|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Serbest Kürsü Serbest Konular |

|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#13 | |||
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22
Tecrübe Puanı: 1252
![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
-İyide bu halkın toplayıp toplayacağı güç bu kadar Allah vermesin kaybedersek Anadoludan sürerler bizi Atatürk'ün cevabı şu: -Paşam toplayıp toplayabileceğimiz kuvvet bu kadar değil mi? -Evet -O zaman bu kuvvetle bu savaşı kazanacaz, elimizdeki gücün yarısını savaşa sokarsak kaybedebiliriz ama sonrasında yine anadoludan sürülürüz fakat tamamı ile savaşı kazanacağız... Atatürk'ün hocasının cevabı: -Çocuklar ben sizden çok yaşlıyım Balkan savaşındaki yenilgi, dünya harbindeki yenilgi beni biraz ihtiyatlı yaptı galiba, korku var ama Başkomutan sensin paşam senin emrin bizim için son karardır. Atatürk: -Paşam savaşı kaybedersek gelecekteki çocuklarımıza karşı tarihteki suçlu benim ama kazanırsak Türk milleti olarak kazanacağız... Tam da sizin sorduğunuz soruyu hocası sormuş ve aldığı cevapla kazanacaklarına olan inancı tam olmuş, böyle komutanlar, böyle inançlı bir halkla kaybetmek düşünülemezdi zaten... Saygılar... Alıntı:
Alıntı:
Atatürk sadece "Ödeyeceğiz İsmet Ödeyeceğiz" demekle yetinir... Aradan yıllar geçer seçme seçilme hakkı konuşulurken İsmet Paşaya döner ve der ki "Bu hakkı biz vermedik, Türk kadını kendi kendine aldı, biz bu hakkı vermeseydik, kendileri bizden hesap sorardı bu ülkeyi birlikte kurduk nerde haklarımız" diye.... Kılık kıyafet yönetmeliği dışında İnkılaplarda kıyafetle ilgili birşey yoktur ki zaten o yönetmelik özel hayatta giyilecek kıyafete dokunmaz... Sonuç olarak konumuza gelirsek ikisi farklı kulvarlarda insanlar, hiçbir Kemalist Osmanlı'yı reddetmez reddetse borcunu ödemezdi, Fatih farklı çağda çok büyük işler yapmış, Atatürk farklı çağda... Karşılaştırılması yanlış bence... O bakımdan suni bir tartışma bence...
Konu Kibrisli tarafından (17.07.2010 Saat 14:18 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|||
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kibrisli'e Teşekkür Ediyor... |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|