Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 10.04.2012, 04:56   #1
ertunc_58
Yeni Yiğido
NO AVATAR

ertunc_58 Şuan ertunc_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.11.2021 17:31

Tecrübe Puanı: 0 ertunc_58 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart Rumların ayak oyunları usandırdı

Rumların ayak oyunları usandırdı

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Gerek Rum gerek Yunanistan'ın ayak oyunlarından biz usandığımız gibi dünya da usanmıştır" dedi.
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun davetlisi olarak gittiği Cidde'de temaslarını tamamlayan Eroğlu, İstanbul üzerinden KKTC'ye döndü. Eroğlu'nu Ercan havalaanında KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer ile bazı bakanlarla, askeri ve sivil yetkililer karşıladı.

Ziyareti değerlendiren Eroğlu, Cidde temaslarına Rumların tepkisi ve Yunanistan Başbakanı Lukas Papadimos'un Rum kesimini ziyaretinde, Kıbrıs konusunda ''dörtlü veya beşli konferansa karşı olduğu'' yönündeki açıklaması hatırlatılarak değerlendirmesi sorulunca, ''Cidde'deki temaslarımdan memnun olarak dönmüş bulunuyorum'' dedi.

Yunanistan'ın, kendilerinin istediği manada bir beşli zirveye karşı çıkmasını yadırgamadığını belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

''Bugüne kadar, bizi anlaşmaya götürecek her olayı reddeden, ortaya çıkan anlaşma metinlerini bazen müzakere masasından kaçarak, bazen de referandumda reddederek uzlaşmazlıkları sürdüren bunlar. Bu noktada da anlayışlı davranacaklarını zaten beklemiyordum. Biz her şeyi Rumların 'hayır' deyişine göre planlayacak değiliz. Elbette Kıbrıs'ta anlaşma isteyen taraf biziz ama anlaşma olsun da nasıl olursa olsun düşüncesi içerisinde değiliz veya 40 sene daha Rumları müzakere masasında bekleyecek değiliz. 50 yıla yakın bir süreden beri müzakerelere devam ediyor, ortaya çıkan anlaşmalar reddediliyor. Çünkü, Genel Sekreter'in yapması muhtemel bir çağrıyı peşinen önlemek için beyanatlar veriyorlar. Gerek Rum tarafının gerek Yunanistan'ın bu ayak oyunlarından biz usandığımız gibi dünyada usanmıştır. Genel Sekreter herhalde bu durumu, bu beyanatları ve çağrı yaparsa, katılıp katılmayacaklarını gördükten sonra bir değerlendirme yapacaktır.

Sayın Genel Sekreter'den bizim beklentimiz; değerlendirmesini Rumların 'hayır'ına göre değil, Kıbrıs'ta gerçek manada bir anlaşma isteyen Türk tarafının bugüne kadar ortaya koydu

Kaynak [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)