|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 956
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() 29 Martta yapılacak yerel seçimlerde, seçmenlerin yalnızca üzerinde T.C. Kimlik Numarası bulunan bir kimlikle oy kullanabilecek olmaları vatandaşın nüfus müdürlüklerine akın etmesine neden oldu. YSK’nın geçtiğimiz günlerde aldığı kararla beraber seçmenlerin, kimlik numarası taşımayan ve üzerine elle veya etiket şeklinde yazılan belgelerle oy kullanmaları mümkün olmayacağı belirtilmişti. Yüksek Seçim Kurulu’nun ‘T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanı ile oy kullanılamaz’ kararı sonrasında devlet nüfus cüzdanı alarmı verdi. YSK’nın bu kararının ardından İçişleri Bakanlığı, sayıları milyonları bulabileceği tahmin edilen nüfus cüzdanında vatandaşlık numarası bulunmayan vatandaşların kimliklerini yenilemek için harakete geçti. İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın talimatıyla tüm il ve ilçe Nüfus Müdürlükleri’ne genelge gönderildi. Valiliklere gönderilen genelgede, vatandaşların artan nüfus cüzdanı değiştirme taleplerinin karşılanması amacıyla, yeterli sayıda nüfus cüzdanı bulundurmasını ve Türkiye Genelinde tüm Nüfus Müdürlüklerinin 30 Mart’a kadar Cumartesi ve Pazar da dahil olmak üzere hizmet verecek şekilde açık tutulmasını istendi. Alınan bu kararın ardından kimlik numarası bulunmayan vatandaşlar haftanın ilk iş günü olan dünden itibaren nüfus müdürlüklerine akın etti. Dün Sivas Nüfus Müdürlüğü’de en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Kimlik numarası bulunmayan vatandaşlar kimlik numarası alabilmek için Nüfus Müdürlüğü’nde uzun kuyruklar oluşturdular. Sivas Nüfus Müdürlüğü’nün günde 700-800 kimlik değiştirebilecek kapasitede olduğu öğrenilirken, yetkililer vatandaşların çok acele edip yığılma yapmamaları gerektiğini söylediler. Hafta sonuda çalışacak olan müdürlükte 2000 yılından önce alınan kimliklerin değiştirilmesi için muhtarlıktan belge alınması gerekirken, kimlik değiştirmek isteyen vatandaşların mutlaka son 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğrafla gelmeleri gerekiyor. Ayrıca 18 yaşından büyük herkesin sadece şahsen gelip değiştirebileceği kimliklerde, şahsın kendisinden başkası kimlik değiştiremeyecek. Öte yandan halk arasında 24 saat açık bulunacağına dair söylentilerin dolaşırken nüfus müdürlüğü yetkilileri böyle bir durumun söz konusu olmadığını sadece hafta sonu çalışacaklarını kaydettiler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4561
![]() |
29 Martta yapılacak yerel seçimlerde, seçmenlerin yalnızca üzerinde T.C. Kimlik Numarası bulunan bir kimlikle oy kullanabilecek olamsı çok iyi oldu en azından herkesin kimlik numarası belli olur
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55
Tecrübe Puanı: 1073
![]() ![]() ![]() |
saçma sapan yine altında hesap kitap seçim oyunu yatan bir mesele, 22 temmuz seçimlerinde de akp aynı cinliği yapmıştı, aylar öncesinden akp liler sessizce çalıştılar tüm taraftarlarını sessizce nüfuz müdürlüklerine yollayıp hazırlık yaptılar, sonrada açıklama yapıp milletin iki ayağını bir pabuça soktular, şimdide aynı art niyetin devamı olarak görüyorum
ne yani şimdi seçmen kütüğüne kayıt ettiğin adamı aynı listede olduğu halde nüfus cüzdanındaki tc kimlik nosu yok diye kullandırtmayacakmısın , o zaman kaydı niye tuttun, listeyi tc kimlik nosu olanlara göre yayınlasaydın bari, olmayanlar aylar öncesinden hazırlığını yapardı hiçdeğilse, yine alicengiz oyunlarına devam ediyor akp ama eninde sonunda geldiği sandıkta gömülecekler, tc kimlik nosunun hiç bir güvenliği ve mahremiyeti kalmadı adam key ödemesinden kopyalamış devleti dolandırmış, birisi 700.000 öğretmenin tc kimlik numarasını ve kimlik bilgilerini çalıştığı okula kadar çalmış piyasaya sürmüş bakanın gıkı çıkmıyor bunlar devlet mevlet yönetemez ancak bedevi çadırında deve çobanı olurlar
|
|
|
#4 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
ayrıca 22 temmuzdan bir yıl önce eşimle ist gaziosmanpaşada evlilik sonrası yeni cüzdanlarımız almak için sultançiftliği nüfus idaresine gitmiştik abi sabah içeri girdim 150 - 200 kişi sıra almış yeni kimlik çıkartıyor, allah inandırsın yarısı şafi kürt, hepsi türban çarşaf baş örtülü hanım ve eşleri , kimlik alma peşindeler memura sordum burası hergünmü böyle diye yok abi dedi hergün vatandaş gelsede sohbet etsek derdik diyor memur canımız sıkılır aşağıya çayocağına iner otururduk diyor ne olduysa dün bugün oldu diyor, ben o zaman anladım bu işi nasıl örgütlediklerini, parti toplantılarında kadın günü gençlik günü vs toplantılarda ağızdan ağıza söylenip anında dağılmış bir bilgi neticesinde hareket ettiklerini gördüm, bu gizli öç alma hazırlığı gibi birşeydir, çıkacak kanunu bilip ona göre kendi tabanını hazırlayıp diğer kesimleri gaflet uykusunda yakalama duygusu malesef, bravo dedim bu adamlara ama korkmadım değil, niye ısrarla muhtarlık seçimlerini özenle 20 yıldır hazırlanıp aldıkları ortaya daha yeni çıkıyor, herkesi tek tek tarayıp sandığa götürebiliyorlar, çünkü ellerinde devletin tüm kayıtları var artık, bu faşizmede götürür bizi başka şeyede eğer kötü niyetli kullanılıra eğer kökü dışarda birilerine hizmet ederse doğru dürüst dikkate alınması gereken bir durumdur içinden geçtiğimiz bu yıllar millet olarak
|
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() besyo_cu Şuan
Son Aktivite: 30.11.2015 23:13
Tecrübe Puanı: 1040
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Abircan abinin söyledıklerine katılmamak elde değil gecenlerde vukuatlı nufus kayıt örneği almak için Nufus a gitmiştim. Sivas'da da anormal kalabalık vardı demekki hepsi bu gunlere hazırlıkmış.
|
|
|
#6 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zaten seçim sistemi baştan yalnış. Herşey oyun üzerine uyarlanmış. Yüzde 10 barajmı olurmuş. İyi adaletli bir seçim sistemi artık şart.
|
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 20.08.2025 22:38
Tecrübe Puanı: 1368
![]() |
bu sözü söylemekten nefret ederim ama malesef söylemek zorundayım yine: Burası Türkiye her an herşey değişir....
|
|
|
|
#8 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
Yıllardır yaptığımız birçok işlemde T.C Kimlik numarasını kullanmıyoruz muyuz.Kimliğini değiştirmeyenleri eleştireceğinize bunu da hükümete yükledinizya helal olsun. Seçimi kaybettiğinizi anladınız şimdiden bahane üretiyorsunuz pes yani.
"Tc kimlik nosu olmayan milyonlarca chp li oy kullanamadı ve akparti yine fark attı " güzel manşet olur. ![]()
|
|
|
#9 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
|