|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#11 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1294
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ben de senin gibi cevap verenlere diyorum ki,madem o kadar kolay, gideceksin belediyeye,diyeceksin ki ben 10 yıl tek kuruş almadan hizmet etmek histiyorum işçi ya da memur kadrosunda..Onun dışında dedikleriniz boş..
![]() |
#12 |
Usta Yiğido
![]() Türkiye'nin en büyk kentsel dönüşüm projelerinden birisiymiş..Sorulara başkanın bile cevap veremediği bir garip proje!..
![]() |
#13 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdurrahman 58 Şuan
![]() Son Aktivite: 17.06.2016 18:24
Tecrübe Puanı: 1109
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ne o yer kapamadın,rant elde edemedinmi ? sıkıntın ne. dükkanlar yıkılmaya,yeni dükkanlar yapılmaya başlandı. bu cümle:proje tamamlanıp oy oranı artacak diye * değilmi ?
![]() Konu _DuMaN_58 tarafından (28.08.2012 Saat 01:32 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Yazdıklarımıza dikkat edelim. lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Usta Yiğido
![]() Rant derdim yok..
Öyle bir derdim olsa partinin yalakalığını yapar,kuyruğunu toplardım..Benim derdim yıllarca demirin,ateşin altında kazanılmış hakkın başkalarına belediye elince peşkeş çekilmesidir.. Bizim muhatabımız başkan,sen değilsin..O da dilekçemize cevap bile veremiyor..
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar LaEdri'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#15 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() SIVAS'IN ÇEHRESINI DEĞİŞTIRECEK DEV PROJENIN STARTI VERILDI…
Sivas’ın bugüne kadar şehircilik anlamında en büyük projesi olan ‘Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi’ Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün startıyla başladı. İlk iş olarak belediye yıkım ekipleri tarafından eski sanayide bulunan dükkânların yıkımına başlandı. ![]() Yıkım çalışmalarına başlanırken basın mensuplarına çeşitli bilgiler veren Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, bu projeye verdiği önemini anlatarak, Sivas için yepyeni bir dönemin başladığına dikkat çekti. Şehir merkezinde bulunan ve çarpık yapılardan oluşan eski sanayi bölgesinin kaldırılarak yerine çok katlı rezidanslar, lüks konutlar, işyerleri, modern alıveriş mekânları ile sosyal tesislerin yapılacağını söyleyen Ürgüp, Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Sivas için aynı zamanda bölgesel bir prestij projesi olacağını belirtti. Toplam 640 dükkânın yıkılacağı kentsel dönüşüm projesine başlanırken esnafın da belediyenin kararını desteklediği görülürken Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, bu durumdan memnun olduğunu ifade ederek esnafa teşekkür etti. YENİ VE MODERN BİR ŞEHİR ORTAYA ÇIKACAK : Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘ Yaklaşık bir yıl önce başlamış olduğumuz eski sanayi kentsel dönüşüm projesinin bu gün ilk adımını atmış bulunuyoruz. Burada bulunan eski dükkânları sahiplerinin verdiği muvafakatlerle yıkarak, yeni inşaat yapımı için ihaleye hazır hale getirmeyi planlıyoruz. Burada yapacağımız projeyi kamuoyuna bir kaç vesileyle anlattık. Burada bir alışveriş merkezi bir 5 yıldızlı otel, 15 katlı bir ofis binası, her katı 4 daireden ibaret 33 katlı 3 tane rezidans kule, 18 ve 22 katlı ikiz olmak kaydıyla 2 tane rezidans ikizler, 3 tane de normal 14- 15 katlı daireler şeklinde binalar yapmayı planlıyoruz. Bir de bu alana yakışır güzel bir camii yapmayı planlıyoruz. Camii ne için ihtiyaç var diye düşünenler olabilir. Fakat projemize göre mevcut camiler ihtiyacı karşılamayacağı için yeni bir cami yapmayı da planlamış bulunuyoruz. Burada toplam 200 bin metre kare inşaat alanı olacak. Zemin katları ve emsalden sayılmayan alanları dâhil ettiğimizde daha da yükseleceği aşikârdır.’ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNDEN BİRİSİNİ BAŞLATTIK : ![]() ![]() Eski Sanayi Kentsel Dönüşüp Projesi’nin önem ve büyüklüğünden bahseden Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp şu görüşlere yer verdi: ‘ Bu proje Türkiye genelinde şehir merkezlerinde uygulanan en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birisidir. Ben şehrimize öncelikle burada oturan hak sahiplerine kiracılara herkese hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İyi niyetle bir işe başladık, bismillah diyerek başladık. Hemşerilerimin dualarını, desteklerini bekliyorum. Yaptığımız her şey güzel Sivas’ımız içindir. İnşallah Sivas ve Sivaslı için çok önemli bir işi başarmış olacağız.’ Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, yıkım işlemlerini eylül ayının sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını ve bunu yaparken insanları üzmeden yapmaya gayret ettiklerini belirtti. Yıkılan yerlerin sahipleriyle ilgili olarak kamulaştırma veya hak sahibi olmak isteyenlerin taleplerini dikkate aldıklarını ve her iki şekilde de müracaatları kabul tiklerini söyleyen Ürgüp, ‘ Benim önerim hak sahipliğini sürdürmeleridir. Bu projenin çok değerli bir proje olacağı aşikârdır. Ama tercih değerli hemşerilerimindir.’ dedi. BU PROJE SİVAS’IN YÜZ AKI OLACAK : ![]() Projeye verdiği önemden de bahseden Ürgüp ‘ Bir haftadır ben kentsel dönüşüm bürosundayım. Başkanlık makamımdaki odama gitmiyorum. Burada, bizzat hemşerilerimle muhatabım. Şimdilik yeterli çoğunlu sağlamış durumdayız fakat artırmaya gayret ediyorum Eski sanayinin şöyle bir özelliği var; burada hak sahiplerinin bir kısmı şehrin çok eski esnafları, genelde yerli aileler… Bir de bunlardan şehir dışında olup halen ulaşılamayanlar var. Ulaşılsa bile tam bilgi sahibi olmayanlar var. Bugün de dışarıdan bir grup gelecekler. Dün bir grup esnaf kardeşimle görüştüm, onlardan da muvafakat alıyorum önümüzdeki günlerde. Şu anda belediye mülkleri dışında belediye mülklerinin dışında yüzde 66 oranına bir muvafakat gerekiyor. Onu da tutturmuş durumdayız. Yaklaşık olarak söylüyorum, tam bir takvim veremiyorum ama bu yıl bitirip hemen ihale yapmayı planlıyoruz. İhale sürecine yetiştirmeyi planlıyoruz. Proje başlamıştır artık. Dönüş yok. İnşallah hayırlara vesile olur, hayırlı olur’ dedi. ALIŞVERİŞ MERKEZİ SİVAS İÇİN BİR İHTİYAÇTIR : ![]() Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Sivas’ın imajı açısından da çok önemli bir atılım olacağına vurgu yapan Başkan Ürgüp, en basitinden görüntüyü çok değiştirecek, bakışı çok değiştirecek, yepyeni ve modern bir çehreye bürünecek bir ortamın oluşacağını ifade etti. Sivas’ın büyük bir alış veriş merkezine ihtiyacı olduğunu söyleyen Ürgüp şunları kaydetti: ‘ Atatürk Caddesinde kira bedellerini hepimizin malumu. Bu kiraları aslında kiralayanlar ödemiyorlar, buradan alış veriş yapanlar ödüyor, yani bizler ödüyoruz. Yeri geliyor 1 liralık çayı 3 liradan içtiğimiz oluyor. Bu proje sadece bu yönüyle bile çok avantajlı ve kazanç sağlayıcı bir projedir.’ TOKİ’YLE TAM BİR UYUM İÇİNDEYİZ : Kentsel dönüşüm projelerine Sivas’ta daha önce başlandığına da dikkat çeken Ürgüp, TOKİ’nin yapmayı planladığı kentsel dönüşün projeleri hakkında da bilgiler verdi. Ürgüp şunları söyledi:’ Biliyorsunuz, kentsel dönüşüm Sivas’ta daha önce başlamıştı. Temel atma aşamasına henüz gelemedik fakat TOKİ ile anlaştık. Hatta ÖZBELSAN’ın arsasını da boşalttık. TOKİ ‘nin 920 konutluk kentsel dönüşüm projesi şu anda ihale sürecinde. Gecen gün TOKİ Başkanımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sivas’a gelmişlerdi. Kendileriyle tam bir muvafakatimiz söz konusudur. Buranın da ihalesini bu sene yapacağız inşallah. Kentsel dönüşüm Sivas için bir vizyon meselesi bir imaj vesilesi olmuş olacak. Ben tekrar hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Proje 24 ay ile 36 ay arasında tamamen bitmiş olacak. Ama alış veriş merkezinin işi çok uzun değil, bunu en kısa zamanda, 1 yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. 4 Eylül Sanayi Sitesi’ne, 1. Blok dükkânlara başladık, şu anda temelleri atıldı. Prefabrikler de konacak. Prefabrikler için Sivas firmamızla anlaştık. Benim tarzımdır, mümkün mertebe uygun fiyat aldıktan sonra Sivas dışına çok çıkmamaya gayret gösteriyorum. Belediyemizin aldığı diğer bütün malzemeler Sivas’ta varsa Sivas’tan alıyoruz. Prefabrikleri de Sivas’tan tedarik ettik. 106 dükkânı il özel idare ile birlikte yapacağız. 32 veya 36 dükkân dağıtık. Özbelsan yaptı o anlaşmayı. 160 civarında bir dükkân olmuş olacak. Kiracıları da mağdur etmemek için azami dikkat gösteriyoruz’ Sivas Belediyesi |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#16 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdurrahman 58 Şuan
![]() Son Aktivite: 17.06.2016 18:24
Tecrübe Puanı: 1109
![]() Alıntı:
Olay budur! Emeğine sağlık hemşerim. |