Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 20.06.2009, 23:54   #131
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2254 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Fark Var!

Alıntı:
club7house Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
İmam hatip düşmanlığı yaptığım yok. Sonuçta meslek lisesi , benim gözümde herzaman din görevlisi yetiştirme okulu oldu , siz olayı kutsal hale çeviriyorsunuz. Orda okuyanlar daha müslümanmış gibi bir havadasınız. Bırakın kardeşim insanları imam hatipli hatipsiz diye ayırmaktan. İsteyen insan bütün lise dallarında ibadetinide özgürce yapıyor. Kendimden örnek vereyim lisedeyken cuma namazlarına toplu şelilde gidiyorduk kılıyordukta. Gitmek isteyen arkadaşımızda birey olarak rahatlıkla öğretmen gözetiminde gidiyordu. Günün 2 vakit namazınıda beden salonunda isteyen arkadaşlarımız rahatça kılabiliyordu.
1-kimse kendini daha müslüman saymıyor
2-kimse imam hatipler kutsal demiyor
3-okullarda namaz kılmak yasak imam hatipler dahil
4-cumaya gitmeyle imam hatipliligin alakası yok o inanan herkesin görevi.yani cumaya gitmeyen imam hatiplilerde olabilir.cumaya giden imam hatipli olmayanlarda

ayrıca kaç gündür imam hatipleri yermek için çalışıyosun bu sevdigin için olamaz heralde
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.06.2009, 00:04   #132
qio
Usta Yiğido

qio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

qio Şuan qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.04.2012 22:41

Tecrübe Puanı: 1026 qio FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
barikat58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
1-kimse kendini daha müslüman saymıyor
2-kimse imam hatipler kutsal demiyor
3-okullarda namaz kılmak yasak imam hatipler dahil
4-cumaya gitmeyle imam hatipliligin alakası yok o inanan herkesin görevi.yani cumaya gitmeyen imam hatiplilerde olabilir.cumaya giden imam hatipli olmayanlarda

ayrıca kaç gündür imam hatipleri yermek için çalışıyosun bu sevdigin için olamaz heralde
Siz öyle saçmalıyorsunuz ki fen lisesisin konu zorluğu ile imam hatiplerin bir olduğunu söyleyebilecek kadar.
185 puan barajını geçen imam hatiplinin puan kesintiside olmuyor ! Burda adaletsizlikten bahsediyorsunuz. Napalım paşam imam hatiplisin diye devlet makamlarınamı otutturalım, Ben diğer meslek liselerindeki öğrencilerin namaz kılabildiğini hatta kendimde çok sefer kıldım öyle bir zorluk yok , siz burdada abartıyorsunuz. Benim sevip sevmemem beni bağlar , ne seviyorum , ne sevmiyorum nötrüm sevgi konusunda. Bu konunun ilk çıkışındada belirttim başarılı , yetenekli her öğrenci hakettiği makama ulaşır. yok efendim biz imam hatipliyiz diye puanımız kesiliyor. geç kardeşim 185 puan barajını yeteneğin dahilinde dilediğin bölümü oku!!!
Alt 21.06.2009, 00:08   #133
barikat58
Usta Yiğido

Alıntı:
Siz öyle saçmalıyorsunuz ki fen lisesisin konu zorluğu ile imam hatiplerin bir olduğunu söyleyebilecek kadar.
185 puan barajını geçen imam hatiplinin puan kesintiside olmuyor ! Burda adaletsizlikten bahsediyorsunuz. Napalım paşam imam hatiplisin diye devlet makamlarınamı otutturalım, Ben diğer meslek liselerindeki öğrencilerin namaz kılabildiğini hatta kendimde çok sefer kıldım öyle bir zorluk yok , siz burdada abartıyorsunuz. Benim sevip sevmemem beni bağlar , ne seviyorum , ne sevmiyorum nötrüm sevgi konusunda. Bu konunun ilk çıkışındada belirttim başarılı , yetenekli her öğrenci hakettiği makama ulaşır. yok efendim biz imam hatipliyiz diye puanımız kesiliyor. geç kardeşim 185 puan barajını yeteneğin dahilinde dilediğin bölümü oku!!!
istedigi makama kazanmadan oturmak isteyende yok sen baya abartın.mümkünse cevap yazma ben daha yazmıyorum bu konuda sana
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.06.2009, 00:11   #134
qio
Usta Yiğido

Laf söyleyip kaçmak modamı oldu
Alt 21.06.2009, 00:13   #135
barikat58
Usta Yiğido

Alıntı:
Laf söyleyip kaçmak modamı oldu
o degil moda olan.işine gelmeyince abartıyorsun demek moda daha yazmayacam dedim mümkünse cevap vermem gerek bişey yazma yazmıyorum boşver sen kendi suyunda ak
Alt 21.06.2009, 00:22   #136
qio
Usta Yiğido

Ses çıkarmayınca 10 kişi birlik olup bir insana yüklenirsiniz , sırf sizden farklı düşünüyor diye. Neden şimdi tartışmıyorsun , ben doğrularımı savunuyorum arkadaş sen nasıl savunuyorsan.
Alt 21.06.2009, 00:28   #137
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1484 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
Siz burda neyin ayrımcılığı yapıyorsunuz, bide ne alaka denmez mi !! banane senin imam hatip lisenden , toplumun ortak sorunumu ? Kaç defa söyleyeceğiz , meslek liseleri meslek okullarıdır meslek konusunda eğitim veririr İMAM hatip liseleride din mensubu yetiştirir !!! Sen anadolu yada fen liseleriyle hala ne aşık atıyorsun ortalama puanından eşitlik olmasını bekliyorsun böyle adalet mümkün mü !!!!
olay buralara kadar gelmiş bide ben yorum yapayım;
çocuk eğer ilerde üniversteyi düşünüyorsa gitmecek kardeşim meslek liselerine Anadolu Liselerine veya Fen Liselerine gitsin o da olmadı gittsin bir düz liseye yazılsın ...
meslek lisesine yazılıpta neden sonra sonra bu sıkıntılara düşüyor ki adı üstünde meslek lisesi...
ha hedefi imam olmaksa imam hatip lisesi doğru tercih ...
yada elektrikçi olacaksa entüstri meslek lisesine gitsin...
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.06.2009, 00:48   #138
almina_58
Yiğido
NO AVATAR

almina_58 Şuan almina_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.12.2009 23:34

Tecrübe Puanı: 658 almina_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
madımak_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Mağdur mu diyorsunuz siz o kesime?

Kimin başı kapalıysa devlet onun yanında,kim sakallıysa devlet onun yanında.Birde burada ezilen halkız diye acındırmayın kendinizi.Kim eziyor,kimler eziliyor!

Üniversitede okuyan kapalı kızlarımız hiç yok sanki.Sanki bilmiyoruz İHL'nin önünü açmaya çalıştıklarını.Herkes kılık kıyafet yönetmeliğine uymak zorundadır.Bu kadar!
Bu ülkenin başındaki statükoyu savunan zihniyet de seninle aynı düşüncede hiç şüphesiz.Madımak ben senin daha önce diğer yorumlarını da okudum.Sürekli o yorumlarda alevilerin bu ülkede pek özgür olmadığı, özgür yaşamadığını ve sürekli mağdur olduğunu söyleyip durdun.Hatta forumlarda sen de mağdur rolüne soyunup bir ağlamadığın kaldıYakında emzik verecem unutma
Senin bu söylediklerinle savunduğun şeyler birbirine tamamen zıt.Neden mi?Bir yandan devleti kötülüyorsun ki devlet soyut bir varlıktır kimsenin aracı olmaz bir yandan da devleti savunuyorsun, bu bir kuraldır diyorsun.

Bu nasıl bir çelişkidir anlayamadım gitti))
almina_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.06.2009, 01:06   #139
$arki$Laliim.58
Tecrübeli Yiğido

$arki$Laliim.58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

$arki$Laliim.58 Şuan $arki$Laliim.58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.10.2009 21:19

Tecrübe Puanı: 662 $arki$Laliim.58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
İmam hatip düşmanlığı yaptığım yok. Sonuçta meslek lisesi , benim gözümde herzaman din görevlisi yetiştirme okulu oldu , siz olayı kutsal hale çeviriyorsunuz. Orda okuyanlar daha müslümanmış gibi bir havadasınız. Bırakın kardeşim insanları imam hatipli hatipsiz diye ayırmaktan. İsteyen insan bütün lise dallarında ibadetinide özgürce yapıyor. Kendimden örnek vereyim lisedeyken cuma namazlarına toplu şelilde gidiyorduk kılıyordukta. Gitmek isteyen arkadaşımızda birey olarak rahatlıkla öğretmen gözetiminde gidiyordu. Günün 2 vakit namazınıda beden salonunda isteyen arkadaşlarımız rahatça kılabiliyordu.
önyargi diye buna denir !! kiimse kendini baskalarindan daha müslüman ilan etmedi ,, bunuda nerden cikardiniz,, kendi görmek istediginiz gibi görüyor ve algiliyorsunur sonrasinda ise gereksiz tartismalara yol aciyorsunuz..
PES DOGRUSU..
$arki$Laliim.58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.06.2009, 01:10   #140
Ertugrul
Genel Koordinatör

Ertugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ertugrul Şuan Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.01.2013 13:22

Tecrübe Puanı: 10 Ertugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
metin 0758 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
olay buralara kadar gelmiş bide ben yorum yapayım;
çocuk eğer ilerde üniversteyi düşünüyorsa gitmecek kardeşim meslek liselerine Anadolu Liselerine veya Fen Liselerine gitsin o da olmadı gittsin bir düz liseye yazılsın ...
meslek lisesine yazılıpta neden sonra sonra bu sıkıntılara düşüyor ki adı üstünde meslek lisesi...
ha hedefi imam olmaksa imam hatip lisesi doğru tercih ...
yada elektrikçi olacaksa entüstri meslek lisesine gitsin...
Çok haklısın Metin, meslek liselerine meslek öğrenmeye gidilir. Ancak 14 yaşında bir genç hayatının büyük kısmını etkileyecek bir karar verdikten sonra sistemin ona 2. bir şans tanımamasıda adeletsizce olur. Düşününsene Meslek Lisesinin Elektrik bölümünü bitirmiş bir delikanlı Elektrik Mühendisliğini tercih edemiyor yada 18 yaşında parlak bir gencimiz sırf Meslek Lisesi mezunu diye çok başarılı bir avukat, doktor olacakken önü tıkanıyor. Sistem gençlerimize alternatifler sunmalı, onları dar yollara sürüklememeli. Zaten 8 Yıllık Kesintisiz Eğitim yasası çıktıktan sonra ne yazık ki Meslek Liseleri erozyona uğradı. Kaliteli ara eleman ihtiyacını karşılayamaz hale geldi. Mühendislik eğitimi almış bir Düz Liseli olarak Meslek Liselilerinin en azından Mimarlık ve Mühendislik Fakultelerine aynı şartlarda girmelerinin çok faydalı olacağını söyleyebilirim. Mühendislik eğitiminin meslek derslerinde Düz Liseliler olarak çok zorlandık.

Bir diğer konuda Din eğitimi meselesi, İHL öğrencilerinin bir çoğu ve Velileri çocuklarını İmam Hatipe İmam olması için yollamıyor. Çocuklarının sağlam bir din eğitimi almalarını istedikleri için yolluyor. Yine sistem gençlerimize Din eğitimi konusunda alternatif sunmuyor, STK'ların Din eğitimi vermesi teşvik edilmediği gibi engelleniyor ve Devlette Din eğitimi vermiyorki bence Laik Devlet bu işe finansman sağlama dışında da karışmamalı. Bu konuda da sistem yol açıcı değil tıkayıcı rol oynuyor.

NOT: Konu başlığı ile alakasız bir mesaj yazdığım için üyelerden özür dilerim.

Ertuğrul Özdemir

Kötülere Acımak İyilere Zulümdür !
Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)