Cevap: Duraklar park yeri oldu vatandaş sıkıntıda
Geçen yıl Atatürk Cad. nin yeni ksmı yapıldı..Cad. nin bu yapılan yeni kısımlarını adım adım takip ettim..Bundan 1 yıl öncesine kadar gurbette yaşayan birisi olarak;gurbette 15 yıldan fazla yaşayan bir olarak çok sayıda ili görme şansım oldu...Büyük şehirlerinde çoğunu görmüş biri olarak hiçbir ilde ana caddeye otopark yapılan bir ile rastlamadım..Ana cad. ye otopark yapılarak bir kere eski cad. çok daraltıldı..Bazıları diyor ki efendim kaldırımlar çok genişmiş onun için otopark yapılmış..Yanlış efendim kaldırımlar geniş olursa olsun ;geniş kaldırımlar yayalar için daha kullanıma elverişli olmaz mı?İlerde yolun kenarına otopark yapıldığı için Allah korusun bir kaza olursa bunun hesabını kim verecek..Belediye Başkanı Sivas'ta otopark sorunu olduğu için Atatürk Cad. nin kenarın otopark yapıldı diyor..Ne kadar yanlış bir düşünce;otopark yoksa Sivas'a yeraltı ve çok katlı otopark projeleri yapacaksın başka çare de çok....Belediyenin halka artık yeni otoparklar yapması mecbur...Sivas artık 150-200bin nüfuslu bir şehir değil;Sivas'ın nüfusu 400binlere dayanmış durumda..Neredeyse 500binlere dayanarak B.Şehir statüsüne girmeye aday bir kente Belediyenin bir humaralı görevi çağdaş Otopark projeleri yapmak ve üretmektir...Bunu yapan Belediyeler kendilerine çağdaş belediyeler adını verirler...Yapamayanlar ise yerinde sayarlar....
|