|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 977
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas’ın yıllardır uygulamaya koyamadığı Adliye Sarayı konusunu Şarkışla hayata geçirdi. Yaklaşık 4 yıldır yapılması planlanan yeni Adliye Sarayı binası ile ilgili Sivas’ın bir yol alamadığı dikkat çekerken Sivas’a bağlı Şarkışla ilçesi Sivas’tan sonra başladı ve Sivas’tan önce adliye sarayı binasına kavuşuyor. Adalet Bakanlığı’nın gerekli ödeneği ayırmasına rağmen yer konusunda Sivas’ın yöneticilerinin düştüğü acziyet 4 yıldır yapılması planlanan Adliye Sarayı binasının Sivas’a kazandırılamamasına sebep oldu.Yaklaşık 4 yıl önce Fuar ve Ticaret Merkezi’ne yapılması planlanan ve yeri ayrılan ancak daha sonra buraya yatırım yapacağız bahanesi ile yer tahsisinin iptal ettirilmesi üzerine bir muammaya dönen Adliye Sarayı binası için hala bir gelişme sağlanamaması Sivas’ın yöneticilerinin de başarısını ortaya koydu. Sivas’ın yöneticileri aradan geçen 4 yıla rağmen halen yeni Adliye Sarayı için bir yer tahsisini bile sağlayamazken Şarkışla Adliye binasını tamamlayarak açılışa hazırlamaya başladı.2008 yılında ihalesi yapılan Şarkışla Adliye binası 10 Mayıs tarihinde teslim edilecek. Gerekli hazırlıkların yapılmasının ardından açılışı gerçekleştirilerek adalet sisteminin işlemesi için hizmet vermeye başlayacak olan Şarkışla Adliye Sarayı 2 milyon 496 bin TL muhammen bedelle ihale edilmişti.Yaklaşık 15 ay içerisinde tamamlanan Şarkışla Adliye binası İlçe Kaymakamlığı ve Belediyesi’nin birlikte hareket etmesi sonucu kabul görmüştü.Sivas’tan sonra yapılmasına karar verilen ve Sivas’tan önce Adliye binasına kavuşan Şarkışla, bu hareketi ile bağlı olduğu ili geçtiğini ortaya koyarken Sivas’ın yöneticilerine de yaptığı bu çalışma ile adeta bir ders vermiş oldu. Sivas’ın ise yeni Adliye binası için nereyi tahsis edeceği, projenin ne zaman hızlanacağı ve inşaatın yapımına ne zaman başlanıp bitirileceği ise halen belli değil.Öte yandan ekonomik krizin kendini hissettirmesi nedeni ile Adalet Bakanlığı’nın bundan sonra ödenek verip vermeyeceği konusu da bilinmezken Sivas’ın yeni Adliye binasının işi de tıpkı Şeker Fabrikası hikayesine döneceğe benziyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() h.a.y. Şuan
Son Aktivite: 30.01.2012 23:26
Tecrübe Puanı: 652
![]() |
bir de şu yöneticiler utanmadan sıkılmadan gazetelere çıkıp yok fuar alanı için başbakandan destek istiyoruz diye beyanat vermiyorlar mı...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yiğido
![]() ![]() metin 07 Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 16:45
Tecrübe Puanı: 633
![]() |
sivas*ı küçümsemek istemiyorum ama ben şarkışla*lıyım ve sadece bu konuda değil şarlışla her konuda sivas*tan bir adım öndedir ...
|
|
|
#4 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() |
bir şehrin gelişmesi herşeyden önce o şehrin halkında biter...yöneticilerde de azim ve hırs olacak ..koltuğa oturmadan önce sivasa şunu yapacaz bunu yapacaz ,göreve gelince de yapışıp kalıyorlar ne şu koltukta....
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() |
bir şehrin gelişmesi herşeyden önce o şehrin halkında biter...yöneticilerde de azim ve hırs olacak ..koltuğa oturmadan önce sivasa şunu yapacaz bunu yapacaz ,göreve gelince de yapışıp kalıyorlar ne şu koltukta....
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4582
![]() |
Bu ayıpta sivasın idarecilerine yeter
|
|
|
#7 |
|
Yeni Yiğido
![]() Şarkışla_Döllük Şuan
Son Aktivite: 10.05.2012 23:21
![]() |
Bu Sarkisla Adliye Sarayi tam olarak Sarkisla'nin neresine yapiliyor, bir bilgisi olan var mi? Temmuz 2008'de Sarkisladaydim, ama Adliye Sarayi insaatini ne gördüm nede duydum ?
![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2232