![]() |
#51 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HasreT Şuan
![]() Son Aktivite: 19.11.2013 13:36
Tecrübe Puanı: 2605
![]() |
![]() hmmm teşekkür ederim Kıbrıslı temizlik simgesi olarak anlamıştım da ne temizliği onu anlıyamamıştım sagol
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı HasreT'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#52 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
![]() Son Aktivite: 15.04.2015 04:22
Tecrübe Puanı: 1203
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bu resimlere, nasıl Mevlevi törenlerini gördüğümde heyecanlandığım gibi heyecanlanarak bakıyorsan Alevi,Sünni, Mevlevi, Şafi ne olursa olsun Türklüğümü kaybetmiyorsan işte açılımı sen yapmışsındır kimsenin tepeden zorla açılım yapmasına gerek yoktur... Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın İnsan Hakları ve insanların birlikte mutlu, huzurlu ve insanca yaşaması...
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 9 Kullanıcı Kibrisli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#53 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bilal kose Şuan
![]() Son Aktivite: 16.02.2015 14:33
Tecrübe Puanı: 3310
![]() |
![]() cok guzel paylasim ayrica kbrisliyada tesekurler guzel acilimlari icin turkiyeyi neden bir cicekler bahcesine dondurmeyelim sevgiyi yurup hamur yaparsak saygiyla ekmek yeriz
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() madımak_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 16.10.2012 12:47
Tecrübe Puanı: 727
![]() Allah Allah...
Her kare tüylerimi diken diken etti Gül can.Paylaşım için teşekkürler... Haşa ki Bizim Semahımız Oyuncak Değildir, İlahi Bir Aşktır,Salıncak Değildir, Her Kim ki Semahı Oyun Sanar, Mümin Diye Namazı Kılınacak Değildir! (Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli)
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4541
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Madimak hos geldin, seni yeniden gördügüm icin sevindim, siteye renk geldi ve umarim bu renk kalici olur.
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı sandalli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#56 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() madımak_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 16.10.2012 12:47
Tecrübe Puanı: 727
![]() Alıntı:
![]() Konu dışına çıkmamak adına her ne kadar "Kibrisli" cevap vermiş olsa da Süpürgeci'nin Görevini yazmak istiyorum... "Cemde temsili olarak dökülen günahları süpürür meydanı temizler. Bunun diğer bir manası da şudur; ey cemde oturan canlar ben bu meydanı süpürüp temizledim sizlerde kalbinizi temizleyin yedi nefsi emmare ile cemde oturmayın manasındadır. Cem meydanının sık sık temsili olarak süpürülmesinin sebebi budur. Cemdeki canlara tekrar tekrar hatırlatmaktadır. Süpürgecinin Piri Seyyid Muhammet’tir. Cari hizmetini Maide Suresi 100. ayetine göre yapar. Maide Suresi 100. Ayeti: Mundarın çokluğu hoşunuza gitsede mundarla pak bir değildir o halde ey akıl sahipleri temizlenin ki kurtuluşa eresiniz"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() Şarkışla_Döllük Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2012 23:21
Tecrübe Puanı: 611
![]() |
![]() Benim izledigim kadariyla cem ainlerinde dualar Bismisah ile basliyor. Burada ki Sah yanilmiyorsam Hz. Ali (ra).
Benim sorum, neden Allahin adiyla (Bismillah) denilerek degilde, Sah'in adiyla diye baslaniyor? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Şarkışla_Döllük'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#58 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
![]() Son Aktivite: 15.04.2015 04:22
Tecrübe Puanı: 1203
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() Bu vatan Alevisi, Sünnisi, Mevlevisi, Kürdü,Türkü, Çerkezi ile hepimizin. Kendimden bahsetmek isterim: Ailem geçmişte Malatya'dan gelen bir sülaleye dayanıyor, Ama 4-5 göbek önceki dedemin dedelerinin babaları bile Sivas'ta doğmuş yani, İkindi Köyünü benim ecdadım kurmuş, Sonra dedelerimin babaları Sivas mekeze taşınmış, Kürtmüşüz, ayrıca köyümüzün Alevi köyü olduğu söylenir ama benim dedelerim de nenelerimde hep dinine aşırı bağlı sünnilerdir, babam annem amcam dayım hep okumuş hatta Sandallı abimizin öğretmenliğini yapmış babam bacısı varsa da annem daha sonra onların fakat ne onlar ayırmış öğrencilerini ne de ben kardeşlerimi çok alevi, çerkez, kürt, laz arkadaşım var bir sünni olarak hiç ayırmadım hatta ilgi duydum kültürlerine, hepsini araştırdım, ilginç ritüellerini öğrendim, 2-3 yıl kadar Mevlevi dergahına gittim hem Kıbrıs'ta hem Afyon'da (İzmir'de yaşarken) Pilavlarına da katıldım, Şeb-i Aruz'a da, Annem Hacı Bektaş'ta görev yaptı, bir dönemde eniştem kaymakamıydı Çilehaneye'de gittim, Deliktaş'tan da geçtim ama ne mutlu ki Türk'üm ve bunların hepsine bu güzel topraklarda sahibim... Bu ülkeyi ve toprakları gerçekten seviyorum... Hani denir ya "Cennet Vatan" biraz hamasi gibi gelir ya da ağız alışkanlığı ama hakikaten öyle herşeyi ile seviyorum bu cennet vatanı... Ve Akif doğru sormuş, "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda" zamanında Yunan ve hatta Avusturalyalı ya da Anzak, almak için bu vatanı,feda etmedimi canını, o bile ölmedi mi uğruna... O yüzden bağzı alaycı ve aşağılayıcı sözleri kınıyorum tıpkı bağzı bulunduğum ortamlarda diğer düşünceler için sarfedilen sözleri kınadığım gibi...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebrulum Şuan
![]() Son Aktivite: 27.03.2011 11:00
Tecrübe Puanı: 679
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() aleviliğe dair hiç bilgim olmadı
hp kulaktan dolma bilgilerle bezendik durduk ve hatta acıkca söylüyorum idye kkusuruma bakmasın kimse ellerinden bir şey yenmez abdest almazlar vs vs gibi kulaktan dolma bilgiler şimdi en yakın en içten yüregi o kadar güzel olan arkadaşlarımdan birisi alevi !!!! insanlıgına mı bakayım yoksa mezhebine mi?? herkes inandıgı yetiştirildiği doğrular doğrultusunda devam ediyor hayatına benim doğrum bana seninki sana önemli olan herkesin doğrularını kabul edebilmek degilmidir ? herşeyden önce insan olmak gerekmezmi?
![]() |
#60 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() Kamera Şuan
![]() Son Aktivite: 16.07.2012 15:04
Tecrübe Puanı: 833
![]() |
![]() Ne olursa olsun her inanışa her görüşe saygı duymalıyız, hepside bir inanış şekli değil mi?
Emeğinize sağlık.
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Profesyonel Fotoğrafçının Objektifinden Kareler | ...Gül... | Serbest Kürsü | 8 | 27.03.2010 12:55 |
İSMAİL CEM İPEKÇİ | Kibrisli | Sivaslı Önemli Şahsiyetler | 0 | 24.01.2010 19:39 |
Cem Uzan Fransa'ya sığındı | Salim58 | Diğer Konular | 1 | 15.10.2009 12:29 |
YAKIN TARİHİMİZDEN KARELER | *AHISKALI* | Serbest Kürsü | 10 | 30.01.2009 01:39 |