Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 02.07.2009, 01:21   #61
H_Turan
Usta Yiğido

H_Turan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

H_Turan Şuan H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2014 19:19

Tecrübe Puanı: 797 H_Turan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: 2 TEMMUZ SİVAS MADIMAK ANMA PROGRAMI

Alıntı:
sivaslıgenç Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Şehitlik önemli bir mertebe önüne gelen öyle görüş bildiremez.Neyse konu farklı yerlere gitmesin.
Konu biraz Hassas o yüzden söyledim Şehitliği başka konuda açıklarsın hem bu konuda tartışılmamış olur hemde konu dışına çıkılmaz yoksa tartışma büyür.
Alt 02.07.2009, 01:35   #62
qio
Usta Yiğido

qio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

qio Şuan qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.04.2012 23:41

Tecrübe Puanı: 1014 qio FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Şehit, yüce bir dava uğrunda hayatını kaybetmiş kişi. Birçok din ve kültürde karşılaşılan bir kavramdır.
Türkçe'de dini anlamından sıyrılıp vatanını veya milletini müdafaa yolunda ölen herkes için kullanılır hale gelmiştir. Türkçe'de şehit olarak nitelendirilen kimseler şu kategoriler altında toplanabilir:

Vatani görevini yapmakta iken herhangi bir şekilde yaşamını yitiren tüm askerler,
Herhangi bir terörist saldırı sonucu yaşamını yitiren eğitim, sağlık, güvenlik vb. görevlileri ile
Görev başında yaşamını yitiren polis, itfaiyeci vb. diğer görevliler.
Bu kimseler, inançlarına bakılmaksızın, Türkçe medyada yaygın şekilde "şehit" olarak nitelendirilirler.

Yukarıda bahsi geçen şahısların bir kısmının şehit kabul edildiği, bağlı oldukları kurumların tüzükleri ve yasalarla da sabittir ve geride kalan yakınları tazminat almaya hak kazanabilirler.

Bunların haricinde siyasi ve ideolojik görüşleri nedeniyle öldürülmüş kimseler de, yakınları, dava arkadaşları, meslek arkadaşları veya taraftarları tarafından "şehit" olarak nitelendirilebilirler; basın şehitleri, devrim şehitleri vb. gibi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, internet sitelerinde yer alan Basın Şehitleri listesinin başlığını 2005 yılında Öldürülen Gazeteciler olarak değiştirmiştir.
Alt 02.07.2009, 01:50   #63
betüs58
Usta Yiğido

betüs58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

betüs58 Şuan betüs58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.02.2010 22:07

Tecrübe Puanı: 851 betüs58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

bu konu beni asarr diyebilirim...ama bu olayinn tabikide savunulacak yani yok...sadece sunu derimm hersey aslinda distangöründügü gibi diill..vesselam...
betüs58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.07.2009, 01:54   #64
Harput0658
Yeni Yiğido

Harput0658 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Harput0658 Şuan Harput0658 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.07.2011 10:31

Tecrübe Puanı: 753 Harput0658 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Ben de aynı konu hakkında [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] adresinde aşşağıdakileri yazıp bir topik açtım ama hemen kapatıldı.

-------------------
-------------------
2 Temmuz 1993 yılında meydana gelen talihsiz Madımak Katliamını kınıyor, Olayda Hayatını kaybeden Vatandaşlarımıza allahtan rahmet diliyorum.

Bir İnsan olarak ve Bir Sivaslı olarak bu olaylar hiç yaşanmamış gibi davranmamalıyız. Bu hazin olayı unutmamalıyız.
Orada yaşanan olaylar insanlık ve müslümanlık adına çok acı olaylardır.
Bu olayları sadece Sivas halkına maletmek son derece yanlıştır. Fakat bizler de Tepkisiz kalarak bunlar hiç yaşanmamış gibi davranmayalım.

Sivasspor sayesinde yeniden kaynaşıp kardeşçe yaşayacağız.

Tüm insanlar Dil, Din, İnanç, ırk, mezhep ve düşünce özgürlüğünü istediği gibi ve birlik içinde yaşamalıdır.

----------------
----------------
Alt 02.07.2009, 01:56   #65
madımak_58
Usta Yiğido

madımak_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

madımak_58 Şuan madımak_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.10.2012 13:47

Tecrübe Puanı: 753 madımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
hadislerde şehid oldukları bildirilmekte olan, yanlışlıkla veya haksız yere öldürülen kişi, yangında, denizde veya göçük altında can veren kişiler; veba, kolera, sıtma gibi yaygın ve önlenmesi zor hastalıklar sebebiyle ölenler, ilim tahsili yolunda, helâl kazanç uğrunda, gerek kendisinin gerekse, -isterse gayri müslim olsun- başkalarının can, mal ve namusları uğrunda ölenler, loğusa iken ölen ve cuma gecesinde ölen kimseler de bu grupta yer alan şehidlerdir.
Buyrun,eğer şehitlik mertebesini de Dine bağlamak istiyorsanız bunu da iyice okuyun arkadaşlar.Başbağlar katliamında ölen insanlarımız da şehittir.Evet onlara şehit sıfatını yakıştırıyorsunuz ancak Madımak katliamında ölenlere yakıştıramıyorsunuz değil mi? Ayrım yapmıyoruz diyorsunuz ancak maalesef buradan öyle görünmüyor...
Alt 02.07.2009, 02:02   #66
qio
Usta Yiğido

qio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

qio Şuan qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.04.2012 23:41

Tecrübe Puanı: 1014 qio FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Sivasspor.com sitesinde kapanmasında manidarlık görmüyorum , keşke Rahmetli M. Yazıcıoğlunun vefatında gösterilen, Madımak Katliamında vefat eden vatandaşlarımızıda gösterilseydi diyebilirim.

İnsanlık adına işlenen tüm katliamları unutmuyacağız , unutturmayacağız. Sıfat önemli değil , önemli kılan Allah ( c.c.) tarafından verilen canları , canilerin vahşice alması. Kahrolsun vahşet , Yaşasın Kardeşlik.
Alt 02.07.2009, 02:02   #67
Ertugrul
Genel Koordinatör

Ertugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ertugrul Şuan Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.01.2013 14:22

Tecrübe Puanı: 10 Ertugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
Harput0658 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ben de aynı konu hakkında [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] adresinde aşşağıdakileri yazıp bir topik açtım ama hemen kapatıldı.

-------------------
-------------------
2 Temmuz 1993 yılında meydana gelen talihsiz Madımak Katliamını kınıyor, Olayda Hayatını kaybeden Vatandaşlarımıza allahtan rahmet diliyorum.

Bir İnsan olarak ve Bir Sivaslı olarak bu olaylar hiç yaşanmamış gibi davranmamalıyız. Bu hazin olayı unutmamalıyız.
Orada yaşanan olaylar insanlık ve müslümanlık adına çok acı olaylardır.
Bu olayları sadece Sivas halkına maletmek son derece yanlıştır. Fakat bizler de Tepkisiz kalarak bunlar hiç yaşanmamış gibi davranmayalım.

Sivasspor sayesinde yeniden kaynaşıp kardeşçe yaşayacağız.

Tüm insanlar Dil, Din, İnanç, ırk, mezhep ve düşünce özgürlüğünü istediği gibi ve birlik içinde yaşamalıdır.

----------------
----------------
Öncelikle iyi niyet ve temennilerine katılmamak mümkün değil, teşekkür ederiz. Sivasspor.Com spor sitesi ve mümkün olduğunca Spor çerçevesi dışına çıkamamaya özen gösteriyoruz. Yukarıda yazının Sivasspor.Com'da yayınlanmama sebebi sadece Spor dışında olduğu içindir, hiç bir art niyet yoktur.

Ertuğrul Özdemir

Kötülere Acımak İyilere Zulümdür !
Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.07.2009, 02:15   #68
Harput0658
Yeni Yiğido

Harput0658 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Harput0658 Şuan Harput0658 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.07.2011 10:31

Tecrübe Puanı: 753 Harput0658 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
Ertugrul Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Öncelikle iyi niyet ve temennilerine katılmamak mümkün değil, teşekkür ederiz. Sivasspor.Com spor sitesi ve mümkün olduğunca Spor çerçevesi dışına çıkamamaya özen gösteriyoruz. Yukarıda yazının Sivasspor.Com'da yayınlanmama sebebi sadece Spor dışında olduğu içindir, hiç bir art niyet yoktur.

Öncelikle Cevap verme inceliğinde bulunduğunuz için teşekkür ederim. Ama sivasspor.com da Spor dışında çok konu gördüm. En ufak örnek ; Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili birsürü konu açılmıştı. Tamam belki olay tazeydi ondandır. Ama bu topikte engellenmemeliydi bence.
Benim isteğim Sivassporun tek bir kutup altında toplanmamasıdır.
Ayrıca birşey daha eklemek istiyorum [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] da Spor dışına çıkmamayı istiyorsanız siyasi görüş benirten avatar ve imzalara da izin vermeyin lütfen. Bu benim görüşümdür.

Saygılarımla.
Alt 02.07.2009, 02:40   #69
Ertugrul
Genel Koordinatör

Ertugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ertugrul Şuan Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.01.2013 14:22

Tecrübe Puanı: 10 Ertugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
Harput0658 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Öncelikle Cevap verme inceliğinde bulunduğunuz için teşekkür ederim. Ama sivasspor.com da Spor dışında çok konu gördüm. En ufak örnek ; Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili birsürü konu açılmıştı. Tamam belki olay tazeydi ondandır. Ama bu topikte engellenmemeliydi bence.
Benim isteğim Sivassporun tek bir kutup altında toplanmamasıdır.
Ayrıca birşey daha eklemek istiyorum [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] da Spor dışına çıkmamayı istiyorsanız siyasi görüş benirten avatar ve imzalara da izin vermeyin lütfen. Bu benim görüşümdür.

Saygılarımla.

Rica ederim değerli hemşerim, evet doğrudur SivasSpor.Com da Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili çok sayıda konu açılmıştır. Hatta ana sayfadan haberini de yaptık. Ancak 2 Temmuz vakası ile Muhsin beyin yaşamını yitirmesi arasında siyasi, sosyolojik, kutupsallaşma ihtimali ve ve en önemlisi zaman farkı vardır.

Muhsin Yazıcıoğlu konuları sizin gördüğünüzün en az 10 katı açılmış ve %90'ı kaldırılmıştır. Objektif bakarsak bu konuya sizde kabul edersiniz Spor sitesinde 2 Temmuz vakasını yayınlayacak kadar ne hemşerilerimiz, ne ülkemiz her iki taraf açısından da olgunlaşmamıştır. Siyasi içerikli sitelerde bile örneğin şu an bulunduğumuz sitede taraflar konuyu faydalı şekilde tartışamazken göz bebeğimiz Sivasspor.Com'u bu riskin ortasına atamazdık. eleştirebilirsiniz ve eleştrilerinizde haklıda olablirsniz ama 8 yıllık bir emek olan Sivasspor.Com'u böyle bir risk ile karşı karşıya bırakamadık özür dileriz.

Siyasi görüş benirten avatar ve imzalar konusundaki önerinizi dikkate alıp değerlendireceğiz. Şunu baştan söyliyeyim 50.000'in üzerinde üyesi olan bir sitede avatar ve imza takibi hiç kolay değil.

Ertuğrul Özdemir

Kötülere Acımak İyilere Zulümdür !
Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.07.2009, 09:56   #70
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55

Tecrübe Puanı: 1079 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI

bugünkü sivas gazetelerini ve internet sitelerini okudum sabahtan beri, bir ikisi sadece güvenlik tedbirleri artırıldı haberi yapmış, koca koca güya sivasın düşünen insanları hiç bu konuya girmemiş, deve kuşu gibi kafalarını kuma gömmüşler, ne bir mesaj , ne bir anma, nebir hoşgörü çağrısı ne bir kardeşlik, dayanışma , acıyı paylaşma adına tek satır bişey yokkk, ama her konuya gelince mangalda kül bırakmıyorlar, şöyle soylular böyle demokratlar, böyle müslümanlar, böyle hoşgörülülerki sorma gitsin, ama söylencek söz,ü yerinde söylemedikten sonra kağıttan aslaan demokratlar gibi, demokrat abideleri gibi ne demeye dolaşıyosunuz beyler hanımlar ne demeye, diyecek bir satır kelamınız yokmuuuuu

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)