![]() |
#141 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() AKÇAMAGRALI58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.12.2012 20:05
Tecrübe Puanı: 689
![]() |
![]() Teşekkürler kıymetli toprağım.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı AKÇAMAGRALI58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#142 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() BİZİM ELE GİDELİM
Yemlikler yeşermiş madımak çıkmış, Yar seninle bizim ele gidelim. Kızılırmak yine çağlayıp akmış, Yar seninle bizim ele gidelim. Baharın kokusu dağları sarar, Isırgan otu da şifadır yarar, Buralarda durmak ömrüme zarar, Yar seninle bizim ele gidelim. Ocakları çatıp hedik yapalım, Çıkıp dağlarına nara atalım, Kekliğini avcı olup tutalım, Yar seninle bizim ele gidelim. Kangal çermiğinde derman buluruz, Katmerli börekli azık alırız, Dostlarla buluşur mutlu oluruz, Yar seninle bizim ele gidelim. Çökelekli yufka ekmek sararsın Kepezin başında ışkın ararsın, Yine götür diye hayal kurarsın, Yar seninle bizim ele gidelim. Kalesine varıp seyrine dalsak, Ozanlar dilinden türküler çalsak, O gök medresede bir namaz kılsak, Yar seninle bizim ele gidelim. Orhan Sivas, i, der açtı çiçekler, Şu gurbet derdime nice dert ekler, Garip anam köyde yolumu bekler, Yar seninle bizim ele gidelim. 13.04.11.Orhan KIZLARKAYASI |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı AKÇAMAGRALI58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#143 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4540
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Yüregine, kalemine saglik topragim, gönül cesmen hep aksin. Tebrikler.
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sandalli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#144 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
ŞEHİDİM Regayip gecesi nur gibi dogdun Ramazan üçünde acıya bogdun Ragıbım yanımda koca bir dagdın Seni bende alan Hak,tı şehidim Sen ki anasının nazlı kuzusu Sen ki anasının ciğer sızısı Sen ki anasının alın yazısı Yoklugun bagrıma çöktü şehidim Şehitlik haberin sahurda geldi Yüreğimi parçalayıpta dildi Sanki sol bögrümü bir kurşun deldi Elimden tutanım yoktu şehidim Sızladı yüreğim aldılar canım Yıkılsın üstüme yaptıgın han,ım Diyebilirmiyim sagol vatanım Güneş vurdu belim büktü şehidim Yavrum yokluğuna nasıl dayanam Kırldı kollarım yoksulum anam Anan öle kuzum kavrulup yanam Makber bile bir of çekti şehidim Sakarya hüzünlü sor hele niye Anam ağlamasın şehidim diye Emanetim olsun size hediye Yarin bakışları ok,tu şehidim Albayrak lı tabut geldi kapıya Yarabb kim dayanır böyle acıya Selam olsun kardaş ile bacıya Giderken gülerek baktı Şehidim Yaz sivasi zor gelsede bir satır Mütavazi dürüst bilirdi hatır Oku fatiha yı şehide götür En yüce makama çıktı şehidim Melekler rütbeni taktı şehidim Orhan KIZLARKAYASI |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar AKÇAMAGRALI58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#145 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() GARDAŞ KÖYÜ ÖZLÜYORUM
Nede olsa baba yurdu kolay mı söküp, te atmak, Her kişiye nasip olmaz onun rüyasına yatmak, İster miyim ben dostumun hasretine hasret katmak, Benim senden hiç farkım yok gardaş köyü özlüyorum. Burnuma kokusu gelir tencerede yanan aşın, Burda güzel göremiyom yolunmadık kalın kaşın, Yüreğimde özlemi var karşıdaki kara taşın, Uzak kaldık memlekete gardaş köyü özlüyorum. Hiç gurbete gelir miydik kazancımız yetse idi, Aza kanaat ederdik ekinimiz bitse idi, Soba kendini ısıtmaz kışın baca tütse idi, Gene de çekilmez gurbet gardaş köyü özlüyorum. Sivas, i der ömür kısa küskünlerle barışalım, Kem sözle kimseyi kırma tatlı dille konuşalım, Bu dünya kimseye kalmaz hayır işte yarışalım, Hayalimdir geri dönmek gardaş köyü özlüyorum. 26.07.11.Orhan KIZLARKAYASI |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|