|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#23 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Urumçi Şuan
![]() Son Aktivite: 07.06.2011 15:22
Tecrübe Puanı: 677
![]() |
![]() yahu din eğitimi kitaplarına Atatürk resmi konması neden bu kadar rahatsız ediyorki insanları
![]() yahu arkadaşlar o kitaplar islam ilmuhaberi değil be ![]() Neyse benim bu konuyla ilgili bir kaç görüşüm var yazayım: - Türkiye'deki din eğitimi yetersizdir. Savaşlar ve Sunni mezhebine ilişkin bilgiler dışında pekte bir şey yoktur. - Din eğitimi mezhepsellikten çıkartılmalı sadece bir mezhebin görüşüne indirgenmemeli, Tamamıyla Kur'an ve herkesin mutabık olduğu anadolu bilginleri baz alınmalı... - Din eğitimi derslerinde İslam Felsefesi öğretilmeli, gereksiz ve insanları dersten soğutan bilgiler verilip durulmamalı.. - Din eğitimi dersleri toplumsal tepki düşünülerek seçmeli ders olmalı, istemeyen girmemekte serbest bırakılmalı - Din eğitimi dersi hocaları mezhepsel eğitim alan kurumlardan çıkmamalı, yani din hakkında eğitim veren kurumlar, üniversiteler mezhebe dayalı eğitim sisteminden vazgeçmeli. - Din eğitimi derslerinde ezbere boğulmamalı öğrenciler, onun yerine daha önce de belirttiğim üzere İslam Felsefesi almalı... - Din eğitimi derslerinde belli mezhebin kişilerinin ya da hocalarının görüşlerine dayanmak yerine saf Kur'an a dayanmak ve Kuran'ın açıklaması üzerine yoğunlaşmak gerekli... - Din eğitimi dersleri seçmeli iken aynı zamanda özendirici olması için sınava tabii olmamalı, bilgiler verilmeli isteyen bilgiyi almalı, istemeyen zaten unutacaktır. - Yanlış kanılardan kurtulmak vasıtasıyla din eğitimi derslerinde Atatürk'ün din üzerine düşünceleri derlenip anlatılmalı. Zira Atatürk'ün dini mukaddes tuttuğu hatıratlarına bakıldığında anlaşılır. Ancak bir çok Türk gençi gibi bunlardan haberimiz yok... - Örgün eğitim hayatında 7 sene bu dersi düzenli alıpta hiçbir şey öğrenmemenin sebepleri iyi tahlil edilmeli ve esas öğretilecek olanın İslam'ın temel düşünce sistemi olduğundan sapılmamalı... - Özellikle tek mezhebe ait bir eğitim sistemi verilmemeli, din eğitimi dersi mezhepler üstü olmalı.. Aksi halde diğer mezheplerle kutuplaşma oluyor, görüldü... - Din eğitimi derslerinde sadece İslam hakkında bilgi verilmemeli gerekli kadar diğer dinler hakkında da bilgi verilmeli. - Türk toplumunun eski dini şamanizmin, İslam'a benzerliği ve Türk toplumunun İslamı seçiş sebepleri ayrıntısıyla anlatılmalı. Zira bu konu üzerinde gençlik üzerinde yanlış bilgiler barınmakta. Mesela Aleviler şamanizmle oluşmaya başlayan bir topluluk olduklarını ve şamanizm geleneklerini devamı niteliğinde kültürlerinin oluştuğunu söylemekteler, haklılarda. Ancak unutulan ve onlara anlatılmayan bir husus var şamanizm Müslümanlığa inanç sistemi olarak olabildiğince benzer, bu benzerliklerin bilimsel bir şekilde analizi yapılıp aktarılmalı. - Din eğitimi öğretmenleri mezhepsel eğitimden geçmeyecekleri gibi her mezhep din eğitimini teşvik etmeli, misal katılım sağlayarak. Bunu sağlamanın yolu mezhepleri hatırlamaktan geçer. Şimdi bir kaç hususu belirtmek isterimki bunu bu ülkede Avrupa Hıristiyan Birliği direktifiyle Ruhban okulu açmaya yeltenen siyasi iktidar beceremez, Ya da vakti zamanında devletin tüm kadrolarını işgal etmeden türban türban diye servis eden, ancak şimdi Cumhurbaşkanıyla Başbakanıyla Anayasa Mahkemesiyle tamamen bu kadroları elinde bulunduran siyasal iktidar buna rağmen bir hareket sergilememesi şu sıralar hiçbir şekilde, belki seçim politikası mantığıyla bunu genel seçimler arifesine atması gene bu siyasal iktidarın bunu beceremeyeceğine gösterge... Din gibi uhrevi bir konuyu siyasete alet eden, üstelik bunu senelerce Malikilik mezhebinden kasıtla yapan ve Türban'ın yasaklanmasına sebep olan pek muhterem Erbakan Hoca'dır, bu bilinmeli ve dini, özellikle türbanı siyasi simge olmaktan çıkartılmalı ki günümüzde bu çok zor, zira Türban artık güzellik aksesuarı olmuş. Şuanki siyasal iktidarın bize türbanlı diye tanıttıkları siyasal islamcılar, şulebaş kafalarda, makyaj yapma yarışlarında, moda tabiri giyimlerde olmamalı. Musiad'ın başkanı parayı ben kazanıyorum harcarım, yardımımı da yaparım tarzında yaşam tarzını açıklama gayretinde iken tekrar İslam'ın ve Müslüman'ın sadeliği ve tutumluluğu anlatılmalı... İslamlığın arapçılıktan geçmediği iyi tahlil ve analiz edilmeli, İslam'ı arap murakkıplarının ya da yobazlarının cehalete yaklaşık tutumundan kurtarmalı. Ancak bugün ne vahimdir ki irticacı diye suçlanan iktidar, din'i şerren ve alanen irtica etmekte, Müslümanlığın hoşgörüsünden vazgeçmekte ya neyse... Hah bir de ayrı bir mevzu var Alevileri İslam'dan uzaklaştıran malesef devlet politikasıydı. Neydi o politika sunni mezhebinde bir Diyanet, sunni mezhebinde bir imam, sunni mezhebinde bir Din öğretmeni, sunni mezhebinde bir yatırım. Sadece Sunni mezhebine yönelik yatırımlar yaptık malesef. Oysa Aleviler bizim öz kardeşlerimizdi. Sen onların köyüne Cami yaptın, onlar ibadet yapıyorlardı ancak sen o camilere sadece Sunni eğitimi almış Sunni Mezhebinde bir İmam atadın. Aleviler tepki gösterdi işte buna senelerce ortada... Alevilerin büyük bir kısmını küstürdük ve gayrı milli görüşlerin alevilik maskesinde gizlenmesine musamma gösterdik, ateistlerin alevi maskesi altında konjonktür oluşturduklarına senelerce tanık olduk. Alevilere biz sahip çıkmadığımız için bugün alevilik İslam'dan uzakta ve uzaklaşmaya devam etmekte...
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
KANGAL KÖPEĞİNİN EĞİTİLMESİ | Sivaslilar.Net | Kangal Köpeği | 9 | 29.09.2011 17:25 |
TÜM İNSANLIĞA TEK ÖRNEK HZ.MUHAMMED (SAV) | nas_sina | Diğer Konular | 39 | 23.08.2009 12:41 |
DİNSİZLİĞİN TOPLUMLARA GETİRDİĞİ BELALAR | seva | Dini Bilgiler | 24 | 15.06.2009 18:35 |
MEDYA VE DİN İSTİSMARI | seva | Köşe Yazıları | 9 | 22.04.2009 10:35 |
Allah Birdir Din Birdir | y.yaman | Muhtelif konular | 1 | 22.02.2009 15:25 |