|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
09.03.2010, 00:50 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 919
|
Velilerden örnek etkinlik!
Sivas Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde eğitim gören öğrencilerin velileri örnek bir etkinliğe imza attı. Okulun 10 Fen B Sınıfı'nda eğitim gören öğrencilerin velileri hafta sonu tanışma ve kaynaşma toplantısı düzenledi. Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı ve 10 Fen B Sınıfı Veli Temsilcisi Halit Bakal başkanlığında gerçekleştirilen etkinlikte, veliler ve öğrenciler bir araya geldi. Etkinliğe günler öncesinden hazırlanan veliler, evde hazırladıkları pasta börek gibi yiyecekleri de getirerek birbirleri ile paylaştı. Öğrenci velilerinin birbirleri ile tanışması ve çocuklarına destek olması amacı ile düzenlenen etkinlikte rehberlik öğretmeni Sinan Baydar ise etkili konuşması ve sunumu ile veli ve öğrencilere önemli mesajlar verdi. Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Halit Bakal, etkinlikte yaptığı konuşmada, velileri çocukları ile daha yakından ilgilenmeye davet etti. Kaynaşmayı ve tanışmayı amaçlayan bu etkinliği birinci dönemde yapmayı arzu ettiklerini ancak mümkün olmadığını dile getiren Bakal, "Burada bir araya gelerek ve tanışarak 'acaba benim oğlum, benim kızım kiminle arkadaşlık ediyor? Bu çocuğun ailesi kim, nasıl bir aile?' gibi merak ve endişeleri gidermek ve mümkün olduğunca 10 Fen B Sınıfı'nın öğretmen, aile, öğrencileri ile birlikte geniş bir aile olduğumuzu ortaya koymak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Benim arzu ve temennim bu tür etkinliklerin sık sık yapılması ve burada ortaya koyulacak olan sıcaklığın öğrencilerimizin bu okuldaki öğrenimleri süresince ve hatta bir yaşam boyu sürmesidir" Konuşmasında öğrencilere de seslenen Bakal, "Bizler aileleriniz olarak 'oğlum, kızım, dersine çalış, bu kalan iki seneyi daha verimli geçir diyerek sizlere sık sık telkinde bulunmamızı ne olur yanlış anlamayın. Alileriniz olarak bizlerin tek amacı ileride daha kaliteli bir yaşam sürmeniz ve topluma faydalı bir birey olarak yetişmenizi sağlamaktır" dedi. Öğrenci velilerinin ise çocukları ile daha yakından ilgilenmeleri gerektiğini dile getiren Bakal, "Değerli veliler aileler olarak sizleri de mümkün olduğu kadar çocuklarınıza karşı daha hoşgörülü olmak, onları anlamak ve sorunlarını dinlemek göreviniz olmalıdır" şeklinde konuştu. Bakal'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Sınıf Rehberlik Öğretmeni Sinan Baydar ise yaptığı sunum ve konuşma ile alkış aldı. Baydar, "Sizlerle yaptığımız ilk toplantıda başarının ilk şartının heyecan olduğunu söylemiştim. Heyecan insanı harekete geçiren güçtür. Ben öğrencilerimle konuşurken, onlarla ders işlerken velilerimle bir arada olunca hep heyecanlanırım. Şimdi her ikisi de bir arada olunca heyecanım da iki kart arttı" dedi. Öğrenci velilerine çocuklarına daima destek olmaları ve onların sorunları ile daha yakından ilgilenmeleri gerektiğini anlatan Baydar, bazı fotoğraf kareleri ve video görüntülerinden oluşan slayt gösterisi eşleğindeki sunumu ile öğrenci ve velilere önemli mesajlar verdi. Konuşma ve sunumun ardından öğrenci velileri uzun süre sohbet etme imkânı buldu. Evde hazırlanan pasta ve börek türü yiyeceklerin karşılıklı olarak paylaştığı etkinlikte, örnek bir birliktelik sergilenmiş oldu. Sivasın Sesi |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
09.03.2010, 13:49 | #2 |
Moderator
Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Cevap: Velilerden örnek etkinlik!
sorunları dinlemişler birbirlerine ikramlarınıda yapmışlar,bilgi alma ve kaynaşma adına güzel bi uygulama, bu gibi güzel uygulamalar keşke devamlı olsa.
|
|