Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
AŞIRI TÜKETİM - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Türkiye Çocuk Dergisi'ndeki Masallarım           »          Mustafa Kemal ATATÜRK...           »          Sen Yoluna Ben Yoluma - Serdar Yıldırım           »          Karagöz İle Hacivat: Koca Kafalı Bir Keleş           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI

Seçenekler Arama Stil
Alt 15.01.2011, 14:26   #1
AĞAOĞULLARI
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

AĞAOĞULLARI Şuan AĞAOĞULLARI isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.11.2017 12:02

Tecrübe Puanı: 645 AĞAOĞULLARI FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart AŞIRI TÜKETİM

Dünya da gelişen teknoloji toplumları birbirine yaklaştırırken içiçe yaşam mücadelesi başladı. Dolaysıyla bu yakınlaşmadan evlilikler,akrabalıklar olmaya başladı.bu da güzel bir gelişme bütün yollar Allaha çıkar.Medeniyetler,kültürler birbirine karıştı. Örf adet gelenek ayırt edilemiyor sosyal yaşantının çıtası yükseldi. Böyle olunca bir gün gelecek ki medeniyetler çatışması ortadan kalkacak. Savaşlar son bulacak uygar yaşamın temelleri atılmış olacak Yurtta
sülh Cihan da sülh sözçüğü geçerliliğini koruyacak. Mutluluk rüzğarları dünya ekseninde dönmeye başlayacak.

Olaylar böyle gelişmekte iken hızlı gelişen teknolojinin aşırı şuursuz lüks tüketimin önüne nasıl geçilecek. Az gelişmiş ülkeleri borç batağına sürükleyen ,
hızlı gelişen teknolojinin yarattığı lükse karşı aşırı tüketimin bireyleri ve toplumları borca sürükleyecek. Çok hızlı bir borçlanma bireyleri etkilediği gibi az gelişmiş dışa bağlı milletleri de etkileyecek tir. Her aile yeni çıkan mamüle sahip olmak arzusunda olduğu için imkanları müsait olmasa dahi borç bulup alacaktır.

Borç nereden bulunacak tır. İmkanları müsait olmayan aileler eskiden tefecilerın kapısını çalıyordu . Günümüz de bankaların kapısını aşındırıyor. Bu da çok iyi bir gelişme tefeciden kurtulduk faizler de düşük. Bankalar kapılarını açtılar çeşitli isimler adı altında her keseye uygun kredi veriyorlar. Günlük alış veriş için kredi kartı veriyor. Halkımız da hızla borçlanıyor. "Al borca koy hurca" örneği. Bunun karşılığını ödemek var dilimiz de bir söz var ödenir. Nasıl ödeneceğinin hesabı yapılmaz. Bireylerin borcu eşittir devletlerin borcuna. İstek ve arzularımıza gem vurmasını ,duygu ve düşüncelerimize sahip olamasını bilemiyoruz.

Dolaysıyla buradan yola çıkarak her doğan çocuk borçlu doğuyor,.Her ölen kişi borçlu ölüyor. Yaşamımız borçla ölümümüz borçla. Eskiden büyüklerimiz derlerdi ki yastık altında üç beş kuruş kefen paramız olsun. Yastık altında para kalmadı.
Gelişen teknolojiye, aşırı tüketime gitti bankarala borçlandık. Kart borcu,kredi borcu,lüks eşyalar,evler arabalar telefonlar say sayabildiğin kadar. Borçla doğduk borçla öleceğiz.

Nüfusumuzu borcumuza böldüğümüz zaman fert başına düşen borcumuzu anlamış oluyoruz. Eskiden kalan bir söz aklıma geldi "borç yiğidin kamçısıdır" derler. Hayatta borçsuz insan olmaz, borçsuz devlet olmaz doğrudur. Borçsuz yaşanmaz normali karar anormali zarardır. Yani azı karar çoğu zarar çok olunca tehlike sinyalleri çalmaya başlıyor.

Dünya da kriz var ,işsizlik var her ülke bununla savaşıyor. Her toplum iktisat ve tasarrufa gidiyor. Gelirle giderini dengelemeye çalışıyor mali dengeler bozulma sinyalleri verirken , bizler toplum olarak aktifle pasimimizi dikkate almalıyız. Yani gelirle gideri dengelemeliyiz. Aksi takdirde her an icra ve haciz kapımız dadır. Bu da çok tehlikeli bir gelişmedir. Bu yüzden icralarda sıra bekleyen binlerce dosyalar beklemektedir. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. Saygılar Ağaoğulları 15/1/2011.
AĞAOĞULLARI isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı AĞAOĞULLARI'e Teşekkür Ediyor...
Alt 15.01.2011, 18:47   #2
ÖnceVatan_58
Usta Yiğido

ÖnceVatan_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ÖnceVatan_58 Şuan ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.07.2012 08:54

Tecrübe Puanı: 1034 ÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: AŞIRI TÜKETİM

İnsanın insanca yaşayacağı koşullar oluşturulmalı. Çalışanına 600-800 tl maaş ver ondan hizmet bekle geçimini sağla de, nereye kadar? Tamam israf iyi şey değil, israfı yapan kesim belli zaten. Tok açın halinden ne anlar. Halk borçlandırılıyor yine halka ödettiriliyor, kalbur üstü insanlar da pastanın başına geçip bir güzel yiyorlar. Bütün hadise bu.
ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)