olurmu? Ya gözyaşındaki tuz, Onun bile tadı bir başka değilmidir, Örneğin, Ekşi bir eriği bile yerken, Tuza banıpta yersin canım, Sabah kahvaltında Zeytin tuzsuz, Peynir tuzsuz, Ekmek tuzsuz, Kahvaltıdan tad alırmısın bitanem, İçtiğin çorbanın tuzu yoksa, Nasıl içebilirsin ki o çorbayı, Salata hazırlarsın, tuzsuz yiyebilirmisin? Kısacası güzelim, Sen karar vereceksin artık, Seni ne kadar sevmemi, Ne gibi sevmemi istersen öyle severim, Ama, Ben seni tuz kadar sevmek istiyorum, Dünyalar kadar sevgiler, İsteyenlerin olsun, Ben Tuz kadar sevmek, Tuz kadar sevilmek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Navigator
![]() Ne Güzel Başlamıştık. En Temiz Duygularımdı Sana Verdiğim... Ruhum Ellerindeydi Bu Can Kulun Kölendi Nasıl Harcadın O Inandıgım Bakışlar Sahteymiş Meğer Içime Sığmayan Aşkın Yalanmış Meğer Senin Aşk Dediğin Sırtına Saplamakmış Hançeri Kanatmakmış Kalbi... Karalar Bağlarım Oturur Ağlarım Acıdan Kıvranırım Yinede Dönmem Yar özlemişim Ne Yazar Sevdimde Ne Oldu Yar ? Anladım Sahte Aşklar.! ölsemde Dönmem Yar...! Konu Kardelencicegi tarafından (13.02.2009 Saat 19:37 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Navigator
![]() Askti O
Askti o! Degistiren tum gecelerimi Askti o! Beni durup durup yenileyen Oydu, duygulu yapan hoyrat ellerimi Oydu, doludizgin gidisime dur diyen Bir bicakin keskin yuzunde kan lekesiydim Askti yine beni yikayan, aritan su Boyle ak pak olacagimi bilir miydim? Icimde acmasaydi o sevmek duygusu Ben bir tutsagim simdi sevgiye, gonullu Cozmeyin ellerimi, zincirlerim kalsin Gorsun prangalarim o dogacak gunu Ve bu dunyaya ask dolu siirlerim kalsin Seninle her yerde guzel, her zaman yeni Istemem, sensiz hatirlamasinlar beni. UMIT YASAR |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Navigator
![]() Sen Sen Sen
Bir dagbasi yalnizligi yasiyorum yeniden., Dagbasi yalnizligi ölümden beter. Hic kimse aramasa sormasa beni Sen gelsen yeter.. Huzur ellerinin güzelligidir. Gözlerin karsimda mutluluk denizi. Her sabah soframizda ekmegimizi Sen bölsen yeter.. Yüregim seninle yaylalar kadar serin Ne bir cizgi hasret, ne bir nokta gam Yayla dumani gibi gozlerime her aksam Sen dolsan yeter.. Bende caresizlik sonsuz kordugum. Bende sabir sende naz.. Gündüzünden vazgectim düsümde biraz Bir yüz görümlügü sen olsan yeter.. Duymasa da hic kimse sâir günlümün, Sende karar kildigini... Ve icimin serha serha yarildigini, Sen bilsen yeter.. Bir gün duysan bittigimi, tükendigimi.. Cikip gelsen uzaklardan korkulu ürkek.. Bir incecik dal gibi üzerime titreyerek, Egilsen yeter... Yavuz Bülent Bakiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Navigator
![]() Bir Fotoğrafta Sen
Dün bir fotoğrafta gözlerini gördüm İki uzak yıldız gibiydiler, dalgın Bilsen neler anlattı bana, sessizce Bir sevgiyle derinleşen bakışların. Orda değildin sanki, bir başka yerde Ötelerde, uzakta benimle vardın Güzellikler bahçesi ayna gibi Yansıdığını gördüm yüzünde aşkın. Bir ara çıktın resimden usulca, ürkek Bir ceylan gibi kollarıma atıldın Özlemli dudaklarınla yangın yangın Seni gördüm, yaşadım bir fotoğrafta Her zamankinden daha çok bana yakın Gelecek o mutlu günleri anlattın.. Alinti; |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Navigator
![]() ***AŞK*** diyorlar adına
Aşk Diyorlar Adına Gözlerinde ağlamak lığın kızıllığı varsa Kuruyorsa gözyaşlarında, akmıyorsa Hüzünlü aşk şarkıları Saplanıyorsa yüreğine Bir hançer gibi, İçin acıyorsa İflah olmaz bir sevdadır bu Aşk diyorlar adına... Gitmiyorsa gözlerinden, gözleri Hala kulağındaysa son sözleri Çıkmıyorsa aklından, Yer etmişse benliğine İflah olmaz bir sevdadır bu Aşk diyorlar adına.... Gündüz hayalinde, gece rüyanda Bir tek o varsa senin dünyanda Sık sık bakıyorsan aynalara İflah olmaz bir sevdadır bu Aşk diyorlar adına... cemal şimşek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Navigator
![]() Ne olur Gitme Sen Benim Yarımsın.
Gitme desem; Kalır mısın? Benden Gitme. Şehrin tüm ışıklarını Yakıp söndürme içimde. Gerekli olduğun için değil; Sevdiğim için kal. Özleyeceğim için değil; Özlediğim için kal. Okuma bunu... Aşkdan söz ediyor bu şiir. Sözcüklerin en tehlikelisinden. Yalnızlıktan söz ediyor. Okuma bunları... Kimsesizlikten söz ediyor bu şiir. Karanlıktan. Ansızın çıkacak gibi durma içimde Şaşırtma beni. Okuma bunu... Sensizlikten söz ediyor bu şiir... Okuma bunu... Senden söz ediyor bu şiir... İçimdeki karanlıktan ansızın Geçip giden senden Söz ediyor bu şiir... Korkularımdan söz ediyor. Okuma beni. Sen beni okudukça. Gelmeyen mektuplardan Söz ediyor... İçimdeki senle karşılaşınca Neden şaşkınım... Sana söylemeden kaç söz sildim Yaşamımdan bilmiyorum Bir sevdaya kaç şiir sigar... Okuma bunları Bunlar benden söz ediyor... Eksikliğimden Hep bir yanımın kirik olusundan Söz ediyor... Sen beni gördükçe Ben karşındaki; Ben gözlerine bakarkenki Çaresizliğimden utanıyorum. Arada Gözlerini kapa. Kapa ki Bir anda olsa Silineyim yaşamımdan... Biten şarkılardan söz ediyorum sana Sedefli dakikalardan Meydan saatlerinin sesinden Geçmeyen yazlardan Susma. Devrik cümlelerin yalnızlığı gibi Bırakma beni. SEN benim, Dilimin ucunda. Söyleyemediğim Sözcüğümsün. En sevdiğim sözcüğü Tekrarlamaksın içimde Tüm sözlerimi Rehine bıraktım Görebilmek için seni İçimin kalabalığısın İçime Göçmen kuşlar gibi konuyorsun Bir yanın tetikte Kendimi Zamana rehinliyorum Aklımdan geçip gitme Utanıp da insanlardan Gizli ağlamalarımsın Gitme..Ne olur Gitme. Sen Benim yarımsın.... Alinti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yiğidoturan Şuan
![]() Son Aktivite: 28.07.2014 12:58
Tecrübe Puanı: 1063
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Yıldızlara bakarak bahtını söyleyemem, Fakat kendi kanımca ruhum bir falcı sanki, İyi kötü diyerek sana haber veremem, Ne salgını anarım, ne kurak mevsimleri. Anlatamam kimseye geçmiş, gelecegini Yağmurunu karını neden öğrensin benden, Akıl vermem kırala yolu tahta gider mi, Bir haber çıksa bile baktığım gökyüzünden. Fakat gözün'süzerek baktım senin falına, Samanyolu yıldızı sana aynen şöyle der: Gerçek ile güzellik yetişmeli yanyana, İnadı bıraksan silsilen sürüp gider. Bunun aksi olması bir kuru kehanettir, Gerçek ve Güzelliği toptan yok edecektir.
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şiirler Duyguların Yazıya Dökülmüş Halidir | _DuMaN_58 | Aşk şiirleri | 1 | 13.08.2009 16:46 |
Gökhan Doğan'dan Şiirler | dede58 | Şiirler | 0 | 08.07.2008 14:05 |
PEÇETEMDEKİ ŞİİRLER | krmseremet | Arşiv | 7 | 02.04.2008 15:19 |
Sivaslilar.Net' te en uzun forum ve en beğendiğiniz forumlar hangileri????? | serkanka58 | Arşiv | 5 | 07.03.2008 12:58 |
EN BEĞENDİĞİNİZ REKLAM | puar | Arşiv | 9 | 02.02.2008 11:23 |