Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Dindar gençlik yetiştirmek..... - Sayfa 23 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 27.02.2012, 20:27   #221
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 734 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Dindar gençlik yetiştirmek.....

Alıntı:
_DuMaN_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
siz kim oluyorsunuz da DİN üzerinde etki yapmaya çalışıyorsunuz.
Üyeleri suçlamaktan vaz geçin. Bunu ben söylemiyorum. Tüm bilgi siteleri söylüyor. "Siz Kim oluyorsunuz" ithamları devam ederse, buraya sürekli sizin kabullendiğiniz bilgileri mi yazmamız gerekecek? O zaman tartışmanın ne anlamı kalacak?

Kraldan kralcı olmayın. Müslümanlık ta dahil olmak üzere, tüm semavi dinlerde ki mezhepleri, cemaatleri insanların kültürleri etkilemiyor mu? Din prf.larının bile söyledikleri birbirini tutuyor mu?

Daha iki gün önce Prf. Yaşar NURİ para ile namaz kıldıran imamların peşinde kılınan namazlar kabul olmaz demedi mi? Bu bir din profösörü. Kültürü dini etkilemiyor mu? Veya diğer imamlarınki..

Hadislerin yarıdan fazlası geçersiz diyen din ulemaları var. Halen geçersiz olan hadisleri uygulayan insanlar da milyonlarca. Kimden, neden etkilenmişler bunlar?
Alt 27.02.2012, 20:31   #222
amet_58
Tecrübeli Yiğido

amet_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

amet_58 Şuan amet_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.04.2015 15:33

Tecrübe Puanı: 719 amet_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Şu aşağıdakiler ve daha onlarca site, din ve inançların kültürlerden etkilendiğini, kültürleri de insanların oluşturduğunu söylüyor.

Ama bunlara karşılık bir sen diyorsun "kültür dinlerden etkilenir" diye.

Kültür:İnsan toplumuna özgü bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ile bu bütünün parçası olan maddi nesneler.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Bir toplumun tarihsel süreç içinde ürettiği ve kuşaktan kuşağa aktardığı her türlü maddi ve manevi özelliklerin bütününe kültür denir.

Milleti millet yapan maddî-manevî değerlerin hepsine kültür diyoruz.

Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü, Bireyin kazandığı bilgi.
kültür nedir yazıp bende araştırırm bırak bu soyut kavramları ben sana somut örneklerle kültürün dinden nasıl etkilendiğini söylüyorum bak bu kaçıncı örneğim olacak bu seferde sanattan örnek vereyim türkler müslüman olduktan sonra hangi sanatlar öne çıktı mimaride camiler medreseler müslüman olmadan önce bunlar varmıydı sonra hat çini ebru bezemeler süslemeler minyatürlerde dini motifleri görebilirsin aynı şekilde müslüman olunduktan sonra hangi hukuku kullandık şer'i hukuk başka örneek hicri takvimi neden kullanıyoruz bunlar nerden çıktı
amet_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı amet_58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 27.02.2012, 20:39   #223
sivaslınet
Usta Yiğido

Alıntı:
amet_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
bırak bu soyut kavramları
Madem somut örnekler vereceğiz. Tarihin daha gerisine gidelim. Senin o bahsettiğin sanat eserlerinin kaynağı din kültürü değildir.

İnsanlar düşünebilme evresine geldiklerinde, doğa güçlerinden barınma gereksinimi duymuşlardır. Bu barınma gereksinimleri, zamanla yapı üzerinde gelişmeler şeklinde yapı sanatına dönüşmüştür. Camii sanatına tarihten gelen yapı sanatı kaynaklık yapmıştır. Diğerlerine de..
Alt 27.02.2012, 20:58   #224
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
Üyeleri suçlamaktan vaz geçin. Bunu ben söylemiyorum. Tüm bilgi siteleri söylüyor. "Siz Kim oluyorsunuz" ithamları devam ederse, buraya sürekli sizin kabullendiğiniz bilgileri mi yazmamız gerekecek? O zaman tartışmanın ne anlamı kalacak?
Sivaslınet yine kendine göre yorumluyorsun, tümdengelimlerle konuşuyorsun kardeşim. "siz kim oluyorsunuz" siz kimmm, dini etkilemek kimmm manasında kullanılmıştır. Paragrafın sonuna kadar okunduğunda bu anlamı taşıdığını kolayca anlayabilirsiniz. "sen kimsin de, senin haddine mi bunları söylemek" anlamında değil yani. İkincisi de "siz" kelimesi sana yöneltilmedi. Senin örnek verdiğin sitelere ve bu tarz düşünen tüm insanlara yönetildi. Sen de söyledin, "bunları ben söylemiyorum" dedin. Sen böyle söyülüyorsun demiyorum bende. Saygılarımla.
Alt 27.02.2012, 21:10   #225
sivaslınet
Usta Yiğido

Alıntı:
_DuMaN_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Saygılarımla.
Ha şöyle. Benim sana duyduğum saygıyı sen de bana duyacaksın. Sana zararı dokunmayan tüm insanlara da.. Bu dayatma değil, insan olmanın baş ilkesi.

O "söyleyen" sitelere de saygı duymalıyız. Yedi milyar insan varsa yedi milyar da, ayrı fikir var, sav var, ön görü var. Her kes mantığına göre fikirlerle yaşar. Herkesin doğrusu kendisine. Birisine sen kim oluyorsun dersek, onun da bize; "sen kim oluyorsun" deme hakkı doğar.

Herkes din adına da konuşur. O na da "sen kim oluyorsun diyemeyiz". Binlerce din değişik yorumcunun içine biz de, onlar da katılmış olur. Hepsi bu.

Neyse konumuza dönelim. Benim son yazdıklarım hakkında fikirlerini bekliyorum.

Kolay gelsin. Saygı bizden.
Alt 27.02.2012, 21:31   #226
amet_58
Tecrübeli Yiğido

amet_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

amet_58 Şuan amet_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.04.2015 15:33

Tecrübe Puanı: 719 amet_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Madem somut örnekler vereceğiz. Tarihin daha gerisine gidelim. Senin o bahsettiğin sanat eserlerinin kaynağı din kültürü değildir.

İnsanlar düşünebilme evresine geldiklerinde, doğa güçlerinden barınma gereksinimi duymuşlardır. Bu barınma gereksinimleri, zamanla yapı üzerinde gelişmeler şeklinde yapı sanatına dönüşmüştür. Camii sanatına tarihten gelen yapı sanatı kaynaklık yapmıştır. Diğerlerine de..
senin bu son kurduğun cümle ile evrim teorisi arasında ne fark var insanlar barınma için ev yapmışlar zamanla yapı üzerinde gelişme olmuş oda yapı sanatına dönmüş evrim teorisine inanalarda öyle diyor maymun varmış zamanla maymun değişerek insan olmuş...dinin etkisi yoksa ozaman divriği ulucaminde giriş kapısı üzerinde namaz kılan insan silüeti ney
amet_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar amet_58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 27.02.2012, 21:43   #227
serhat_58
Usta Yiğido

serhat_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

serhat_58 Şuan serhat_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.07.2016 13:48

Tecrübe Puanı: 1187 serhat_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

agzi olan konusuyor, dinden haberi olanda olmayanda
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı serhat_58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 27.02.2012, 22:09   #228
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
Ha şöyle. Benim sana duyduğum saygıyı sen de bana duyacaksın. Sana zararı dokunmayan tüm insanlara da.. Bu dayatma değil, insan olmanın baş ilkesi.

O "söyleyen" sitelere de saygı duymalıyız. Yedi milyar insan varsa yedi milyar da, ayrı fikir var, sav var, ön görü var. Her kes mantığına göre fikirlerle yaşar. Herkesin doğrusu kendisine. Birisine sen kim oluyorsun dersek, onun da bize; "sen kim oluyorsun" deme hakkı doğar.

Herkes din adına da konuşur. O na da "sen kim oluyorsun diyemeyiz". Binlerce din değişik yorumcunun içine biz de, onlar da katılmış olur. Hepsi bu.

Neyse konumuza dönelim. Benim son yazdıklarım hakkında fikirlerini bekliyorum.

Kolay gelsin. Saygı bizden.

"Ha şöyle."

Eğer ben bir yanlışımdan dönersem yada özür dilersem bu söylediğini mantıklı karşılarım. Ama yanlış anlayan sensin...

"Birisine sen kim oluyorsun dersek, onun da bize; "sen kim oluyorsun" deme hakkı doğar. "

Başkasıda "sen kim oluyorsun" diyebilir. Desin ki, ona açık açık anlatıyım herşeyi. Eğer bunu demezse zaten baştan kabullenmiş olur ve kendi savunduğu tezi boşu boşuna söylemiş olur. Ben eğer "siz kim oluyorsunuz" demezsem onların savunduğu tezi kabul etmiş olurum.

Sivaslınet, mezhepler yorum farklılıklarından ortaya çıkmıştır. Mezhep liderlerinin ayetleri, hadisleri birbirlerinden farklı yorumlamasından olmuştur. Tamamen mezhep liderlerine ve onun düşüncesine katılan topluluktan oluşmuştur. Mesela bizim ufakcık bir dişimiz kanasa abdestimizi tazeleriz. Başka bir mezhepte(hangi mezhep olduğunu tam hatırlamıyorum) epey bir kan akmasından sonra tazeliyorlar. Bu kültürle alakalı birşey değildir. Zaten Kur'anda çoğu yorumlar aynıdır. Özellikle hadis yorumları arasında fark olduğunu biliyorum.

"Daha iki gün önce Prf. Yaşar NURİ para ile namaz kıldıran imamların peşinde kılınan namazlar kabul olmaz demedi mi? Bu bir din profösörü. Kültürü dini etkilemiyor mu? Veya diğer imamlarınki."

Para ile namaz kıldıran derken? Bizim maaş alan imamları mı kasdediyor? Eğer onları kasdediyorsa yanlış söylüyor. Onun görev yeri camiidir, namaz kıldırmak görevidir, aldığı maaş hakkıdır.

Bu vatandaşın kültürü, dini etkiliyor mu sence? Şuan mesela etkiledi mi sence? Seni etkiledi mi? Bende zerre kadar bir etkisi olmadı.

"Hadislerin yarıdan fazlası geçersiz diyen din ulemaları var. Halen geçersiz olan hadisleri uygulayan insanlar da milyonlarca. Kimden, neden etkilenmişler bunlar?"

Evet böyle din ulemaları var. Kimisi 500 tane olmalı der kimisi 600 der. Ama hiç biri, şu hadis yanlış, bu hadis yanlış demez. Hiçbir hadise; bu hadis uydurma, bu hadis yalan, dememek lazım. Hepsini kabullenelim mi peki? Hayır. Allah C.C. bize akıl vermiş. Araştıracağız. Bir hadis gündeme geldi diyelim, önce Kur'ana bakacağız aykırı mı değil mi diye, değilse diğer hadislere bakacağız onlara zıt mı, değilse İCMAya başvuracağız, sonra kıyaslama yapacağız.

Yani şunu söylemek istiyorum, peygamber efendimizden bu yana yüzlerce yıl geçti, zaten insanlar herşeyi bugune kadar herşeyi olabildiğince ince dokudular. Dini kurumlar(diyanet vs) görevlerini yerlerine getirdiler zaten. Onlar araştırdı, onlardan öncekiler araştırdı. Şimdi biri kalkıp dese ki, bu hadis yalan hemen inanmak doğru olmaz. Onuda araştırmak lazım.

Yukarda bahsettiğin din ulemalarının ağızlarından çıkan kelimelerle din sarsılmaz, etkilenmez. Ha boşlukta ki insanları etkilerler, kandırırlar. Allah C.C akıl vermiş onlarında bunları düşünmesi lazım. Din ulemaları dediklerin insanları etkiler ama dini etkilemez.
Alt 27.02.2012, 22:18   #229
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1313 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Şu aşağıdakiler ve daha onlarca site, din ve inançların kültürlerden etkilendiğini, kültürleri de insanların oluşturduğunu söylüyor.

Ama bunlara karşılık bir sen diyorsun "kültür dinlerden etkilenir" diye.

Kültür:İnsan toplumuna özgü bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ile bu bütünün parçası olan maddi nesneler.

Bir toplumun tarihsel süreç içinde ürettiği ve kuşaktan kuşağa aktardığı her türlü maddi ve manevi özelliklerin bütününe kültür denir.

Milleti millet yapan maddî-manevî değerlerin hepsine kültür diyoruz.

Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü, Bireyin kazandığı bilgi.
Tartışmayı takip edemedim ama bu mesaja bir cevap yazayım.
İslam özünde sabittir.Kuralları,tavsiyeleri ,emirleri ve yasakları vardır.İnsanalr zamanla kültürlerinden birşeyleri doğru yanlış dine katmıştır.Ve bunlar zamanla dinin özelliğiymiş gibi kabul edilmiştir.Bazen dinden çıkar sağlamak isteyenler İslama menfaatleri doğrultusunda bir şeyleri katmaya çalışmış ve bunalrı başarmıştır..
Evet insanlar kültürlerinden dinlerine ekleme yapmıştır ama bu İslamın özünü değiştirmez.
Alt 28.02.2012, 07:19   #230
sivaslınet
Usta Yiğido

Alıntı:
serhat_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
agzi olan konusuyor, dinden haberi olanda olmayanda
Evet doğru söylüyorsun. Ağzı olan konuşuyor. Hepsi din profösörü kesilmiş başımıza. Adam yıllarını vermiş din konusuna, araştırmacı, yazar, din dersleri vermiş senelerce. Onlarca kitap yazmış. Kitapları onlarca defa baskı yapmış.

Ama bizim burdaki ulemalar(!) ebeveyinlerinden duyduklarıyla din prof. larına ders verirler. Demezler ki ben bir konunun uzmanının bilgilerini ölçümlemeye çalışıyorum.

Adama sormazlarmı, "sen kim oluyorsun? senin bu konudaki sertifikan ne derece?" Şuna %100 Eminim ki, bu arkadaşlarımız Cern'deki parçacıkların deneylerini yapan fizik uzmanlarına, nasa'daki astronomlara da yanlışlarını söyleyeceklerdir.

Ulemamızın birisi din profösörünün söylediğine "yanlış" diyor. Der, çünkü ağzı var ama, ne yazık ki prf. kadar bilgisi yok. Ne demişler; "en çok konuşan en az bilgisi olandır."

Üstelik ben dinden konuşmadım. Konuşmam da. Burada din ahkamı kesenlerin ne derece gerçekleri bilmediklerini genel olarak vurguluyorum. Daha genel kavramlardan din nedir, kültür nedir, neleri kapsarlar bi haberler.

Konu sivaslınet tarafından (28.02.2012 Saat 07:31 ) değiştirilmiştir..
sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sivaslınet'e Teşekkür Ediyor...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)