|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz |

| Anketimiz: SİZCE HARF İNKILABI NEDEN OLMUŞTUR ? | |||
| Latin harfleri daha kolay anlaşılıyordu |
|
42 | 21,21% |
| Yeni harfler sayesinde ileriye gidecektik |
|
62 | 31,31% |
| Osmanlıdan hatıra kalmaması için |
|
47 | 23,74% |
| İslamiyet ve Arapça ile araya mesafe koymak için |
|
38 | 19,19% |
| Diğer |
|
9 | 4,55% |
| Katılımcı sayısı: 198. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor | |||
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#26 |
|
Yiğido
![]() ![]() balix Şuan
Son Aktivite: 14.01.2011 09:59
Tecrübe Puanı: 643
![]() |
Saygı değer Hemşerim;
Öncelikle duyarlılığınız için çok teşekkür ediyorum; duyarlılık araştırmayı, araştırmada bilgiyi getirir; 1.Öncelikle Her zaman ve zeminde Bu yüce Türk Milletinin en üstün vasıflara, bilgi ve becerilere sahip olduğunu her insan bilir ve bunun aksinide söyleyemez bende asla Türk Milletini küçültecek, basite alacak bir kelime kullanmadım, oradaki 80 yıl eğitim ve öğretimde olmamız gereken noktada olmadığımıza dairdir, kaldıki yazıda sanki tüm Türk tarihinde insan yetiştiremedik anlamı çıkarılmış, Türk Milleti her zaman ve gelecektede hep üstün olacaktır... 2.Burada eleştrilen konu Harf inkılabı, ve bağlı inkılaplarıdır, 3.Ben resmi bir araştırmacıyım ve tarihi belgeleri araştırmakla görevliyim, bunlarıda Tüm ülke genelindeki Üniversitelerle birlikte yaparım... Osmanlı arşivinden, ta illerin kütüphanelerine belki ülkede çok az ile kaldı gitmediğim... 4. Lozanın iç yüzü konusu Avam Kamarasında Tutanakları var ama bi dene öyle Osmanlı Arşivi gibi alabiliyor musun? o kadar uzağada gitmene gerek yok bunlar en son Üstad Necip Fazıl Tarafından aynen neşredildi; .......Necip Fazıl, Lozan'ın İçyüzü, Büyük Doğu, Sayı 29 da detaylarıyla yazar, bilgisi, belgesiyle... Zaten anladığım kadarıyla araştırmayı seven birisiniz oradan diğer belgelerde ulaşma imkanınız olur ... Direk kaynağa yöneleceğiniz için diğer yayınları buradan listelememe gerek yok... Bu millet yüzyıllarca büyüktü, temsil ettiği İslamla da daha büyük oldu, benim yukardaki değindiğim konu o temsil rolünün ne kaybettirdikleri, eğitime nasıl yansıdığıdır. Ayrıca Mustafa Kemal de bir Osmanlı eğitiminin sonucudur, zaten en zayıf anında bile ... diye devam etmişimdir.... Saygılar sunarım... |
|
|
|
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|