|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
11.07.2010, 19:34 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 926
|
Toplu iğnelerden ortaya çıkan sanat
Dini motifleri toplu iğneleri kullanarak sanata dönüştüren 55 yaşındaki Zeki Gönel, ortaya çıkardığı eserlerle vatandaşların takdirini ve beğenisini kazanıyor. Sivas'ta Ulanak Mahallesi'nde anahtarcılık yapan 55 yaşındaki Zeki Gönel, motiflerin üzerine toplu iğneleri işleyerek farklı bir sanat ortaya çıkarıyor. Daha çok dini motifler üzerine çalışmalar yapan Gönel, ortaya çıkardığı eserlerle vatandaşın ilgi odağı oluyor. Gönel, toplu iğne sanatından hiçbir maddi beklenti içerisinde olmadığını dile getirirken, "Bu sanat Allah vergisidir. Akılda olmayan bir şekilde kitaplık yaptım, kitaplıkta da toplu iğne ile bir çalışma yaptım. Baktım hoşuma gitti, hepsini iğneye döktüm" dedi. Sanatının dünyada eşi benzeri olmadığını ifade eden Zeki Gönel, "Bu sanatın dünyada eşi yok. Allah'ın 99 isminde 12 bin tane toplu iğne kullandım. 18 gün sürdü" diye konuştu. Gönel, yapmış olduğu eserleri görenlerin yoğun ilgisiyle karşılaştığını ancak Allah'ın isminin satılamayacağını dile getirdi. Özel olarak hazırladığı eserleri cami ya da türbelere hediye ettiğini söyleyen Gönel, Diyarbakır Ulu Cami'ye hediye olarak toplu iğnelerle Arapça yazdığı, 'Ezan' tablosunu hediye edeceğini kaydetti. Zeki Gönel'in eserleri arasında Türkiye haritası, Sivas-Çifte Minare, Hz. Muhammed'in doğduğu ev, Hz. Ömer'in kılıcı da bulunuyor. Kaynak: Sivas Izgi |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
11.07.2010, 20:30 | #2 |
Moderator
Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Cevap: Toplu iğnelerden ortaya çıkan sanat
Zeki Gönel,Abimizi kutlar bu güzel çalışmalarının devamını dilerim.
Adresi not alayımda, Sivasa yolumuz düşünce bir ziyaret edelim..
11.07.2010, 20:46 | #3 |
Usta Yiğido
burak5866 Şuan
Son Aktivite: 19.08.2021 16:47
Tecrübe Puanı: 812
|
Cevap: Toplu iğnelerden ortaya çıkan sanat
çifte minareyi merak ettim.keşke onun resminide koysaydılar.
|
|