|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 941
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Anlaşmalı olarak eşinden boşanıp yetim maaşı alan bazı kadınlar insan hakları başvuru kutusuna yapılan isimsiz başvurularla ihbar edildi. İl insan hakları kurulu ise gerekli araştırmayı yaparak Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürlüğü’ne durumu bildirdi. Eşinden boşanan ve babası vefat eden bir kadının, babasının emekli maaşını alabiliyor. Sosyal devlet anlayışı içerisinde söz konusu kadınlara sağlanan bu hak, bazen istismar edilebiliyor. Sivas’ta da bu tür durumlar yaşanabiliyor. Hatta haksız şekilde maaş alma durumu, Valiliğin giriş kapısında bulunan insan hakları başvuru kutusuna atılan bir zarfla ihbar mektuplarına bile yansıyor. Sivas il insan hakları kurulu temmuz ayı toplantısında da bir ihbar mektubu değerlendirildi. İnsan Hakları Başvuru Kutusuna yapılan isimsiz başvuruda; anlaşmalı olarak eşinden boşanan bir bayanın haksız bir şekilde babası üzerin maaş aldığı konulu başvuru araştırıldı. Söz konusu maaşın iptal edilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürlüğü’ne de müracaatta bulunuldu. Bir başka ihbar mektubunda da aynı adreste ikamet eden iki kız kardeşin, eşlerinden anlaşmalı boşanarak babalarından maaş aldıkları belirtildi. İl insan hakları kurulu bu konuyu da araştırmak için işlem başlattı. Kaynak: Sivaspostası |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ülkemizde buna benzer okadar çok maaş alanlar varki sorma gitsin.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaZaN Şuan
![]() Son Aktivite: 14.05.2013 14:36
Tecrübe Puanı: 2309
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Evet çok fazla var , bu parayıda alıp helal helal yiyecekler yazıklar olsun...
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı HaZaN'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4546
![]() |
![]() Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorlar bu ahlaksız insanlar ülkemizde cezalar cadırıcı değil haksız kazanc ve sahtekarlık yaptığında ağır ceza vermezlerse olacağı bu işte onun için bu tür olayların sonu gelmez diye düşünüyorum
![]() |
#5 |
Yiğido
![]() ![]() ![]() HeRcaİ58 Şuan
![]() Son Aktivite: 16.08.2011 23:04
Tecrübe Puanı: 545
![]() |
![]() 3 Kuruşa tamah edip, yetim hakkı yiyenlere yazıklar olsun, haram olsun , zehir zıkkım olsun. Madalyonun diğer tarafında ise, insanları bu 3 kuruşa mahrum bırakan zihniyete de yazıklar olsun...
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı HeRcaİ58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() aysima58 Şuan
![]() Son Aktivite: 07.12.2015 00:23
Tecrübe Puanı: 1806
![]() |
![]() eşinden ayrılıp tekrar birlikteliklerini devaam ettirerek alıyorlarsa evet zehir zıkkım olsun ama eğer eşinden boşanmış zor durumda çalışamıycak kadar rahatsızlığı varsa buna haktır kardeşim.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar aysima58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() burak5866 Şuan
![]() Son Aktivite: 19.08.2021 15:47
Tecrübe Puanı: 828
![]() |
![]() ne yapsın adamlar zaten bunu yapanlarda 3 kuruşa muhtaç insanlar genelde işi gücü yok en azından oradan gelen parayla geçiniyorlar.ben yapanlarada hak veriyorum NE YAPSINALR ADAMLAR.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar burak5866'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#8 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() İşi var, Arabası var, Evi var, Peki neyi yok resmi nikahı yok, Niye yok.? Babadan dededen kalan maaşı almak için yok.Doğrumu yanlışşşş
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() burak5866 Şuan
![]() Son Aktivite: 19.08.2021 15:47
Tecrübe Puanı: 828
![]() |
![]() ama hepsi öyle değil salim abi bende zaten genelde dedim yorumda.senin dediğin gibi olanlara bişey demiyorum.onlar haksızlar aldıkalrı para da ama diğerleri ne yapsın adamalar o parayla geçineni bile var.
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
![]() Son Aktivite: 14.09.2024 14:55
Tecrübe Puanı: 1353
![]() |
![]() Az önce minübüse bindim önümde on yaşlarında bir çocuk oturuyordu. baktım yüzü kapkara soğuk çarpmış. Gocuğunda yırtıklar gelişigüzel dikilmiş.Okula gidiyormusun dedim :Bitti okulum mendil satmaya gidiyorum dedi. ailen ne iş yapıyor dedim. babası nette tanıştığı bir kadın yüzünden annesinden boşanmış , annesi de kansermiş. Yolparanı vereyim kabul eder misin dedim . Kabul etmedi. O yaşında bana insanlık dersi verdi. Çok utandım muhtaç olduğu halde almak istemedi. Bu haberi de okuyunca ibret olsun diye yazmak istedim.
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı goramaz'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|