Cevap: İş ve ücretli kurs başvurularında artış yaşanıyor
8 sene önce bu memleketi güllük gülüstanlık yapacağız diye iktidara gelenler yolsuzlukları hortumları kesmeyi vaat edenler şimdilerde bir hükümetin düşebileceği en aciz duruma düşerek geçmiş iktidarların yaptığı yanlışlarla kendi yanlışlarını kapatmanın peşindeler.8 senede ne değişti bilmiyorum ama yok yol yapıldı yok bu yapıldı diyenlerede memlekette satılmadık yer kalmadı derim.Şimdi tabirimi mazur görün ''zurnanın zırt'' dediği delikteyiz.Bu kurslarda bizzat ders veren bir eğitici olarak konuşuyorum, milletin hali harap kurs boyunca verilen 330 Tl ile geçinen kursiyerler var.İşin garibi hükümet bu kurslara devam edenleri istihdam etmiş gibi göstererek işsizlik oranlarını düşük gösteriyor.Her uygulamada olduğu gibi bu uygulamada en azından 3-4 ay işsizleri oyalama milleti iş sahibi etme vaadiyle kandırma politikasından başka bişey değil.Akp nin elinde sihirli deynek yoktur belediye yönetmeyi memleket yönetmeyle eşdeğer görenler yanıldıklarını anladılar.Heyhat millet kavramadı ben bunu anlayamıyorum.
|