![]() |
#281 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() <<< Veda haccındaki dua >>>
”Allahü teâlâdan başka ilâh yoktur. O birdir. Eşi ortağı yoktur. Mülk, O’na âittir. Hamd, O’na mahsustur… Ey Allahım! Kabir azâbından, kalbin vesvesesinden, işlerin dağınıklığından sana sığınırım! Ey Allahım! Rüzgârların getirdiği âfetin şerrinden sana sığınırım! Ey Allahım, gözümde bir nûr, kulağımda bir nûr, kalbimde bir nûr yarat! Ey Allahım, göğsüme genişlik ver, işimi kolaylaştır! Ey Allahım! Kalbe vesvese veren şeytandan, işlerin karışıklığından, kabir fitnesinin şerrinden, gecenin getirdiği şeylerin şerrinden, gündüzün getirdiği şeylerin şerrinden, korkunç rüzgârların getirdiği âfetlerin şerrinden, zamanın nöbet nöbet gelen mihnet ve belâlarının şerrinden sana sığınırım! Ey Allahım, sağlığın hastalığa çevrilmesinden, birden bire gelip çatacak azâbından ve bütün gazâbından sana sığınırım! Ey Allahım! Beni hidâyetine ulaştır. Geçmişimi, geleceğimi bağışla! Ey başvurulacakların en hayırlısı! Kendisinden istenilenlerin en keremlisi, en çok vereni! Ey Allahım! Sen, sözümü işitiyor, yerimi görüyor, gizli, açık neyim var ise biliyorsun. İşlerimden hiç biri sana gizli değildir. Ben çâresizim, yoksulum. Senden yardım ve eman diliyorum. Korkuyorum. Kusurlarımı îtirâf ediyorum. Bir çâresiz, senden nasıl isterse, ben de öyle istiyorum. Zelîl bir günahkar, sana nasıl yalvarırsa, ben de öyle yalvarıyorum. Yüce huzûrunda boynunu bükmüş, senin için gözlerinden yaşlar boşanan, senin uğrunda bütün varlığını zelîl eden, senin için burnunu topraklara sürten bir kulun sana nasıl duâ ederse, ben de öyle duâ ediyorum! Ey Rabbim! Duâmı kabûl buyurmaktan beni mahrûm eyleme. Bana Raûf ve Rahîm ol! Ey istenilenlerin en hayırlısı ve verenlerin en keremlisi!.. Ben, sana her an muhtâcım. Senin ise, bana hiç ihtiyâcın yok. Sen, ancak yaratanım olarak beni bağışlar, affedersin. Ey duâcıların duâlarını kabûl eden! Ey ümit bağlananların en üstünü! İslâmiyet ve Muhammed (aleyhisselâm) üzerindeki himâyen hürmetine sana yöneliyorum. Benim bütün suçlarımı bağışla! Beni şu durduğum yerden bütün hâcetlerimi yerine getirmiş, dileklerimi ihsân buyurmuş, temennilerimi gerçekleştirmiş olarak döndür!.. Bizler, topluca senin Beyt-i Harâm’ına geldik. Şu büyük Meşâir’de vakfeye durduk. Şu mübârek yerlerde hazır bulunduk. Ümîdimiz, yüce katındaki sevab ve mükâfâta nâil olmaktır. Ümîdimizi boşa çıkarma Allahım!”
![]() |
#282 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2203
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() >>> Kurandan <<<
- Ey Rabbimiz bize dünya ve ahirette iyilik ver, bizi Cehennem azabından koru! - Ey Rabbimiz, bize çok sabır ver, Müslüman olarak canımızı al! - Ey Rabbim, bana hikmet ver ve beni salihler arasına kat! - Ey Rabbim, beni ve neslimi namazı devamlı kılanlardan eyle; duamı kabul et, kıyamette hesab olunacağı gün beni, ana-babamı ve müminleri bağışla!
![]() |
#283 |
Moderator
![]() EY ALLAH'IM BANA HAYIRLI İŞLER İŞLETMENİ, KÖTÜLÜKLERİ BIRAKMAMI, YOKSULLARI SEVİNDİRMEMİ, BENİ YARGILAMANI, BANA ACIMANI, BENİM TÖVBEMİ KABUL ETMENİ, KULLARINI İBTİLAYA UĞRATMAK İSTEDİĞİN ZAMAN BENİ FİTNE VE İBTİLAYA UĞRAMAMIŞ OLARAK HUZURUNA ALMANI, SELAMINI YAYMAK YEDİRMEK, İÇİRMEK VE HERKES UYURKEN GECELEYİN KALKIP NAMAZ KILMAK DERECELERİNİ BANA NASİP ETMENİ SENDEN DİLERİM.
EY RABBİM, BENİ VE NESLİMDEN OLANLARI NAMAZI DEVAMLI KILANLARDAN EYLE VE DUAMIZI KABUL BUYUR. EY ALLAH'IM, HESAP GÜNÜ BENİ, ANAMI, BABAMI VE BÜTÜN MÜMİN KARDEŞLERİMİ ESİRGE VE BAĞIŞLA. AMİN
![]() |
#284 | |
Usta Yiğido
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Moderator
![]() İlâhî!
Hamdini sözüme sertâc ettim, zikrini kalbime mi'râc ettim, Kitâbını kendime minhâc ettim. Ben yoktum, Sen var ettin. Varlığından haberdâr ettin, aşkınla gönlümü bîkarar ettin. İnâyetine sığındım, kapına geldim. Hidâyetine sığındım lütfuna geldim. Kulluk edemedim, afvına geldim. Şaşırtma beni, doğruyu söylet, neş'eni duyur, hakîkati öğret. Sen duyurmazsan ben duyamam, Sen söyletmezsen ben söyleyemem, Sen sevdirmezsen ben sevemem. Sevdir bize hep sevdiklerini!.. Yerdir bize hep yerdiklerini. Yâr et bize erdirdiklerini. Sevdin habîbini, kâinâta sevdirdin. Sevdin de hil'at-i risâleti giydirdin. Makâm-ı İbrahim'den Makâm-ı Mahmûd'a erdirdin, server-i asfiyâ kıldın, Hâtem-i enbiyâ kıldın. Muhammed Mustafa kıldın. Salât ü selâm, tahiyyât ü ikram, her türlü ihtirâm O'na, O'nun âline, ahbâbına, ailesine, ashâbına ve etbâına Yâ Rabb! Amin.
![]() |
#286 |
Usta Yiğido
![]() Allah dostlarının hal ve hareketlerini taklit etmeyi ve
onlara benzemeyi bize nasip etamin ALLAH cc razı olsun!
![]() |
#287 |
Moderator
![]() Allah’ım ümmeti gaflet uykusundan uyandır
Onları ölüm uykusundan dirilt Allah’ım onların liderlerini ve yöneticilerini ıslah et Allah’ım onların ellerini hak üzeri tut Onların kalplerine senin korkunu ver Onların kalplerinden kafirlerin korkularını çıkar Onların kalplerine imanı yerleştir Allah’ım onların işlerini ıslah et Allah’ım onları islamla izzetlendir Ve islamı onlarla izzetlendir Allahım cihadı onlarla zenginleştir Ey alemlerin rabbi izzet senindir Allahım dinimizi izzetlendir Dönüş sanadır Allah’ım bize ulemamızı bereketlendir Bizi onların ilmi ile faydalandır Onların basiretlerini aç Onların derecelerini yücelt Allah’ım onlara bize karşı hakkı söylet Dinine yardım et Onlar kınayıcının kınamasından korkmasınlar Ey alemlerin Rabbi Allahım bizi selahaddin gibi izzetli kıl Allahım bizi Ömer gibi izzetli kıl Allahım bizi Ebubekir gibi izzetli kıl Allahım bizi Osman gibi izzetli kıl Allahım bizi Ali gibi izzetli kıl Ey Alemlerin Rabbi Allahım islamı yeryüzünün her yerine hakim kıl Dininin sancağını yücelt Kafirlerin bayrağını alçalt Allahım kafirleri rezil et Allahım muhakkak ki onlar senin dinine düşmandırlar ve senin dostlarını öldürüyorlar Onlara büyük bir lanet ile lanet et Allahım hain devleti sana şikayet ediyorum Allahım onların liderlerini sana şikayet ediyorum Allahım onlar azdılar ve kibirlendiler Kardeşlerimizi katlettiler Kız kardeşlerimize kötülük yaptılar Çocuklarımıza şer bulaştırdılar Bizlere mescidi aksayı men ettiler Allahım onları sana havale ediyorum Allahım domuzları ve maymunları sana havale ediyorum Allahım bize şaşılacak kudretini göster Allahım mescidi haramda ve mescidi nebevide nasıl namaz kılıyor isek bizleri mescidi aksada da iki rekat namazla rızıklandır Yahudilere rağmen bunu bize nasib et Ey alemlerin rabbi Allahım kitabını yaşamayı nasib et Allahım kardeşlerimize yeryüzünün her yerinde yardım et Cihad bayrağını yücelt Dinini zenginleştir İzzet senindir Ey alemlerin rabbi Allahım bizi filistinde bir araya topla Ey alemlerin Rabbi Allahım bizi ateşten koru Ey alemlerin Rabbi Allahım sen şüphesiz celalin ile yakın semaya inersin Ve isteyen varmı ona vereyim dersin Affedilmeyi isteyen var mı? Affedeyim dersin Allahım bütün günahlarımızdan sana istiğfar ediyoruz Allahım sana tevbe üzerine söz veriyoruz Allahım sana istikamet üzerine söz veriyoruz Allahım sana ihlas üzerine söz veriyoruz Ey alemlerin sahibi Allahım senden rızanı ve cenneti istiyoruz Ey alemlerin Rabbi Allahım kitabımızı bize sağımızdan vererek bizi rahatlat Ey alemlerin rabbi Allahım senin nurlu yüzünle bizleri karanlıklardan aydınlığa çıkarmanı isteriz Senin nurlu yüzüne bakarak rızıklanmayı isteriz Ey alemlerin rabbi Ey yaratan Allahım Ey alemlerin sahibi Ey göğün ve yerin Rabbi ve onlara merhamet eden Allahım Eğer sen bize azab edersen buna güç yetirensin Eğer sen bize merhamet edersen şüphesiz sen mağfiret edicisin Ey alemlerin Rabbi Allahım bu duamıza icabet ancak sendendir Sen izzetlisin ve her türlü noksan sıfattan münezzehsin Bütün nebilere selam olsun ham alemlerin rabbine ya Rabbi dualarımıza icabet et aminn…
![]() |
#288 |
Usta Yiğido
![]() Allahım! Senden bizim, inanan kardeşlerimizin ve topyekün insanların kalblerini, imana, İslam’a, Kur’an’a, ihsan duygusuna ve Peygamberimiz vasıtasıyla bize gönderdiğin bütün hakîkatlere tastamam açmanı diliyoruz.
Rabbimiz! Nezd-i ulûhiyetinden göndereceğin nurlarla gönüllerimizi aydınlat.. sadırlarımıza, sînelerimize inşirah sal.. Sen Settâru’l-uyûbsun; hata, kusur, günah ve isyan olarak bizden ne sâdır olmuşsa Sen onları da setreyle.. aczimizi, fakrımızı şefâatçi yapıp yüce dergâhına iltica ediyoruz; ne olur, merhamet et ve işlerimizi kolay hale getir.. dostlarına karşı olan muameleni bizden de esirgeme ve bizim sîmalarımızı da ağart.. kalblerimizi topyekün islerden, paslardan, küçük-büyük bütün virüs ve mikroplardan arındır.. kabirlerimizi Cennet bahçeleri gibi pür-nur eyle.. bilerek ya da bilmeyerek içine düştüğümüz hatalarımızı, günahlarımızı mağfiret buyur ve tekrar onlara bulaşmak sûretiyle içimizin kirlenmesine müsaade etme!. Senden hayr u hasenât istikametindeki bütün dilek ve maksatlarımızı gerçekleştirmeni niyaz ediyoruz. Ey sürpriz lütufların sahibi, Ulu Sultanımız! Bizi endişe edip korktuğumuz hususlardan da emîn eyle! Yâ Erhamerrâhimîn ve Yâ Ekremelekremîn! Bizim, anne-babalarımızın, onların anne-babalarının, bize önderlik ve kılavuzluk yapan büyüklerimizin, bir harf bile olsa kendilerinden istifade ettiğimiz muallimlerimizin, hocalarımızın, onların hocalarının, sevdiklerimizin, sevenlerimizin, içinde neş’et ettiğimiz beldedeki insanların, milletimiz fertlerinin, kadın-erkek arkadaşlarımızın, dostlarımızın, kardeşlerimizin.. bize karşı hep civanmertçe davrananların.. inanan kardeşlerimizin.. hayır dualarında unutmayıp her zaman bizi de yâd edenlerin.. üzerimizde hakkı bulunan kimselerin.. kıymetli nasihatleriyle bize bekâ desenli sâlihatın yollarını gösterenlerin... ve bütün ümmet-i Muhammed’in günahlarını bağışla! Ey ihsanları bitmek tükenmek bilmeyen ve kullarını lütuf sağanaklarıyla sırılsıklam hale getiren Yüceler Yücesi Rabbimiz! Ne kadar belâ, musîbet ve hastalık varsa, Sen bizi, onların tamamından muhafaza buyur! Rabbimiz! Duamızın sonunda Sana olan minnet ve şükran hislerimizi bir kere daha tekrarlıyor, Rasûl-ü zîşânı, âlini, ashabını bir kez daha salavâtlarla anıyor ve dualarımızı kabul buyurmanı istirham ediyoruz. Ne olur, bizleri dualarına icabet edilmeyen mahrumlardan eyleme! Amin!..
![]() |
#289 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4552
![]() |
![]() Bütün iyilik ve hayırlar ancak Kendisinden beklenen ve bunları vermeye sadece Kendisi muktedir olan Yüce Rabbimize hamd ve minnet, Enbiyalar Serveri Efendiler Efendisi'ne, ehline ve ashabına salât ü selam ediyor, her zaman dokunduğumuz kapının tokmağına boyunlarımız bükük, kalblerimiz buruk, sinelerimiz yanık, şimdi bir kez daha dokunuyoruz:
Rabbimiz! (İçimizden yükselen) şu nida, mahzun ve münkesir kalblerin nidasıdır; o nidaya icabet edecek Yegâne Zat da Sensin.. ey dua ettiğinde darda kalmışın duasına icabet eden! Kusurlarla âlûde olsak da, gaflet denilen illetten bir türlü kurtulamasak da işte yine Sana el açtık.. va'd-i ilahîni gerçekleştir ve dualarımıza icabet buyur.. bizi dalalete saplananların ve gazabına uğramışların mahrumiyetine uğratma. Sen bizim Mevlâmızsın; teveccühünle bizleri serfiraz kılacağını ümit ediyor ve kereminle muamelede bulunacağını umuyoruz, ey rahmet dalgalarıyla kainatı kuşatan ve ey mağfiretine had-hudud olmayan!... Efendimiz Hazreti Muhammed’e, aile efrâdına ve bütün ashâb-ı güzînine salât u selâm ederek bunları Senden dileniyoruz; dualarımızı kabul buyur Rabbimiz!..
![]() |
#290 | |
Moderator
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|