Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt?
İllaki bir karşıt cevap vermek yerine tartışmalarda uzlaşı yolu seçilmeli. Nedense bu forumda bu hiç bir zaman olmuyor.
|
Karşıt bir düşünce varsa tabi ki karşıt bir cevap verilir. Siz karşıt bir düşünce karşısında nasıl bir uzlaşı düşünebilirsiniz.
Alıntı:
Kişilik kazanmanın yolunun eğitimden geçmesi doğrusu, evrensel bir doğruyken buna neden inatla alternatif yol aranır bilmiyorum.
Hadi bir an için senin yöntemini kullanalım. Kişinin "orasına burasına" yazalım o sloganı(yazıyı). Heralde önüne geçmiş olacağız.. Bu mu?
|
Kişilik kazanmanın yolu eğitimdir doğru fakat bir insan "eğitilemiyorsa" yapacak birşey yok.
Ceza yöntemini(para yada cezaevi) kullanınca da bu olayın önüne geçilmiş olmaz. Tekrar aynı hareketleri yapabilirler.
Alıntı:
Yukarda belirtmiştim. Kişilik alınan bilgilerin baskın çıkanlarınca oluşur. "Okumaz bu eşşoğlu" diyen anne babanın çocuğu ne derece eğitilir?
|
BY İSYAN yazan kişinin anne-babası "okumaz bu.." demiş mi?
Siz konuyu sınırlandırıyorsunuz. Kişilik gelişirken çevreden etkilenir, doğadan dahi etkilenir. Bunu tartışmaya gerek yok zaten. Ama çevremde "okumaz bu.." diyip de okuyan gençler de gördüm ben.