|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Bilgisayar ve İnternet Dünyası Bilgisayar ve internet dünyası |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() arikarinkuchi Şuan
![]() Son Aktivite: 29.09.2015 00:05
Tecrübe Puanı: 1096
![]() ![]() |
![]() Google'ye TÜRK Rakip
Google rakip Türk arama motoru kuruldu!İki Türk tarafından hazırlanan web arama motoru beta yayınına başladı. İnternet kullanıcılarının neredeyse tamamına yakının arama motoru olarak kullandığı bilinen google.com’a karşı iki Türk tarafından hazırlanan “attabot.com" web arama motoru beta yayınına başladı. Web 2.0’ın olanaklarıyla arama motoru işlevlerini bir araya getiren attabot.com arama motoru, e-posta hesabı, çevrimiçi Türk Dil Kurumu sözlüğü ve Redhouse sözlük gibi hizmetleri tek adreste toplayarak kullanıcıyla büyük kolaylık sağlıyor. Kullanıcıların aradıkları kelimelere göre birbirlerine ulaşmasını sağlayan ortak arama, kullanıcılarının aramalarının sonuçlarının kaydedilebilmesini sağlayan “AttaRez" ve çeşitli kaynaklardan topladığı güncel haberleri görüntüleyen haber bölümü gibi kendine özgü işlevlerle de dikkat çekiyor. Portalın kurucu ortağı Seyfi Erol, “Hayatı kolaylaştıran sayısal platform" olarak tanımladığı Attabot arama motoru fikrinin üç yıl önce Amerika’da internet projeleri hazırlarken şirket ortaklarından Ömer Kurt ile birlikte geliştirdiklerini söyledi. BÜTÜN HİZMETLER ÜCRETSİZ Attabot’ta tüm hizmetlerin ücretsiz olduğunu vurgulayan Seyfi Erol, şunları söyledi: “Hizmetinizle insanların hayatlarını kolaylaştırmayı iddia ediyorsanız ücret talep etmemeniz gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden gelir modelimizi reklamlar oluşturuyor. Hem var olan reklam kanallarını, hem de kendi geliştirdiğimiz ve bir kelimeye bağlı etkileşimli ağ üzerinden reklam yayınlama tabanlı ürünümüzü kullanacağız. Yakında insanların etkinliklerle ilgili bilgilere ulaşabilecekleri bir modülü hizmete sunmayı planlıyoruz. Uçak biletleriyle ilgili bir hizmet üzerinde çalışıyoruz." Şu anda Beta sürümüyle sadece Türkçe yayın yapan Attabot.com’un Eylül 2008 sonunda küresel sürümünün yayına girmesi planlanıyor. Bu sürümde temel özellikler aynı kalacak, ancak birkaç dilde sözlük gibi uyarlamalar olacak
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
![]() Son Aktivite: 28.03.2012 11:23
![]() Üyelik Tarihi: 05.09.2008
Tecrübe Puanı: 816
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Dunya uzerinde soyle bir genelleme yapidiginda sunu gorururz butun yazilimlarin veya bilgisayarla ilgili kullandiklarimizin cogu yabancilar tarafindan icat edilmistir....
Bu konuda belki gerideyiz yapacagimiz adimlarla onlari neden yakalamayalim...
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Tatlı Yarışması 1.si
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gürün_güzeli Şuan
![]() Son Aktivite: 31.01.2014 10:32
Tecrübe Puanı: 935
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() valla googledan başkasını tanımam ne olursa olsun ben neti googleda öğrendim değişemem
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yiğido
![]() ![]() yusufulku58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.01.2012 23:46
Tecrübe Puanı: 719
![]() |
![]() googlenin atyapısını kullanan ona rakip olamaz
![]() |
#5 |
Yiğido
![]() ![]() mhmt.alperen Şuan
![]() Son Aktivite: 28.09.2009 15:38
Tecrübe Puanı: 607
![]() |
![]() yusuf bey haklı ancak şöyle bir durumda var. türk sitesiyse ben bunu o sitenin adresinden anlamalıyım. atabot neymiş?.. artı arama seçeneklerine grafiler, türkçe sayfalar vs seçeneğide yok.
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
TÜRK DESTANLARI-1 (OĞUZ DESTANI) | Abdurrahman 58 | Diğer Konular | 1 | 04.01.2009 21:00 |
Türk Olmak | KAFKASKAR | Serbest Kürsü | 31 | 03.01.2009 20:35 |
TÜRK BOYLARI | fertelliyim | Arşiv | 1 | 30.05.2008 17:05 |
Türk olmak, | seva | Arşiv | 4 | 21.03.2008 12:49 |
VATANIN AMACI NE? | bayatlı kenan58 | Arşiv | 19 | 14.03.2008 19:05 |