Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Sivas'a dev otopark yapılacak! - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 19.07.2010, 23:25   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 932 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Sivas'a dev otopark yapılacak!

Sivas Belediyesi yıkılıp yeniden yapılması durumunda Perakende Sebze Hali'nin altını çok katlı otopark yapmak istiyor.

Bu kapsamda Mavi Çarşı'nın altını da otoparka dönüştürmek isteyen belediye, çarşının altına yapılması planlanan otoparkı da bölgedeki mevcut otopark ve halin altına yapılması planlanan otopark ile birleştirerek devasa bir otopark oluşturmayı hedefliyor.

Sivas Belediyesi kentte her geçen gün büyüyen ve içinden çıkılmaz bir hal almaya başlayan otopark sorununu büyük ölçüde çözmek için kolları sıvadı.
Kentte çok katlı otoparklar yapmak için harekete geçen Belediye'nin gündeminde çok önemli noktalar var.
Belediye, Perakende Sebze Hali'nin yıkılıp yeniden inşa edilmesi durumunda teknik bir sorunla karşılaşılmaz ise halin alt kısmını çok katlı otopark yapacak. Bunun yanı sıra Paşa Camii'nin arka kısmında kalan Mavi Çarşı'nın alt bölümünü de otopark yapmayı hedefleyen belediye, Mavi Çarşı'nın altına yapılması planlanan oto parkı da arka bölümdeki mevcut otopark ve halin altına yapılacak otopark ile birleştirerek devasa bir kapalı otopark oluşturacak.
Belediye, Örtülü Pınar Mahallesi'ndeki bir alanı ve Sivas Lisesi'nin kavşak bölümündeki kot yüksekliği olan bahçe bölümünün alt kısmını da yine teknik bir sorunla karşılaşılmaması halinde çok katlı otopark için kullanacak.
Belediye bu yerlerin dışında birçok alternatif yeri de gündeminde bulunduruyor.
"OTOPARK KONUSUNDA ÖNEMLİ İŞLER YAPMAYI PLANLIYORUZ"
Sivas'ın otopark sorununu büyük ölçüde çözüme kavuşturmak istediklerini dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil, belediye olarak bu konuda gerçekleştirmeyi planladıkları çalışmaları gazetemize açıkladı.
Sivas'ta otopark konusunda büyük şikâyetler olduğunu ancak yıllardır çözüm üretilemediğini belirten Çınargil, “Şehrin ihtiyaçları içerisinde çok önemli bulduğumuz, hep şikâyet ettiğimiz, yıllardır şikâyet edilen fakat köklü çözüm üretilemeyen otopark sorununu öncelikle büyüteç altına almak istiyoruz.
Biz hizmet dönemimizde Sivas'ın otopark sorununu tepeden tırnağa çözemeyebiliriz. Ama otopark konusunda çok önemli işler yapmayı planlıyoruz. Bunun içinde alternatif yerlerimiz var. Örtülü Pınar Mahallesi'ndeki Uzun Hacıoğlu Camii'nin bulunduğu bölge bunlardan bir tanesidir.
Caminin yan tarafında bir şahıs mülkiyeti var. Orayı kamulaştırmak istiyoruz. Oradaki vatandaşımızla görüşmek suretiyle gerekirse ona takas önereceğiz. Hemen onun yanında bir belediye payı var, onun yanında araç yıkanan yer var ve Maliye'nin yeri var. Maliye'den tahsis talebimizi yaptık. Maliye'nin sıcak bakabileceği ümidi ve düşüncesindeyiz.
Biz bu doğrultuda birinci öncelikli alternatif olarak bu alanı uygun buluyoruz.
Sivas Lisesi'nin bahçesinin kot yüksekliğinden istifade etmek suretiyle, birazda derine girmek, oradaki kavşak düzenlemeleri ile birlikte orada bir merkeze yakınlık sebebiyle otopark alanı oluşturmak istiyoruz. Özellikle trafiğin yoğunlaştığı bölgelerde otopark sorununu çözmek ciddi rahatlamalara neden olacaktır diye düşünüyoruz.
Çok katlı otoparklar üretmek istiyoruz. Sivas Lisesi'nin altı çok katlı olabilir mi onu şuanda söyleyemiyorum ama bu diğer Örtülü Pınar Mahallesi'ndeki yerde en az iki katlı otopark projesi geliştirebileceğimizi düşünüyorum. Teknik bir sorun ile karşılaşmazsak.
Ciddi bir sorun yaşamazsak bunun çalışmalarını yaptırıyorum ben. Orada büyük bir otopark üreteceğiz. Üst kısmını da o mahalle çok merkezi bir mahalle olmasına rağmen bir yeşil alanı oturup dinlenilebilecek bir yeri yoktur. Bunu değerlendirmek istiyoruz.
Yine şehir merkezinde çok yoğun bir bölgede bir talebimiz daha var. O talebimiz eğer karşılanırsa Mavi Çarşı'nın altını SGK ve Özel İdare'den talep etmek suretiyle otopark yapmak istiyoruz. Zaten orada bir kapalı otopark var. Gerekirse ikisini birbirine açmak suretiyle otopark alanını genişletmek istiyoruz. Bir sonraki aşamasında da bunun da çalışmalarını yaptırıyorum. Yine söylüyorum ve opsiyonlu konuşuyorum. Eğer teknik sorunlarla karşılaşmazsak asıl kafamızdaki, bizi tatmin edecek proje, perakende sebze halinin yeniden yapılması anlayışı kapsamında onun alt bölümünü Meydan Cami'nden taraftan başlamak suretiyle çok katlı otopark fikrine paralel mavi çarşının altı ile birleştirip hali hazırda faaliyet gösteren otoparkla bütünleştirip devasa bir otopark üretmek istiyoruz. Mavi çarşının üzerini de çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları ile de vatandaşların rahatlıkla gezebilecekleri, oturabilecekleri, nefes alabilecekleri bir yer haline dönüştürmek istiyoruz. Burada uygun olmayan, gelişi güzel kullanılan yerler var. Bu alanları düzenleyerek, böylesi hizmetlere ihtiyaç varsa, bu hizmetleri nizami bir şekilde temin edelim. Çünkü şehrin göbeğinde yapılan bu yerin kesinlikle bu şehre yakışmadığını düşünüyorum.
Yanında Paşa Camii gibi önemli bir ibadethane var. Ve çok merkezi olan bu yerde ne yazık ki karma karışık bir tablo var. Bu tabloyu ortadan kaldırabilmek, o mahallenin yaşayan insanlarının istifade edebileceği, oturup nefes alıp dinlenebilecekleri, çaylarını yudumlayabilecekleri bir yer haline getirmek istiyoruz.
Bu iki tane otoparkı yapmamız halinde ben inanıyorum ki kent merkezinde büyük bir yoğunluğu alacağız. Otopark ile ilgili önümüze çıkan her projeyi, her alanı değerlendirmek istiyoruz. Neden? Şehrin en önemli ve öncelikli sorunlarından bir tanesi de otoparktır diye düşünüyoruz. Bu sorunu da ortadan kaldırmak istiyoruz."
"İŞLETMECİLERE VEREBİLİRİZ AMA…"
Otoparkların işletilmesi ile ilgili şuan için net bir fikrin bulunmadığını dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil, halkı memnun edecek, kurumsal bir kimlik ortaya koyabilecek işletmeciler bulunması halinde parkları bu işletmecilere verebileceklerini söyledi.
Çınargil şu şekilde konuştu:
"Otoparkların işletmesini işletmecilere de verebiliriz. Bizim işletmecilerden çekinme nedenimiz, kurumsal kimlik ortaya koyamayan, müşteri memnuniyeti fikrini ön plana çıkaramayan işletmecilerin elinde bu tür yerleri bulundurması halinde burada vatandaş mağduriyeti gündeme gelebiliyor. Mutsuzluk oluşturabiliyor. Biz eğer bu işleri bu manada yapıp, üstesinden gelebilecek işletmecileri bulabilirsek memnuniyetle onlara veririz. Ama bunu yapacak formatta, formasyonda kişiler ve işletmeciler yoksa o zaman biz bu şehrin vatandaşlarını mutlu ve huzurlu yaşatmak durumundayız.
Bunu temin etmek için de sorumluluk almamız gerekiyorsa o sorumluluğumuzu da alırız" dedi.
"ALTERNATİF YERLER VAR"
Şehirdeki otopark sorununu en aza indirmek için çeşitli formüller üretmeye çalıştıklarını dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Çınargil, bazı alternatif alanlarında gündemlerinde olduğunu söyledi.
Çınargil, "bahsettiğimiz yerlerin dışında alternatif yerler de var. Mesela Selçuk İlköğretim Okulu'nun yanındaki bir alan ile ilgili görüşme halindeyiz. O yerle ilgili verdimiz rakam beğenilmiyor. Aslında iyi de bir rakam veriyoruz, sırf hizmet alanı oluşturabilmek için. Mesela o alanı almış olsak Selçuk İlköğretim Okulu ile entegre bir çalışmanın içerisine gireriz, o alanı almamız halinde. Ama Selçuk İlköğretim Okulu ile ilişkilendirebileceğimiz bu yeri kısa vadede otopark olarak düşünebiliriz ama Ulu Cami, Kale Projesi çerçevesinde Selçuk İlköğretim Okulu'nun orada olmadığını düşünün. O projeksiyon daha farklı bir projeksiyon. Buğday Pazarı'nın olduğu bölge ile ilgili vatandaşlarımızla görüşeceğiz. Eğer bir mutabakat sağlarsak, orada hangi türden yapılaşma temin edilecek olursa olsun, konut veya ticaret, mutlaka ciddi bir otopark alanı koyduracağız projeye" dedi.
"OTOPARK HARÇLARI AMACINA UYGUN KULLANILACAK"
Kentte bugüne kadar belediyenin otopark harçlarından gelir elde ettiğini ancak, bu otopark harçlarından elde edilen gelirlerin amacına uygun kullanılmadığını dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil, bu anlayışı değiştirmek istediklerini söyledi.
Çınargil sözlerini şu şekilde noktaladı:
"Biz bu konuda ciddi çalışmalar yapacağız. Madde 1: Her projenin eklentisinde otopark olacak.
Madde 2: Otopark harçları alınıyor burada fakat yeni otoparklar üretilmiyor. Otopark harçları sadece belediyeye gelir getiren bir kavram olarak kalmış. Anlayış böyle. Bu anlayışın da değişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Belediye otopark harcı aldığı yere mutlaka otopark üretmeli. Otopark üretemiyorsa harç almamalı. Belediyenin bu tarz bir kaynağı oluşuyor, ama başka yerlerde kullanılıyor. Amacına uygun kullanılmayan bu kaynağı amacına uygun bir şekilde değerlendirmek istiyoruz.
Çünkü bu şehrin insanları mutlu ve huzurlu yaşamak için ne tür bir desteğe ihtiyacı varsa onu almalıdır."

Ersan Arslan / Sivasın Sesi
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...
Alt 19.07.2010, 23:30   #2
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1296 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Sivasa dev otopark yapılacak!

Haber gerçekten sevindirici.Otopark ve trafik sorunu Sivas'ın en önemli sorunlarından oldu artık.Bir de bir iki noktaya köprülü kavşak yaparsanız,büyük bir alkışı ve hatta bir sonraki seçimde oyu kazanırlar..
Alt 20.07.2010, 00:19   #3
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt
Standart Cevap: Sivas'a dev otopark yapılacak!

Sivasta en büyük sorun olan otopark sorunuda çözülürse gerçekten çok güzel olur..
Alt 20.07.2010, 00:26   #4
burak5866
Usta Yiğido

burak5866 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

burak5866 Şuan burak5866 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.08.2021 15:47

Tecrübe Puanı: 818 burak5866 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

bunu her hal ile ilgili geçen ahberde yazmıştım sonunda belediye başkanınında kafasına yatmış.acaba benden mi duydu sayın başkan.inşallah bende sayın başkanım gibi sivasıma belediye başkanı olamk istiyorum.eğer hakkımızda varsa hayırlsıı oslun diyelim.keşke başkanım halide ordan kaldırsa hem merkezin yükü azalır hemde oraya çok güzel avm veya büyük bir bina yapıalrak devlet daireleri yada belediye binası gibi şeyler yapılabilir.belediye doğru karar vermiş kesinlikle.

ayrıca sivas lisesi bahçesine eksinlikle uygun olur.çünkü bahçenin kot yüksekliği ile yolun kot yüksekliği baya fazla.nerden baksan 3 metre var.birazda kazı yapılırsa 2 katlı otopark bile olur.orasını iyi düşünmüş başkanım.ben düşünememiştim)))

Konu burak5866 tarafından (20.07.2010 Saat 00:26 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
burak5866 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 20.07.2010, 10:34   #5
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Trafik otopark gerçekten her yerin büyük problemi, bizdeki eksiklik sanıyorum günü birlik yaşamak gibi birşey, fakat yarını düşünmeden işler yapıyoruz. Bazı plan ve kararlar alınırken 50 yıl ilerisini de düşünmek gerekiyor, örneğin avrupa, adamlar şehircilik planını ta 60-70 yıl önce yapmışlar ve günümüzde rahatlıkla hala devam ediyor ve kullanıyolar. Mesela raylı sistem yeraltı tunelleri bunlar çok eski projeler avrupalı bunu 60-70 sene önce çözmüş. Bizde ise daha yeni yeni yapılıyor.
Yapılacak oto parkın hayırlı olamsını ve bir an evvel yapılmasını temenni ediyorum.
Alt 20.07.2010, 13:23   #6
semih5844
Yiğido
NO AVATAR

semih5844 Şuan semih5844 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.08.2010 15:32

Tecrübe Puanı: 609 semih5844 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Projeler ve fikirler gerçekten çok güzel Biran önce gerçekleşmesi dileğiyle..
semih5844 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.07.2010, 03:35   #7
ismail 58
Usta Yiğido

ismail 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ismail 58 Şuan ismail 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.01.2016 23:55

Tecrübe Puanı: 1070 ismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz sein

Bence alternatif yerler arasında geçen eski bugday pazarı otopark yapılması için en uygun yerlerin başında geliyor,

Bahse konu eski sebze hali ile aynalı çarşı altına otopark çalışmalarının başlaması demek şehir merkezine birkaç sene girilmeyecek ve keşmekeşlik alıp başını gidecek hele birde yönetim ve başkanın degişmesi durumunda devam edilmeyip proje degişikliğine gidilme ihtimali gözönüne alınırsa Sivas ve Sivas'lı kendi kazdığı kuyuya kendi düşmüş durumuna düşeriz.

Eski bugday pazarı yer açısından ve şehir yaşantısını olumsuz etkilememe açısından en uygun yer..
ismail 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ismail 58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 21.07.2010, 15:12   #8
ŞAHBEY
Usta Yiğido

ŞAHBEY - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ŞAHBEY Şuan ŞAHBEY isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.10.2010 14:10

Tecrübe Puanı: 624 ŞAHBEY isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

devasa olmasına gerk yok ihtiyacı karşılasın yeter...eh ihtiyaç anlaşılmış gelişme var
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ŞAHBEY'e Teşekkür Ediyor...
Alt 21.07.2010, 19:35   #9
burak5866
Usta Yiğido

burak5866 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

burak5866 Şuan burak5866 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.08.2021 15:47

Tecrübe Puanı: 818 burak5866 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
AKÇA Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
devasa olmasına gerk yok ihtiyacı karşılasın yeter...eh ihtiyaç anlaşılmış gelişme var
gardaş kusura bakma ama devasal olması şart.neden dersen.sivas ta herşeyi günü kurtarmak için yapılmış ve şimdi ihtiyaçalrı karşılamıyorlar.caddeler sokakalr hep dar.ihtiyaçları karşılamıyor.onlarda zamnında yol olsun diye açılmışlar.
belediyenin köpek barınağı,yen,şehir kavşağıve sıçak çermikten sonraki 4.beğendiğim çalışması olacak.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)