Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 23.09.2009, 21:50   #11
can99
Tecrübeli Yiğido

can99 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

can99 Şuan can99 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.08.2010 20:01

Tecrübe Puanı: 636 can99 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Allah Belanızı Versin!

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Hergün girilmesi mecburi değil tabi ama her gelişinizde siteyi karıştıracak, provakasyon kokan şeyler yazarsanız mudahale ederim ben. Herkes hergün bi köşe yazısını kopyalasın yapıştırsın buraya... yakında abircan abi de gelir elinde bir yazıyla kimi kurban seçti bilemeyiz ama bekleyelim ....
ayda yılda bir gelmeme bağlamayın bunu. provakasyona gelicekseniz bu konuyla, böyle birşeye sebep olucaksa buyrun müdahale edin ve kapatın konuyu...

can99 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 23.09.2009, 22:17   #12
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1301 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Peki bu yazar 15 yıldır nerdeymiş?
Aydın değil mi,yazar değil mi?
Bir gün de çıkıp köşesinde sel olursa onca kişi ölür,önlem alın diye uyaramamış mı?
Felaket geldikten sonra ben de yazarım.
Alt 24.09.2009, 09:26   #13
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Arkadaşlar elbetteki bazı doğal afetlerin önüne geçmek imkansız gibi birşey.
Ancak bu demek değildirki herşeyi boşverelim, nasıl olsa bu doğal afet ne gerek var önlem almaya mücadele etmeye.
Aynı büyüklükte Japonya'da da deprem oluyor bizdede oluyor, Onlarda ölü yada yaralı sayısı 10'u geçmezken oda kalp durmasından kaynaklanıyor, bizde ölü sayısı 40 binler yaralı 100 binleri buluyor. Demekki bazı şeyleirn önüne geçmek mümkün.
Depremi bile bilim adamları durmaksızın çalışarak, acaba ne yaparız da erken uyarı sistemi kurarız gibi bazı şeylerlere tüm hızıyla devam ediyor.
Şimdi burada A-Partisi B-Partisi taraftarı gibi konuşmaya yada korumaya gerek yok, "Doğru tektir, iki tane doğru olmayacağına göre" Eğri oturup doğruları konuşmamız gerekir. Bu isterse babamızın oğlu olsun, eğer insansak insanlık denen değer bunu gerektirir.
Sayın başbakanımız 15 yıl evvel bölgenin Büyükşehir Belediye başkanıdır. Ve o tarihte yine buna benzer bir sel olayı olmuş, mal ve can kaybına neden olmuştu. Ve bu 15 yıl sonra yine aynı şey tekrarlanıyor. Ve aynı kişi çıkıp "derenin intikamı kötü olur" diyorsa ben bunda bir çelişki, vurdum duymazlık ve sorumsuzluk ve becerisizlik vardır derim.
Sizin hiç bir yakınınız sele kapıldımı? Evinizi eşyanızı sele kaptırdınızmı ? Günler boyu çocuğunuzun yada bir yakınınızın cesetini aradınızmı ? Ateş malesef düştüğü yeri yakıyor. Tamam doğal afetlere Allahtan gelenlere illahlah fakat. Allah bize akıl mantık fikir vermiş, önlemimizi alalım kendimizi koruyalım diye. Elinizi kolunuzu bağlayın dememişki. Eminimki orada gerekli önlemler alınsa, gerekli izinler verilmese daha duyarlı daha sorumlu davranılsa idi bu denli bir mal can kaybı olmayacaktı.
Köşe yazarı "Allah belanızı versin" demekle neyi kasdetti bilmiyorum. Öyle YK nında bir şarkısı var, sanırım dikkat çekme adına böyle bir başlık kullanmış.
Bu birşey değilki, daha bilinçli daha hakkını arayan bir toplumlarda bırakın bedduayı o kişileri koltuklarından ederlerdi. Çıkıp pişkin pişkin o mesajları zor verirlerdi. Böyle bizim gibi kaderine razı toplumlarda ancak gelene eyvallah deyip, takdiri ilahı deyip, herşeyde olduğu gibi bunuda unutup gidiveririz. Olayları yaşananları ne yazıkki çabuk unutuyoruz.
Bir daha böyle birşeyin yaşanmaması dileğiyle.
Alt 24.09.2009, 10:43   #14
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

yaşananlar acı tabiki önlemini alacaksın alınmışsa sorun yok
bu gibi doğal afetlerde hep suçlu arıyoruz aslında suçluyu önceden bulup uyarmak lazım oradaki yaşananlar acı tabiki ama bu gibi afetlere karşı ne gibi önlemler alınır alınması lazım bu konular üzerinde tartışmak gerek şu belediye yaptı ben yapmadım o yaptı gibi düşüncelerden kurtulmamız lazım orada ölen vatandaşlar onun şunun vatandaşı değil bizim vatandaşımız hepsi bizim kardeşimiz ben kendi adıma zamanında tedbirini almayan tüm gelmiş geçmiş tüm belediye başkanlarını suçlu buluyorum şu veya bu olarak kimseyi ayırt etme niyetinde değilim suçlu babamda olsa suçludur herkes işini yapacak tedbirini alacak takdiri ALLAHA.bırakacak
Alt 24.09.2009, 10:57   #15
HaZaN
Usta Yiğido

HaZaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HaZaN Şuan HaZaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.05.2013 14:36

Tecrübe Puanı: 2304 HaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Beddua okumak iyi bişey değil , dönüp dolaşıp kandi başımıza gelir; çünkü neyin nered olacağını anncak ALLAH bilir tabik tedbirlerimizi almamız gerekir 15 yıl önce yine bu tür afetle karşılşılmış neden bunca zaman geçmesine rağmen önlem alınmamış ; suçu sadece başbakanda veya onda bunda aramamak lazım bizlerde de var .
Alt 24.09.2009, 11:15   #16
doğan bulut
Yasaklı
NO AVATAR

doğan bulut Şuan doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.05.2010 04:13

Tecrübe Puanı: 0 doğan bulut FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

herşey olup bitiğinde gündeme geliyor öncede dikkate alınsa sorum lular uyarılsa yada olay olduğunda sorumlular hatırı sayılır bir cezaya çarptırılsa bugibi alaylar olmadan önlemler alınır
doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)