Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Diğer Konular
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Diğer Konular Diğer konular. Yukarıda bulamadığınız konular hakkında burada yazabilirsiniz.

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 08.10.2009, 09:48   #1
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt
Standart Sürücülerin cebi yanacak

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

İstanbul trafiğine ücretli sistem geliyor. Herkesi canından bezdiren İstanbul trafiğinin kilidini Londra modeli açacak.
Londra'daki gibi kent merkezine giren araçlardan günlük ücret alınacak. Bu yolla toplu taşıma özendirilip şehiriçi trafik rahatlatılacak

Trafik sıkışıklığının ücretlendirilmesine dayanan modele göre, İstanbul'da trafiğin kilitlendiği bölgelere yoğun saatlerde giren araçlar ücret ödeyecek. Takılan çiplerle takip edilecek olan araçlar, trafiği yoğun bölgelere girdiği anda ücrete tabi olacak.

SIKIŞIKLIK % 30 AZALACAK
Bu sistemle, o bölgelere girecek araç sayısının 70 bin azalması bekleniyor. İstanbul trafiğinin azaltılmasına yönelik olarak yaptıkları çalışmalar konusunda Akşam gazetesinden Deniz Çiçek'e bilgi veren İstanbul Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Ömer Yıldız, temel amaçlarının, trafiği azaltıp toplu taşımayı özendirmek olduğunu belirterek, bu amaçla hedefledikleri modellerden en önemlisinin, Londra örneği olduğunu kaydetti.

Yıldız, bu modelin, trafik sıkışıklığının ücretlendirilmesine dayandığını kaydederek, kentte, trafiğin yoğun olduğu bölgelere, yoğun saatlerde giren araçlardan ücret alınacağını ifade etti. Yıldız, 'Belli bir bölgeye giriş çıkışlarda günün belli saatlerinde kullanımına göre ücretlendirme yapılabilir. Ücret, trafik sıkışıklığına göre değişken olabilir' dedi.

ÜCRETLENDİRME BANKA HESABINDAN DÜŞEBİLİR
Yıldız, bu model sonucunda, trafikte yüzde 15-18 , sıkışıklıkta yüzde 30 azalma meydana gelirken, seyahat süresinden yüzde 30 oranında tasarruf sağlandığını ifade etti. Yıldız, Londra modeliyle, toplamda da trafiğin sıkışık olduğu bölgeler giren araç sayısında 70 binlik azalma yaşandığını dile getirdi. Ücretlendirmenin nasıl yapılacağına da açıklık getiren Yıldız, belirlenen bölgelere konan kameraların, araç plakalarını okuyacağını kaydederek, 'Aracın girdiği bölge ve kaldığı süreye göre araç sahibine fatura kesiliyor. Bu sistemin kurulmasını öneriyoruz. Çok zor değil. Mevcut teknolojik imkanlarla çözülebilir. Ücretlendirme banka hesabından otomatik olarak düşebilir' diye konuştu.

DÜNYA BU İSTİKAMETE GİDİYOR
Yıldız, bu projeyi öncelikli hedefleri arasına koyduklarını vurgulayarak, 'Bunu biz yapmasak da zaten yapılacak. Dünya bu istikamete doğru gidiyor. Türkiye'de de yapılabileceğini düşünüyoruz' dedi. Yıldız, sistemin İstanbul'un yanı sıra trafik yoğunluğu yaşanan diğer büyük şehirlerde de uygulanabileceğini aktardı.

TABELADA 'C' VARSA GİRİŞ PARALI
Londra'da uygulanan 'congestion charge' sisteminde para ile girilecek bölgeler kırmızı 'C' harfi ile gösteriliyor. Şehir merkezine giren araçlar 8 sterlinden (yaklaşık 20 lira) başlayan ücretler ödüyor. İşte Chelsea Bridge üzerindeki bu tabela, kent merkezindeki ünlü Sloane Square'in paralı olduğunu gösteriyor.

İLK HEDEF TARİHİ YARIMADA
İstanbul'da bu modelin ilk uygulanacağı yerin tarihi yarımada olacağını kaydeden Yıldız, 'Önce orada uygulanır, daha sonra genişletilir. Biz bunu Ulaştırma Şurası kapsamında önerdik. Uygulayacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'dir' dedi.

'OTOMOBİLSİZ GÜN' İLAN EDİLSİN
Yıldız, tüm dünyada olduğu gibi 22 Eylül'ün Türkiye'de de 'otomobilsiz gün' ilan edilmesinin de hedefleri arasında olduğunu kaydederek, 'Otomobilsiz gün getirilmesini teklif edeceğiz. Uygulanmasını istiyoruz. Avrupa'da uygulanıyor. Bu günün ilan edilmesi de bir motivasyon olacak. Küçük tasarruflar dahi trafiği rahatlatır. Böyle bir gün İstanbul trafiğini rahatlatır' diye konuştu
Alt 08.10.2009, 10:07   #2
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24

Tecrübe Puanı: 4570 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Sürücülerin cebi yanacak

İngilizlerin titizlikle uyguladıkları bir sistem olduğunu yıllar önce duymuştum. Bizde neden olmasınki en azından önümüzde bir örneği var londrada trafik normale dönüyorsa bizdede döner diyorum İstanbul'da trafiğin kilitlendiği bölgelere yoğun saatlerde giren araçlar ücret ödeyecek.olması Takılan çiplerle takip edilecek olan araçlar, trafiği yoğun bölgelere girdiği anda ücretlendirilecek olması bazı vatandaşlarımıza caydırıcı olabilir istanbulda yaşayan birisi olarak ben bu sistemi şimdiden destekliyorum gercekleşirse hem istanbula hemde ülke ekonomisine çok fydalı olcağını düşünüyorum
Alt 08.10.2009, 10:37   #3
HaZaN
Usta Yiğido

HaZaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HaZaN Şuan HaZaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.05.2013 15:36

Tecrübe Puanı: 2334 HaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

İnşALLAH diyorum ama hiç zannatmiyorum ki bu uygulamanın yapılacağına ; ne yapalım ne edelim de vatandaşdan para alalım hesabını yapıyorlar ; kapalı alanlarda sigara yasağı getirdi ondan sonra da izin ruhsatı vermeye başladı ne biçim uygulamadır anlamadım.Burası Türkiye neyin ne olacğı belli değil.
Alt 08.10.2009, 10:59   #4
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Tek çift plaka uygulandı olmadı, yasak getirildi olmadı, adamı olan formülünü bulan yine yapacağını yaptı. Toplum olarak değişik bir yapımız var, yasaklara uymamayı marifet sanıyoruz. Üst geçit yapılır, oradan geçmeye eriniriz yine ölümü göze alarak 150-200 km hızla giden araçların yolundan karşıya geçeriz. Bu genel olmasada büyük çoğunluk böyle.
Akşam yada sabah boğaz köprüsünden bir geçin, göreceksinizki her araçta ya bir kişi yada en fazla iki kişi. Bu sorun nasıl çözülür. Tabiki toplu taşımacılık tam anlamıyla faliyete geçmeli, eğer yasak getirilecekse ceza verilecekse tam anlamıyla uygulanmalı. Bu ilde hergün 500 yeni araç trafiğe katılıyor. Gerisini siz düşünün artık.
Bazı şeyleri göze alıp özel araçlara büyük vergi getirilmedikçe, halk toplu taşımacığa yönlendirilmedikçe istanbulun trafik çilesinin bitmesini düşünmek malesef hayalden öteye gitmez.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)