|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
28.05.2009, 07:20 | #31 |
Moderator
Salim58 Şuan
Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Yaş: 58
Mesajlar: 59.381
Tecrübe Puanı: 10
|
Cevap: ELMALI KURABİYE
çok güzel duruyor sabah sabah güzel olur çayla
|
28.05.2009, 21:41 | #32 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Yaş: 57
Mesajlar: 48.623
Tecrübe Puanı: 5466
|
Cevap: ELMALI KURABİYE
__________________
|
28.05.2009, 22:12 | #33 |
Usta Yiğido
bahar5834 Şuan
Son Aktivite: 23.05.2010 00:10
Üyelik Tarihi: 25.01.2009
Mesajlar: 6.805
Tecrübe Puanı: 1262
|
Cevap: ELMALI KURABİYE
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
__________________
Cahillerin kalbi dudaklarında, alimlerin dudakları kalplerindedir.
|
25.12.2010, 16:22 | #34 |
Yeni Yiğido
ozgul58 Şuan
Son Aktivite: 11.04.2011 11:59
Üyelik Tarihi: 03.12.2010
Mesajlar: 6
Tecrübe Puanı: 0
|
Cevap: ELMALI KURABİYE
ben bu kurabiyeye bayılıyorum mükemmel görünüyor elinize sağlık
__________________
Neye yaklaşsam uzaklık ve kırgınlık.Anla ki yok,ALLAH'TAN başkasıyla yakınlık. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ozgul58'e Teşekkür Ediyor... |
13.09.2011, 19:53 | #35 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Yaş: 57
Mesajlar: 48.623
Tecrübe Puanı: 5466
|
Cevap: ELMALI KURABİYE
Malzemeler 150 gr yumuşatılmış tereyağ 1 çay bardağı sıvıyağ 1 yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı nişasta 1 su bardağından biraz az pudra şekeri 3-3,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu İçi; 3 elma 2 çay kaşığı tarçın 4 yemek kaşığı tozşeker Üzeri için; 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri Yapılışı Elmaları soyup, rendeledim, şekerle birlikte orta ateşte suyunu çekene kadar kavurdum. Tarçın ekleyip, soğumaya bıraktım. Ceviz kiyip karistirdim. Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp, un ekleyerek, ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yaptım. Hamuru 5 parçaya ayırıp, 30-35 cm açtım ve kestim. Elmalı harçtan koyup, sigara böreği sarar gibi sardım. Pişirme kağıdı serdiğim tepside, 170 derecede, çok hafif pembeleşene kadar pişirdim. Soğuduktan sonra pudra şekerine batırdım. (Kurabiyeyi tepsiden çıkarırken kırılmaması için, pişirme kağıdı kullanmanızı tavsiye ederim) |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor... |
Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir) | |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
ELMALI STRUDEL | kronik | Kekler & Pastalar | 11 | 13.11.2008 12:55 |
BİTLİ KURABİYE :) | kronik | Kekler & Pastalar | 14 | 31.10.2008 19:28 |
TIRTIL KURABİYE... | kronik | Kekler & Pastalar | 9 | 12.10.2008 18:14 |
Cevizli Zeytinli Kurabiye | Esengül | Hamur İşleri | 0 | 03.10.2008 20:30 |
üzümlü kurabiye | kronik | Kekler & Pastalar | 4 | 24.07.2008 12:42 |