|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabiha Serin Şuan
![]() Son Aktivite: 21.05.2014 18:16
Tecrübe Puanı: 838
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() KÜLTÜR SEVDALISI RAŞİT AKYOL VE ÖNCÜ MARKET
24.5.2010 Tarihinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi Sanat Galerisinde eşim Yrd.Doç.A.Yaşar Serin’in Yağlı Boya Resim Sergisi açıldı. Sergi 2 gün devam edecek. Sivas’ta Kültür,Sanat,Eğitim alanında eşim Yard.Doç.A.Yaşar Serin Resim Sanatı ile, ben Şiir, Yazı,Edebiyat alanında elimizden geldiği kadar çalışmalarımız ve eserlerimiz ile Sivas’ımızı Yurt içinde ve Yurtdışında aldığımız ödüllerimiz ,özverili çalışmalarımız ile temsil etmeye çalışıyoruz.Çünkü Sivas’ımıza sevdalıyız,Sivas’ımız için çalışıyoruz.Sivas’ı dışarıdan farklı ve olumsuz görenlere Sivas’ın ne denli muhteşem ve yaşanılır kent olduğunu,Kültür ve Sanat şehri olduğunu anlatmak için çırpınıyoruz..Bununla da gurur duyuyoruz.Sivas’ımızı terk etmedik burada hizmet etmeye uğraşıyoruz.Başarabiliyorsak ne mutlu bize.Daha bir hafta önce uluslar arası katıldığım şiir yarışması sonucunda ikinci kez TÜRKİYE BİRİNCİLİK ödülümü getirdim Sivas’a. İki adet şiir kitabım ile Sivas’ımızı temsil edip farklı illerde İmza günleri yapıyorum.Sivas dışında Sivas’ımızı temsil edip Sayısız ödüllerim ve plaketlerimi, onur belgelerimi teşekkür belgelerimi gururla getirdim. 24.5.2010 Tarihinde eşim .Yard.Doç. A:Yaşar Serin’in resim sergisine ve açılışımıza teşrif etmeleri için hemen hemen tüm Sivas esnafına davetiyeleri birlikte dağıttık. Ancak ne yazıkki sergimize koskoca Sivas esnafı olarak sadece ÖNCÜ SÜPER MARKET YÖNETİM KURULU BAŞKANI M.RAŞİT AKYOL teşrif ettiler.Bu bizi derecesiz mutlu etti. Üstelik bir adet Yağlı Boya tablo satın aldı.İşte Kültür ve Sanat’a değer veren örnek bir Sivaslı işadamı.. Biz isterdik ki diğer işadamlarımız ve esnafımızda sergimize gelsinler.Tablo satın almaları elbette şart değil önemli olan Kültür ve Sanata önem verip bizlerin yanımızda olsunlar isterdik. Ama yağmurda çamurda,ıslana ıslana tek tek Sivas esnafı ve işadamlarımıza kendi ellerimiz ile davetiye vermemize rağmen ne yazık ki beş dakikalarını ayırıp sergimize gelmediler. Doğrusu üzüldük ve kırıldık. Eşim A.Yaşar Serin ve ben doğma büyüme Sivas'tayız. Sivas’ta daha önceki yıllarda da defalarca Resim Sergisi açtı her defasında Sivas’ımızın bu konudaki duyarsızlığı onu üzmüştü , Sivas’a bir Sivaslı Resim Sanatçısı olarak bunca emeği olmasına ve çalışmasına rağmen kıymetinin bilnmemesine küsmüştü. Birkaç yıldır Sivas’ta sergi açmıyordu..Üniversitede şu anda 13.Gençlik Şöleni var. Sanatseverlerin ,çevremizin aşırı isteği üzerine bu etkinlikler kapsamında tekrar Sivas’ta sergi açmayı kabul etti. Yıllardır Sivas dışında ve Yurt dışında sergiler açtı .Çünkü Sivas dışında olağanüstü ilgi gördü.ve görüyor. Açılışa dahi gelme zahmetinde olmayan Sivas’a ve Sivaslılara küsmekte sanırım haklı da. Şimdi bunları neden paylaştım. Bizler bu toprağın insanıyız..Sivas’ta kültür ve sanat adına sosyal ve kültürel canlılık olmasına uğraşıyoruz. Ama kıymet bilen ne yazık ki yok. Neden bir mağaza ve bir işyeri açılışına koşarak gidiliyor da kültür ve sanatla ilgili açılışlar önemsenmiyor gerçekten üzücü değil mi.? Ama öyle bir yürek vardı ki onca yoğun işlerini bir kenara bırakıp yanımızda oldu. Diğer marketlere de Sergimize gelmeleri için davetiye verdik ama umurlarında bile olmadı.ÖNCÜ SÜPER MARKET YÖNETİM KURULU BAŞKANI RAŞİT AKYOL bizim yanımızda idi. Çok ama çok memnun olduk. SİVAS VE KÜLTÜR SEVDALISI ÖRNEK BİR İŞADAMI, ÖRNEK ESNAF RAŞİT AKYOL’A ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ. TÜM SİVASLI İŞADAMLARININ VE SİVAS ESNAFININDA RAŞİT AKYOL GİBİ KÜLTÜR VE SANATI SEVMELERİ VE DUYARLI OLMALARINI TEMENNİ EDERİZ. BRAVO ÖNCÜ MARKET KALBİMİZİ KAZANDINIZ KUTLUYORUZ… |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Sabiha Serin'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
![]() Son Aktivite: 14.09.2024 14:55
Tecrübe Puanı: 1353
![]() |
![]() Sabiha Hanım endişenizde çok haklısınız.
Yıllarca güzel Sivas'ıma çalınan bir kara yüzünden insanlar bizi sanata ozana düşman bir şehir bildi. ne olur Sivasımızın üzerindeki bu kara bulutları beraber dağıtalım. Sanatçı ve edip çıkarmak hususnda çok bereketli topraklara sahibiz. Biz kendi sanatçımıza sahip çıkmazsak kim sahip çıkacak? Sivas sanat düşmanı bir şehir olarak değil sanatçının sanatın kültürün ve edebiyatın beslendiği can suyunu veren bir şehir olarak bilinsin artık..
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar goramaz'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() neu_erhan Şuan
![]() Son Aktivite: 29.09.2012 12:25
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Helal olsun sn. Raşit Akyol'a
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar neu_erhan'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sanatçıya sanatkara verilecek en büyük ödül ilgidir. Bunlardan yoksun bırakmak üzer küstürür. Sizin bu konuda emekleriniz inkar edilemez Sabiha Hanım umarım kısa zamanda hak ettiğiniz layık olduğunuz ilgiyi görürsünüz.
Bu arada Rüştü Akyol Bey'ede teşekkür ederiz.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
KÜLTÜR ŞEHRİ SİVASIMIZDA KÜLTÜRÜ SEVMEYENLER | Sabiha Serin | Köşe Yazıları | 11 | 28.07.2010 11:49 |
İstanbul kültür başkenti. | Salim58 | Diğer Konular | 2 | 31.12.2009 13:32 |