Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Diğer Konular
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Diğer Konular Diğer konular. Yukarıda bulamadığınız konular hakkında burada yazabilirsiniz.

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 25.08.2008, 12:56   #51
Kaptan-58
Usta Yiğido

Kaptan-58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kaptan-58 Şuan Kaptan-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.08.2013 10:28
Space pacman Champion!
Tecrübe Puanı: 1049 Kaptan-58 COK SEVILEN BIR KISIKaptan-58 COK SEVILEN BIR KISIKaptan-58 COK SEVILEN BIR KISIKaptan-58 COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: Erkeklere Küpe Takmak Yakışırmı ?

ERKEKLERİN KÜPE TAKMASINA KESİNLİKLE KARŞIYIM......
Alt 25.08.2008, 17:59   #52
GuNaY
Super-Moderator

GuNaY - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

GuNaY Şuan GuNaY isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.11.2013 23:42
Pool Jam Champion!
Tecrübe Puanı: 10 GuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Osman'cığım ben seni çok uzun saçlı arkadan bağlı hiç görmedim, saçtan saça fark var tabiki. Hem olsanda sana karşı öyle bir düşüncem olmaz çünkü sen değer verdiğim ve sevdiğim birisin saç değil ama dil delip, dudak delip,kaş delip bu tip şeyler bana öyle gelmiş olabilir, neyse yinede "zevkler ve renkler tartışılmaz" demişler isteyen istediği şeyi yakıştırdığı şekilde yapmakta hürdür, ne diyebiliriz demokrasi var değilmi
Eyvallah abi teşekkür ederim.

Alır Götürür Seni Bilinmeyen Derinliklere.

Sevda Mavidir, Mavi ise Umut,

Sen Yüreğini Hep MAVİ Tut...
GuNaY isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.08.2008, 18:17   #53
fatoş_yvz
Usta Yiğido

fatoş_yvz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

fatoş_yvz Şuan fatoş_yvz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.05.2010 14:19

Tecrübe Puanı: 784 fatoş_yvz FAZLA SÖZE GEREK YOKfatoş_yvz FAZLA SÖZE GEREK YOK

ya herkesın kendi fikri tabıde ben arkşLarımdan aLıştıgım içiN yakışan var yanıı çokta hoş duruyoo bazıLarında sırıtıyo ama genede takıLmaması daha guzeL

hayaT Ne qaRip b!R vaRsıN bir yok......
fatoş_yvz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.02.2009, 21:00   #54
...Kangallı...
Tecrübeli Yiğido

...Kangallı... - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

...Kangallı... Şuan ...Kangallı... isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2010 12:02

Tecrübe Puanı: 656 ...Kangallı... FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Erkeklere Küpe Takmak Yakışırmı ?

Erkek adam küpe takmaz.Hele Sivas erkeğine hiç yakışmaz.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
...Kangallı... isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.02.2009, 21:26   #55
HaKaaN
Usta Yiğido

HaKaaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HaKaaN Şuan HaKaaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.05.2015 01:29

Tecrübe Puanı: 758 HaKaaN BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Cevap: --->: Erkeklere Küpe Takmak Yakışırmı ?

Alıntı:
Serd@r Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
O zamanlar küpeyi köleler takarmış oda bende Allah'ın kölesiyim demiş ve takmış.
Öylemiydi?
Yavuz sultan selimhan bilmezmidirki ..herkes ALLAH!IN kulu ve kölesidir Böyle bir şey olduguna ve sultanın kupe taktıgına ben inanmıyorum egerki taksa idi yavuz sultan selimhandan sonra gelen osmanlı padişahlarından biri kesinlikle takardı!!!!

ÖLüMüDe ÖLDüReN RaBBe...SeCDeLeR OLSuN.....
HaKaaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.02.2009, 21:34   #56
bora kurnaz
Yeni Yiğido

bora kurnaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bora kurnaz Şuan bora kurnaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.03.2009 14:57

Tecrübe Puanı: 0 bora kurnaz FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

sahsen takmam bazı arkadaslara yakısıyor bazılarına ıse yakısmıyor ınsanları dıs görünüsüyle yargılamak yanlıs küpesız olupta küpeli kadar olamayan cok ınsan var.
Alt 25.02.2009, 21:39   #57
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2232 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: --->: Erkeklere Küpe Takmak Yakışırmı ?

Alıntı:
HaKaaN Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yavuz sultan selimhan bilmezmidirki ..herkes ALLAH!IN kulu ve kölesidir Böyle bir şey olduguna ve sultanın kupe taktıgına ben inanmıyorum egerki taksa idi yavuz sultan selimhandan sonra gelen osmanlı padişahlarından biri kesinlikle takardı!!!!
yavuz sultan selimin küpe takması bir rivayete göre mısırda bir takım insanlar görmüş küpeleri varmış.bu küpeliler kim neden takıyolar diye sormuş.mısırda kölelerin küpe taktıgını ögrenince bende ALLAHIN kölesiyim diyerekten taktıgı söylenmektedir.lakin buda bir rivayetten ibarettir tıpkı takıyor dedikleri gibi.her resimde tabloda küpeli ama kim nerden almış bu bilgileri merakda ediyorum.küpeli oldugunu kim sölemiş acaba.
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.02.2009, 21:52   #58
HaKaaN
Usta Yiğido

HaKaaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HaKaaN Şuan HaKaaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.05.2015 01:29

Tecrübe Puanı: 758 HaKaaN BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Bu konuyu bir kez yazmıştım birdaha yazayım okumayan arkadaşlar okusun..

Yavuz Sultan Selimin adi gecen her ders kitabında ünlü bir resmi yer alır Pala bıyıklı ve küpelidir. Oysa Resim aslında Yavuza değil can düşmanı olan Sah İsmail’e aittir. Küpede Haydari ve Kalenderi derviş olmasının sembolüdür...Zira başında Şiî Mezhebi’nin alâmeti olan kızıl börk ve bunun üzerinde İran şahlarına mahsus taç vardır. Ayrıca küpe de Şî’a mezhebinden câiz görülmektedir.

ÖLüMüDe ÖLDüReN RaBBe...SeCDeLeR OLSuN.....
HaKaaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.02.2009, 22:10   #59
HİKMET gz
Yeni Yiğido
NO AVATAR

HİKMET gz Şuan HİKMET gz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.05.2009 15:52

Tecrübe Puanı: 0 HİKMET gz FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Bende bir erkek olarak küpeyi hiç bir erkeğe yakıştırmıyorum her şey kendi özünde güzeldir
HİKMET gz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.02.2009, 22:47   #60
besyo_cu
Usta Yiğido

besyo_cu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

besyo_cu Şuan besyo_cu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 30.11.2015 22:13

Tecrübe Puanı: 1036 besyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
HaKaaN Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bu konuyu bir kez yazmıştım birdaha yazayım okumayan arkadaşlar okusun..

Yavuz Sultan Selimin adi gecen her ders kitabında ünlü bir resmi yer alır Pala bıyıklı ve küpelidir. Oysa Resim aslında Yavuza değil can düşmanı olan Sah İsmail’e aittir. Küpede Haydari ve Kalenderi derviş olmasının sembolüdür...Zira başında Şiî Mezhebi’nin alâmeti olan kızıl börk ve bunun üzerinde İran şahlarına mahsus taç vardır. Ayrıca küpe de Şî’a mezhebinden câiz görülmektedir.

Yavuz Sultan Selim Hanın küpesi hakkında ceşitli rivayetler vardır bunalrdan bazıları ;

Bir rivayete göre Yavuz Sultan Selim ordusuyla Mısır’ı fethettiği zaman, orada köleleri ziyaret etmiş. Çiftliklerde çalışan erkek kölelerin kulaklarında küpeleri görünce, neden taktıklarını sormuş.
“Sultanım.” demişler. “Bunlar köle sınıfı olduğundan hür erkeklerden ayırt edilmeleri için bu küpeleri takarlar. Bu küpeler onların kölelik nişanıdır.”
“Yaa öyle mi?” demiş Yavuz Sultan Selim, “Demek öyle ha.. Getirin öyleyse ben de kulaklarıma küpe takacağım.” Kendisini Alemlerin Sultanı karşısında köle olarak gören Yavuz:
“Getirin, benden daha hakir bir köle mi olur?” demiş ve küpeleri kulaklarına takarak, bir müddet köleler arasında dolaşmış.

Asıl gercek olduğuna inanılan ise o ünlü yavuz sultan selim resmi aslında şah ismail e aittir. dikkatle bakılırsa kafasındaki 12 parçalı kızıl başlık görülebilir. zira bu başlıktan dolayı şah ismail in yolundan olanlara o zamanlar ve de halen kızılbaş denmektedir.O resimden başka da küpeli portresi yoktur.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)