|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#31 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖnceVatan_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 15.07.2012 08:54
Tecrübe Puanı: 985
![]() ![]() |
![]() İzinde olmadığımız belli, izinde olsaydık şuanki konumda olacağımızı sanmıyorum. Ülkenin geldiği noktaya bakarmısın. Leş kargaları dolaşıyor üstümüzde, ülke bölünme moktasına gelmiş, bir avuç mutlu azınlık, yığınlar aç sefilleri oynuyor ülke borç batağına çekilmiş, eli kolu bağlanmış,dışarının güdümünden çıkamıyoruz. İstedikleri gibi yönlendiriyorlar. Ne derlerse tamam eyvallah başüstüne diyoruz.
İzindekiler haydi bitirin şu izinide, atanızın yoluna devam edin artık. Mecliste anayasada Türk cümlesinden rahatsız olanlar varmış onları çıkaralım diye fis kos fis kos yaparlarmış. Yazık yazık. Bende buna rağmen İNADINA TÜRK İNADINA ATATÜRK DİYORUM |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#32 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1301
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar LaEdri'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#33 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
![]() Son Aktivite: 14.09.2024 14:55
Tecrübe Puanı: 1348
![]() |
![]() tartışmanın seyri neden iki tane ya da daha fazla ''ata'' kabulunü çok güzel anlatıyor. Uygulamalı..
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar goramaz'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#34 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ismail 58 Şuan
![]() Son Aktivite: 10.01.2016 23:55
Tecrübe Puanı: 1074
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Uç noktalardan örnek verilmiş.;
Fatih Sultan Mehmet Mustafa Kemal Atatürk Arada kalanları ata olarak kabul etmemelimiyiz Çag açıp çag kapatan bir atamızı, yok olan imparatorluğun küllerinden bir devlet kuran atamızı kabul ederken arada kalan dönemine göre başarı gösteremeyen, şartların oluşmadıgı zamanlarda başarı saglayamayan atalarımızı yokmu saymalıyız. Herşeyde bölünüp tartışmaya giden vatanı birde atam şudur budur diyerek Millet içerisinde nifak çıkaranlar kervanına bizlerde katılıp süreci hızlandırmalımıyız..... Asla. Çag açıp çağ kapatan dünyanın kabul ettiği Fatih Sultan Mehmet atamıza sahip çıkarken, Birde yıkılan imparatorlugun küllerinden devlet kuran atamız Mustafa Kemal Atatürk'e şu açıdan bakalım derim.: Mustafa Kemal Atatürk Babası öldü.. Yetim büyüdü.. Üvey evlat oldu.. ... Tutuklandı.. Hapse atıldı.. Sürüldü.. İşsiz kaldı.. Şöyle yazıyordu o sıkıntılı günlerde kaleme aldığı günlüğüne; 'Harcamalarım fazla değil, zira gelirim hep az.' Hastalandı, böbreklerinden. Vuruldu, göğsünden. Mesleğinden atıldı. İdama çarptırıldı. Kardeşleri öldü. Çocuğu olmadı. Boşandı. Karaciğeri iflas etti. Evet... Mustafa Kemal Atatürk bu... Evladı olmayan bir yetimin, duygularını anlatın... Anlatın ki, o yetimin, evlatlarımıza bıraktığı hediyenin kıymetini anlasın evlatlarımız. Cumhuriyet, çocuklara anlatıldığı gibi, folklorik bir müsamere coşkusundan ibaret değil çünkü... Anlatın ki, kökeninde barınan derin hüznü kavrasınlar. İşte liste yukarıda. Kısacık ömründe bir insanın başına ne felaket gelebilirse gelmiş... Bunu anlatın... Direnen, teslim olmayan ruhu anlatın .. Korkmasınlar engellerden. Korkmasınlar yalnız kalmaktan. Korkmasınlar işsizlikten... Korkmasınlar parasızlıktan. Korkmasınlar alçaklardan. Korkmasınlar doğrulardan. Yürek dediğin... Sadece organ değil Bunu anlayın !!! Bir Anı ... İzmir kurtulmuş, çok tatlı bir yorgunluk, Ankara'ya hareket edecekler... Trene binerler ve kompartımana çekilirler. Ertesi gün, yaveri, Atatürk'ün kompartımanının kapısını çalar. Atatürk, yorgun, bitkin bir halde kravatını yıkamaktadır. Yaveri; 'Paşam bu ne hal, hiç uyumadınız herhalde, niye böylesiniz?' der. 'Çocuk, kompartımanıma yastıkla battaniye koymayı unutmuşsunuz. Kolumu yastık yaptım ağrıdı. Setremi yastık yaptım üşüdüm. Uyumadım kalktım' der. Yaveri; 'Aman paşam! Birimize haber verseydiniz. Hemen size bir yastıkla battaniye getirirdik' der ve bir ülke kurtarmaktan dönen komutan tarihi bir cevap verir; 'Geç fark ettim. Hepiniz en az benim kadar yorgundunuz, hiçbirinize kıyamadım. Önemli olan benim uyumam degil, milletimin rahat uyumasi ..' ATAMIZ SAYESİNDE ÖYLE RAHAT UYUYORUZ Kİ ; HALA UYANAMADIK !!! |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ismail 58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sabiha Serin Siir Kösesi | Sabiha Serin | Şiirler | 169 | 02.09.2010 10:50 |
Atatürk'ten Can Dündar'a Mektup... | Arif Coşkun | Serbest Kürsü | 38 | 23.07.2010 19:52 |
Rahmetle Anıyoruz! | yerliturkuaz | Atatürk ve Sivas | 43 | 10.11.2008 23:50 |
Atatürk SİVAS'ta-1 | Serd@r | Atatürk ve Sivas | 35 | 10.11.2008 22:22 |
ATATÜRK'ün kendi ifadeleriyle bazı tanımlamalar | ero | Atatürk ve Sivas | 17 | 03.06.2008 22:24 |