Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Anketler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı
Anketimiz: "Kürt Açılmı" Nedir?
Kürt açılımını destekliyorum olmalı. 372 34,77%
Kürt açılmını deseteklemiyorum böyle bir şey gereksiz. 683 63,83%
Konu hakkında hiç bir fikrim yok 15 1,40%
Katılımcı sayısı: 1070. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 21.10.2009, 11:52   #671
abdulvahid
Yiğido

abdulvahid - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abdulvahid Şuan abdulvahid isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2012 10:51

Tecrübe Puanı: 621 abdulvahid FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?

Alıntı:
Pusula_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Önce Kürt Açılımı dendi tepki büyüyünce adı Demokratik açılım oldu. Acaba bu açılım denince ne anlıyoruz onu merak ediyorum ? Ve öğrenmeye çalışıyorum.
Bu devlet Türk vatandaşlara ayrı yasa Kürt vatandaşlara ayrı kanun yasamı kullanıyor arkadaşlar? Edirne'den Kars'a kadar aynı yasalar işlemiyormu?
Demokratik açılım denince;

Kürdüstanı tanımak,
Kürt bölgesini tanımak(güneydoğu)
Kürtçe dile evet demek,
Kürtçe TV. Radyolar açmak,
Kürtçe okullar açmak,
Kürt Ensitüsü açmak
Kürtçe isimler takmak

İşte ABD'ninde AB'ninde ısrarla istediği Kürt Açılımı sonra Demokratik Açılıma dönüştürülen talapleri.

E eğer bunlar ülkeyi bölmeye götürmüyorsa başka ne götürür arkadaşlar? Lütfen bu ülke kupon biriktirilerek alınmadı. Düşünün yerlerde kefensiz binlerce yatan şehitlerimizi.

Yönetimi tartışılabilir ama bunu BOP la ilişkilendirmek,Amerikaya yamamak bu ülke hükümetini ihanetle suçlamak haddinden ziyade hakzılık olur...

abdulvahid

Bu kadar açık şeyler aleni yaşanırken bu kadar iyimser olmanız fazlasıyla şaşkınlık yarattı bende... Olayları son 25-30 yıl içinde yaşanan süreci birkez daha gözden geçirmenizi öneririm.
bu ülkeyi seviyoruz,
bu ülke inasanlarını seviyoruz,
herkesin 1.sınıf vatandaş olduğuna inanıyoruz,olması gerektiği kanaatini taşıyoruz.
Bu ülkede binlerce yıllık birlikteliğimiz,dostluğumuz,ke der ortaklığımız bulunan başka dili konuşan insanların var olduğuna inanıyoruz.
Geçmişte ciddi yanlışlıkların yapıldığını ve bu yanlışlıklar/haksızlıklar sonucu çok insanın -sayısını milyonlarla ifadade edebiliriz-mağdur edildiğini,akla ge4lmedik sıkıntılar yaşandığını da artık biliyoruz.
Terör belasının nedenlerine inerek oradan çözüme gitmenin daha akılcı olduğuna inanıyoruz.
Analar ağlamasın,çocuklar ölmesin,eşler karalar bağlamasın,çocuklar yetim kalmasın istiyoruz.
Bundan dolayı "demokratik açılımı "destejkliyoruz.
adına "kürd açılımı denmesinin "neden rahatsızlık verdiğini de anlayamıyoruz.
Bugün ülkeyi yöneten iradenin, pekçoklarının hayalini dahi kuramadığı bir barış hamlesinin desteklenmesinin bir vatandaşlık borcundan ziyade insani görev olduğuna inanıyoruz.
Teröre hayır,diyoruz,
Baskıya şiddete hayır diyoruz,
Özgürlüklerin genişletilmesinin,barışın temel önkoşulu olduğunu yineliyoruz.
Sanmayın farklı düşünüyoruz,
abdulvahid isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.10.2009, 13:17   #672
Dilsad Hatun
Usta Yiğido

Dilsad Hatun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Dilsad Hatun Şuan Dilsad Hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.10.2010 20:09

Tecrübe Puanı: 1140 Dilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yok

Alıntı:
abdulvahid Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
bu ülkeyi seviyoruz,
bu ülke inasanlarını seviyoruz,
herkesin 1.sınıf vatandaş olduğuna inanıyoruz,olması gerektiği kanaatini taşıyoruz.
Bu ülkede binlerce yıllık birlikteliğimiz,dostluğumuz,ke der ortaklığımız bulunan başka dili konuşan insanların var olduğuna inanıyoruz.
Geçmişte ciddi yanlışlıkların yapıldığını ve bu yanlışlıklar/haksızlıklar sonucu çok insanın -sayısını milyonlarla ifadade edebiliriz-mağdur edildiğini,akla ge4lmedik sıkıntılar yaşandığını da artık biliyoruz.
Terör belasının nedenlerine inerek oradan çözüme gitmenin daha akılcı olduğuna inanıyoruz.
Analar ağlamasın,çocuklar ölmesin,eşler karalar bağlamasın,çocuklar yetim kalmasın istiyoruz.
Bundan dolayı "demokratik açılımı "destejkliyoruz.
adına "kürd açılımı denmesinin "neden rahatsızlık verdiğini de anlayamıyoruz.
Bugün ülkeyi yöneten iradenin, pekçoklarının hayalini dahi kuramadığı bir barış hamlesinin desteklenmesinin bir vatandaşlık borcundan ziyade insani görev olduğuna inanıyoruz.
Teröre hayır,diyoruz,
Baskıya şiddete hayır diyoruz,
Özgürlüklerin genişletilmesinin,barışın temel önkoşulu olduğunu yineliyoruz.
Sanmayın farklı düşünüyoruz,
Baskiya siddete maruz kalan kim aceba ögrenebilirmiyim ??? Veya özgürlüklerin genisletilmesini derken ne tür özgürlükler ?
Alt 21.10.2009, 15:32   #673
abdulvahid
Yiğido

abdulvahid - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abdulvahid Şuan abdulvahid isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2012 10:51

Tecrübe Puanı: 621 abdulvahid FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Dilsad Hatun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Baskiya siddete maruz kalan kim aceba ögrenebilirmiyim ??? Veya özgürlüklerin genisletilmesini derken ne tür özgürlükler ?
aslında neleri söyleyebileceğimi tahmin edebilirsiniz.
inanç ve kanaat ifadesiyle ilgili sıkıntılar desem,
bir inat uğruna kapatılan okullar desem,
başörtüsüyle üniversite kapılarında bekletilenler,ikna odalarında ikna edilenler,edilemeyenler desem,
yardım isteyen yetkiliye "önce türkçe konuş ulan "diyerek büyüklük örneği sergileyenleri söylesem,
adı öztürkçe olmayanların(her ne demekse,sanırım çağdaş,belki de uydurukça)listelendiğinden dem vursam,
"topyekün savaş"tehditleriyle yola geitrilenlerden,
Kapatılan partilerden,yasaklanan düşüncelerden,
İnsan pisliği yedirilenlerden,avuçlarla tuz yalatılanlardan,
İşkenceden,zorbalıklardan,inti harlardan,
Konuşturulmayan dillerden...
Herhalde kim olduklarını daha iyi anlarsınız.
abdulvahid isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.10.2009, 15:35   #674
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38

Tecrübe Puanı: 1385 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

şiddet, şiddeti doğurdu sonuc ortada...neden pkk 80 sonrası hortladı bunu da sorgulamak lazım...
Alt 21.10.2009, 18:47   #675
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Her kürt vatandaşını PKK lı olarak gören zihniyetler değişmedikçe bu insanlar dağlara çıkıp devletiyle çatışmaya devam edecektir.
Alt 21.10.2009, 19:08   #676
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1483 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Ergenekon adı altında TSK'nın subaylarını paşalarını hapse atan Ak Parti zihniyeti,dağdan sözde ünüformalarıyla inip teslim olan pkk militanlarını serbest bırakıyor...

SİZİN, ATATÜRK'ÜN SARHOŞKEN KURDUĞU DEDİĞİNİZ CUMHURİYETİ, SİZ AYIK KAFAYLA YÖNETEMİYORSUNUZ..!
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.10.2009, 19:12   #677
goramaz
Usta Yiğido

subaylar da asker gibi dağda pkk avlasaydı da ne kendilerinin tutuklandığını görseydik ne de o hainlerin gövde gösterisini....
Alt 21.10.2009, 19:22   #678
Dilsad Hatun
Usta Yiğido

Dilsad Hatun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Dilsad Hatun Şuan Dilsad Hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.10.2010 20:09

Tecrübe Puanı: 1140 Dilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yok

Alıntı:
abdulvahid Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
aslında neleri söyleyebileceğimi tahmin edebilirsiniz.
inanç ve kanaat ifadesiyle ilgili sıkıntılar desem,
bir inat uğruna kapatılan okullar desem,
başörtüsüyle üniversite kapılarında bekletilenler,ikna odalarında ikna edilenler,edilemeyenler desem,
yardım isteyen yetkiliye "önce türkçe konuş ulan "diyerek büyüklük örneği sergileyenleri söylesem,
adı öztürkçe olmayanların(her ne demekse,sanırım çağdaş,belki de uydurukça)listelendiğinden dem vursam,
"topyekün savaş"tehditleriyle yola geitrilenlerden,
Kapatılan partilerden,yasaklanan düşüncelerden,
İnsan pisliği yedirilenlerden,avuçlarla tuz yalatılanlardan,
İşkenceden,zorbalıklardan,inti harlardan,
Konuşturulmayan dillerden...
Herhalde kim olduklarını daha iyi anlarsınız.
Basortunun bu acilimda olmicagina eminim olsaydi simdiden bahsedilirdi,
Türkce bu Vatanin diliyse tabiki önce Türkçe bilmelidir , eger ki bilmiyorsa hosgoru yaklasilmasi gerek buna hak veriyorum,
hiç bir dusuncede yasaklanmadi kusura bakma inadina kürtçe konusuyorlarsa mecliste buna yasaklanmis diyemeyiz, istanbul sokaklardi pkk orgutunun propagandasi yapiliyorsa yasaklanmamis demektir , istanbulda bir bakkala girdigimde tezgahin arkasinda esrar satip kürtce konusuyorsa yasaklanmamis demektir ve bunun gibi ornekler çok ...

Egerki iskenceden , zorbaliklardan, intiharlardan , basortusunden , vs gibi konulardan Demokrasi acilimi yapiliyorsa Amenna tamamdir , ama bir diger adi ile duyulan konun basligindaki gibiyse hiç gerekmez .
Alt 21.10.2009, 19:27   #679
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1483 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
subaylar da asker gibi dağda pkk avlasaydı da ne kendilerinin tutuklandığını görseydik ne de o hainlerin gövde gösterisini....

Tmm. Hocam subaylar suçlu kabul...O dağdan gelen mağara adamları sütten çıkmış ak kaşık mı..?..!
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.10.2009, 19:33   #680
goramaz
Usta Yiğido

ben hiçbir zaman pkk hainlerini alçaklarını insanlıktan payını almamış hainleri asla savunmam..yorumundan öyle bir anlam çıkmaz ki...onları ben adam kategorisine bile koymuyorum ..onların hepsi kukladır kukla..

Konuyu Toplam 3 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 3 Misafir)