|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
14.07.2010, 22:35 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 926
|
Sivas'ın dışa açılan kapısı
Sivas'ta ahşap kapı imalatı üzerine kısa sürede büyük işler başararak, yurt içi ve yurt dışına ürün pazarlayan Doğuş Mobilya, sektörde sayılı firmaların arasına girerek uluslararası ticaretini geliştirmeyi hedefliyor. Türkiye'deki birçok ilde ürettiği ürünleri pazarlayan firma, yurt dışında ise Suriye ve Gürcistan'a ürün gönderiyor. 4 Eylül Sanayi Sitesi'nde 5 bin metrekare açık, bin 800 metrekare kapalı alan üzerinde üretimini sürdüren Doğuş Mobilya, sektörde Türkiye'deki ilk üç firma arasına girmeyi hedefliyor. Firma Sahibi Mustafa Çıdık, baba mesleği olarak 30 yıldır bu işi yaptıklarını ve son 5 yıllık süreç içerisinde büyük mesafeler aldıklarını söyledi. Daha Önce sanayi sitesinde 100 metrekare gibi küçük bir atölyede bu işi yaptıklarını ancak OSB'ye geçerek büyük bir gelişme gösterdiklerini söyleyen Çıdık, bugün gelinen noktada Türkiye'nin birçok iline ve Orta Doğuya ürün pazarlayan bir firma haline geldiklerini söyledi. "KISA SÜREDE ÇOK YOL ALDIK" Hedeflerinin mobilya üretimine yönelik yeni yatırımlar yaparak, faaliyet alanını ve iş kapasitesini artırmak olduğunu söyleyen Mustafa Çıdık, firmalarının kısa sürede yakaladığı başarıyı anlattı. Çıdık, "Biz bu işi yaklaşık 30 yıldır yapıyoruz. Aktif ticarete başlayalı 3-4 yıl oldu. Ondan önce normal sanayide yapılan ticaretle aynı ticareti yapıyorduk. Burada yaklaşık 2 bin dairenin üzerinde iş yapıyoruz şuanda. Ekibimiz şuanda Türkiye'nin çeşitli illerinde montajda. Yaklaşık 25 personelimiz dışarıda montaj yapıyor. 5 Yıl gibi bir süre zarfında çok büyük ilerleme sağladık. Daha önce sanayide 100 metre kare alanda faaliyet gösteriyorduk. Bugün Allah'a şükür, 5 bin metrekare açık, bin 800 metrekare kapalı alana ulaştık" dedi. ARSA TALEBİNDE BULUNDUM Doğuş Mobilya olarak sektördeki hedeflerine ulaşmak için yoğun bir çalışma temposu uyguladıklarını, bunun yanı sıra çeşitli ürün türlerinde yatırımlar yaparak faaliyet alanlarını da genişletmeyi hedeflediklerini belirten Mustafa Çıdık, bu kapsamda yeni yatırımlar için arsa talebinde bulunduklarını söyledi. Çıdık şu şekilde konuştu: "Yaklaşık 45 personelimiz var. Bundan sonraki süreçte montaj işini bitiriyoruz. Personelimizin tamamı burada olacak. Sadece üretim yapacağız. Burada iç kapı, amerikan panel, pvc kapı, mutfak işleri yapıyoruz. Yeni yeni çalışmalarımız var genç odası, yatak odası olarak. Onların üretimine de başlayacağız. Mobilya üretimine de ağırlık vereceğiz. Kapı üretiminde Sivas'ta bir numarayız. Bundan sonraki süreçte inşallah iş alanımızı genişleterek, yatak odası ve genç odası mobilya türlerinde de üretim yapmak istiyoruz. Üretim alanımızı da bu bağlamda genişleteceğiz. Bunun için arsa talebinde bulundum. Yeni yatırımlar yaparak daha fazla sayıda işçiyi de istihdam edeceğiz." "TÜRKİYE VE YURT DIŞINA ÜRÜN SATIYORUZ" Türkiye'de 12 ile yurt dışında ise Suriye ve Gürcistan'a ürün sattıklarını söyleyen Mustafa Çıdık, faaliyetlerini Sivas'ta sürdürseler de kendileri için ticaretin kalbinin İstanbul olduğunu söyledi. Çıdık, "İstanbul ağırlıklı olmak üzere, Tokat, Tekirdağ, Bursa, İzmir, Antalya, Adıyaman, Mardin, Ordu, Şırnak gibi 12 ile ürün satıyoruz. Yurt dışı olarak da Suriye ve Gürcistan'a ürünlerimizi pazarlıyoruz. Biz burada faaliyet göstersek de ticaretimiz İstanbul'da dönüyor. Orada görüşmüş olduğumuz arkadaşlar sayesinde, ismimizin güven vermesi ile yurt dışına açıldık. Hedefimiz bu sektörde Türkiye'deki ilk üç firmanın arasına girmek. Allah'ın izniyle şuanda da o görünüyor. Her geçen gün biz çıtayı yükseltiyoruz. Yıllık üretim kapasitemiz ortalama 25 bin civarında" AĞAÇLAR YURT DIŞINDAN GELİYOR Kapı üretiminde kullandıkları ağaçları yurt dışından özel olarak getirdiklerini söyleyen Mustafa Çıdık, kapıların imalat aşamasında titizlikle takip edilen işlemlerden geçtiğini söyledi. Kapıların imalat aşaması ile ilgili kısa bilgiler veren Çıdık, sözlerini şu şekilde noktaladı: "Kapı üretim aşamasında ağaçlarımız yurt dışından geliyor. Fırınlanmış ağacı ham olarak alıyoruz, burada sıfırdan biçiliyor, işleniyor. İçerisinden kötülerini seçiyoruz. Güzel bir şekilde presten geçtikten sonra dinleniyor kapılar. Boyahaneye geçiyor. Boyahanede dinleniyor. Bu işlemin ardından kontrollerini yapıp paketleyerek gönderiyoruz. Kullandığımız ağaç özel fırınlanmış bir ağaçtır. Ürünlerimizde ithal sarıçam kullanıyoruz." Ersan Arslan / Sivasın Sesi |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
14.07.2010, 23:05 | #2 |
Usta Yiğido
burak5866 Şuan
Son Aktivite: 19.08.2021 16:47
Tecrübe Puanı: 812
|
Cevap: Sivasın dışa açılan kapısı
inşallah daha da büyütür işini.ve sivaslılarada iş aş kazandırmış olur.
14.07.2010, 23:36 | #3 |
Usta Yiğido
titizyiğido Şuan
Son Aktivite: 03.06.2012 00:55
Tecrübe Puanı: 737
|
Cevap: Sivasın dışa açılan kapısı
allah hayırlı işler versin........başarılarının devamını dilerim..........
14.07.2010, 23:46 | #4 |
Usta Yiğido
goramaz Şuan
Son Aktivite: 14.09.2024 15:55
Tecrübe Puanı: 1338
|
Cevap: Sivas'ın dışa açılan kapısı
vallaha şu istikbal reklamlarını görünce sinirleniyordum biraz da Sivas markalarını izleyelim fena mı olurdu?
15.07.2010, 08:34 | #5 |
Moderator
Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Devlet büyüklerimiz Sivastaki birçok işletmeyi ya kapatıyor yada başka illere taşıyor.
İçinde Sivasa hizmet aşkı olan firmalarımız'da kendi çapında birşeyler yapmaya çalışıyorlar. Doğuş Mobilya'yı Tebrik eder çalışmalarında başarılar dilerim.
15.07.2010, 10:59 | #6 |
Usta Yiğido
ÖnceVatan_58 Şuan
Son Aktivite: 15.07.2012 09:54
Tecrübe Puanı: 974
|
Olumsuzluklar içinde arada böyle haberlerde duymak güzel tebrik eder başarılar dilerim.
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
15.07.2010, 12:17 | #7 |
Usta Yiğido
filografozan Şuan
Son Aktivite: 30.06.2014 01:13
Tecrübe Puanı: 871
|
helal olsun size,işiniz rast gitsin,yolunuz açık olsun.
|
16.07.2010, 00:08 | #8 |
Tecrübeli Yiğido
MUTLU İTİK Şuan
Son Aktivite: 13.07.2015 19:04
Tecrübe Puanı: 691
|
ALLAH yolunuzu açık etsin ustalarım. Ama korkuyorum her büyüyen sivas firması gibi sizinde ayağınızı kaydırmasınlar lafa söze gelmeyin gördüğünüz ışığı tutana kadar peşinden gidin.
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar MUTLU İTİK'e Teşekkür Ediyor... |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|