![]() |
#161 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
![]() Son Aktivite: 18.01.2015 21:31
Tecrübe Puanı: 1529
![]() |
![]() sen konuyu genelleştirmişsin ben bireyden söz ediyorum sevgili duman
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#162 | |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
İlk iki paragraf biriye yönelik, diğerleri kendi düşüncem. |
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#163 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
![]() Son Aktivite: 18.01.2015 21:31
Tecrübe Puanı: 1529
![]() |
![]() Başbakan güzel şöylemiş. Bu sitede bazılarının "bir insan hem çağdaş hem dindar olamaz" lafınada cevap vermiş zaten.
bende yorumumu bu sözün karşılığı olarak bir insanın hem laik hemde bal gibi müslüman olacağını belirtmek için yaptım hoşça kal duman
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#164 | |
Navigator
![]() Alıntı:
Ben; neden kişilerin değil, kurumların Laik olduğunu açıkladım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Navigator
![]() İyi de abi öyle düşünmüyorsan, "hem laik hem müslüman" ile "hem çağdaş hem müslüman" birbirinin karşılığı olarak niye görüyorsun..
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |||
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
![]() Son Aktivite: 02.03.2016 05:48
Tecrübe Puanı: 737
![]() |
![]() O kadar yazımdan bula bula bu olmayan bu çelişkimi mi buldun Sn. LaEdri. Kaldı ki çelişki de değil. Yazıları genelde okumadan mutlaka cevaplamış olmak için cevap veriyorsunuz.
Yazımda açıkça belirmiştim. Davanın sonuçlanmamış olması benim söylediğime cevap değil ki. Ben ne söylemiştim; Alıntı:
İmtiyaz meselesini açtın cevap verdim. Yazsam sayfalar dolar. Alıntı:
Demokrasiyi herkes kafasındaki gibi tanımlamamalı. Seçimlerdeki oy sayısı ile karıştırmayın. Demokrasi çoğunluğun söz sahibi olduğu bir sistem değildir. Aksine, söz sahibi nitelemesinde haklar sözkonusu ise, azınlığın haklarının çoğunluğun hakları kadar korunduğu bir sistemdir. Çoğunluğun oyunu aldım diye dini ve milli değerleri, yani kutsallıkları siyasete alet edip azınlıkların haklarını sömürmek demokrasi değildir. Dikta rejimdir, ırkçı rejimdir, teokratik yapıdır. Alıntı:
Böyle bir düşünce olamaz. "Kin" insanlara düşmanlık aşılamaktır. İslamda kin'e yer yoktur. Böyle mi dindar genç yetiştirilecek? İşte hadisler: "Kin, kınanmaya en çok layık kusurdur." "Kin, hased ehli olanların ahlakıdır." "Kin çetin bir dert ve helak edici bir hastalıktır." "Kötülüğün silahı kindir."
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sivaslınet'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#167 | ||
Navigator
![]() Alıntı:
Kimse azınlık haklarını sömürmüyor. Önceki yazımda dediğim gibi, yönetim şekilleri bazı amaçların önünde engel duramaz. Hele ki bu amaç din olursa. Örnek veriyim, Devletlerin kendi içinde gizli olarak yaptığı bazı durumlar var değil mi, infazlar vs.. sizce bunlar demokratik mi, değil. Halkdan gizli yapılır, her ülke bunu yapar. Hiç bir ülke tam demokratik değildir, olamaz da. Çünkü her ülke yasalarını kendine göre yorumlar, kendisi çevreçelerdirir. Bizim ülkemizde müslüman nesil yetiştirmek zaten vardı, yapılıyordu. Ama Başbakan yeni dile getirdi. Müslüman nesil yetiştirilmesini istemeyenler olabilir. Seçimler geldiğinde bu konuyuda düşünür öyle oylarını atarlar. Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Sn. Duman 58, Benim istediğim gibi sen de devletin demokratik olmasını istiyorsan eğer; din ve etnisite konusunda da demokratik olmasını isteyebilecekmisin? Demokrasinin, çoğunluğun SÖZ SAHİBİ olmakla, çoğunluğun değerlerini dayatma hakkı elde edemeyeceğini, demokrasinin bu olmadığını, demokrasilerde, bir kişinin bile değerlerine devletin aynı önemi vermesi gerektiğini vurgulamak istemiştim. Galiba anlaşılmadı. Ya da ben anlatamadım. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
![]() ![]() |
![]() |
#169 | ||
Navigator
![]() Alıntı:
Ben yönetim şekli olarak demokrasiyi, insan hakları eşitlikler vs gibi konularda desteklesem de, bazı konularda benim hayatıma cevap vermeyen bir yönetim şekli olarak görüyorum. Az çok anlamışsınızdır. Siz "çoğunluğun değerlerini dayatma hakkı elde etmeyeceğini" vurgulamak isteseniz de durum tam olarak böyle olmamaktadır. DİNİ değerler konusunda, her değer kendi safınını güçlendirmek için çabalar. Bunu yaparken demokrasi söz konusu olmaz, dini değerler söz konusu olur. Alıntı:
Kitap okumayı sevmeyen ya da tek yönlü okuyan "necip" milletimizin; Necip Fazıl'a ait olduğunu bilmeden, Necip Fazıl'ın hangi duygu ve düşünce saikiyle dile getirdiğini anlamadan; Başbakan'ın konuşmasında hangi maksada mebnî olarak vurguladığını analiz etmeden eleştirmeye başladığı, eleştireceği söz. Şiir şu şekildedir: "Gökleri çökertecek ve son moda kurbağa diliyle bütün 'dikey'leri 'yatay' hale getirecek bir çığlık kopararak 'mukaddes emaneti ne yaptınız? ' diye meydan yerine çıkacağı günü kollayan bir gençlik... Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin dâvacısı bir gençlik... " Şiirde ve Başbakan'ın konuşmasında vurgulanan "mukaddeslerine, değerlerine sahip çıkan ve değerlerini arkadan vuranları, mukaddesatına tuzak kuranları unutmayan gençlik!" anlamındadır. Elbette anlayana! Tabi, birileri "bir başbakan kin ve nefret söyleminde bulunur mu?" diye kendilerini paralayacaktır... Şaşırmayın! Zirâ bunu yapanlar ve yapacak olanlar; ya bu devran kendi lehlerine çalışırken, islam'ın muhterem müntesiplerine içlerindeki kini kusan ve ellerine geçen ilk fırsatta müslümanlara hayat hakkı tanımayan içimizdeki irlandalılar ya da hak bir davası ve derdi olmayan tatlı su müslümanlarıdırlar. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | ||
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Şunu kesinlikle bilmeni isterim ve seni temin ederim ki; demokraside senin ihtiyacını karşılamayacak hiç bir yöntem yoktur. Kutsallarını doyasıya yaşamak ancak demokrasi de mümkün olacaktır. Ancak, demokrasi sadece dayatmalara izin vermeMEktedir. Dayatmacı(emperyalist) bir zihniyetin demokrasi bu yüzden işine gelmez. Yani bu şu demektir: Kutsallarını ancak kendi içinde yaşayabilirsin. İkinci kişiye dayatamazsın. Bırak insanlığı kendi aile fertlerine bile dayatamazsın. Kendi aile bireylerine dayatırsan devlet onları da korumaya alır. Senden uzaklaştırır. Ancak yaşadıklarınla örnek olabilirsin. Değerlerini okumalarını sağlar, baskı yapamazsın. Dayatmacı din de olsa günahtır. Dinimizde de bu böyledir. Ayettir. "Senin dinin sana, benim dinim bana" Alıntı:
"Adımız miskindir bizim / Düşmanımız kindir bizim" - Yunus Emre Elbette Anlayana ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ahlaksız Gençlik | Salim58 | Köşe Yazıları | 35 | 21.02.2012 20:46 |
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı | Salim58 | Serbest Kürsü | 8 | 20.05.2010 23:51 |
Ülkücülerin hayatı bambaşkadır *** | Dilsad Hatun | Sivaslı Önemli Şahsiyetler | 330 | 04.12.2009 13:12 |
YİĞİDO GENÇLİK KADİKÖYDE FOTOLAR | AhMeTTuRaN90 | SivasSpor | 2 | 24.06.2009 09:22 |
Gençlik/ Necip Fazıl | FurkaN | Hertelden | 1 | 16.06.2008 17:57 |