|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 941
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) 'Dünya Kültür Mirası Listesinde' yer alan ve 'Görmeden Ölmeyin' sloganıyla tanıtımı yapılan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasını görmek için vatandaşları ve turistleri ilçeye çağırdı. Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özgün mimarisi ile dikkati çeken, Avrupalı bilim adamlarınca 'Anadolu'nun El-Hamra'sı' olarak görülen, mimari yapısıyla başta sanat tarihçileri olmak üzere mimar ve mühendisleri büyüleyen Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasının her insan tarafından görülmesi gereken bir eser olduğunu söyledi. Özellikle Müslüman alemini Ulu Camii ve Darüşşifasını ziyarete çağıran Gök, 'Böyle bir eser, böyle bir şaheser her kente, her ülkeye nasip olmaz, Hac farizasını yerine getiren Müslüman aleminin, buraya da bir ziyaret gerçekleştirmesini, burayı da görmesini istiyoruz. Bütün İslam alemini Ulu Cami'ye bekliyoruz. Can gözüyle görün, canlı görün, öyle ki görmeden ölmeyin, ölmeden gelin' dedi. - ESERİN ETRAFINDAKİ KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI- Ulu Camii ve Darüşşifasının etrafının kamulaştırma çalışmalarının gelecek yıl bitirilmesinin hedeflendiğini anlatan Gök, 'Biz de belediye olarak elimizi taşın altına koyacağız. Ulu Camii ve Darüşşifası sayesinde ilçemizin ünü dünyaya yayılmışken, şehir yapılanması hakkında yeni projeler üreteceğiz. Divriği'nin geleceği için yeni planlar yapıyoruz, özellikle yerleşim yerinde bulunan çarpık yapılaşma ilçemize yakışmıyor, bu konuda ne gerekiyorsa yapacağız' diye konuştu. Divriği'nin geleceği konusunda Umutlu olduğunu ifade eden Gök, son 1,5 yıl içerisinde ilçeye yönelik, özellikle Ulu Camii endeksli çalışmaların kendisini ve ilçe halkını mutlu ettiğini söyledi. Gök, şunları kaydetti: 'Özellikle Ulu Camii çevresinde başlayan düzenleme süreci ile ilçede hareketlilik başladı. Belediye olarak bizim de vatandaşlara yönelik gezi ve dinlenme alanları oluşturmak için bir dizi çalışmalarımız var. Bir çok mahallede çocuk parkları açılışı gerçekleştirdik, yıllardır çamurlu olan yüzlerce mahalle sokaklarına taş parke döşedik. Divriği'nin geleceği için çalışmalarımızı aksatmadan, durmadan gerçekleştiriyoruz.' (MCH-AHM-İSA-OSM) - SİVAS (Anadolu Ajansı) |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Burayı görmeyi gerçekten çok istiyorum.Rabbim ömür verirse inşaallah birgün görürüz.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4546
![]() |
![]() Diriği ulu camiyi ben bir kac defa gördüm harika bir mimarisi var herkesin imkan buldukca ziyaret etmesini tavsiye ederim
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar altuntas58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5485
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Rabbim ömür verirse. ben Sivasimin ve ilce, köylerini gezmeyi cok isterim.
Bilmedigim görmedigim cok yerler var.
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sivas'ta fayton gelin arabası modası | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 4 | 06.06.2010 12:05 |
bilgisayarla iLqili 100 konu.. | selocan58 | Bilgisayar ve İnternet Dünyası | 3 | 04.07.2009 15:32 |
Görmeden Ölmeyin ! | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 23 | 03.07.2009 19:55 |
GÜRÜN İLÇESİ’NDE DÜĞÜN ADET VE GELENEKLERİ HAKKINDA | gul-i_ahmer | Gürün | 4 | 16.09.2008 12:08 |
SİVAS'TA GELİN HAMAMI | Sabiha Serin | Arşiv | 9 | 21.03.2008 20:40 |