Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

12 Eylülde Anayasa değişikliğine ne diyeceksiniz? - Sayfa 45 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: 12 Eylülde Anayasa değişikliğine ne diyeceksiniz?
Evet 289 57,68%
Hayır 212 42,32%
Katılımcı sayısı: 501. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 28.08.2010, 10:30   #441
ÖnceVatan_58
Usta Yiğido

ÖnceVatan_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ÖnceVatan_58 Şuan ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.07.2012 08:54

Tecrübe Puanı: 984 ÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: 12 Eylülde Anayasa değişikliğine ne diyeceksiniz?

Alıntı:
LaEdri Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
-Yeni yasayla Danone'deki bakteri sayısı azalacak mı? Hayır
-Yeni yasayla ısırdığımız elmayı yemekten vazgeçince ısırdığımız kısım yine eskisi gibi kalacak mı? Hayır
-Yeni yasayla 500tl değerinde gömlek giyecek miyiz? Hayır
-Yeni yasayla SGK genel müdür olaak mıyız? Hayır..
-Yeni yasayla bu forumda herkes yönetici olacak mı ?Hayır...

Cidden biz boşa Evet diyoruz!
Üfffff çocuklaşma laedri keşke daha güzel şeyler yazsaydın, "benim babam senin babanı döver" gibi olmuş
ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 28.08.2010, 11:14   #442
ŞAHBEY
Usta Yiğido

ŞAHBEY - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ŞAHBEY Şuan ŞAHBEY isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.10.2010 14:10

Tecrübe Puanı: 628 ŞAHBEY isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

12 EYLÜL anayasa değişikliğine oyum EVET EVETTTT hayır diyenlerde kitapçığı alıp okusun köşe yazıları beni bağlamaz herkes fikrini yazsın
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ŞAHBEY'e Teşekkür Ediyor...
Alt 28.08.2010, 12:36   #443
35gürün58
Yiğido

35gürün58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

35gürün58 Şuan 35gürün58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.03.2014 15:15

Tecrübe Puanı: 726 35gürün58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

28 Ağustos 2010

Arslan BULUT

AKP’nin MUAVİYE POLİTİKASI

Tayyip Erdoğan, “Güçlünün haklı olduğu, zayıfın hakkını arayamadığı bir sisteme son veriyoruz. Yani üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü savunuyoruz. Şimdi yaptığımız bu” iddiasında bulundu.
Biz ise üstünlük sağlayamadığı tek alanın yargı olduğunu, orada da üstünlüğü ele geçirmeye çalıştığını biliyoruz.
Yani Tayyip Erdoğan, doğruyu söylemiyor, Muaviye taktikleriyle halkı yönlendirmeye çalışıyor.
* * *
Türkiye’nin bir değişim ve dönüşüm yaşaması gerektiğini belirten Erdoğan, “İnanın ayaklarımızda pranga var. Biz bu prangaları çözmediğimiz sürece... Sizler belki dışarıdan zannediyorsunuz ki ‘Parlamentonun yüzde 65’ine sahipsin, çöz de git’. Neyi çözüyorsun. Türkiye’de parlamentonun da yürütmenin de üzerinde bir yargı gücü var. Seni engelliyor. Ben bugün vali ataması yapamıyorum. Atadığım valiyi geri iade ediyor aynı anda. 23 kere bir müdürü geri iade edebiliyor” diye konuşuyor..
İyi ama, değişim dönüşüm, “demokratik özerklik, ayrı bayrak göstermek” kısacası ülkenin bölünmesi olarak ortaya çıktı. Evet çıkarsa, üniter yapı da değiştirilecek. Çünkü, gizli dünya hükümeti CFR, daha partisi kurulmadan gönderdiği memorandumda Tayyip Erdoğan’dan Ankara’nın yerel yönetimlere özerklik vermesini istemişti. Erdoğan da memorandumu parti programı haline getirmişti.
Yani Erdoğan yargının kendisine yaptığı engellemeden bahsediyor da ABD’nin, AB’nin, CFR’nin kendisini niçin desteklediğini anlatmıyor.
Yargı, Türkiye topraklarının yabancılara satılmasını önlemeye çalıştı. Özellikle Danıştay, Cargill adlı Amerikan firmasının Bursa’yı işgalini önlemek için uğraştı. Danıştay engelledikçe, Tayyip Erdoğan yeni yasa çıkardı. Yine Anayasa Mahkemesi, Türkiye-Suriye sınırındaki 550 kilometrelik mayınlı arazinin Tayyip Erdoğan’ın olağanüstü baskısıyla bir İsrail firmasına devredilmesini önledi.
Yargının böyle güzel engellemeleri var.
Tayyip Erdoğan ise “vali atayamıyorum” diyor. Yahu atadığınız valilerin bazıları, AKP il başkanlarından daha partizan davranıyor, başka partilerin mitinglerine, afişlerine müdahale ediyor, hatta birisi “ben hükümetin valisiyim” diyebildi. Demek ki Danıştay, doğrusunu yapıyor.
* * *
Bülent Arınç ise Hükümetin PKK ile pazarlık yaptığı iddiaları ile ilgili olarak “Kılıçdaroğlu’na da Bahçeli’ye de düşen şey, ‘ben teröristin söylediği lafa itibar etmem, lanet olsun sana, ben seninle mücadele ediyorum, senin suçladığın insanları ben suçlayamam’demeleri gerekiyordu” dedi.
İyi ama, görüşmeyi, Cmhurbaşkanı ve sonradan Başbakan da doğruladı, “devlet görüşür” dediler.
İstihbarat, hükümetten bağımsız mı çalışıyor?
Olabilir yani! Geçmişte bazı istihbarat mensuplarının maaşlarını Amerikalılardan aldıklarını biliyoruz. Neyse ki şimdi Türkiye’nin kendi istihbaratçısına verecek parası var.
Arınç, başörtüsü konusunda da CHP’yi eleştirirken “Tahmin ediyorum ulema diye Zekeriya Beyaz ya da Yaşar Nuri Öztürk’ü hatırlıyorlardır. Onlara sorarak başörtüsü sorununu çözmeye kalkarlarsa yandım Allah” diye konuştu.
Doğrusu bu söylemlerin tamamı, bana dişi deveyi halka erkek deve diye yutturan Muaviye’yi hatırlatıyor.
Siz Yaşar Nuri Öztürk’ün, Zekeriya Beyaz’ın tırnağı kadar değerli misiniz yani? İslam dinini Muaviye’den sonra yeniden iktidar aracı haline getirdiniz!
Devlet Bahçeli’nin söylediği gibi “Bu gidişat hayırlı bir gidişat değildir.”
35gürün58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı 35gürün58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 28.08.2010, 13:13   #444
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1301 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
ÖnceVatan_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Üfffff çocuklaşma laedri keşke daha güzel şeyler yazsaydın, "benim babam senin babanı döver" gibi olmuş
İşi sululaştıran,cıvık cıvık eden taraf Hayır cephesi.Yok paketin içinde fındık var mıymış,yok işsizlik var mıymış..Siz öyle derseniz biz de böyle deriz.
Alt 28.08.2010, 17:22   #445
KAOS
Usta Yiğido

KAOS - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KAOS Şuan KAOS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.06.2016 13:31

Tecrübe Puanı: 724 KAOS FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sayın KAOS alıntı yaptığınız yazım ve sizin yazınız. Mürekkep yaladığınızı söylemişsiniz. Keşke o mürekkebi yaladıktan sonra tükürmeseydiniz de düzgün okusaydınız yazımı.Ya da okuması daha düzgün birine okutsaydınız
Yehoo!!!!
Yaşaaa!!!!
Varolllll!!!!
Alıntı yaparken yaptığım hatayı nasılda yakaladın, ve eğitimi mi yorumladın.....
Şakşakçılarınla seni tebrik ederim...

Alıntı:
Ben İmam-Hatiplilerin düşüncesini söylemiyorum.
Ayrıca ben böyle düşündüğüm için engellenmedim,engellendiğim için böyle düşünüyorum.Envaisi ilahiyatta varmış.Zaten başka bir sözünüz yok ki.Ben dini bilgileri de iyi olan bir doktor olmak istiyorum.Nasıl olacak?İlahiyattan mezun olup doktorluğa mı başlayayım?Kaldı ki İlahiyat Fakültelerine bile sokmadılar türbanlıları.CHP'den ve onun zihniyetinden bu ülke çok çekti.O komplo dediğiniz şeyleri,yaktılar dediğiniz şeyleri kimlerin tezgahladığı gayet açık!Ne diyordu Türkan Saylan; "Bu ülkede bizim istemediğimiz hiçbir şey olmaz"..Peki siz kimsiniz Türkan Hanım?İşte artık bunlar bitti.Artık söz üstünlerin değil,kralların değil halkındır.
411 vekilin seceresine bakmadan önce seceresi bile olmayıp da bu ülkede at koşturanları konuşmalı!CHP zihniyeti sen türbanlısın diye ,İmam-Hatiplisin diye insanalrı etiketler,yükseltmez ama bizler sen açık bir bayansın,sen bilmem şu lisedensin deyip de engellemez.
Sen Türkan hocanın tırnağı olamazsın. Ömrünü bu ülkenin insanın cehaletine savaş için vermiş birine dil uzatmak ancak size yakışır...

Dini bütün olmak için imam hatip mi okumak lazımmış. Diğerlerinin, dedemin, annemin, babamın dini senden daha mı az bütün. Hadi oradan!!!
Hem ben dini bütün doktorları çok iyi biliyorum, sen merak etme, çevremde çok var..
Bir başka başlık altında sana tek tek anlatırım...

Söz halkın malkın değil, asıl söz şu an kralın kralınızı...
"Padişahım çok yaşa" gidin elini eteğini öpün, ancak size böyle el etek öpmek yakışır, hani o padişahın birinin eteğinin dibinde resmi çıkmıştı zaten.

Bu arada senin yaşın yetiyor mu Madımak olaylarına? bilmeden konuşma, ben oradaydım, yananları ben ayırdım, tedavi ettim. Bilmeden kulaktan dolma laflarla atıp tutmayın, önde giden sarıklı cüppeli, sakallıları gören gözlerime mi inanacağım sana mı?

Asıl siz bilmişsiniz bir türban başka bir derdiniz yok, neden Tayyip'in bunu çözmediğini çok açık görebiliyorum şimdi.

Konu KAOS tarafından (28.08.2010 Saat 17:22 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
KAOS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı KAOS'e Teşekkür Ediyor...
Alt 28.08.2010, 23:03   #446
LaEdri
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1301 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
KAOS Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yehoo!!!!
Yaşaaa!!!!
Varolllll!!!!
Alıntı yaparken yaptığım hatayı nasılda yakaladın, ve eğitimi mi yorumladın.....

Sen Türkan hocanın tırnağı olamazsın. Ömrünü bu ülkenin insanın cehaletine savaş için vermiş birine dil uzatmak ancak size yakışır...

Dini bütün olmak için imam hatip mi okumak lazımmış. Diğerlerinin, dedemin, annemin, babamın dini senden daha mı az bütün. Hadi oradan!!!
Hem ben dini bütün doktorları çok iyi biliyorum, sen merak etme, çevremde çok var..

"Padişahım çok yaşa" gidin elini eteğini öpün, ancak size böyle el etek öpmek yakışır, hani o padişahın birinin eteğinin dibinde resmi çıkmıştı zaten.

Bu arada senin yaşın yetiyor mu Madımak olaylarına? bilmeden konuşma, ben oradaydım, yananları ben ayırdım, tedavi ettim. Bilmeden kulaktan dolma laflarla atıp tutmayın, önde giden sarıklı cüppeli, sakallıları gören gözlerime mi inanacağım sana mı?

Asıl siz bilmişsiniz bir türban başka bir derdiniz yok, neden Tayyip'in bunu çözmediğini çok açık görebiliyorum şimdi.
Alıntı:
Yehoo!!!!
Yaşaaa!!!!
Varolllll!!!!

Türkan Saylan'ın tırnağı olacağıma yolda taş olurum,sokakta top oynayan çocuklar alır beni kale direği yapar daha iyi.Senin etrafında dini bütün doktorlar varsa benim etrafımda da sizin gibi öğretmenler var.Ve maalesef ki doktorların kimseyi ideoloji aşılaması mümkün değilken öğretmenelrin ki pek mümkün.4 tane apartmana sahip olup da kapitalizm kapitalizm diye yırtınan ulusalcı(!) öğretmenler var.Onlar var oldukça ben de var olacağım.

Annenizin babanzın dinini,takvasını bilemem,Allah bilir.Ancak benim dini bütün olmam için İmam-Hatip'e gitmem şarttı.Mesele meslek lisesi ayrımı yapmak değil,tek amaç İmam-Hatiplileri engellemek.Bunu herkes bal gibi biliyor.Ne diyordu o baro başkanı ,"İmam-Hatip'li bir Başbakan'ı içime sindiremiyorum"..Daha dur sen avukat efendi ,bunlar daha iyi günleriniz inşallah.Zulmünüzün cezası kesinlikle olacaktır.
Kurtuluş Savaşında'da hiçbirimiz yoktuk.Ne yapalım o zaman?Konuşmayalım mı,tartışmayalım mı Kurtuluş Savaşı'nı?Her gördüğünüz cübbeli,sarıklı Müslüman mı oluyor?Bir kafirin,münafığın ajanın,sarık giyip,sakal bırakıp rpoveke etmesi doğal olandır.Siyah takımla,güneş gözlükleiyle mi provoke edecekti?
Alt 29.08.2010, 21:52   #447
KAOS
Usta Yiğido

KAOS - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KAOS Şuan KAOS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.06.2016 13:31

Tecrübe Puanı: 724 KAOS FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Annenizin babanzın dinini,takvasını bilemem,Allah bilir.Ancak benim dini bütün olmam için İmam-Hatip'e gitmem şarttı.Mesele meslek lisesi ayrımı yapmak değil,tek amaç İmam-Hatiplileri engellemek.Bunu herkes bal gibi biliyor.Ne diyordu o baro başkanı ,"İmam-Hatip'li bir Başbakan'ı içime sindiremiyorum"..Daha dur sen avukat efendi ,bunlar daha iyi günleriniz inşallah.Zulmünüzün cezası kesinlikle olacaktır.
Kurtuluş Savaşında'da hiçbirimiz yoktuk.Ne yapalım o zaman?Konuşmayalım mı,tartışmayalım mı Kurtuluş Savaşı'nı?Her gördüğünüz cübbeli,sarıklı Müslüman mı oluyor?Bir kafirin,münafığın ajanın,sarık giyip,sakal bırakıp rpoveke etmesi doğal olandır.Siyah takımla,güneş gözlükleiyle mi provoke edecekti?
Türkan hocanın hayatı konusunda cahil olduğun için o konuda senle tartışmayacağım..
Kapitaliz ulusalcılık konularını ise bir başka başlık altında tartışırız. Doktorlar, öğretmenler konusunda da öyle.
Ha bu arada ben hem öğretmenim hem doktorum, HEM DE DİNİ BÜTÜNÜM
İki meslektekileri de biliyorum

Neden imam hatibe gitmiş olman şartmış anladım? Ama hala bir başkasının (annemin, babamın) dini bütünlüğünü sorguluyorsun farkında mısın?
Hem senin mantık yürütmenede hayranım, ben kurtuluş savaşını canlı yaşamış biri ile değil bir kaç kitap kütüphane yutsam boy ölçüşemem.
Vallahi gördüğüm insanların çoğuda Sivas'dan zaten tanıdığım bildiğim imam hatip mezunları ya da öğrencileriydi.
Hem zaten ben onlara müslüman demiyor ki, nereden çıkardın?
Ayrıca iyi taktınız şu ajan konusuna başka zaman olsa başka konu olsa hiç selam vermezsiniz, bu komplo teorilerine ama şimdi işinize geliyor.
KAOS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı KAOS'e Teşekkür Ediyor...
Alt 29.08.2010, 23:36   #448
LaEdri
Usta Yiğido

Alıntı:
Türkan hocanın hayatı konusunda cahil olduğun için o konuda senle tartışmayacağım..
Kapitaliz ulusalcılık konularını ise bir başka başlık altında tartışırız. Doktorlar, öğretmenler konusunda da öyle.
Ha bu arada ben hem öğretmenim hem doktorum, HEM DE DİNİ BÜTÜNÜM
İki meslektekileri de biliyorum

Neden imam hatibe gitmiş olman şartmış anladım? Ama hala bir başkasının (annemin, babamın) dini bütünlüğünü sorguluyorsun farkında mısın?
Hem senin mantık yürütmenede hayranım, ben kurtuluş savaşını canlı yaşamış biri ile değil bir kaç kitap kütüphane yutsam boy ölçüşemem.
Vallahi gördüğüm insanların çoğuda Sivas'dan zaten tanıdığım bildiğim imam hatip mezunları ya da öğrencileriydi.
Hem zaten ben onlara müslüman demiyor ki, nereden çıkardın?
Ayrıca iyi taktınız şu ajan konusuna başka zaman olsa başka konu olsa hiç selam vermezsiniz, bu komplo teorilerine ama şimdi işinize geliyor.
Annenizin ,babanızın takvasını bilemem,Allah bilir dedim,onların dinin sorgulamış oldum öyle mi?
Peki annenizin babanızın takvasını biliyorum deseydim ne derdiniz merak ettim?!
Türkan Saylan'ın konusunda ben cahilsem siz de cahilsiniz,ya da bakış açısı diyelim.
Sivas olayalrının,hiç bir dış etken olmadan ,sade ve sadece Alevi-Sunni çatışması olduğunu mu düşünyorsunuz?Hiç bir amacı olmayan,ama sadece o gün gelişen olaylara vuku bulmuş bir hadise mi olduğunu düşünoyrsunuz yani?
Alt 30.08.2010, 00:17   #449
sivaburs
Usta Yiğido

sivaburs - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaburs Şuan sivaburs isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.03.2016 22:10

Tecrübe Puanı: 1647 sivaburs COK SEVILEN BIR KISIsivaburs COK SEVILEN BIR KISIsivaburs COK SEVILEN BIR KISI

Bir arkadaşımızın "Amerikan tipi İslam" tabirini kullanması, beni bu tabiri araştırmaya itti. Bakın ne buldum. Sibel ERASLAN'ın yazısı.

................İlginç bir rapor var önümde: `Sivil ve Demokratik İslam: Ortaklar, Kaynaklar ve Stratejiler` başlığında Rand Corporation tarafından hazırlatılmış ve mart 2004`te deklare edilmiş bir rapor? Takriben bir yıllık süreç içinde yaşadığımız uğultular arasında nasıl da dikte edildiğine hayret ediyorum. Zira; raporun temelindeki anafikir; İslam coğrafyalarındaki yerli halkların yönetim taleplerinden vazgeçirilmeleriyle ilgili. Bunun için de sihirli bir kelime türetilmiş durumda : `sivil toplum örgütlenmeleri`? Ülkemizde de, bakıldığında camiada patlak veren sivil toplum örgütleşmeleri hiç boşa değil anlayacağınız. Devlet yönetme fikrinden zinhar kaçındırılan Müslümanların bir takım sivil adacıklar içinde kendilerini oyalamaları öngörülüyor malum raporda da? Son günlerde moda olan; İslam`ın devlet ve sistem önerisi yoktur sözü de boşa değil. Raporda, İslam ehli olanlar üzerinden inşa edilmesi öngörülen önemli bir ayrım var: Modernist ve laik düşünen Müslümanlar ile Geleneksel ve fundemental düşünen Müslümanlar. Bu ihtilafların körüklenmesi ve ümmet bilincinin kırılması ise temel amaç. İhtilaf ve bölünmenin peşinden ise, modernistlerin; fon, mali destek, medyatik basınç, reklam ve imkanlarla yaldızlanmasına geliyor sıra. Raporun açıkça ifade ettiğine göre, sivil toplum örgütleri de inşa edilmeye çalışılan bu light-neo İslam düşüncesinin paravanları olacak? Şimdi çevrenize iyi bakınız, hangi sivil güçler, nereden besleniyorlar, nereden kaynak ve güç, fon aktarımı buluyorlar, kimler yaldızlanıp, kimler parlatılıyor? Ne yani, diyebilirsiniz. Herkes fon talebinde bulunabilir? Ama malum bilgidir, kimin parasını yiyorsanız, onun ağzıyla konuşuyor bulursunuz kendinizi, buna da dikkat? Raporun ara başlıklarından biri radikal Müslümanlarla kesinkes savaşı öngörüyor. Zaten 11 Eylül`de Bush`un ağzıyla ilan edilmiş bir Haçlı Savaşı`nda, elbetteki tek yöntem Bağdat usulü işgal olmayacaktı ve hem daha sunturlusu daha sofistikesi işte şimdilerde `perde!` demekte? İşgali yaşamayan şanslı (!) islam toplumlarında da tank yerine sivil toplum örgütleri aracılığıyla bilinçler istimlak edilmeliydi? Bilinç istimlaki, hem daha ucuza geliyor. Yani askerleri ölmüyor, helikopterleri düşmüyor ve onuru kırılmıyor ABD`nin. Bizzat İslamcı aktörler taşeronluğunda gerçekleşiyor bilinç kayması. Dinin yanlış algılanması üzerine kuruluyor bu yeni oyun. Ve maalesef raporun ana başlıklarından biri mesela `sufizmin desteklenmesi` ile ilgili. İslamı modernleştirme tezinin sufizmle ne ilgisi var diyeceksiniz. Sufi karakteristiğinde rastladığımız alçakgönüllülük ve nefs terbiyesi başlığındaki o kendini suçlama eğiliminden istifadeyle hayattan elini eteğini çekmiş ve kaderci, her şeye razı olan ve itiraz etmeyen tipolojinin altı çiziliyor bu raporda uzun uzun. Direniş ruhunun karşıtı gibi ikame edilmeye çalışılan yerli ve Batıni hareketlerle, mücadeleci ve sistem teklifi olan hareketlerin arası açılıyor. Bunun en önemli neticelerini Irak`ta da yaşadık. Bazı yerli ve Batıni hareketler, Felluce`de yaşananlara sessiz kalmadı mı? Hatta işgalci güçlere direnen gurupları suçlar mahiyette cümleler sarfetmediler mi? Evet belki atom bombamız yok! Belki seyreltilmiş uranyum kullanmak da dini anlayışımızla bağdaşmıyor. Fakat elimizde öyle güçlü bir zırh ve öyle mükemmel bir kalkan var ki, hiçbir teknik bununla yarışamaz : TEVHİD ve ÜMMET ŞUURU? ABD`nin yok etmek istediği, unutturmak gayesinde olduğu işte bu cevher. Bahsettiğim raporun anahtar kelimelerinden birisi de `islam medeniyeti içindeki iç çatışma` modeli. İslam aktörlerini kendi iç tartışmaları içinde fasit bir daireye hapsetmek. Bu bağlamda `kadınlar ve demokratikleşme talepleri` ise birinci sırada yer alıyor. ABD destekli Amine Vedud`un Cuma namazı kıldırması veya Keşmir`de açılması desteklenen kadın mescitleri falan da boşa değil? Rapor, değişik islam ülkelerinden 500 dini liderin (imam) ABD`de eğitim alarak `Amerika tipi İslam`ı tedris etmelerini de öngörüyor. İslam`ın yeniden inşası anlamındaki bu tarihselci darbe, Kuranı Kerim`in yeryüzüyle olan bağlantısını kesmeye azimli? İlk emrin niçin `OKU`` olduğunu bir kere daha düşünelim? .......................

Evet, yazı burada bitti.

Şimdi, Cemaatleşmeye doğru gidildiği iddia edilen ülkemizde, yukarıdaki yazıyı dikkete aldığımızda bu cemaatleşme iyi mi sayılır? (Çünkü radikal bir harekettir)

Yok değilse, amerikanın getireceği söylenen İslam mı daha iyi?

Sizce biz bu noktada neyi seçmeliyiz?
Alt 30.08.2010, 09:38   #450
TripleDouble
Yiğido
NO AVATAR

TripleDouble Şuan TripleDouble isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 644 TripleDouble FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

HALK ARTIK AKP'Yİ İSTEMİYOR!

Miting hazırlıkları günler öncesinden başladı Akp'nin anons arabaları Ankara sokaklarında saatlerce miting duyurusu yaptılar, belediyenin tüm imkanları seferber edildi, Sincan'da akla gelen her yere 'Evet' ve Akp bayrakları asıldı, yollar yapıldı asfaltlar atıldı, yerler bal dök yala taktiğiyle tertemiz yapıldı.

Miting günü geldiğinde Ankara'nın diğer ilçelerinden ve şehir dışından otobüslerle insanlar miting alanına taşındı.
Karşısında büyük bir kalabalık bekleyen Tayyip miting alanına geldiğinde ŞOK oldu. ''Büyük ANKARA'' mitingine Ankaralının ilgisi yok denecek kadar azdı. Akp'nin kalesi konumunda olan ve 'çantada keklik' gözüyle baktıkları Sincan halkı bile ayağının dibindeki mitinge ilgi göstermemişti.

Akp'nin ''Büyük ANKARA'' mitingini yaklaşık 15.000 kişi izledi. Bundan bir kaç sene önce Sincan'da Akp mitingleri yüzbinlerce kişinin katılımıyla yapılırdı. Sincan'da yapılan miting bir kez daha gösterdi: HALK AKP'Yİ İSTEMİYOR!

Tayyip Erdoğan miting konuşmasını yaparken sinirinden ne diyeceğini şaşırdı ve ''iktidar hedef saptırıyor'' diyerek iktidarı suçladı. Tayyip Erdoğan ya çok sinirli ya da kendini çoktan muhalefet olarak kabullenmiş durumda...
TripleDouble isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı TripleDouble'e Teşekkür Ediyor...
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir)