|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Serbest Dini Konular Güncel ve Özgün yazılar, Makaleler buraya |
Anketimiz: Sitemizde Cübbeli Ahmet Hoca'nın Ramazan Sohbetleri Olsun mu? | |||
Evet. Olsun. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 38,10% |
Hayır. Olmasın. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 | 61,90% |
Katılımcı sayısı: 21. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#41 | |
Yiğido
![]() ![]() ![]() Naksidamlasi Şuan
![]() Son Aktivite: 14.01.2013 10:50
Tecrübe Puanı: 617
![]() |
![]() Alıntı:
Musab bin Umeyr r.d. örnek vermissiniz dogrudur,takvanin siniri yok kim önceki halinden bir üstünü yasiyorsa o alttakinden daha takvadir..Allah razi olsun eyvallah.. Hocamiz zaten bircok sefer kendisi acikladi o konulari..Devamli devamli ayni konulari öne sürmenin bir anlami yokki kardesim. mesela diyelim size karsi birisi bir hata isledi ve sizden özür diledi siz her gördügünüzde o hatasini basinami kalkarsiniz?? Benim bu yukardaki mesajim biraz da kisisel oldu hocamiza söz ettirmek istememem bagli oldugum kapiyi korumak adina..ama dediginiz gibi herkes benim bakis acimla bakamayabilir. zaten bu fakirin tavsiyesi hocamizi medyadan degil birebir kendi programlarindan sohbetlerinden,kendi meclisinden dinlesinler ne icin calistigina bizleri ne gibi tehliklere karsi gözümüzü acmaya ugrastiklarina kendileri sahit olsunlar görsünler ögrensinler.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilsad Hatun Şuan
![]() Son Aktivite: 29.10.2010 20:09
Tecrübe Puanı: 1110
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() InsaAllah izliyecegim . Allah senden razi olsun .
![]() |
#43 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kolsuz_kerim Şuan
![]() Son Aktivite: 06.03.2012 22:13
Tecrübe Puanı: 796
![]() |
![]() tşkler duyurduğun için çok bilgili doğru konuşan bir hocamız
![]() |
#44 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslisandy-58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.04.2011 22:11
Tecrübe Puanı: 1457
![]() |
![]() Alıntı:
DÜNYA MALINA BAKAN BIRI,DENIZ KENARINDA GÜNESLENECEK ESI YANINDA KAPALI OTURACAK!?HANGI CAGIN HOCALIGINI YAPIYOR!? BENIM TERBIYEM YETERLI SIZDE VERILEN YORUMLARA SAYGILI OLUN BURDA SAYGISIZ BIR TERBIYESIZ KELIME KULLANMIYORUM. KALP GÖZÜ ACIK OLDUKTAN VE ALLAHU TAALANIN ISTEGI DOGRULTUDA ZATEN INSANOGLU HERSEYI BIRGÜN IDRAK EDECEKTIR.ONU ISTEDIGI YOLA SOKACAKTIR. SÖYLESEM TESIRI YOK SUSSAM GÖNÜL RAZI DEGIL (FUZULI) ben sahteliklerin serrinden korkarim agzi iyi laf edenlerinde öylelerin pesinden gidenlerinde
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslisandy-58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#45 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Urumçi Şuan
![]() Son Aktivite: 07.06.2011 15:22
Tecrübe Puanı: 678
![]() |
![]() aslında takip ettiğinde biraz o kadar yamuk birisi değil anlatıldığı gibi...
haa yorumlamaları bazen gayet mantıklı ve makul birisi Ahmet Hoca... Ancak kendisinin ve tarikatının şiddetle eleştirdiğim kısmı müsriflik. Şahsa ait havuz meselesinde mesela Peygamber Efendimizden örnek verdi, yüzmesinden vs. Ancak şahsa mutahassıs bir havuz yapacak kadar israfa gerek yok kannımca. Din kardeşleriyiz umumi havuzlarda İslama göre yüzebiliriz. Hadi desinler orada islama uygun olmayan şekilde yüzenler var tamam diyelim eyvallah diyelim kendilerine has değilde kendileri gibi yüzeceklere has havuz yaparak ammeyle ilişkillendirsin bu işi. Ayrıca tarikat, cemaat gibi oluşumlar birer kamu oluşumudur, müritleri de buna riayet etmekle mükelleftir takva açısından... Yani bilhassa kendilerinin yararlanacakları bir hizmet sunmaları sakıncalıdır. Gerekli koşullar konulur, şeriata göre havuza girme adabı belirlenir ona riayet eden herkes girebilir o havuza. Neden bunu savunmuyor da müsrifliği savunuyor bu da düşündürücüdür...
![]() |
#46 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslisandy-58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.04.2011 22:11
Tecrübe Puanı: 1457
![]() |
![]() Alıntı:
![]() AGAC BILE KÖKLERINDEN AYRILMAYA BASLARSA CÜRÜMEYE YÜZ TUTAR...üzerinde yasayan börtü böcekte beraberinde gider.. bilmiyorum ne demek istedigimi anlatabiliyormuyum!? SAHSEN BEN BÖYLE UZANTILARA KARSIYIM ISTEYEN ISTEGI OLAN GERCEK HAZINEDEN ÖGRENEBILIR
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Urumçi Şuan
![]() Son Aktivite: 07.06.2011 15:22
Tecrübe Puanı: 678
![]() |
![]() Dikkatinle orada zaten bu tarikatlerin herkese açık olduğunu ve tarikatlerin amacının müridlerine iyi bir islam öğretisi sunmak yanında kamuya hizmet amacı güdmeleri gerektiğinin üzerine değinmişim... Ben de tarikatleşmeye cemaatleşmeyekarşıyım lakin böyle bir gerçek var ortada, ama yanlış ama doğru... Madem öyle bu tarikatler, cemaatler biraz takva sahibi olmalı en azından.
Yoksa müsriflikle, kaçmayla müslüman olunmaz...Adaletten kaçan Müslüman olur mu mesela hiç. Hadi ona kılıf uydurdular mesela şu aralar hasta o yüzden uzaklarda. Bre zındık denir Atatürk bile kendini bu ülkenin has evladı doktorlara emanet etmiş, sen ne hamaset yemeye oralardasın falanda denilebilir...Anlayana tabii... Azıcık da dokundurma...
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Urumçi'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#48 | |
Yiğido
![]() ![]() ![]() Naksidamlasi Şuan
![]() Son Aktivite: 14.01.2013 10:50
Tecrübe Puanı: 617
![]() |
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Yasaklı
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gönlüm58 Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar gönlüm58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#50 |
Yasaklı
![]() ömer yalcin Şuan
![]() Son Aktivite: 21.05.2010 17:13
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() En büyük önderimiz H.Z MUHAMMET S.A.V ondan baskasini lider olarak kabul etmiyorum.ISLAMI KENDIMIZE DEGIL BIZ ISLAMA UYALIM
|
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ömer yalcin'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Görüntülü telefon bedava | HaYLaZ | Teknoloji Haberleri | 7 | 18.06.2008 09:54 |