![]() |
#31 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() besyo_cu Şuan
![]() Son Aktivite: 30.11.2015 23:13
Tecrübe Puanı: 1014
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Biraz önce Haber Türk tv ye BBP İStanbul İl başkan yardımcısını dinledım. Olay yerinde oldugunu Devletın cok ilgisiz oldugunu kimsenın yardım etmediğini şuan kendısının ve 10 kişilık arkadaşları ile birlıkde dağın zirvesinde oldugunu hiç kımseyi göremediğini sadece 15- 20 asker ve köylerden katılan 10 kişilık ekipleri gördüğünü Allah rızası için yardım bekledıklerini söyledı.
Nasıl yardım gitmez anlamıyorum. 20 saatten fazla oıldu 20 saatte Türkiye baştan başa dolaşılırdı.
![]() |
#32 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.04.2016 18:19
Tecrübe Puanı: 2210
![]() |
![]() İşte Yazıcıoğlu'nun Mamak Cezaevi'ndeyken yazdığı ve okuduğu 'Üşüyorum' şiiri
Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum Gözlerim parke parke taş duvarlarda Açılıyor hayal pencerelerim Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum Kekik kokulu koyaklardan aşarak Güvercinler ülkesinde dolaşıyor Bir çeşme başı arıyorum Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp Mis gibi nane kokuları arasında Ruhumu dinlemek istiyorum Zikre dalmış her şey Güne gülümserken papatyalar Dualar gibi yükselir ümitlerim Güneşle kol kola kırlarda koşarak Siz peygamber çiçekleri toplarken Ben çeşme başında uzanmak istiyorum Huzur dolu içimde Ben sonsuzluğu düşünüyorum Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum Durun kapanmayın pencerelerim Güneşimi kapatmayın Beton çok soğuk, üşüyorum.. (Muhsin YAZICIOĞLU) (CİHAN) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2185
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Yiğido
![]() ![]() MysteriE Şuan
![]() Son Aktivite: 14.10.2009 15:55
Tecrübe Puanı: 610
![]() |
![]() BU NASIL BIR BEKLEYISTIRR YAA icimizzz aciyooo artik TURKIYEEE uyann nasil bir yardimdir kac saat oldu hala bir haber yokkk
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Yiğido
![]() ![]() mhmt.alperen Şuan
![]() Son Aktivite: 28.09.2009 15:38
Tecrübe Puanı: 610
![]() |
![]() çok geç oldu ama inşaallah kurtulur...
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() izmirliyigido Şuan
![]() Son Aktivite: 18.12.2014 08:59
Tecrübe Puanı: 760
![]() |
![]() BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu, Kahramanaraş’tan Yozgat’a götüren helikopter dün dağlık arazide düşmüştü. Yaklaşık 1500 kişi karadan ve havadan düşen helikopteri arıyor. Sabah saatlerinde Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada sıcaklığın -8 derece ve görüş mesafesinin de zaman zaman 100 metreye kadar düştüğü bildirildi Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düştüğü bölgede, bugün akşam saatlerinde başlayacak kar yağışının gece yarısından itibaren kuvvetleneceğini ve yarın da süreceğini bildirdi. Buna göre, arama yapılan Kurucaova, Tekir mevkisi ve Göksun'u içine alan bölgede, bu akşam saatlerinden itibaren kar yağışı başlayacak. Kar yağışının bu gece saatlerinden itibaren kuvvetlenerek etkisini artırması bekleniyor. Görüş mesafesi bu bölgede yağış anında ortalama 50-500 metre arasında değişebilecek. Kaza koordinatlarına en yakın noktada bugün öğleden sonra havanın çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Kar yağışı gece saatlerinden itibaren kuvvetlenerek etkisini artıracak. Görüş mesafesi ortalama 700 metre, yağış anında 100-300 metre, kuvvetli kar yağışı sırasında 50-100 metre arasında seyredecek. Rüzgar, güney ve güneybatı yönlerden 20-35 km/saat hızla esecek. Kaza koordinatlarına en yakın noktada havanın yarın çok bulutlu ve kuvvetli kar yağışlı geçmesi ve görüş mesafesinin ortalama 300-500 metre, kar yağışı anında 50-100 metre arasında seyretmesi bekleniyor. Rüzgar, güney ve güneydoğu yönlerden 15-30 km/saat hızla esecek. ARAMALAR GECE BOYUNCA SÜRDÜ Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ikinci açıklamada, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopteri arama çalışmalarının gece boyunca sürdürüldüğünü, sabah saat 04.30 itibarıyla da hem karadan hem havadan arama kurtarma çalışmalarına devam edildiğini bildirdi. Başbakanlık, arama kurtarma çalışmalarına katılan ekip ve ekipmanlara ilişkin şu bilgileri verdi: -Genelkurmay Başkanlığı’na ait 2 skorsky ve 1 casa uçağı -Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait H-60 tipi 1 adet helikopter -Doğal Afet Kurtarma Taburu’ndan (DAK) 12’şer kişilik 2 özel tim -Orman Genel Müdürlüğü’nden 2 helikopter, 14 araç 52 personel -345 Jandarma, subay, astsubay ve erbaş, -Kahramanmaraş Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü’nden 129 personel, 17 araç -Adana Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü’nden 27 personel, 8 araç ve 1 arama köpeği, -897 geçici köy korucusu, -60 AKUT personeli ile arama kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir. Açıklamada, ayrıca, Sağlık Bakanlığı’nca 14 ambulans ve 2 medikal kurtarma ekibinin bölgede hazır bekletildiği ve arama çalışmalarının ise aralıksız devam ettiği belirtildi. Arama bölgesinden fotograflar: AYK Aramalar zor şartlarda devam ediyor fakat henüz hiçbir haber yok. Hayret birşey. AYK Konu izmirliyigido tarafından (26.03.2009 Saat 17:03 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() TÜCCAROĞLU Şuan
![]() Son Aktivite: 11.01.2010 12:45
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() ALLAHIM yar ve yardımcıları olsun dualarım onlarla rabbim arayan kardeşlerimize yardım etsin inşallah çabucak sağ selim bulunsunlar
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Yiğido
![]() ![]() yusufulku58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.01.2012 23:46
Tecrübe Puanı: 722
![]() |
![]() olayın üstünden 24 saat geçti üzüntümüz devam ediyor umutlarımı yitirmiyoruz. Allah büyük diyoruz ve elimizden hiç birşey gelmeden sadece dua ederek istanbulda meraklı bekleyişimizi sürdürüyoruz. Allah onları ailerine ve bizlere bağışlasın
sadece sivasta değil türkiyenin dörtbiryanında gergin ve umutlu bekleyişler var bizim işimize yaramayan can kurtarmayan teknolojiye nalet olsun olsa ne olur ki
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Konu yusufulku58 tarafından (26.03.2009 Saat 17:36 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MeLody58 Şuan
![]() Son Aktivite: 02.06.2015 18:15
Tecrübe Puanı: 873
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Allahım nolursun yardımını esirgeme yardım et hemserimize gardasımıza :( bulunsunlar sag saglimm :(
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() leblebi82 Şuan
![]() Son Aktivite: 27.02.2013 23:42
Tecrübe Puanı: 809
![]() ![]() ![]() |
![]() Değerli arkadaşlar şehrimizin yetiştirdiği en önemli isimlerden birisi şimdi dağlarda ve inşallah hayattadır. Son bir umutla bize dönmesini bekliyoruz. Aradan 30 saatin üzerinde geçmesine rağmen hala kendisine ulaşılamıyor. Şimdi Smanyolu'nda gördüğüm ilginç bir yazıyı yorumsuz bir şekilde paylaşıyorum. Kaynak Samanyolu olmasa almazdım.
BU BİR KAZA MI ? Anadolu'nun çocuğu milletinin kalbinde her zaman doğruluğu ve pazarlıksızlığıyla yer etmiş bir halk adamı o. Siyasette ilkelerini menfaatlerine değişmemiş bir lider. Kendisini en son anlattığı cümlesinde 2 saniye sonramızın ne olacağını bilmiyoruz, böyle bir hayat için eğilip bükülmeye değer mi diyordu. Devletin bütün yapılarını her türlü derin bağlantılarıyla çok iyi bilen bir siyasetçi. Maneviyatı güçlü, imanlı, inançlı bir kitle adamı. Samimi bir vatan evladı. Seveni de düşmanı da fazlaca bir lider. Tek başına sembol olan bir insan. İşte bu kadar önemli bir insan muhtemelen güvenlik sebebiyle hiçbir zaman tercih etmediği helikoptere istemeye istemeye biniyor. Belki de söz verdiği sevenlerini bekletmemek, onları önemsediğini göstermek için basiretinin bağlanabileceğini aklına bile getirmiyor. Anadolu yollarındaki memleket sevdası Kahramanmaraş'ın Beril dağlarındaki kazayla noktalanıyor. Bu ülkeye sevdalı bir insan, bu ülke sınırları içinde kaza geçiriyor ve ona onlarca saattir ulaşılamıyor. Bütün Türkiye helikopterin enkazına niçin ulaşılamadığını çaresizlik içinde öğreniyor. Otuz saatin sonunda helikopterde sinyal cihazı bulunmadığı ortaya çıkıyor. Sinyal alınamadığı için enkazın yeri bile tespit edilemiyor. Şimdi bu son bilgiyi hafızamıza kaydederek en başa dönelim. Hatırlasanıza; kazanın hemen ardından Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin kaza yaptığı ve kendisi dahil helikopterdekilerin hafif yaralı olduğu bilgisi kamuoyuna yansıdı. Oysa helikopterdeki İHA muhabiri hepimizin tüylerini ürperten 19 dakikalık telefon konuşmasında bir tek kendisinin yaşadığını, havanın çok soğuk olduğunu ve dayanacak gücünün kalmadığını haykırıyordu. Sanki bu gerçeğin üstü örtülmek istenircesine kamuoyuna herkesin iyi olduğu haberi pompalandı. Yoksa amaç 'nasıl olsa iyiler' düşüncesinin hakim olmasını sağlayarak hayati öneme sahip ilk saatlerin yeteri kadar ciddiye alınmasını önlemek miydi ? Niçin ? Çünkü akıllara bir suikasti getiren kazayı planlayanlar kimsenin sağ kurtulabileceğini hesaba katmamış olabilirdi. Ortaya çıkan ve hesapta olmayan bu durumu ancak kamuoyunu manipüle ederek telafi edebilirlerdi. Plan devreye konuldu. Samanyolu haber olarak ilk andan itibaren bölgedeki kaynaklarla yaptığımız görüşmelerde daha enkaza bile ulaşılamadığını öğrenip duyurmamıza rağmen sanki biryerlerden gizli bir el Yazıcıoğlu'nun Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldığını ve hafif yaralı olduğu bilgisini yaymaya çalışıyordu. Herkes bu bilgiyle rahatlıyor mesele hayatiyet noktasından uzaklaşıyordu. Samanyolu haber ekranından daha enkaza bile ulaşılamadığını açıklamaya ve bu konuda en doğru bilgileri bizzat bölgedeki yetkililerden aldığımızı duyurmaya ısrarla devam ettik. Muhsin Yazıcıoğlu gibi çok önemli bir insanı taşıyan helikopter düşmüştü ve bu çok önemsenmesi gereken bir durumdu. Resmi açıklamalar; verdiğimiz bilgileri teyit ettiğinde belki de iş işten geçmiş, kazaya müdahale edilmesini önlemeye çalışan mekanizma amacına ulaşmıştı. Gece ve gün boyu devam eden çalışmalar sonunda ise çaresizlik zirveye tırmandı. Enkazın yerinin bile tespit edilemeyeceği resmen ilan edildi. Bu acı itirafın sebebi helikopterde sinyal cihazının bulunmamasıydı. Kazanın hemen ardından kurulan cep telefonu irtibatı kamuoyuna lanse edilen yanlış bilgiler yüzünden yeteri kadar ciddiye alınmadı. Maalesef acı kaza bu şekilde yürütülen bir tezgahla vahim bir noktaya ulaştı. Türkiye; belki de milletin gözünün içine baka baka yürütülen bir planla tarihine kara leke olarak geçecek bir suikaste sahne oldu. Dualarımız memleket sevdalısı Yazıcıoğlu ve arkadaşları için.
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
SİVASIMIZIN TARİHÇESİ | Sivaslilar.Net | Sivas Tarihi | 26 | 13.05.2016 18:51 |
Sivas'ta Gül Coşkusu ! | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 19 | 09.09.2008 18:44 |
SİVASTA ASAYİŞ | ABDULLAH DUMAN | Haberler | 0 | 19.08.2008 09:44 |
GÜZEL SİVAS'IM | metay58 | Zara | 0 | 05.09.2007 08:49 |