Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 03.12.2009, 21:11   #51
H_Turan
Usta Yiğido

H_Turan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

H_Turan Şuan H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2014 18:19

Tecrübe Puanı: 786 H_Turan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Düğün Salonu Yaptılar

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
H.Turan sevmek ayrı birşey, saygı duymak ayrı şey. Sana veya bana illada sev diyen yok zaten. Ne olursa olsun, devlete emeği katkısı geçmiş her kim olursa olsun devlet adamlarını sevmesekte saygılı olmak zorundayız. Atatürk demek, İnönü demek ikiside aynı dünya görüşüne sahip ikiside bu ülke için canını kanını koymuş savaşmış. Senin yaklaşımın ideolojik sanıyorum. O yüzden böyle düşünüyorsun olsa gerek.
Yukardaki Mesajımdada Yazım Onun Komutanlığına Bir şey dediğim yok Saygım var ama siyasetinde bir çok yanlış var Yaklaşımım ideolojik değil bunuda belirtiyim.
Alt 04.12.2009, 09:04   #52
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2231 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

“Nefis kilise Ayasofya, kıyamete kadar cami olarak vakfedilmiştir. Bunu, Allah’a, ahirete, O’nun heybetine inanan hiçbir mahluk, sultan olsun, hakim olsun, bir mütegallibe olsun, değiştiremez. Vakıf şarlarını kim değiştirirse, Allah’ın, meleklerin, bütün insanların lâneti onların üzerine olsun. Yüzlerine bakan ve onlara şefaat eden hiçbir kimse bulunmasın.” FATİH SULTAN MEHMET

Fatih Sultan han hazretleri İstanbul'u fethettiği zaman nefis kilise ayasofyayı kendi parasıyla almış ve burasını cami olarak vakfetmiştir.İstanbulun fethinin ikinci cumasına kadar da minare yapılmasını marangozlarına emretmiştir.Önce çanlar kaldırılır haçlar sökülür sonra nefis kilise içinde bir kaç degişiklikle camiye dönüştürülür ve minareninde yapımıyla birlikte burada cuma namazı kılınır ve Fatih Sultan Han hazretleri yukarda yazdığım o vasiyetide yine bu sırada yapar.Fatih Sultan han hazretlerinin ileri görüşlü biri oldugunu bu vasiyetten anlamaktayız.Sanki ilerde birilerinin çıkıp orayı değiştirecegini düşünerek lanetini okumuştur ve ben inanıyorum ki Fatih Sultan han hazretlerinin o lanetini alanlar ebedi hayatta iflah olmayacaklardır ve yine inanıyorum ki Fatih Sultan han hazretleri bu konuda davacı olacaktır inşallah...

Tarihi İsmet İnönü konağına gelince ; Yalan yok sevindirici bir olay ama Konağın düğün salonu olarak kullanılması kabul edilir değildir.Ayrıca anlamadan sazan gibi atlamanın hata olduğunu düşünüyorum.Çünkü konak restorasyon amaçlı boşaltılmıştır ve düzenlemeler bitince tekrar eski amacında kullanılacaktır !............................. .............................. ......... O konağın içinde hiç davul sesi duyan varmı kimin düğünü olmuş ? Her yıl olduğu gibi kullanılacak sadece yazları bahçesini veriyorlar buda yeni bir olay değil.
.............................. .............................. .............................. .............................. ......

Sivas Valisi Ali Kolat,İnönü Konağı'nın bakım ve onarımdan geçirildiğini belirterek, konağın yine eskisi gibi hizmet vereceğini ifade etti. Vali Kolat, 2. cumhurbaşkanı İsmet inönü'nün ortaokul yıllarında kaldığı ve halen müze olarak faaliyet gösteren İsmet inönü Konağı'nın düğün salonu haline getirildiği yönündeki haberlere açıklık getirdi. Konakta en ufak bir değişiklik yapmadıklarını vurgulayan Kolat, sadece bakım ve onarım için İsmet inönü'ye ait eşyaların boşaltıldığın söyledi. Bu eşyaların envanterini tutacaklarını ifade eden Kolat, "Eşyaların kaydını sağlamlaştıralım, orda neler var bunların değerlerini ortaya çıkaralım istedik. Arkadaşlarımız bu konuyla ilgili çalışmayı sürdürüyor. Biz inönü'den kalan tarihi eserleri, hatıraları orada tekrar muhafaza edeceğiz. Orayı yine halkımıza açacağız." dedi."Konağın bahçesi sadece yazın düğün ve nişanlar için veriliyor. Diğer yönden de orada ufak bir işletme var. Artık müzelerimizde de Avrupa'da da bu yaygınlaşıyor. Konağı ziyarete gelen kişilere konağın bahçesinde çay ikram edilmesi gibi bir uygulama devam edecek. Eskiden olduğu gibi inönü müzesi tarihi yapısına ve konumuna uygun bir şekilde hizmet verecektir. O yönden kimsenin endişesi olmasın." diye konuştu.

CİHAN
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 04.12.2009, 10:28   #53
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1218 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
barikat58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
“Nefis kilise Ayasofya, kıyamete kadar cami olarak vakfedilmiştir. Bunu, Allah’a, ahirete, O’nun heybetine inanan hiçbir mahluk, sultan olsun, hakim olsun, bir mütegallibe olsun, değiştiremez. Vakıf şarlarını kim değiştirirse, Allah’ın, meleklerin, bütün insanların lâneti onların üzerine olsun. Yüzlerine bakan ve onlara şefaat eden hiçbir kimse bulunmasın.” FATİH SULTAN MEHMET

Fatih Sultan han hazretleri İstanbul'u fethettiği zaman nefis kilise ayasofyayı kendi parasıyla almış ve burasını cami olarak vakfetmiştir.İstanbulun fethinin ikinci cumasına kadar da minare yapılmasını marangozlarına emretmiştir.Önce çanlar kaldırılır haçlar sökülür sonra nefis kilise içinde bir kaç degişiklikle camiye dönüştürülür ve minareninde yapımıyla birlikte burada cuma namazı kılınır ve Fatih Sultan Han hazretleri yukarda yazdığım o vasiyetide yine bu sırada yapar.Fatih Sultan han hazretlerinin ileri görüşlü biri oldugunu bu vasiyetten anlamaktayız.Sanki ilerde birilerinin çıkıp orayı değiştirecegini düşünerek lanetini okumuştur ve ben inanıyorum ki Fatih Sultan han hazretlerinin o lanetini alanlar ebedi hayatta iflah olmayacaklardır ve yine inanıyorum ki Fatih Sultan han hazretleri bu konuda davacı olacaktır inşallah...

Tarihi İsmet İnönü konağına gelince ; Yalan yok sevindirici bir olay ama Konağın düğün salonu olarak kullanılması kabul edilir değildir.Ayrıca anlamadan sazan gibi atlamanın hata olduğunu düşünüyorum.Çünkü konak restorasyon amaçlı boşaltılmıştır ve düzenlemeler bitince tekrar eski amacında kullanılacaktır !............................. .............................. ......... O konağın içinde hiç davul sesi duyan varmı kimin düğünü olmuş ? Her yıl olduğu gibi kullanılacak sadece yazları bahçesini veriyorlar buda yeni bir olay değil.
.............................. .............................. .............................. .............................. ......

Sivas Valisi Ali Kolat,İnönü Konağı'nın bakım ve onarımdan geçirildiğini belirterek, konağın yine eskisi gibi hizmet vereceğini ifade etti. Vali Kolat, 2. cumhurbaşkanı İsmet inönü'nün ortaokul yıllarında kaldığı ve halen müze olarak faaliyet gösteren İsmet inönü Konağı'nın düğün salonu haline getirildiği yönündeki haberlere açıklık getirdi. Konakta en ufak bir değişiklik yapmadıklarını vurgulayan Kolat, sadece bakım ve onarım için İsmet inönü'ye ait eşyaların boşaltıldığın söyledi. Bu eşyaların envanterini tutacaklarını ifade eden Kolat, "Eşyaların kaydını sağlamlaştıralım, orda neler var bunların değerlerini ortaya çıkaralım istedik. Arkadaşlarımız bu konuyla ilgili çalışmayı sürdürüyor. Biz inönü'den kalan tarihi eserleri, hatıraları orada tekrar muhafaza edeceğiz. Orayı yine halkımıza açacağız." dedi."Konağın bahçesi sadece yazın düğün ve nişanlar için veriliyor. Diğer yönden de orada ufak bir işletme var. Artık müzelerimizde de Avrupa'da da bu yaygınlaşıyor. Konağı ziyarete gelen kişilere konağın bahçesinde çay ikram edilmesi gibi bir uygulama devam edecek. Eskiden olduğu gibi inönü müzesi tarihi yapısına ve konumuna uygun bir şekilde hizmet verecektir. O yönden kimsenin endişesi olmasın." diye konuştu.

CİHAN
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Daha önce yazdığım bir mesajı tekrar yapıştırıyorum buraya Barikat... Ayasofya ibadete kapalı değildir...

"Orası müze yapıldı çünkü Cumhuriyet kurulduğunda döküntü haldeydi... Çevresinde de yer altında kalmış tarihi eserler olduğu tahmin ediliyordu, araştırma yapılabilmesi ve tamir edilebilmesi için müze haline getirildi ama hiçbir zaman ibadete kapatılmadı...Her araştırma da birşeyler çıktı en son 1982'de bile Fatih Sultan Mehmet'in yaptırdığı düşünülen bazı bulgular ortaya çıktı... Bir medresenin temelleri ama bu süre zarfında ibadete kapatılmadı... 1992 yılında tekrar tamir edilmesi gerekti o tamir edilirken Hünkar dairesinde ibadet devam etti hala da orada ibadet edilebilmektedir... Geçmişte de şimdide İmam ve müezzin kadrosu mevcuttur devlet oraya hala memurlarını göndermektedir ve sonkez söylüyorum ibadet devam etmektedir... Müze yapılması ibadeti durdurmamıştır, tıpkı Mevlevi ya da Bektaşi dergahlarının müze olmasına rağmen ibadetin devam ettiği gibi... Ayasofya'nın müze olması ne kaybettirmiştir Ayasofya'nın Ayasofyalığından??? Hatta ayakta durmasını sağlamıştır... "

Ayrıca diğer başlıkta yazdığım bir cümleyi buraya da yazayım... Orasının düğün salonu olması önemli değil... Orası bir grup için değil ama bir grup için manevi bir miras ve o grup insan o manevi mirasın bahçesinde düğün dernek olmasına izin vermez, vermeyecektirde... Bundan önce yapılmış hataymış ama bundan sonra yapılmaması için çaba harcayacaklardır... Bu en iyi bakış açısı ile vefasızlıktır... Cafe olabilir bahçesinde doğrudur her müzeye konması da gereklidir ama düğün dernek yapılması kabul edilemez, Topkapı sarayında düğün yapılması ne kadar doğrudur??? Gerekirse Topkapı sarayında verilen resepsiyona Alperenler tarafından gösterilen tepkiyi orada düğün yapmya devam edilirse Sivas'ta da biz veririz...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 04.12.2009, 10:42   #54
Kibrisli
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1218 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
barikat58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
kişilerin sindirimine göre yorum yapamam !!! yaptıgım yorum sansürleniyor abi bunada cevabımız var elbet ama ben yorumların sansürlenmesi yüzünden silinmesi yüzünden zahmet edip buna cevap vermeyeceğim...
Peki Barikat sen bana özelde yazarsın farketmez...
Bu arada Restorasyon yapacaz yalanına inanıyor musun??? Sivas 1 haftadır ayakta yeni mi akıllarına geldi açıklama yapmak... Bunun yanında orasının nasıl restore edildiğini biliyor musun? Resmen yıkıp yeniden yaptılar sanki, o yüzden orada tamirat restorasyon ıvır zıvır yapılacağına inanmıyorum sadece bahaneydi...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 04.12.2009, 10:55   #55
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Arkadaşlar, yorumlarımızı gerginlik içeren ve hakarete dayalı sözlerle ifade etmeyelim. Bu tür mesajlar silinecektir. Lütfen biraz daha hoşgörülü yaklaşalım.
Alt 04.12.2009, 16:53   #56
H_Turan
Usta Yiğido

Kötü Bir şey Olmamışya Düğün Salonu Olmuş tarihi ortamdada güzel olur düğün

Bu arada Valide Yapılmadı diyor O zaman Bu tür Haberleri niye yaparlar.
Alt 04.12.2009, 17:25   #57
Kibrisli
Usta Yiğido

Alıntı:
H_Turan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Kötü Bir şey Olmamışya Düğün Salonu Olmuş tarihi ortamdada güzel olur düğün

Bu arada Valide Yapılmadı diyor O zaman Bu tür Haberleri niye yaparlar.
Sizin zaman menfhumunuz yok mu? Bu haberler çıkalı 1 hafta oldu Vali açıklama yaptı 2'sinde yani arada 5 günlük bir fark var... Neden yapmasınlar Vali konuya açıklık getirmezse... Netekim bu haberler üzerine oluşan tepkilerden dolayı zorunlu bir açıklama...

Ben size birşey sorayım... Müze müzedir mantığı ile bakıyorsanız Çifte Minare Düğün salonu yapılırsa karşı çıkmaycaksınız ya da Şarkışla'daki Aşık Veysel müzesi, 1453 Panaroma Müzesi... Ne dersiniz buralarda ya da bahçesinde düğün yapılsa... ???????

Alt 04.12.2009, 17:27   #58
H_Turan
Usta Yiğido

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sizin zaman menfhumunuz yok mu? Bu haberler çıkalı 1 hafta oldu Vali açıklama yaptı 2'sinde yani arada 5 günlük bir fark var... Neden yapmasınlar Vali konuya açıklık getirmezse... Netekim bu haberler üzerine oluşan tepkilerden dolayı zorunlu bir açıklama...

Ben size birşey sorayım... Müze müzedir mantığı ile bakıyorsanız Çifte Minare Düğün salonu yapılırsa karşı çıkmaycaksınız ya da Şarkışla'daki Aşık Veysel müzesi, 1453 Panaroma Müzesi... Ne dersiniz buralarda ya da bahçesinde düğün yapılsa... ???????
Yapılsın İsterse Buruciyede ne olacakki Oranın Tarihi mekanın bir yerimi eksilecek.
Alt 04.12.2009, 17:33   #59
Kibrisli
Usta Yiğido

Alıntı:
H_Turan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yapılsın İsterse Buruciyede ne olacakki Oranın Tarihi mekanın bir yerimi eksilecek.
peki o zaman ben başka birşey diyemem böyle diyorsanız

Alt 04.12.2009, 18:15   #60
Glock23
Usta Yiğido

Glock23 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Glock23 Şuan Glock23 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 05.01.2013 08:20

Tecrübe Puanı: 782 Glock23 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
peki o zaman ben başka birşey diyemem böyle diyorsanız
Sevgili Kibrisli, bunu gunun sozune yazacaktim ama sanirim burayada uygun!

" BIR INSANI, ANCAK GERCEKTEN UYUYORSA UYUNDURMAK MUMKUNDUR. AMA, UYUMUYOR, UYUMA TAKLIDI YAPIYORSA, DUNYANIN BUTUN GAYRETLERINI SARFETSENIZ, NAFILEDIR."
MAHATMA GANDHI

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)