|
|
#81 | |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
Alıntı:
Zinayı meşru kılan bir anlayış gençlerimize fayda verir dimi önce_vatan_58. ... Ey Nâs! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu konuda Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah'ın emâneti olarak aldınız. Onların nâmus ve ismetlerini Allah adına söz vererek helâl edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onların da sizin üzerinizde hakları vardır. Sizin kadınlar üzerindeki haklarınız, âile nâmusu ve şerefinizi kimseye çiğnetmemeleridir. Eğer onlar sizden izinsiz râzı olmadığınız kimseleri âile yuvanıza alırlarsa, onları men edebilirsiniz. Kadınların sizin üzerinizdeki hakları ise, örfe göre her türlü (meşru ihtiyaçlarını), yiyecek ve giyeceklerini temin etmenizdir. Mü'minler! Size iki emânet bırakıyorum. Onlara sımsıkı sarıldıkça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. Bu emânetler, Allah'ın kitabı Kur'ân ve O'nun Peygamberinin sünnetidir. ... Veda Hutbesi'nden bir bölüm...
|
|
|
|
#82 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1345
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Düşüncelerimi eleştireceksin,çarpışacaksın ama mesleğime dil uzatmayacaksın! Ben o genç beyinlere çok faydalı şeyler veriyorum..Sana göre güzel olan şeyi vermek zorunda değilim..Buna sen de karışamazsın zaten! Sol beyinimle düşünmüyorum diye zararlı bir eğitimci mi oldum yani? Senin nasıl mantığın var!Ben böyle bir eğitimciyim ve hiç de vicdan azabı çekmiyorum..Sen kimsin de benim öğretmenliğimi eleştiriyorsun!Ben senin profolinie girip mesleğinin ne olduğuna bakmadım bile!Çünkü mesleğin değil fikirlerin beni alakadar eder! Bir de kusura bakma diyerek kaba olmamaya çalışmış..Pehhh!
|
|
|
|
#83 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() qio Şuan
Son Aktivite: 02.04.2012 22:41
Tecrübe Puanı: 1032
![]() |
Sen haddini bileceksin ! ukalalığın lüzumu yok , sen bizim kişiliğimize laf söyleyip , müslümanlığımızı eleştireceksin , sonrasında haklı olarak eleştiriye mahruz kaldığında dır dır yapacaksın , hamama giren terler zoruna gidiyorsa eleştiriler , hamama girmeyeceksin !!
|
|
|
#84 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖnceVatan_58 Şuan
Son Aktivite: 15.07.2012 08:54
Tecrübe Puanı: 1029
![]() ![]() |
Alıntı:
Sizin inceliğinizede bayıldım doğrusu. Neyse konuyu farklı yönlere çekmeye gerek. yok. |
|
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ofgurleyuk78 Şuan
Son Aktivite: 29.01.2010 16:58
Tecrübe Puanı: 818
![]() |
Alıntı:
Üzüldüm yazdıklarınızı okuyunca... Konuyu kadından "Nida" dan nerelere getirmişsin. Muhaliflerin istedikleri neydi acaba. Ondan bahsetmemişsin.Kadınlar başımızın tacı deriz de fırsatını bulunca herkesten cok ezeriz.... neyse hoşçakal
|
|
|
|
#86 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2236
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Günahsız olmak için aklın olmayacak veya küçük kız çocuğu olacaksın eğer bu yazı sadece kadınların günahsız olduğunu söylüyorsa işte o zaman karşıyım demektir eğer kadın evli bir adamla bile bile birlikte oluyorsa ikisinin suçudur hiç kimse istemeden bişeyden haz alamaz bunu bilesiniz özgürlük özgürlük diye bağıranlar hangi özgürlükten bahsediyor acaba Türkiye başörtüsü dayatıyor Iranda başörtüsü dayatıyor bir de çıkmışlarki Türkiyede olduğunuza şükredin yok ya ben bir kamuda başörtülü giremiyorsam kusura bakmayın Türkiyede bile yaşamak istemem
|
|
|
#87 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() suzii Şuan
Son Aktivite: 18.09.2015 17:48
Tecrübe Puanı: 807
![]() |
kadın hayatın taa kendisidir bence...
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() |
Yaşam boyunca hep kadınlar 2.plana itilmiş hep erkekten 3 metre geriden yürümesi öğretilmiştir. Halbuki erkek kadın arasında fiziki yönün dışında başka bir fark yoktur. Kaba kuvvet kullanıp üsütünlük sağlayan her kesimi kınıyorum.
|
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1345
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Bu moda oldu zaten!Söyleyecek lafı olmayan hemen profilime giriyor,mesleğimi eleştiriyor... ![]() Ben senin profiline girip,ne iş yaptığına bakmıyorum bile..Çünkü siz hep etiketlediniz insanları.. Neyse ben böyle öğretmenim..Toplum bu mesleğe saygı duymasa da ben saygı duyuyorum,ve aldığım maaşın kuruşuna kadara hakettiğime inanıyorum.. Ha belki benim öğrencilerime verdiğim fikirlerim senin hoşuna gitmiyorsa,yapacak bir şey yok..Sonuçta toplumun tamamını tatmin edemezsin her zaman!
|
|
|
|
#90 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() |
Alıntı:
Konu kadının ezilmesi, konu kadının hor görülmesi, konu kadına değer verilmemesiydi. Bu hakları savunan mücadele eden birine böyle çirkin şeyler yakıştırmanız mesleğinize ters düşen bir davranış şekliydi. Söylemek istediğim de buydu zaten. |
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|