|
|
#11 |
|
Yiğido
![]() ![]() -aynur58 Şuan
Son Aktivite: 19.12.2010 10:15
Tecrübe Puanı: 584
![]() |
Belediye hakkındaki görüşlerim belediyeler aynıdır ve yerinde kalırlar,
iyi veya kötü olmasını yönetime gelenler yaptıkları çalışmalarıyla belirler. Yorumlarda ençok eleştirilen konular arasında ulaşım gelmekte ve bu sorunun temelleri önceki yönetimle atıldı, en iyi çözümü tabi ki raylı sistemden geçmekte ama Sivas belediyesinin bunun altından kalkıp mevcut yatırımı şehire çekebileceğini (hangi partiden olursa olsun) sanmıyorum. otobüslerin büyütülmesinden ve en azından birkaç güzergahta (özellikle üniversite ve kümbet) minibüs seferlerinin konmasından geçeceğini düşünmekteyim. şehir içi trafiği akışkan değil buna çözüm olarak halkın yaya olarak yogun bulundugu parklar ile alışveriş yapacagı güzergahların belirli saatlerde trafige kapatılıp alternatif güzergahların düzenlenmesi gerekir. hiçbir proje yapılamıyorsa dahi şehirler arası otogarın mutlaka ve mutlaka yenilenmesi gerekir yer olarak yapılacağı söylenen ancak hiçbir zaman yapılmayacak olan şeker fabrikasının arazisi olabilir. park bahçe mesire yerlerinin kızılırmak kenarına kaydırılarak bu atıl yerlerin ıslah edilerek değerlendirilmesi, son olarakta Sivas'a gerek yerel, gerekse merkezi yönetim tarafından hangi yatırımların yapılacağı, ne aşamada olduğu, hangi yatırımların yapılmayacağını sadece söylentiden ibaret olduğu, ilk ağızdan gerek yazılı gerekse görsel basın aracılığıyla halka duyurulması. Sn. Belediye Başkanına gelince de stajı bitince iyi işler yapacağı ve Sivas'a gerçekten faydalı olacağı inancımı hala korumaktayım. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar -aynur58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#12 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. Sivas Belediyesi hakkında görüşleriniz
şu ana kadar önemli bir proje geliştirilmedi bundan sonra ne nolur bekleyip görelim. 2. Belediye başkanı hakkında görüşleriniz yeni bir başkan belediye başkanlığında ne kadar tecrübeli buda henüz anlaşılmış değil ben eminimki güzel şeyler yapmak için gerekli fedakarlığı yapıyor yapmayada devam edecek. 3. Belediyenin projeleri hakkında görüşleriniz şu ana kadar hep küçük projeler gördük büyük projelerinde olduğunu duyuyoruz inşallah bu projelerde biran önce yapılmaya başlar. 5. Belediyenin personeli hakkında görüşleriniz gelen her başkan kendi ekibini kuruyor şuanki durumda aynı heralde dilerim doğru ve güzel bir ekiple iyi ve güzel işler yapmaları. belediyecilik ekip işidir. 6. Belediyenin şirketleri hakkında görüşleriniz tek bildiğim özbelsan eskiden güzel çalışmalar yapıyordu şimdi bildiğim kadarıyla eski güzel çalışmalardan biraz uzak.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#13 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() burak5866 Şuan
Son Aktivite: 19.08.2021 16:47
Tecrübe Puanı: 840
![]() |
bırakın bu belediyeden beklenenleride sivas bir yatırımı daha kaybetti.akıl hastanesi tokata yapılıyormuş.biz hala yer buldamadık.sivaslılar kandırılıyorsunuz oyuna gelmeyin.hani adliye sarayı hani stadyum hani kampus hastane hani bölge mahkemeleri vs. hatırladığım şimdilik bu kadar.hepsi yalan inanmayın.SİVASLILAR ARTIK TEPKİ KOYMA ZAMANI.İLK ÖNCE SİTE YÖNETİCİLERİ BU İŞ SİZE DÜŞÜYOR.SİVASLILAR KANDIRILIYORMU DİYE BÖLÜM AÇALIM HERKES GÖRÜŞLERİNİ YAZSIN.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Yiğido
![]() s.spor Şuan
Son Aktivite: 22.01.2010 19:34
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
Sivas Belediyesi otogarla ilgili önceki projeyi çöpe attılar ama kendileride bir alternatif geliştiremediler.
Eskisini onaracaklardı inşallah oraya bir sürü para gömmezler. Doğrusu Belediyeden çok umutsuzum. Hiçbir projeleri yoktu gelirken. İsimler toplandı işsizlerin ama şimdi iş yok deyip geri çeviriyorlar. Sanki belediye işçi bulma kurumuymuş gibi asli görevlerini unutmuş işsizlerin listesini çıkarıyorlar..... Ahh ahhh işte hep duygusallıktan gaza gelmekten kaybediyoruz. Madımak olayındada aynı hataya düştük kayseri maçında da. Artık serin kanlı olmayı akıllıca hareket etmeyi öğrenmemiz gerekli. Şimdi kent meydanına çocuk parkı yapacaklarmış BRAVO! diyorum başka birşey demiyorum. Başkan çıkmış oraya açtıkları (binası zaten daha önce yapılan) çay ocağıyla övünüyor. Ne kadar vizyonu dar insanlar tarafından yönetiliyoruz görüyorsunuz değilmi? Karşıyakaya köprü yapıldı 3 ayda hala yolları yapılamadı. Valla yaz yaz bitmez Aksunun 3. etabındanda bir ses yok. Sami Aydın Üniversiteye metrobüs düşünüyordu bu madem o zamanlar yapılabilecek şeylerdi niye şimdi yapılamıyor? Bu size göre yanlışsa doğrusunu yapın ama yok hiçbişey yapılmıyor. Arkadaşlar Sivas 5 yıını kaybetmiştir malesef. Yapılmakta olan yeni hava alanı terminali dışında ben hiçbir kazanım göremiyorum. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı s.spor'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#15 | |
|
Yiğido
![]() ![]() Meraküm Şuan
Son Aktivite: 22.02.2010 12:21
Tecrübe Puanı: 596
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Yeni Yiğido
![]() s.spor Şuan
Son Aktivite: 22.01.2010 19:34
![]() |
Alıntı:
Bende zaten saygı göstermiyorum demedim ve umutla icraatlarını bekledim. Çalışsında kimden olursa olsun diye düşündüm ama şu ana kadar umut vermedi. |
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar s.spor'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#17 |
|
Yiğido
![]() ![]() Meraküm Şuan
Son Aktivite: 22.02.2010 12:21
Tecrübe Puanı: 596
![]() |
Açıkca Söylemek Gerekirse Bir beklentim Yok Çünkü Balık Baştan Kokar Bir proje yapmadıki yapsın Boyna Kültür faliyetleri yapıyor halkın sorunlarını dinliyor ama bu belediye başkanının görevi değilki Şikayette Belediyeyle ilgili değil İşsizlikle ilgili Doğan Ürgüp Sanki İşci bulma Kurumu oldu
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() sade58 Şuan
Son Aktivite: 20.04.2011 23:57
Tecrübe Puanı: 759
![]() |
Belediye başkanının görev ve yetkileri nedir?
Sizlerle araştırdıktan sonra, bu yazıyı paylaşmak istiyorum. Belediye başkanı, belediye yönetiminin başı ve yürütme organıdır. Başkan, belediye sınırları içinde yaşayan seçmenler tarafından tek dereceli ve çoğunluk sistemi ile beş yıllık bir süre için seçilmektedir. Belediye başkanının, meclis üyeleri tarafından değil de doğrudan doğruya halk tarafından seçilmesi, ona belediye yönetiminde güçlü bir liderlik konumu kazandırmaktadır. Belediye başkanının görev ve yetkilerinden bazıları şunlardır: a. Belediye teşkilatının en üst amiri olarak onu sevk ve idare etmek, belediye personelini atamak, belediyenin hak ve menfaatlerini korumak. b. Belediyeyi stratejik plana uygun olarak yönetmek, belediye idaresinin kurumsal stratejilerini oluşturmak, bu stratejilere uygun olarak bütçeyi, belediye c. Meclis ve encümene başkanlık etmek ve bu organların kararlarını uygulamak. d. Belde halkının huzur, esenlik, sağlık ve mutluluğu için gereken önlemleri almak. e. Belediye mallarını yönetmek, belediye ve bağlı kuruluşları ile işletmelerini denetlemek. f. Bütçeyi uygulamak, belediyenin gelir ve alacaklarını takip ve tahsil etmek. g. Bütçede yoksul ve muhtaçlar için ayrılan ödeneği kullanmak, özürlülere yönelik hizmetler yürütmek ve özürlüler merkezini oluşturmak. h. Belediyeyi Devlet dairelerinde ve törenlerde, davacı veya davalı olarak da yargı yerlerinde temsil etmek veya vekil tayin etmek. Aşağıdaki şartlardan birinin gerçekleşmesi halinde, İçişleri Bakanlığı’nın başvurusu üzerine Danıştay’ın kararı ile belediye başkanının başkanlık sıfatı sona ermektedir: a. Mazeretsiz ve kesintisiz olarak yirmi günden fazla görevini terk etmesi ve bu durumun mahallin mülkî idare amiri tarafından belirlenmesi; b. Seçilme yeterliğini kaybetmesi; c. Görevini sürdürmesine engel bir hastalık veya sakatlık durumunun yetkili sağlık kuruluşu raporuyla belgelenmesi; d. Meclisin feshine neden olan eylem ve işlemlere katılması. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Yiğido
![]() mus_kademe58 Şuan
Son Aktivite: 02.02.2010 19:31
![]() |
Hemen hemen herkes otbüslerden şikayetçiler,bu otobüsleri Sivasın başına bele eden adama hiç sordunuzmu arkadaş sen napıyorsun rekabeti kaldırıp vatandaşı niye otobüsçülere yediriyorsun dedinizmi yok... gardaş bilmezmisinizki biz öyle bir toplum oldukki menfaatlerimiz ön plana çıkana kadar ses çıkarmıyoruz sıkışınca aklımıza sadece eleştiri geliyor hadi ordan bizim sivas bunlara layık duruma kendisi geldi ses yok herşeye heee dersek daha çoooooook perişan olursunuz.Biz olduk dikimevi işçileri unutulduk bileeeee
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar mus_kademe58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#20 |
|
Yeni Yiğido
![]() mus_kademe58 Şuan
Son Aktivite: 02.02.2010 19:31
![]() |
memleketi güllük gülistanlık gösterenlere oy verirler ondan sonrada gidip yeni seçilen insanlardan iş isterler Başkan yine iyi adammış valla sabırlar diliyorum kendisine
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar mus_kademe58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|