|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 946
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Üsküdar Fethi Paşa Koru sunda, Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı nın kahvaltılı programında konuşan Vali Ali Kolat,İstanbul daki Sivaslılar arasında birlik-beraberlik gördüğünü, bu birlikteliğin Sivas a uzanmasını dileyerek "Kapımız hepinize sonuna kadar açık dedi. Vali Ali Kolat, İstanbul da Sivaslı işadamlarına çağrıda bulunarak Görüyorum ki İstanbul da da Sivaslılar arasında bu birlik ve beraberlik var. Gelin bu dayanışmadan Sivas ı her alanda karlı çıkaralım, kapımız hepinize sonuna kadar açık dedi. Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Muhsin Kaya tarafından tarafından Üsküdar Fethi Paşa Korusu nda verilen kahvaltı programına, Vali Ali Kolat la birlikte, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Vali Yardımcısı İsmail Karadaş, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Sivas Hizmet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Baki Sübütay, çeşitli kurumlarda görev yapan daire müdürleri, akademisyenler ile üst düzey yönetici ve iş adamları katıldı. Programda konuşan Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Muhsin Kaya, bir araya gelip Sivas ın sorunları hakkında görüş bildirmek ve kaynaşmak istediklerini söyledi. Daha sonra programa katılan misafirler, Sivas ın sorunları ve bu sorunların çözüm önerileri hakkında Vali Kolat ile görüş alışverişinde bulundu. Program sonrası görüşlerini dile getiren Vali Kolat, 1960 lı yıllarda Sivas gelişmişlik açısından ilk 10 içerisinde yer almış, ancak İstanbul ve diğer illere göç sonrası kan kaybetmiş. İstanbul da çok sayıda Sivaslı dernek, vakıf ve sivil toplum örgütü bulunuyor. Sivas ın dışarıda bilinmesini ve tanınmasını istiyoruz. Bunun için sizlere büyük görevler düşüyor dedi. Sivas ı gezip görenlerin kentten memnun ayrıldıklarını belirten Kolat, Sivas ın tarih ve kültür açısından bir hazine olduğunu dile getirdi. Sivas ta bulunan 105 vakıf eserinin birçoğunun onarım gördüğünün altını çizen Kolat, son yıllarda kente yapılan yatırımlar hakkında da bilgi verdi. Kolat, şunları kaydetti: “Sivas artık 418 kilometrelik duble yollarıyla, yenilenen hava alanıyla ve önümüzdeki yıllarda faaliyete geçecek hızlı treniyle ulaşılabilir bir il oldu. Tarım ve hayvancılık açısından da her türlü hizmetin verildiği Sivas ta, il dışından gelinip üretim yapılıyor. Biz her türlü desteğe hazırız, gelin tarım alanlarımızı sizler değerlendirin. İlimiz genelinde 10 milyon fidan dikimi yapıldı. Sağlık alanında da önemli yatırımlar yapılacak. Bölge Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ilimize kazandırılıyor. Ayrıca ilimiz sporu her alanda güzel gelişmeler gösteriyor. Yine bu kapsamda yeni bir stadyum yapılıyor. 4 Eylül Kongre ve Etnografya Müzesi de restore edilip Kongre Müzesi olarak hizmet verecek. Sivas ın tanıtımı için de çalışmalar yapılıyor. EMİTT Fuarı da bu çerçevede yararlı oldu. Sivas ın sahip olduğu potansiyellerin en üst düzeyde kullanılmasını istediklerini belirten Kolat, Sivaslı iş adamlarının kente yatırım yapması için her türlü kolaylığın sağlanacağını ifade etti. Özellikle turizm alanında konaklamaya yönelik yatırımların yapılabileceğini vurgulayan Kolat, Kapımız hepinize sonuna kadar açık. Sizler de bugüne kadar memleketinize eğitim, sağlık gibi alanlarda destekler sağladınız. Ama biz şimdi (gelin Sivas ın sahip olduğu tarih, kültür, turizm potansiyelini daha yakından tanıyın, yatırım yapın, teşvik edin) diyoruz. Sivas ta güzel bir birliktelik var. Görüyorum ki İstanbul da da Sivaslılar arasında bu birlik ve beraberlik var. Gelin bu dayanışmadan Sivas ı her alanda karlı çıkaralım ifadelerini kullandı. Demokrat Gazetesi |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() burak5866 Şuan
![]() Son Aktivite: 19.08.2021 15:47
Tecrübe Puanı: 833
![]() |
![]() Sağlık alanında da önemli yatırımlar yapılacak. Bölge Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ilimize kazandırılıyor. Ayrıca ilimiz sporu her alanda güzel gelişmeler gösteriyor. Yine bu kapsamda yeni bir stadyum yapılıyor. 4 Eylül Kongre ve Etnografya Müzesi de restore edilip Kongre Müzesi olarak hizmet verecek. Sivas ın tanıtımı için de çalışmalar yapılıyor.
sayın valim biz bu çalışmaları neden görmüyoruz.sizde vekiller gibi yalan mı söylüyorsunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar burak5866'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() Efendigardaş Şuan
![]() Son Aktivite: 26.06.2011 20:23
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() ÜSKÜDARDA O KADAR ÇOK SİVASLI ESNAF VAR HİÇ BİRİMİZİN HABERİ OLMADI TABİKİ KENDİLERİ ÇALIP, OYNAMIŞLAR...
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Efendigardaş'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Yiğido
![]() ![]() ![]() ozanberk2010 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.07.2011 00:06
Tecrübe Puanı: 572
![]() |
![]() sayın valiii yavv 3-5 girişimci yatırımcı çıkmış sivasa yatırım yapacak belediye engeeliyor siz kalkmışsınız sivasa yatırım yapın diyorsunuz
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ozanberk2010'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#5 |
Yasaklı
![]() ayten58 Şuan
![]() Son Aktivite: 19.03.2010 20:23
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() |
![]() sivaslı iş adamlarımız caba kafayımı yediler be ilimiz dururken kayseride nerden çıktı yahu ayıp değilmi aaa aşlkolsun hiç yakıştıramadım vallahi
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|