![]() |
#2131 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() filografozan Şuan
![]() Son Aktivite: 30.06.2014 00:13
Tecrübe Puanı: 888
![]() |
![]() SÖZ ÜSTÜNE BİRKAÇ SÖZ…
HAK için BESMELE’yle, kalem alsam elime Önce harf, sonra hece, sonra binbir kelime.. Konuk olur gönlüme, hoş geldi sefâ geldi, Davetsiz misafirler bilmem kaç defa geldi.. İnsan vahye muhatap, kâinatın özüdür. Sözlerin en güzeli, bir ALLAH’ın sözüdür.. Doğru söz, âdil hüküm, başımızın tâcıdır. Sevgi, şefkat, merhamet, her derdin ilacıdır.. Güzeller güzelinin kelâmıdır kitabın, Niçin O’nun kuluna çirkin hitâbın?.. Sözü yumuş yıkamış söylemiş Yunus’umuz, Söz bizim şerefimiz, arımız, namusumuz.. Söz vardır dilde dua, menziline ulaşır. Söz vardır söyleyenin ayağına dolaşır.. Belki hâlis bir sözde, belki sükûtta felâh. Kullanmayı bilirsen, söz çok güçlü bir silah.. Ağızdan çıkan sözle, namludan çıkan mermi İki dünya bir olsa, tekrar geriye döner mi?.. Söz vardır düşmanı dost, dostunu düşman eder. Söz vardır sahibini bir ömür pişman eder.. Sözünde insan gibi, namerti var, merti var. İpek gibi yumşağı, kaya gibi serti var… Söz var zakkumdan acı, sözler var baldan tatlı. Söz var ruha kelepçe, söz var nurdan kanatlı… Söz var kalem güzeli, söz var hüsn-ü hat olur. Söyleyeni sanatkâr, sözüyse sanat olur.. Bir sözü söylemeden dur düşün ince ince, Çünkü ölüm çok yakın, bakmaz yaşlıya gence… Her ne söyleyeceksen, pek uzatma öz söyle… Ya sükut et veyahut ibretli bir söz söyle.. Az konuş usandırma, dinleyen sıkılmasın. Bir söz ile gönüller, yuvalar yıkılmasın… Toprak varken gidipte taşa tohum ekilmez, Öyle sözler vardır ki,ölsen bile çekilmez.. Bir kem sözle senin hiç yüreğin kanadı mı?.. Çiğ sözler kırdı benim kolumu kanadımı… Söz ile yaralanan, sanma ki üzülmüyor.. Dil ile düğümlenen, diş ile çözülmüyor… Abdullah GÜLCEMAL 02.04.2010 arkadaşlar abdullah bey aslen sivaslı,ıspartada ikamet ediyor. netten diğer şiirlerinede ulaşabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() kartal- Şuan
![]() Son Aktivite: 04.02.2012 16:14
Tecrübe Puanı: 669
![]() |
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı kartal-'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2133 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SsİiVvAaSsLlIı Şuan
![]() Son Aktivite: 09.10.2015 16:30
Tecrübe Puanı: 1050
![]() |
![]() Herkeste bir seviyorum lafı.. Kimi görsem seviyor.. Kime sorsam seviyor.. Neymiş aşıkmış ona.. İki gün ...sonra bitiyor bakıyorumda.. ...Sevmek öylemi ya.. Seversen gözün görmez ondan başkasını.. Yada başkasını düşünmek aklının ucundan geçmez.. Ayrılık mı o karar öyle çabuk verilmez.. Sevmiyorsan eğer seviyorum demiceksin.. Kim bilir belki o gerçekten* seviyordur seni.. Düşünüyordur öyle aklından çıkmıcak gibi.. Kırma işte bu sevgiyi.. Sen seviyorum deyip iki gün sonra ayrılınca kalır mı bir önemi? Kalmamış sevgi sözcüğünün değeri.. Kimi görsem kime sorsam seviyor.. Bakıyorumda iki gün sonra oda bitiyor..
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() filografozan Şuan
![]() Son Aktivite: 30.06.2014 00:13
Tecrübe Puanı: 888
![]() |
![]() ANNECİĞİM
Ak saçlı başını alığ eline , Kara hülyalara dal anneciğim ! O titrek kalbini bahtın yeline, Bir ince tüy gibi sal anneciğim ! Sanma bir gün geçer bu karanlıklar, Gecenin ardında yine gece var; Çocuklar hıçkırır, anneler ağlar, Yaşlı gözlerinle kal anneciğim ! Gözlerinde aksi bir derin hiçin, Kanadın yayılmış çırpınmak için; Bu kış yolculuk var, diyorsa için, Beni de beraber al anneciğim !.. nfk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SsİiVvAaSsLlIı Şuan
![]() Son Aktivite: 09.10.2015 16:30
Tecrübe Puanı: 1050
![]() |
![]() İlk defa aşık oluyorum,ilk sarhoslugum, ilkkez yaktım bir sigara efkarlandım ilk kez.... ve bu sensiz ilk gecem ilkez ıcecegim acemisiyim sevdanın.... bak başim dönüyor kayboluyor hayalin gözûmden anlamsız sözler geliyo dilime.... Delirdim mi ne ilk kez bukadar küfür ediyorum agzim rahatliyor ama yüregim kıvranıyor... .ilke...z bu kadar canım yanıyor... dagldım her zerrem ayri yerlerde... dibine vuruyorum şişenin tek dostm o sanki ilkez konuşuyorum biriyle bana diyor ki içelim be içelim şerefe degil ********lere içelim içiyorum içiyorum ama doymuyorum.. Ben aşkın acemisiyim seni bi türlü unutamiyorum... ilkdin sonumsun biliyorum..
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tulina Şuan
![]() Son Aktivite: 27.03.2011 19:17
Tecrübe Puanı: 991
![]() |
![]() Benlikteki Sevgili
Günler sensiz sanıyor kendisini ama onlar bilmiyor ki sen aslında benliğimdesin,Kaynakwh: ŞİİR Yok değil değil Hatta içimdesin, İçimde olman da değiştirmiyor sensizliğimi, Ama dilimin söylediği sensizlik sadece bir aldatmaca, Dilim nerden bilecek kalbimdeki sevdiğimin resmini. Resmini öpmek istediğimde çıkarmaya çalışıyorum benliğimi, Başarıyorum ama sokamıyorum geriye içime,Kaynakwh: ŞİİR Çünkü artık girmek istemiyor bedenime, Ama Görüyormusun gönderiyorum gitmiyor, Beni dinlemiyor artık ama sen sen nereye Benliğim, Sende gitme ne olur sevdiğimle. Sen bari kal benimle.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı tulina'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2137 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() sivasli gönül Şuan
![]() Son Aktivite: 22.09.2012 21:06
Tecrübe Puanı: 604
![]() |
![]() SELAM OLSUN Düşünürüm nice nice Kâînat ki bir bilmece Allâh adın hece hece Ananlara selâm olsun Aynı olan içi dışı Gerçek gören yazı kışı İmanıyla mümîn kişi Olanlara selâm olsun Hâk yolunda verenler can İslâm için dökerler kan Derd ehline gerçek derman Bulanlara selâm olsun Güle hasret bülbüllere Tatlı sözlü tüm dillere Sevgi dolu gönüllere Girenlere selâm olsun İmânında hep gizlice İslâm ile tam sözlüce Hâk yolunda gündüz gece Gidenlere selâm olsun |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı sivasli gönül'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2138 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() doğan bulut58 Şuan
![]() Son Aktivite: 13.03.2015 00:32
Tecrübe Puanı: 1316
![]() |
![]() ![]() Bekledim Saymadim hasretinle bu kacinci yilbasi Bir ihtimal de olsa doner diye bekledim Ne bir demet karanfil ne bir damla gozyasi Bir hal hatir sormayi dener diye bekledim Su kista kiyamette omrume dusen karda Bir dostuma ugrayip ahvalimi sorar da Belki de bir merhamet duyar da Yenilmez gururunu yener diye bekledim Bir yanda gozlerimde ebediyet uykusu Bir yanda seni son kez gorememek korkusu O guzel ellerinden icersem bir damla su Butun izdiraplarim diner diye bekledim Perdesiz pencereme safakla soktugun an Gelipte basucumda boynunu buktugun an Pinar dudaklarindan ismimi doktugun an Icimdeki yanardag soner diye bekledim Ne sikmaga gucum var versen bile elini Ne sarmaga mecalim var o incecik belini Alnimda hayal edip o minicik mendilini Gul kokusu tenime diner diye bekledim Dudaklarimda tekbir ellerim goge acik Sen diye irkilirim ses duysam en ufacik O mavi gozlerini bir daha son defacik Dunya gozuyle gormek huner diye bekledim.. alıntı |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı doğan bulut58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2139 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() aysima58 Şuan
![]() Son Aktivite: 07.12.2015 00:23
Tecrübe Puanı: 1807
![]() |
![]() evet sol yanın acısı bayağı kötüymüş meğer
annecim seninde hep sol yanın acırdı sen acından kurtuldun annecim annein acısı kızına çayizmiş ya sen acını kızına verdin gittin ama ben vermek istemiyorum kızlarıma onlar daha çok gençler kıyamamki emiinim sende vermek istamazdin hayatta olsaydın sende bize kıyamazdın kız kardeşimede vermişin meğer yani paylaştırmışın bugün doktor söyledi sen aklıma geldin annemin hastalığı dedim doktora sol göğsünü aldırmıştık dedim korkma dedi doktor tedavisi mümkünmüş korkmuyorum anne sadece sevdiklerimden ayrılacağım diye üzülüyorum ama daha vaktim var hiç değilse torunlarını evlendirseydim diyorum gözüm arkada olmazdı dimi rahat olurdum ama allah büyüktür be anne belkide evlendiririm bellimi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı aysima58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2140 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() doğan bulut58 Şuan
![]() Son Aktivite: 13.03.2015 00:32
Tecrübe Puanı: 1316
![]() |
![]() BİLSEN
Kırdığın kadehte kalan ömrümden, Ağlarsın içtiğin yılları bilsen. Sayende sararıp solan ömrümden, Ağlarsın biçtiğin dalları bilsen. Bağban eyle dedin beni bağrına, Yanılıp yakılıp uydum çağrına, Bir demet hercai çiçek uğruna, Ağlarsın kırdığın gülleri bilsen. Ateşe su dedim göz göre göre, Aklım zavallıydı duyguma göre, Bahtına şükretti mecnun bin kere, Ağlarsın düştüğüm çölleri bilsen. Ar ettim sakladım uğraşlarımı, Haberdar etmedim sırdaşlarımı, Gizlemek isterken gözyaşlarımı, Ağlarsın seçtiğim yolları bilsen. Sefiller gücünü bende sınadı, Kimi kaçık dedi, kimi bunadı. Berduş eleştirdi ,sarhoş kınadı, Ağlarsın düştüğüm dilleri bilsen. Felsefe böyledir divanelerde, Teselli aranır bahanelerde, Bir kadeh mey için meyhanelerde, Ağlarsın düştüğüm halleri bilsen. alıntı |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı doğan bulut58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şiirler Duyguların Yazıya Dökülmüş Halidir | _DuMaN_58 | Aşk şiirleri | 1 | 13.08.2009 16:46 |
Gökhan Doğan'dan Şiirler | dede58 | Şiirler | 0 | 08.07.2008 14:05 |
PEÇETEMDEKİ ŞİİRLER | krmseremet | Arşiv | 7 | 02.04.2008 15:19 |
Sivaslilar.Net' te en uzun forum ve en beğendiğiniz forumlar hangileri????? | serkanka58 | Arşiv | 5 | 07.03.2008 12:58 |
EN BEĞENDİĞİNİZ REKLAM | puar | Arşiv | 9 | 02.02.2008 11:23 |