|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Menkıbeler & Dini Hikayeler (Menkıbeler & Dini hikayeler burada) |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
24.04.2008, 08:16 | #1 |
Usta Yiğido
seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2174
|
İçki, Her Kötülüğün Başıdır...
Eski zamanlarda çok ibadet eden dindar bir adam vardı.Bu adam, insanlardan uzaklaşmış, kendini ibadete vermişti.
Bir kadın, bu dindar kişiyi kötü yola düşürmek istedi.Bu amacına ulaşmak için hizmetçisini dindar adama gönderdi.Hizmetçiye: -Gideceğin filan adamın yardımına ihtiyacım var.Onu buraya çağır,dedi. Hizmetçi,Hanımının isteğini adama söyledi.Adam,yardım etmek için kadının evine gitti.Adam eve girince kadın, bütün kapıları kilitledi.Adam şaşırdı.Karşısında süslenmiş,kendisini beklemekte olan çok güzel bir kadın gördü.Kadının elinde içki dolu bir şişe ve yanında bir çocuk vardı. Kadın adama: -Seni buraya bana yardım etmen için çağırmadım.Allah'ı inkar etmen veya bu çocuğu öldürmen veya bu içkiden içmen veya benimle günah işlemen için çağırdım.Bunlardan birini kabul etmezsen imdat diye çığlık atıp seni rezil edeceğim,dedi. Adamcağız kendisine bir tuzak kurulduğunu anladı.Bu tuzaktan kurtulmak için ne yapacağını düşündü.Bunlardan birini yapmaktan başka çıkar yol olmadığını gördü.İçine düştüğü bu beladan en az zararla kurtulmak istedi.İçki içmeyi kabul etti.Kadın adama bir bardak içki verdi.Adam içti.Kadın tekrar verdi...Derken adam sarhoş oldu.Sonra içkinin etkisiyle kadınla günah işledi.Kendisini dinden çıkaran sözler söyledi ve çocuğu da öldürdü.Kadın, amacına içki sayesinde ulaşmıştı.Dindar adamın önceden yapmayacağı kötülüklerin hepsini ona içki sayesinde yaptırdı.Adama: -Önceden yapmayacağın kötülüklerin hepsini sana içki yaptırdı,dedi. Peygamberimiz bu hikayeyi anlattıktan sonra: -Ey insanlar içkiden sakının! İçki, tüm kötülüklerin başıdır. İmanla içki alışkanlığı,bir adamın göğsünde asla bir araya gelmez.Bunlardan biri,diğerini göğüsten mutlaka çıkarır,dedi.
09.12.2009, 20:48 | #2 |
Usta Yiğido
MİKAİLOGLU Şuan
Son Aktivite: 21.09.2010 20:56
Tecrübe Puanı: 835
|
Cevap: İçki, Her Kötülüğün Başıdır...
BAŞKA Bİ RİVAYET ŞEKLİYLE OKUMUŞTUM.AMA DERS ALINMASI GEREKEN GÜZEL Bİ KONU.ALLAH RAZI OLSUN.TŞK.
|
09.12.2009, 22:01 | #3 |
Usta Yiğido
kolsuz_kerim Şuan
Son Aktivite: 06.03.2012 23:13
Tecrübe Puanı: 773
|
içenmi suclu içtirenmi içki her kötülüğün başlangıcıdır ama herderdin padişahıdır
10.12.2009, 12:55 | #4 | |
Usta Yiğido
Dilsad Hatun Şuan
Son Aktivite: 29.10.2010 21:09
Tecrübe Puanı: 1087
|
Alıntı:
Yani içtiren diye birsey yoktur , madem biri içtiriyorsa mutluluktan içtirmiyordur herhalde ... "Üç kişi vardır, cennete girmeyecektir: Anne babasının hukukuna riayet etmeyen kimse; içki düşkünü olan kimse; verdiğini başa kakan kimse." Nesâî, Zekat 69, (5, 81).
|
|