|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Köylerimiz (Sivas Köyleri) Bu köşede köyünüzü tanıtabilirsiniz |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
13.04.2011, 21:22 | #21 |
Navigator
_DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
|
Cevap: ULAŞ [MAĞRA] GÜRPINAR KÖYÜ
o zaman senin serpincik gölünü fln gitmen lazım yada kötüköye
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
14.04.2011, 00:05 | #22 | |
Usta Yiğido
NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
Son Aktivite: 18.01.2015 22:31
Tecrübe Puanı: 1499
|
Alıntı:
araki bulasın tabi ALLAH izin verirse
14.04.2011, 09:43 | #23 |
Navigator
_DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
|
maşallah. biz kötü köyde 1m uzunlukta en az 1-2 sazan yakalamıştık. kızılırmaktada yayın çok yakaladık onlarda 1m ve 1m nin altında boyları
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
24.07.2011, 20:19 | #24 |
Yeni Yiğido
kayaturan58 Şuan
Son Aktivite: 31.07.2016 22:15
Tecrübe Puanı: 601
|
ORİJİNAL YİĞİDO HEN DE HASIYIM
ORİJİNAL YİĞİDO HEM DE HASIYIM. Usta kalemlerin elinden çıkmış Benlik deryasını biz diye yıkmış Her gönülde aynı ateşi yakmış Şiirlerde Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Tecer Irmağı’yla coşup taşarım Kızılırmak gibi dağlar aşarım Kızıl Dağı yıkar bu ahu zarım Irmaklarla Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Güdük Minareden, Ulu Camiye Geldim müzesini gezip görmeye Konaklarda, Taşhan’da çay içmeye Tarihiyle Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Şeyh Şemsettin, Abdulvahap Gazi’de Duaların kabul görür Rabbimde Şefaatçi ol Muhammed Emin’de İbadetle Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Âşık Veysel, Pir Sultan’ın sözleri Yolarında var Ruhsati izleri Toprak suyu şair yaptı bizleri Özleriyle Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Cumhuriyet Sultan Şehir Sivas’ı On yedi ilçeyle illerin hası İki bin on altı köyle mezrası Toprağıyla Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Yüzölçümü ile ikinci ildir Gardaş derken onu tanıtan dildir Türkiye cennettir oda bir güldür Dilleriyle Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Buram buram tarih kokar tamamı Kurşunluyla birde meydan hamamı Gören diyor tüm güzellik sanamı Kurnasıyla Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Kete lavaş yufka pide katmeri Tarhana çorbası köfte hangeli Sivas Kebabının farklıdır yeri Yemeklerde Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Yaylaları serin olur yazları Türkü söyler çalar âşık sazları Edepli erdemli güzel kızları Yüreğinde Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Yaban kazı ördekleri göllerde Kangal dersen dünya tanır dillerde Keklik bıldırcının alı bizlerde Dağlarına Sivas Sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Kayaturan Tekke’deki sırayı Elli sekiz parsel, aynı paftayı Gönül cennet diye bilir orayı Ölümüne Sivas Sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. 21.07.2011 Saat 15.58 Şevki KAYATURAN |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı kayaturan58'e Teşekkür Ediyor... |
24.07.2011, 20:21 | #25 |
Yeni Yiğido
kayaturan58 Şuan
|
Cevap: Gürpınar (Gürpınar Köyü)
ORİJİNAL YİĞİDO
HEM DE HASIYIM. Usta kalemlerin elinden çıkmış Benlik deryasını biz diye yıkmış Her gönülde aynı ateşi yakmış Şiirlerde Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Tecer Irmağı’yla coşup taşarım Kızılırmak gibi dağlar aşarım Kızıl Dağı yıkar bu ahu zarım Irmaklarla Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Güdük Minareden, Ulu Camiye Geldim müzesini gezip görmeye Konaklarda, Taşhan’da çay içmeye Tarihiyle Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Şeyh Şemsettin, Abdulvahap Gazi’de Duaların kabul görür Rabbimde Şefaatçi ol Muhammed Emin’de İbadetle Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Âşık Veysel, Pir Sultan’ın sözleri Yolarında var Ruhsati izleri Toprak suyu şair yaptı bizleri Özleriyle Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Cumhuriyet Sultan Şehir Sivas’ı On yedi ilçeyle illerin hası İki bin on altı köyle mezrası Toprağıyla Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Yüzölçümü ile ikinci ildir Gardaş derken onu tanıtan dildir Türkiye cennettir oda bir güldür Dilleriyle Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Buram buram tarih kokar tamamı Kurşunluyla birde meydan hamamı Gören diyor tüm güzellik sanamı Kurnasıyla Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Kete lavaş yufka pide katmeri Tarhana çorbası köfte hangeli Sivas Kebabının farklıdır yeri Yemeklerde Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Yaylaları serin olur yazları Türkü söyler çalar âşık sazları Edepli erdemli güzel kızları Yüreğinde Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Yaban kazı ördekleri göllerde Kangal dersen dünya tanır dillerde Keklik bıldırcının alı bizlerde Dağlarına Sivas Sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Kayaturan Tekke’deki sırayı Elli sekiz parsel, aynı paftayı Gönül cennet diye bilir orayı Ölümüne Sivas Sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. 21.07.2011 Saat 15.58 Şevki KAYATURAN |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı kayaturan58'e Teşekkür Ediyor... |
24.07.2011, 20:38 | #26 |
Yeni Yiğido
kayaturan58 Şuan
|
ORİJİNAL YİĞİDO
HEM DE HASIYIM. Usta kalemlerin elinden çıkmış Benlik deryasını biz diye yıkmış Her gönülde aynı ateşi yakmış Şiirlerde Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Tecer Irmağı’yla coşup taşarım Kızılırmak gibi dağlar aşarım Kızıl Dağı yıkar bu ahu zarım Irmaklarla Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Güdük Minareden, Ulu Camiye Geldim müzesini gezip görmeye Konaklarda, Taşhan’da çay içmeye Tarihiyle Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Şeyh Şemsettin, Abdulvahap Gazi’de Duaların kabul görür Rabbimde Şefaatçi ol Muhammed Emin’de İbadetle Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Âşık Veysel, Pir Sultan’ın sözleri Yolarında var Ruhsati izleri Toprak suyu şair yaptı bizleri Özleriyle Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Cumhuriyet Sultan Şehir Sivas’ı On yedi ilçeyle illerin hası İki bin on altı köyle mezrası Toprağıyla Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Yüzölçümü ile ikinci ildir Gardaş derken onu tanıtan dildir Türkiye cennettir oda bir güldür Dilleriyle Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Buram buram tarih kokar tamamı Kurşunluyla birde meydan hamamı Gören diyor tüm güzellik sanamı Kurnasıyla Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Kete lavaş yufka pide katmeri Tarhana çorbası köfte hangeli Sivas Kebabının farklıdır yeri Yemeklerde Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Yaylaları serin olur yazları Türkü söyler çalar âşık sazları Edepli erdemli güzel kızları Yüreğinde Sivas sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Yaban kazı ördekleri göllerde Kangal dersen dünya tanır dillerde Keklik bıldırcının alı bizlerde Dağlarına Sivas Sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. Kayaturan Tekke’deki sırayı Elli sekiz parsel, aynı paftayı Gönül cennet diye bilir orayı Ölümüne Sivas Sevdalısıyım Orijinal Yiğido hem de hasıyım. 21.07.2011 Saat 15.58 Şevki KAYATURAN |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı kayaturan58'e Teşekkür Ediyor... |
08.11.2011, 14:13 | #27 |
Yeni Yiğido
kayaturan58 Şuan
|
SİVAS’TA KIŞ
Kış olur bembeyaz örtüsün örter Kart postal gibisin bilirim Sivas Hasretlik çekenler gözyaşı döker Özlemin gurbette öldürür SİVAS. Lapa lapa kar yağınca kışları Ağaçların eğik durur başları Keklik, sığırcığı, serçe kuşları Kar üstünde farklı görünür SİVAS. Üşüşürdük soba yakar başına Kaşığı sallardık ayran aşına Sabahları dürüm yap lavaşına Yüreğimin yağı erirdi SİVAS. Göçmen kuşu gibi yılda bir kere Ancak gidiyorum doğduğum yere Kurumuş diyorlar köyümde dere Hayalimde düşte sen varsın SİVAS. Kar üstünde kayar iken kızaklar Çıplak gözle yakın gelir uzaklar Düşmek için çok olsa da tuzaklar Her türlü engelin düz gelir SİVAS. Sultan şehir sana bütün sözlerim Gurbet elde seni her gün özlerim Görür mü bir daha bilmem gözlerim Bu özlem bu hasret öldürür SİVAS. Kayaturan, karı kürümek güzel Çizmeleri giyip yürümek güzel Baharla güneşle erimek güzel Her halinle seni özlerim SİVAS. ( 04.11.2011 Saat : 14.38 ) Şevki KAYATURAN Üşüşmek : Her yandan çokça bir araya gelmek, toplanmak, birlik olmak demek. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar kayaturan58'e Teşekkür Ediyor... |
08.11.2011, 14:15 | #28 |
Yeni Yiğido
kayaturan58 Şuan
|
SİVAS’TA İLKBAHAR
Toprak ana bahar ile canlanır Kar suları akar bilirim SİVAS Çiğdem çiçek açar Nevruz kutların Yeşile bürünür her yanın SİVAS. Koyun kuzu karşılıklı meleşir Dağlarında göçmen kuşlar eğleşir Gurbet elden dönen olur yerleşir İlkbaharla hayat bulursun SİVAS. Ağaçları çiçeklere bürünür Yavaş yavaş yaylalara yürünür Senin için bilirsin ki ölünür Hayallerde düşte sen varsın SİVAS. Bu cennet vatanda vatanım benim Toprağın çoktur yatanım benim Sivas diye kalbi atanım benim Ben senin sevdandan ölürüm SİVAS. Verseler dünyayı değişmem taşın Kızları bacımdır erkek gardaşım Senden seçtim ömür boyu yoldaşım Tekkede mezarım bilinsin SİVAS. Cumhuriyet kültür şehri bilinir Tarihinde yiğit diye anılır Düğünlerde davul zurna çalınır Halayların başı başısın SİVAS. Kayaturan seni anlata bilsem Çifte minaresin bir daha görsem Kurşunlu’ya gardaş hamama girsem Sıcağında tenim terlese SİVAS. ( 08.11.2011 Saat 09. 05 ) Şevki KAYATURAN |
25.05.2012, 14:41 | #29 |
Yeni Yiğido
kayaturan58 Şuan
|
GÜRPINAR -2
Nasıl anlatayım Gürpınar seni Dünyaya gözlerim açtığım yersin Hasretin gurbette öldürür beni Dedemin babamın yattığı yersin. Tozlu yollarında düşüp kalktığım Saplanıp çamura suya battığım Okuyup yazarak mezun çıktığım Hayata adımım attığım yersin. Dağlarında koyun kuzu otlattım İneği, danayı sığıra kattım Kış oldu karları kürüdüm attım Fırtına tipide kaldığım yersin. Ekin biçtim harman ettim çift sürdüm Su değirmeninde çok un öğüttüm Katığı çırparak çalkama ettim Deresinde çimip yüzdüğüm yersin. Dibeğin içinde buğdayı koyup Yarma yapmak için tokmağı vurup Süte bal katardım olurdu şurup Gök ekinden firik yaptığım yersin. Anamın sabahtan tandır yaktığı Oturup başına lavaş çektiği Babamın bahçeye fidan diktiği Dalından meyvesin döktüğüm yersin. Sivas’la Kangal’ın tam ortasında Yazın yağmurunda kışın karında Camisinde namaz kıldım safında Ellerim Rahman’a açtığım yersin. Kayaturan aklım benden alanın Yüreğimi bakışıyla çalanın Mecnun edip beni çöle salanın Sinemde fırtına estiren yersin. ( 23.05.2012 Saat : 20.58 ) Şevki KAYATURAN |
29.05.2012, 09:49 | #30 |
Yeni Yiğido
kayaturan58 Şuan
|
KAYATURAN
Köyün Gürpınar’dır Ulaş’sa kazan Her yerde doğmuşsun bey KAYATURAN Her konuya tek tek şiirler yazan Emeğin olmaya zay KAYATURAN. İsminiz Şevki’dir soyadın Turan Dua ediyoruz sizlere her an Rehberiniz olsun o yüce Kur’an Dilinde virt ola hay KAYATURAN. Gelip de gönlümü aldığın için Şen şakrak yüzüme güldüğün için İllaki bir insan olduğun için Seni çok severim hey KAYATURAN. Karalıyım dedim bir iki satır Her şeyin üstünde elbette hatır Kaldığın mekâna selamım götür Eşit sözlerimi duy KAYATURAN. Altınay’ım der ki güler yüzünüz Hakkın nuru ile dola özünüz Edebe erkâna uygun sözünüz Ehli muradına doy KAYATURAN. 11.05.2012 Mustafa ALTINAY Sivas'ın yetiştirdiği güzide şairlerinden Allah dostu sayın Mustafa ALTINAY'ın (Mustafa Abinin) bana atfen yazmış olduğu 12-13 Mayıs 2012 tarihlerinde Sivas'ta düzenlenen İbrahim Geneş Görme Engelliler Şiir ve Müzik Şöleninde elime tutuşturduğu bu şiir ile bana yazılan diğer şair dostların şiirlerini de inşallah çıkaracağım yeni kitabımda yayınlayacağım. Tekrar teşekkür ediyor selam ve saygılarımı sunuyorum. |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|