Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Sivas ' ımız Hakkında - Sivas Paylaşım > Sivaslı Önemli Şahsiyetler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Sivaslı Önemli Şahsiyetler Sivaslı Önemli Şahsiyetler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 05.11.2009, 03:15   #151
Urumçi
Usta Yiğido

Urumçi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Urumçi Şuan Urumçi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2011 15:22

Tecrübe Puanı: 688 Urumçi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Ülkücülerin hayatı bambaşkadır ***

Alıntı:

Eğer böyle bir imajınız (algılanmanız/anlaşılmanız) varsa bunun nedeni sorgulayın, düzeltmenin yollarını arayın.

Sonuç olarak, Lütfen bu kompleksinizden kurtulunuz
Efendim böyle denmiş, ancak medya kimin elinde, sözde aydın denilen işte o hamakatlar kimler. Şimdi bunların yönlendirdiği bir medya sisteminde ülkücülerin böyle algılanması doğru vesselam. Ülkücüler ülkücülüğü anlatabilmek için hiçbir imkana sahip değil. Onları destekleyen bir medya yerine onları sürekli küçümseyen bir medya var. Haa diyeceksin ülkücüler kendi medyasını oluşturamaz mıydı. Neyle oluşturacak peki? Ülkücülerin arkasında duran bir mali kaynak mı var şu kapitalist sistemde.
Bilmem farkettiniz mi kültür bakanlığından en çok para yardımını alan kitaplar, sol menşaeli ya da cemaatçi kitaplar. Şimdi ülkücüler kitap yazıp düşüncelerini, duruşlarını anlatmıyor mu? Anlatıyor elbette. Bu hususta belki 1000'lerce kitap var. Peki hangi yayınevlerinde var bu kitaplar, çok basit hiçbir yayınevinde yok...

Şu da bir özeleştiridir. Bu gibi durumlara rağmen Türklük geleneğinden kültürlerine aşılanan teşkilatlanma işini çok iyi beceriyor ülkücüler. Ancak o teşkilatlara da üniversitelerde ya da şartlarda ipini koparan geliyor. Şimdi ülkücülük bir haraket, bir düşünce sistemi var, belli başlı kuralları var Türk ve İslam toplumuna uyulması amacından. Her ülkücüyüm diyen ülkücü değildir bu sebepten... Ama özeleştiride bulunursak Üniversiteler babında gerçek Ülkücülerin Çoğu Ankara DTCF'de ve İstanbul Üniversitesinde bulunur. Gazi de orada burada bu gibi çapulcuların yaptıklarındanda gerçek ülkücüler DTCF de İstanbul Üniversitesinde rahatsız olur...
Şu acıdan bir ümitte vardır Ülkücülük bir siyasi harekettir ve o kötü intibayı bırakanların hiçbiri üst kadrolarda yer almaz. Mesela milletvekillerine baksak çoğu profesör, diplomat, askeri kökenli insanlar ancak ülkücü deyince karşımıza şu mütareke medyası tarafından çıkartılanlar ülkücü olduğunu söyleyen çapulcular.

Biz ne yapalım bu şeraitte peki, kendimizi doğru tanıtabilmek için bir yerlerimizi yırtıyoruz ama buna fırsat veriyorlar mı? Cevabı gayet açık...
Peki bu düzeni değiştirmek için ne yapabiliriz, şu şartlarda demokratik olarak hiçbir şey. Ve buna rağmen demokrasi diyoruz, tabii demokrasinin ne olduğunu tam manasıyla bilerek...

Mesela bu ülkede ülkücüleri bölmek için yürütülen çalışmalardan kaçınızın haberi var. Bundan 5 6 sene evvel Hitler'in Kavgam kitabı eş zamanlı olarak 5 yayınevi tarafından yayımlandı. Hem de ucuz bir fiyata. Okumayan milliyetçi genç de pek kalmamıştır. Peki o gençlerin arasından bugün Türk Milliyetçiliği yerine Türk ırkçılığı yapan bir kitle çıktı, hatta parti bile kurdular Hepar adında. Peki bu durumun vehametini Türk toplumuna anlatan kaç kişi gördün. Ben sana söyleyim çok kişi gördüm ama sen görmedin, niye çünkü medya sağolsun. Hatırlarsan aynı medya aylarca bu kitabı bir de manşetlerde reklam etmişti. Şimdi bu şartlarda biz ne yapabiliyoruz, ne kadar yapabiliyoruz ve üstelik buna rağmen yüzde 17lerde oy potansiyeline sahip bir partimiz var.

Neyse gelelim bir diğer özeleştiriye, utandığım tek husus vardır ülkücü olmamla ilgili o da partisel manada 40 yıl siyasal manada 100 yıllık bir oluşum olmamıza rağmen Alparslan Türkeş'ten sonra gerçek bir lider çıkaramamız... Hoş çıkarsakta bu medyayla sanki bir şeyler değişecek...
Alt 05.11.2009, 14:53   #152
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1316 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Dilsad Hatun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Demekki neymis , Ülkücü harac kesen degil , elinde bicak sallayan degil , oruc tutmayan degil'misss
Vesselam bu yazi hor görülen ÜLkücü gençlik için yazilmisti kiminin gôzünde eskiya gibi gorunsekte bizim mücadelemiz her yerde en iyi bir sekilde Türk Müslümani temsil etmektir .
Dilsad,
Birileri ülkü ocakalrı içki içen,bıçak sallayan,eşkiyalık yapan insanalrla dolu deyince inanmıyorsun;başka biri ülkücüler iyidir deyince inanıyorsun.demek ki neymiş,işine gelene inanıyormuşsun..
Alt 05.11.2009, 16:41   #153
Nikbin
Usta Yiğido

Nikbin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nikbin Şuan Nikbin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.04.2012 17:55

Tecrübe Puanı: 679 Nikbin FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

*Farklı insanlar evet ;
-Ağızlarında sigarayla oruç tutmayanları döverler =)
-Üniversitelerde biri önde (reis) diğerleri arkada kabadayı kabadayı gezerler.
Yan bakan yada kılığını beğenmedikleri olursa döverler
-Kantinde ayrı bi yerleri vardır , başkası oturursa döverler
-Hocaları bile döverler
-Hep asarlar hep keserler hep bi kabadayılık vardır üzerlerinde... Hep bi kavga hali, her an birine saldıracakmışcasına...

vs vs vs...

Üzgünüm ama benim şimdiki gördüğüm ülkücü-ler böyle.
Keşke olmasa ama böyle.Amacından saptırılmış.Ülkücülük=kavga, dalaş , aykırılık gibi

» Burası dünya… Sefası da fani, cefası da…

Nikbin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 05.11.2009, 21:34   #154
Dilsad Hatun
Usta Yiğido

Dilsad Hatun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Dilsad Hatun Şuan Dilsad Hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.10.2010 20:09

Tecrübe Puanı: 1119 Dilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yok

Alıntı:
Ötüken Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Dilsad,
Birileri ülkü ocakalrı içki içen,bıçak sallayan,eşkiyalık yapan insanalrla dolu deyince inanmıyorsun;başka biri ülkücüler iyidir deyince inanıyorsun.demek ki neymiş,işine gelene inanıyormuşsun..
Inaniyorum , var malesef , döneklerin oldugu bu davada eskilar neden olmasin.
Alt 06.11.2009, 00:48   #155
Urumçi
Usta Yiğido

işte o sayılanlar ülkücü değildir bilhassa arkadaşlar.
Sadece ülkücülük adını kullanarak çevre edinen ya da teşkilatlanan Dilşad arkadaşımızın dediği gibi eşkiyalardır. Onlar hiçbir zaman ülkücü sayılmayacaktır bu sebepten, bana okulu bitirince ülkücülüğü bırakan ya da teşkilatı kapanınca ülkücülüğü bırakan adamları anlatıyorsunuz. Ülkücülerin doktrinleri vardır, hayata karşı bir duruş şekilleri vardır. Şimdi buna uymayan adamlara ülkücü denilebilir mi? Denemezse, bu insanlar ülkücü değil çakaldır...
Ben bıktım böyle kitlelerle aynı kefeye konmaktan, ama bilinçli insan olduğunu iddia eden sizlerinde onların ülkücü olmadığının farkında olup onlarla bizim gibileri aynı kefeye koymamanız gerekiyor. Eğer öyle yapıyorsanız zaten "Kellim Kellim La YenFa"
Alt 06.11.2009, 10:05   #156
Nikbin
Usta Yiğido

Nikbin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nikbin Şuan Nikbin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.04.2012 17:55

Tecrübe Puanı: 679 Nikbin FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Onlar ve biz derken ? Onlarda kendilerine ülkücü diyorlar.Ve ülkü ocaklarındalar.
Ben böyle ülkücüler tanıdım.Okulda olmayan ülkücülerde son derece kavgacı insanlar,asabi insanlar.

Neden böyle bilmiyorum.Ama böyle...

» Burası dünya… Sefası da fani, cefası da…

Nikbin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 06.11.2009, 10:11   #157
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

yazılanları okudumda ben hiç böyleleriyle karşılaşmadım.
bundan sonra karşılaşırmıyım acaba ? yok karşılaşmam...
Alt 06.11.2009, 11:00   #158
Urumçi
Usta Yiğido

sevgili salim arkadaşım gel bana tanışırsın hem benimle hem benim gibilerle...

ibra ettiğim gibi daha da önce sen önce müslümanım diyeceksin, sonra gidip zina zinkaf peşinde koşacaksın, yetim hakkı yiyeceksin, içki içip sapıtacaksın, müslümanlığın men ettiği ne varsa yapacaksın, müslümanım derken müslümanlığın yerine getirilmesi gereken şartlarını yapmayacaksın sonra hala ben müslümanım diye boy boy afişe edeceksin kendini. İşte bunlar ne kadar saçmaysa o ham softa kuru yobaz ülkücülerde ne kadar ülkücüyüm dese saçmadır... Asıl saçmalık ülkücülüğün ne olduğunu bilmeden de her ülkücüyüm diyeni ülkücü sanmaktır

Biraz hicvettim ama üzerine alınıp kimse sinirlenmesin, doğruya doğru o tarz ülkücüleri karşıma getirdiğiniz sürece ben alınacam, böyle hicvedecem...
Alt 06.11.2009, 11:55   #159
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1316 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Urumçi Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
işte o sayılanlar ülkücü değildir bilhassa arkadaşlar.
Sadece ülkücülük adını kullanarak çevre edinen ya da teşkilatlanan Dilşad arkadaşımızın dediği gibi eşkiyalardır. Onlar hiçbir zaman ülkücü sayılmayacaktır
bu sebepten, bana okulu bitirince ülkücülüğü bırakan ya da teşkilatı kapanınca ülkücülüğü bırakan adamları anlatıyorsunuz. Ülkücülerin doktrinleri vardır, hayata karşı bir duruş şekilleri vardır. Şimdi buna uymayan adamlara ülkücü denilebilir mi? Denemezse, bu insanlar ülkücü değil çakaldır...
Ben bıktım böyle kitlelerle aynı kefeye konmaktan, ama bilinçli insan olduğunu iddia eden sizlerinde onların ülkücü olmadığının farkında olup onlarla bizim gibileri aynı kefeye koymamanız gerekiyor. Eğer öyle yapıyorsanız zaten "Kellim Kellim La YenFa"
Onları ocaklara ben mi sokuyorum,muvaffakatlarını ben mi veriyorum.?
Alt 06.11.2009, 12:05   #160
ayten58
Yasaklı
NO AVATAR

ayten58 Şuan ayten58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.03.2010 20:23

Tecrübe Puanı: 0 ayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOKayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOKayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

öylesi insanlar ülkücülük altına sığınıp milletie kaba kuvvet kullanan lardır bizimle bir alakası yok bende böyle biriyle seçim sıralarında tanıştım maalesef ve şikayette bulunup ocaktanda üyeliktende attırdım var evet yok değil ama dediğim gibi onların amacı ülkücülük değil o peçe arkasında haraç ve kavgalar yapmak eğer böylelerini görürseniz şikayette bulunun hemen uzaklaştırırlar bizde istemeyiz böyle insanları ülkücülüğün adını kirletiyolar böyleleri bizlerde bunlar gibi bi kaç a salak yüzünden gümbürtüye gidiyoruz ne yazıkki.
ayten58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)