Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 16.09.2009, 14:44   #11
WåñTêd_øØ7
Usta Yiğido

WåñTêd_øØ7 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

WåñTêd_øØ7 Şuan WåñTêd_øØ7 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Tournaments Won: 2

Tecrübe Puanı: 780 WåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORWåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORWåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORWåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORWåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORWåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart Cevap: BİR FATİH VARDI !!

Alıntı:
cebe Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Tarihsel bir olguyu, kardeş-oğul-baba-amca-yeğen-kuzen katliamını-tartıştığımzı sanıyordum. Yani, tarihimizde böyle bir olgu var mıydı, yoksa söylenti miydi?

Fakat, tartışma din düzlemine çekilerek, amacından saptırıldı.

Ayrıca, 2 yaşındaki bir çocuğun isyan bayrağı açtığını aklım kabul etmiyor. Eğer, böyle bir olay yaşandıysa, Hadsi'in işaret ettiği kişi bu " bebek" olamaz.
Fakat, tartışma din düzlemine çekilerek, amacından saptırıldı. diyorsun Ecdadımız her işini din ile yapmış Rehber olarakta Kuranı Kerımı gormustur bu konu hakkında ayrıntılı olarak açıklamayı [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] bakabılırsın
Alt 16.09.2009, 15:28   #12
cebe
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

cebe Şuan cebe isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.08.2016 14:36

Tecrübe Puanı: 626 cebe FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

"Ecdadımız her işini din ile yapmış.."

Evet, İslam'dan sonraki ecdad için böyle söylenebilir, ama bir de İslam'dan önceki atalarım var benim ve onların belgelerinde, örneğin Orhun Abideleri'nde, dinle ilgili tek bir cümle yok; ne kimseyi dinlerinden dolayı öldürmüşler, ne de kendi dinlerini yaymak için başka kavimlerle savaşmışlar. Ben onların bu karakterleriden dolayı onlarla gurur duyuyorum. Aslında bu, benim kendi tarihimden gurur duyduğum özelliklerin başında gelir.

Ayrıca, Osmanlı, kafir öldürürken işlerini "din ile yapmış" olsalar da, dinin bazı uygulamalarını ihmal etmişler gibi. Örneğin, Fatih de dahil, 36 Osmanlı padişahından hiçbiri Hac farizasını yerine getirmemiş, gitmeleri için bir engel mi vardı?

Bu konudaki tartışmayı kendi adıma burada bitiriyorum, size bol tarih okumalı günler diliyorum.
cebe isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 16.09.2009, 16:13   #13
WåñTêd_øØ7
Usta Yiğido

WåñTêd_øØ7 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

WåñTêd_øØ7 Şuan WåñTêd_øØ7 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Tournaments Won: 2

Tecrübe Puanı: 780 WåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORWåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORWåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORWåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORWåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORWåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
cebe Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
"Ecdadımız her işini din ile yapmış.."

Evet, İslam'dan sonraki ecdad için böyle söylenebilir, ama bir de İslam'dan önceki atalarım var benim ve onların belgelerinde, örneğin Orhun Abideleri'nde, dinle ilgili tek bir cümle yok; ne kimseyi dinlerinden dolayı öldürmüşler, ne de kendi dinlerini yaymak için başka kavimlerle savaşmışlar. Ben onların bu karakterleriden dolayı onlarla gurur duyuyorum. Aslında bu, benim kendi tarihimden gurur duyduğum özelliklerin başında gelir.

Ayrıca, Osmanlı, kafir öldürürken işlerini "din ile yapmış" olsalar da, dinin bazı uygulamalarını ihmal etmişler gibi. Örneğin, Fatih de dahil, 36 Osmanlı padişahından hiçbiri Hac farizasını yerine getirmemiş, gitmeleri için bir engel mi vardı?

Bu konudaki tartışmayı kendi adıma burada bitiriyorum, size bol tarih okumalı günler diliyorum.
Tartışma ortamı yok sadece mesj yazıyoruz : )

ben o sözü söylerken Herhangi bi konu üzerinde mesela sefere Çıkılırken Asil amaç ne idi Cihad Dinimizi dünyanın her yerine yaymak ,Kanunname çıkarılırken aynı şekilde veya padişah bi konu üzerinde iş yapacakken Öncelikle şeyhülislam sormus tabi bunlar zamanla değişmişte herkes kendi çıkarlarını korumaya başlamış şeyhülislamda bunların arasında

Alıntı:
bu zaten başlı başına bi tartısma biliyoruzkı istanbul neresi mekke neresi padisah ıstanbuldan cıktı hac vazıfesı ıcın artık ne kadar surecegını Allah bılır herhangı bı savas cıktı veya padısaha Gıderken herhangı bı suıkast vs oldu veya Yonetımle ılgılı sorunlar cıktı bunları kım gıderecektı Fatıhın ılk tahta cıktıgını bılırsın o zaman noldu bunu fırsat bılen hrıstıyanlar haclı ordusu toplayıp saldırıya gectı bu bı ornek bunun gıbı bırcok olay olabılırdıbu nedenlerın bi kaçı asıl nedenını bılemeyız gunumuzdekı gıbı olsa neyse Osmanlı hiç bir zaman boş yere kafir öldürmemıştır biliyoruzkı Osmanlıda Cok Uluslu bı yapıya sahıptı ve herkes huzur ve guven ıcerısınde yasıyorlardı gayrimuslımlerın hakları da her zaman korunmustur

Fatih zamanında Yaşamış Ebul vefanın hayatından Şu kıssayı okumanı tavsiye ederim

Alıntı:
Ebûl Vefa’nın Fatih’e karşı hususi bir sevgisi vardır. Onu bir kere bile görmez ama geceler boyu dua eder. Genç Sultan’ı güçlü tasarrufu ile kuşatır ve ona manevi zırh olur. Fatih bu himmeti iliklerine kadar hisseder. Rüyalarını nur yüzlü veli süsler. Günün birinde dayanamaz, dergahın kapısını tıkırdatır. Ancak Ebûl Vefa Hazretleri “Hayır!” der, “Görüşmesek daha iyi.”

Koca sultan yüzgeri giderken mübârek hıçkırmaktadır. Bir hüzündür çöker mekâna. Talebeleri muammayı çözemezler. Sıradan Rumlar’ın bile kıymet verilip, buyur edildiği bir tekkenin kapısı cihan padişahına neden açılmaz? Nitekim içlerinden biri dayanamaz. “Bağışlayın ama efendim” der, “Hem hünkârı üzdünüz, hem kendiniz üzüldünüz. Bunun bir hikmeti olsa gerek?”
Mübârek “Doğru söylüyorsun.” der, “Ama aramızdaki muhabbet vazifelerimizi unutturacak kadar fazla. Eğer o, sohbetin tadını alırsa sarayda duramaz, sultanlık çelik çomak oyunu gibi basit gelir gözüne. Korkarım tacı tahtı bırakır, dervişliğe kalkışır.” (Hatırlayacaksınız Fatih’in dervişliğe olan meylini ilk keşfeden ve yüz vermeyen Akşemseddin’dir.)
ne demek istediğini anlamıştırsın umarım
Alt 07.12.2009, 09:26   #14
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2221 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

"anadan doğma dogma düşünen çok modern fil dişi bağnazları, iyiki 1453 yılında yoktunuz siz olmadan da tarih yazılabiliyor.. Bunu en iyi Fatih Sultan Mehmet bilir. "
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 07.12.2009, 09:30   #15
H_Turan
Usta Yiğido

H_Turan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

H_Turan Şuan H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2014 18:19

Tecrübe Puanı: 776 H_Turan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Ecdadını Yok sayan Kötüleyen İt peşinde gezer

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)