|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Serbest Kürsü Serbest Konular |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#11 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5517
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunlar en son damlalar, bardak taşınca görün
Türk kalesinde bayrak yere düşünce görün Uykudaki bir devin aklı şaşınca görün O Kandili Dicleye dökmez isem namerdim Dünyayı başınıza yıkmaz isem namerdim.............
|
|
|
#12 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
|
|
|
#13 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdurrahman 58 Şuan
Son Aktivite: 17.06.2016 17:24
Tecrübe Puanı: 1152
BOZKURDA HAYVAN DİYEN ÖZÜNÜ KAYBETMİŞTİR !
BOZKURT DESTANI ! [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] birinci söyleyiş ............. İkinci Söyleyiş Hunların bir boyu olan ve adına Aşina denilen Türk boyu Hazar Denizinin batı taraflarında yerleşmişti. Türklerin ilk atası olarak biliniyordu. Rahat ve huzur içinde otururlarken bir gün ansızın düşmanların baskınına uğradılar. Baskının sonunda kimse sağ kalmadı. Her nasılsa küçücük bir çocuk bu baskından sağ kalmış bir köşeye sığınmıştı. Düşmanlar onu da gördüler. Fakat, cılız ve küçük bir çocuk olduğu için kimse ondan korkmadı ve ona aldırmadı. Hattâ içlerinden acıyanlar bile çıktı. Ama düşman yine de her ihtimali düşünüp, çocuğu öldürmektense kolunu bacağını kesip orada öylece bırakmayı uygun gördü; düşündükleri gibi yaptılar. Kolunu bacağını kesip, yan ölü hâle getirdikleri çocuğu alıp bataklıkta bir sazlığa attılar; bırakıp gittiler. O sırada, nereden çıktığı bilinmeyen bir dişi Bozkurt göründü, geldi, çocuğu emzirdi. Yaralarını yalayıp iyi etti. O günden sonra da, avlanıp getirdiği yiyeceklerle çocuğu besleyip büyüttü, gücünü kuvvetini arttırdı. Zamanla Bozkurt'un beslediği çocuk gürbüzleşti. Günlerden sonra bir gün, baskın yapıp Aşina soyunu yok eden düşman başbuğu, kolunu bacağını keserek sazlığa attıkları çocuğun yaşadığını öğrendi. Adamlar gönderip durumu öğrenmek, sağ kaldı ise öldürtmek istedi. Düşman başbuğunun gönderdiği asker geldiğinde, kolu bacağı kesik gencin yanında bir dişi Bozkurt gördü. Dişi Bozkurt tehlikeyi sezmişti, dişleriyle gerici yakaladığı gibi denizin öte yanına geçirdi; orada da durmayıp Altay Dağlarına doğru götürdü. Orada, her tarafı yüksek dağlarla çevrili bir yaylada bir mağaraya yerleştirdi, onunla evlendi; on oğlan doğurdu! Mağaranın bulunduğu yayla yeşillikti; serin gür suları, meyve ağaçlan, av hayvanları vardı. Oğlanlar orada büyüdüler, orada evlendiler. Her birinden bir boy türedi. Bunlardan birinin adı da Asine boyu idi. Asine, kardeşlerinin içinde en akıllı, en gözü pek, en yiğit olanı idi. Bu yüzden Türk Hakanı o oldu. Soyunu unutmadı. çadırının önüne her zaman, tepesinde bir kurt başı bulunan bir tuğ dikti. Aradan çok yıllar geçti. Aşina boyuna Asençe adlı bir başka yiğit hakan oldu. Bunun zamanında ise Aşine boyu, bulundukları yerden çıkıp daha güzel yurtlara yerleştiler.
|
|
|
#14 | |
|
Yiğido
![]() ![]() CRAZY OSMAN 58 Şuan
Son Aktivite: 26.03.2010 19:29
Tecrübe Puanı: 756
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#15 | |
|
Yiğido
![]() |
Alıntı:
merak etme....
|
|
|
|
#16 |
|
Moderator
![]() |
Alası bozu karası sibiryası kurt kurttur ve hayvandır bunun da mı aksini iddia ediyorsunuz. Ha içerdiği anlam farklıdır sizin için bişey diyemem
![]() Crazy Osman gardaşım ben o adamların hepsini tanırım merak etme. Kişiler yeni çıktı demiyorumki açılımla ilgili yeni eserler yazıyorlar diyorum. Sen de uğraşıyorsun müzikle sen de yazıp besteleyebilirsin.
|
|
|
#17 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdurrahman 58 Şuan
Son Aktivite: 17.06.2016 17:24
Tecrübe Puanı: 1152
Alıntı:
Ben senide bizden biliyordum..yanıldımmı yoksa?.. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4578
Türk Dili Kurumu sözlügünde Bozkurt; Birçok Türk destanında yer alan kutsal hayvan.
Kurt ise; Köpekgillerden, Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'da yaşayan, postu gri sarı renkli, yırtıcı, etçil memeli hayvan. seklinde tarif edilmistir. Kaynak Türk Dil Kurumu Sözlügü
|
|
|
|
#19 |
|
Yiğido
![]() |
merak etme yazdım zaten son efekleri kaldı..
bir tane daha var eski bir parça 2 3 güne dinlersin..
|
|
|
#20 |
|
Moderator
![]() |
Herşey bitti kurt hayvan mıdır değil midir tartışmasına girecez. Kurt Türk tarihi için önemli bir hayvandır. Birçok destanda geçer.Türklüğün simgelerindendir.
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|